Küçük Düşün Büyük Olsun!

sempatik_kiz dikkatimi ceken uyelerdensin, seninle uzun uzun sohbet etmek isterim. Ozellikle dolabini merak ediyorum, kiyafetlerin ne kdr olmasi senin icin yeterli? Bende ferahlamak dolabimi rahatlatmak istiyorum.

Elbette bende çok memnun olurum.

Gardırop konusuna gelince; şu kadar elbise, şu kadar etek diye sayı belirtmek pek doğru gelmiyor. Sonuçta herkesin mesleği, çevresi, bulunduğu ortam ve yaşam tarzı birbirinden çok farklı. Haliyle bu tarz gereksinimler de kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Ama az ve öz olmalı.

Dikkat ettiğim bir şey var ki genel olarak dolap ferahlatmak isteyenler (bende dahil); tüketim odaklı,kendi vücudunu tanımayan, kişisel stilini henüz oturtamamış, insanlar.Söylediğim belki herkes için geçerli değil. Ama büyük bir çoğunluk için geçerli.

İnsanın kendi stilini oluşturması zaman alıyor. Yaş ilerledikçe, gezdikçe, gördükçe, okudukça öğrenilen her şey stilimizin bir parçası haline geliyor ve belli bir yaştan sonra insan gerçekten minimalist yaşamak istiyor (Böyle yazıncada kendimi 50 yaşında hissettim yaa, daha 26 yaşındayım ben )

Zaman içinde kendimi tanıdım. Neyi giyip, neyi giymeyeceğimi çok iyi biliyorum. Önceden bir ayakkabı beğeniyorsam birde indirimde yakalıyorsam mutlaka benim olmalıydı o ayakkabı. Sanırım biz kadınlar sadece sahip olmayı seviyoruz. Ama şimdi değişti, eğer bir tane siyah topuklu ayakkabım varsa eskiyene kadar ikincisini asla almıyorum. Çünkü alsamda giymiyorum.

Önceden o ayakkabıyı almak beni inanılmaz mutlu ederdi. Ama artık rahatsız ediyor. Her sezon yeni bir trend çıkıyor. İndirimler hiç bitmiyor ve bizim dolaplarda dolup taşıyor. Bayanların gardırobunu incelesen 6 kapaklı bir dolap tamamen dolu. Ama sadece 2 kapaklık kıyafet giyilebiliyor. Neden çünkü modası geçti, sıkıldık, eskimedi, vermeye kıyamadım, henüz etiketi bile üstünde vs.. vs.. Ne dolapta ki kıyafet eksiliyor nede bizdeki mazeret.

Bu arada geçende bu şekilde yazımı görünce olayı cimriliğe çeviren, 5 parça kıyafetle hayat mı geçer vs diye özelden msj atanlar oldu. Bunu cimrilikten falan yapmıyorum. Sanıldığı gibi 2-3 parça kıyafetle bütün seneyi de geçirmiyorum. Ama dediğim gibi moda diye alınıp her sene ben tarzımı değiştireceğim demek yerine kendime bir stil oluşturdum. Az ve öz, kendimi içinde rahat hissettiğim sade parçalar kullanıyorum.

Bu demek değildir ki ömrümüzün sonuna kadar tek tip giyinmeliyiz. Biz nasıl değişip, kendimizi geliştiriyorsak tarzımızda değişebilir. Ama o dolaplar hınca hınç dolu olunca değişime izin bile veremiyoruz.

Kendimi kaptırıp çok uzun yazmışım. Sorduğun soruya istediğin cevapları verememiş olabilirim. Eğer sıkılmayıp sonuna kadar okuduysan hakkını helal et :)

Merhaba kızlar
Bes geri yatmış sonunda.
Kızlar bi üye vardı. Eşi Amerika'ya gidiyordu. O da yerleşecekti galiba. Ay kimdi o. Kafama takıldı.

Y yediveren14 hakkında hayırlısı inşallah

@latiyya idi canım o. Henüz taşınmadılar ve kendisi şuan hamile. Bir bebiş daha gelicek topiğe

Selam bayanlar epeydir yoktum size haber veremedim, hakkınızı helal edin. Ben kalp rahatsızlığım vardı hastaneye yatmam gerekti anjiyo oldum sonuç olarak Mitral kapakta gevşeklik var, kalpte kireçlenme var, ritm bozukluğu var...
Ben hesabımı kapatmıştım sağlık problemlerim var diye hatta üyeliği iptal ettirdim.
Şükürler olsun bu günümüze sağlık gibisi yok ben bunu bir kez daha anladım.
Allah hepimizi sağlıcakla ailelerimize, sevdiklerimizle birlikte bayrama kavuştursun.
Bayram sonrası inşallah daha aktif yazarım.
Şimdiden kadir gecemiz, bayramımız mübarek olsun.
Hepinizi çok seviyorum arkadaşlarım allahım sizlerden razı olsun.
Sevgiler selamlar...

Geri dönmene sevindim. Rabbim, Şafi ismi hürmetine şifa versin inşallah

Hakkinda hayirlisi olsun canim
Allah gönlundekini versin.
Merhaba kızlar
Bes geri yatmış sonunda.
Kızlar bi üye vardı. Eşi Amerika'ya gidiyordu. O da yerleşecekti galiba. Ay kimdi o. Kafama takıldı.

Y yediveren14 hakkında hayırlısı inşallah
latiyya idi nicki canim harfleri dogru yazdiysam.
Canim cok gecmis olsun
ALLAH safi adiyla sifa versin

Nasil uykum vardi an itibariyle kacti yaw.
Ben biraz vicdan yapmaya basladim.
Alisveris icin acildim diye.
Aldiklarimda gereksiz bisi görmuyorum aslinda hepsi ihtiyacti.
Ve gayet uyguna hallettim.

Ama az az gorunsede fiyatlari hepsini toplayinca mebla artiyor.

Spor ayakkabimida alip acil ihtiyaclarda sezon kapatiyorum kendim icin.

Öglen arkadasim gelecek.
Ona otel bakicaz beraber.
Esi ona birakmis secimi o da takip ediyo bizi gittigimiz otelleri secimleri begeniyor birlikde secelim dedi olur dedim.

Fiyat falan sorucaz o da ortayollu otel bakiyor.

Taze fasulye pisircem bir de sabahdan.
Mutfakda oyleca duruyor ses olmasin diye yikamadim makinede dolu bosalmasi gerek
Ouf sabaha kaldi hepsi.

Aslinda kast ettigim tam olarak sayi degildi.
Kendimden orneklemeye calisayim.
Ben alti yildir calisiyorum ve tarzim az cok belli oldu. Mesela ayakkabi ve canta konusunda hic takintili degilim. Cantalarimi son 1,5 yilda azalttim ve biri eskimeden yenisini almaya niyetim yok, giydigim her sey ile uyumlu tum dolabima hitap eden cantalarim oldu. Ayakkabi calisma hayatinda gectigimden beri bir adet siyah + sezon basina bir veya iki adet renkli ayakkabi ( bu arada ali giyemedigim ve gecen yil verdigim ayakkabilar haric ) seklinde kullaniyorum

Giydigim kiyafetlerde de ayniyim benim icin formalaşan kiyafetler var. ise baslarken aldigim cok severek giydiklerimin yerine kullanilmaz hale geldikten sonra degistire degistire ilerledim, ornegin su an 3 adet siyah pantalonum var; ucu de farkli ozelliklerde ve eskimeden yeni bir siyah pantalona donup bakmam.
Bu yil lacivert pantalon giyiyorsam gri/kahverengi gibi koyu renklerde pantalon yada ikinci bir lacivert pant. almam, ilgilenmem donup bakmam.
Renkli pantalonlar severim, toz pembeyi cok severek giymistim, ve uzun zaman ayni renk almam, o eskidi su an yerine mavim ve ucuk sarim var.
Yazik krem ve kirli beyaz favorimdir, ama eskitmeden ayni renk almam.
Mavi gomlek cok severim, en az iki sezon tepe tepe giyebilecegim urunler alirim, su an dolabimda 4 adet var, ve birini az giyiyorum, benim icin mavi gomlek kotasida dolmus tasmis aslinda.
Su an en buyuk kalabaligi kilo aldigim icin giyemediklerim olusturuyor, sanma ki cok fazla kilo aldim, 3 -4 kilo bu yil sonuna kdr zaman taniyorum sonrasinda hepsini temizleyecegim.
Tatilde giydigim bir kot sortum var, seve seve bayila bayila giyiyorum ve benzer ozelliklerde bsy almam aklima gelmez tabiki her yil dolabima bsyler ilave oluyor ama ben benzer seyleri alip hic evde yigmadim.
Bunun gibi ornekleri sanirim ben uzun suredir minimal yasamla kalabalik arasinda gidip geliyorum. Kilo konusunu aklimda cozersem geriye bir sorun kalmayacak gibi.

Ayrica her hafta pazara gitmem sebebiyle alisveris cok yapmadim bu ay.

Pazardan alacaklari az az taze taze aldim.

Markete cok paralar harcamadim.

Onuda kâr sayiyorum.

Marketlerin indirimine aktuellerine bakmadim aldanmadim.
Ne lazimsa pazardan aldim ciktim.

Kavun,karpuz,kiyma,kiraz,erik ve bir miktar kusbasi et verdi yine annemler.
Bizede almislar.
Ayin 5i gibide ogluma kapri ve ayakkabi alacaklar.
Yani babamla oyle anlasmislar oglum ona oyle demis.
Carrefourdan gidip aliriz demis.
Onuda boyle halletmis olurum :)

Oglumu gitar kursundan da alicam 2 ay yani en azindan
Cunku ara ara gidemicek gerek yok +140tl ordan cepte kaliyor.

Bayramlik vs almadim ne kendime ne ogluma.
Esimin ailesiyle gorusmuyorum zaten
Benimde pek kimsem yok kalabalik sulale aile degiliz.
Anneannem teyzem dayim var gidersem hepsini birden goruyorum zaten anneannemde.

Aiy uyuyamicamm ben anladim tescilledim.
Oturup dolap duzeltim bari ayakkabi dolabindan baslim dagildi bu hafta baya.

Alisverisde benim gibi biraz kararsizsaniz arkadasda onemli.

Daha evvel gorustugum bir arkadasim vardi bildiginiz alisveris manyagiydi.

Kocamam dolap dolabin neredeyse tamami onun 1 göz ayirmis kocasina yetmemis kizinin dolabina da koymus
Esi eve gelince adamin kartini cebinden alip ben bi baakkala gidip gelim diyip en yakin magzadan kiyafet alip geliyordu.

Esi pek takip etmezmis hani nezaman alindi nerden alindi vs.
Ayrica tek maas 2 cocuk ve kirada oturuyorlardi.

Ben onunla 1 yil arkadaslik yaptim bayada samimiydik gitmeler gelmeler.
O beni etkilemisti o donem mesela.

Benim toplasam 1 gozu anca dolduruyordu kiyafetim onu gorunce bende mi alsam ki diyordum.
Aliyordumda.
Disari cikiyoruz geziyoruz illa 1 parcada olsa aliyordu
Alsana sende giyeriz
Dugun falan oluyo lazim olur
Yook bulunsun lazim olur vs vs.
Etkileniyordum.
Kendimi almak zorunda hissediyordum nefsime hakim olamiyordum.
Onunla birlikte aldigim 1 elbise ve 1 gomlegi hic ama hic giymeden diger sezon evden cikardim.
Cunku o onun zevkiydi benim degil.
Bende o an nasil etkilenmissem almisim iste.

Sonra gorusmeyi kestim.

Ya annemle yada yalniz alisverise ciktim eskisi gibi.
Hersey normale dondu.
Bir suru magza gezip hic bisi almadan eve donmeye basladim ohh be hersey normale dondu dedim.

O donem zula mula hak getire elimde hic bisi kalmiyordu.

Boyle insanlarda bazen kafa karistirabiliyor.
Insan istemesede etkileniyor bir sekilde

Çok güzel yazmışsın helal valla

Geçmiş olsun
Allah şifa versin

yatak odasından başla canım
Ben evde olsam öyle yapardım
Saol cnm mantikli
Esimde gitti baslayim bakalim.
Ben odayi once toplarim sonra dolap iclerini duzenlerim
Supururum en son toz alip vileda yapar cikarim.
Sende mi oyle yapiyorsun?

Arkadasimda gelicek bugun ondan saat 12ye kadar evim supurulsun silinsin toz alinsin istiyorum.

Yatak toplarım
ardından toz alma ve ıvır zıvırları toplarlama
süpür sil bitiririm
Dolap içlerini her hafta yapamıyorum
zaten dolaba bir girince zor çıkıyorum işin içinden
sanırım ayıklama işini de tam bitiremedim ya hep kalabalık geliyor gözüme

Ooo kızlar gece gece ne güzel konuşmuşsunuz
Ben erken uyudum
Bayildim yazdıklarına sempatik_kiz

Benim de herseyden bi sürü yoktur
Mesela siyah pant bi yazlik bi kslik var başka gidip bakmam
Her pant dan bi tane var
Topuklu ayakkabı da öyle gidip 5 tane siyah almam

Zaten alışverişleri durduruyorum ben de sezonu kapatalım artık kankeyto tr_lelli
Yeter bize zulalarımiza odaklanalim

Ben de aldıktan sonra pişmanlık hissedenlerdenim
Eve gelip bi daha almiycam falan diye söyleniyorum
İhtiyacım var mıydı bu sefer evet mesela hiç lacivert ayakkabım yoktu onu aldım
Cantalara bakmadım çünkü her renk var gerek yok
İnsanın bi yerde kendini durdurması lazım ihtiyaç olunca da alması lazım dengeyi bulmak önemli

@durkan canım ya seni çok merak ettik çok geçmiş olsun iyice dinlen toparlan dön aramıza

Y yediveren14 @mornergis sizin için mutlaka dua edicem kızlar

@algernonacicekler canikom @zelalke nin tarifi yap en iyisi çünkü ben kafadan yaptım onunki ölçülü .

Ya surekli dagiliyor giysiler.
Havlu,pike,nevresim,carsaflarimi ben boyle katliyorum.
Valiz iclerinide boyle duzenliyorum
Hem daha cok yer kapliyor hemde 1tane alinca digerleri bozulmuyor

Senin bu katlama metodun marie kondo diye bir hatun var
onun stili
Bizim valiz bu tip değil o yüzden öyle katlayıp koyamam ama çarşaf ve havlu katlama tarzı iyiymiş
ben dik duran hurçlara koyuyorum çarşafları
banyoda da yerim var havlularım orada istifli

bu akşam kuaför işlerimi halletmem lazım
sonra ki akşamlarda valiz hazırlıkları başlasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…