Küçük Düşün Büyük Olsun!

Canım cam ocak temizliğini sen mi sormuştun? zelalke
Benim cam değil ama internette gordum
Parex magic sünger varmış simli gibi o hiç çizmeden temizliyomuş bi bak istersen

canim benim ogrenim kredisi daha cooookkk var, yeni basladim ödemeye.. bu arada eşim hazir aldığı limonatayi icmedi, benim yaptigima bayıldı, hatta kızdı ramazan boyunca neden yapmadin enfes birsey bu dedi :))

Canım cam ocak temizliğini sen mi sormuştun? zelalke
Benim cam değil ama internette gordum
Parex magic sünger varmış simli gibi o hiç çizmeden temizliyomuş bi bak istersen
@limonlutarcinlikek sormustu ama ben de merak ediyorum demistim.. dediğin sungere bakacam bulurum insallahh

gulfemhatun canim ben de limonatayi donmus limonla yapıyorum. Donmuş limonu boluyorum seker ile beraber rondodan geçiriyorum. Böylece hem rondoda rahat eziliyor, hem sekerle iyice özdeşleşir hem de limonata daha soğuk oluyor..donmamis limon denemedim bi de öyle denerim..

Deneyeceğim. Çok teşekkür ediyorum. Benim tek tereddütüm şeker ilavesi. Biz şekeri hayatımızdan çıkardık. Ama gene de az şeker oluyorsa katarım sorun olmaz. 4 limona ne kadad şeker koydun acaba?

Limonta gibisi yok. Sen nasıl yaptın?

Canım ben iki tane donmuş limonu bölüyorum bi su bardagindan buraz daha az seker koyup rondodan gecirdim, ha ben cok az da nane attim rondoya bir yaprak yeter maksat az aroma olsun.. sonra harcı 1.5 litre suyla karıştırıp süzüyorum. Mis gibi limonata elde edilir :) afiyet olsun

Merhaba hanımlar
haftasonu iftar davetimi başarıyla atlattım 11 kişi ağırladım
yemekler yetti ve beğenildi
haftasonum temizlik yemek derleme toplamayla geçti dışarı bile çıkmadım
bugün pazarda 30 tl harcadım peynir,salatalık,kiraz,patlıcan,kabak ve buzluğa koymak için 3 kilo bezelye aldım kilosu 1.65tl den

ben yaklaşık 1 buçuk senedir ihtiyaç dışı kıyafet almıyorum
1 siyah pantolon 2 tane de kışlık ayakkabı aldım bu süreçte o kadar
doğumgünü hediyesi vs gelenler oldu onlar baya işimi gördü
zamanında her avmye gidişimde sanki zorundaymış gibi mangodan kotondan bişeyler alırdım artık girmiyorum bile duyduğuma göre baya pahalılanmış mağazalar
artık sadece elimdekileri değerlendiriyorum o kadar çok almışım ki aynıı pantolonun 4 rengi aynı göleğin 3 farklı deseni vs onlar üstümde paralanana kadar almayı düşünmüyorum
1 sezon giymediysem o kıyafeti elden çıkarıyorum
daha minimalist az eşyayla yaşamak lazım

Tarif verenler ellerinize sağlık ben de denicem

Vee benim için ramazan bitti.. allahtan iftardan sonra hastalandım.. günümü tamamladim. Bu arada bende kalan 3 tane bim fişini (75 tl ) kayinvaldemlere harcamaya karar verdim. Bayram sekeri ve içecekleri alırım onlar icin. Ben ailemin yaninda olacam ama olsun. Kvlerin durumu biraz farklı.. elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum.. insallah bimdeki şekerler bitmemiştir..

Oh oh. Bir sürü limonata tarifim oldu. Yazan parmaklarına sağlık.

Ben de bir süredir dikkat ediyorum kıyafet alışverişine. Geçen sene hamilelikte ve doğum sonrası kıyafetler almak zorunda kaldım. Ama artık eski hamile kıyafetlerim duruyor. Onları giyeceğim bu seferkinde.

Hedefim bu yaz kıyafet ayakkkabı almamak.

Kıyafet detoksu şart

Çocuk uyudu Allahın izniyle bende uyuyacağım. Sizden ricam benim için dua eder misiniz ilk defa birilerine dedim ama gerçekten skıntıdayım yarın genel müdür yardımcısı ile görüşeceğim tayin için hergün 3saat yol çekiyorum ve çocuklarımdan uzak kalıyorum. RABBİM şu mübarek günler yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul etsin herkesin gönlündekini nasip etsin hayırsız ise hayırlıya çevirsin Amin

Bugun hediyelik cikolatalarimi aldim,2 kutusu 11,5 tl 1 kutu da 10 tl. Burada unlu bir markanin fabrika satis magazasindan aldim.
Kendi anneme farkli bir yerden alacagim, esimin ailesine ise ceviz ezmesi alacagim.

Y yediveren14 insallah hayirli haberler alirsin. Insallah cok daha iyi hayirli bir yere gecersin

Hakkında hayırlısı olsun canım

Hafta sonu kizimin yolsonu gosterisi vardi.
Cok guzel gecti.
2 senelik calismalarini, emeklerini gorduk. Hem ogrencilerin, hemde ogretmenlerin.

Kizin seneye anaokuluna baslayacak.
Yazin 1 2 ay gondermem krese sonra devam edecek
Kres sadece calisan annelerin cocuklarini birakacak biri olmadigi icin gondetdigi bir yer degil bana gore. Iyi bir egitim almalari icin ev hanimi olsam bile gonderilmesi gerektigini savundum hep ve gercekten de 2 senedir yil sonu gosterilerinde hakli oldugumu gururla evlatlarimizi izlerken anliyorum.
Sonrasinda kizimi avm ye goturucem dedim. Gittik avm ye kiza yemek esime de hediye bakalim diye gittik ama esim istedigi gibi biraey bulamadi. Babama ayakkabi aldim. Flo da 1 alana 2. %50 indirimliydi. 2 ayakkabi aldim 180 tl verdim.
Ablama gidecektik iftara oraya erken gittik yemeklete yardim ettim. 22 kisiydik ama guzelce yedik ictik.

Bugunde noterde 130 tl harcadik.
Sonra kuafore gittim boya ve kaş icin 85 tl odedim
45 tl ye de sacim icin krem aldim
Kuafor cokm israr etti kullanman lazim rengi akmasin guneste ve tatilde ozellikle kullanayim diye.
Birde ayakkabi aldim yazlik dolgu topuk tatilde aksam yemeklerinde giymeye 80 tl verdim. Birtane de sandalet almam lazim begendim ama numarasi kalmamisti netten siparis vericem.

Biz eskiden kendimizi odullendirme adina ramazanda 1defa illa disarda iftar yapardik. Bugun de oyle oldu ama iftar icin fix menu yapan biryere gitmedik.canimizin istedigini yiyebilecegimiz ve ona gore odeyecegimiz biryete gittikm esim benim kardesimi de aradi (o da normalde iftari isyerinde yapiyor ama personel yemekleti cok kotuymus. Mesela bugun corba ve sadr haslama patates varmis) ben evde oldugun zaman arayip bana geliyor bu aksam onu da goturduk iftara.
3 kisi + cocuk icin toplam 130 tl odedik
Corba+ana yemek+salata+tatli+icecek olarak kendimiz sectik yedigimizi.
Yoksa baska yerde 2 kisilik odeyecegimi hesabi 3 kisi doymus olduk.

Kiyafet ayirma isini mevsim gecislerinde yapiyorum. Yazliklarimin icinde yazin hic giymedigim varsa bir sonraki yaza giymem diye onlari ayiroyorum. Kislik kiyfetleri de aybi sekilde yapiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…