Küçük Düşün Büyük Olsun!

Çok teşekkürler canım
Aslında öyle. Ben de buraya yazdığım pek çok şeyi dışarıda kimselere anlatmıyorum

Gerçekten uçak biletleri çok uyguna gelmiş. İnşallah güzel geçer tatiliniz.

Maasima gelen zamla 2 gr altin alacagim insallah. Hedefim 1 gr.di 2ye cikardim ama kkni hesap etmiyorum.bakalim kk ne kadar gelecek.borclar gelmeden alayimda alinmis alinmistir diyip dokunmayacagim.
Yarin oglen enistem gelcek sabah kahvaltidan sonra ablamla etrafi toparlariz.ben yanlarinda yokken ablam belini incitmis nasil uzuldum anlatamam. Cok is yaptik burda her gun temizlik tum evi kırkladik. Dunde biraz zorlamis sanirim ondan olmus. Yarin oturtcam onu ama kalkar biliyorum

Çok teşekkürler canım
Aslında öyle. Ben de buraya yazdığım pek çok şeyi dışarıda kimselere anlatmıyorum

Gerçekten uçak biletleri çok uyguna gelmiş. İnşallah güzel geçer tatiliniz.
insallah canim merak ediyordum bende kibrisi bakalim ani bir kararla gormus olacagim. Bir gun izin almam gerekecek isyerinden cuma cumartesi pazar orada olacagiz. Bakalim gidersek bi mani cikmazsa eger size anlatirim

Beth18 ablana çok geçmiş olsun canım

Evet ya yorumlarını merak ederim ben. Yazarsın artık dönünce.
Eşimle aylık hesabımızı yaptık. Ooo iyi para kaldı derlen bu ay araçların vergisi oldupunu hatırladık. Aman be diyerek kalakaldık.

Herkeslere mutlu haftasınları kızlar küçük Bebek olunca her sabah 6 da ayaktayım dükkan açma işide bana kalmış oluyo galiba @limonlutarcinlikek ablana çok geçmiş olsun cnm baktım maaşlar yatmış zamdan çok vergi kesilmiş ya anlıcanız zamdan bişey anlamadım yine de o atayı alcam kafama koydum

zelalke Allah acil şifalar versin

Kostebekpasta cnm bankadan altin alimiyla ilgili bende senin gibi tereddüte düşüp çok araştirmiştim. Haram diyende var degil diyende.

Ancak herkesin ortak olarak soyledigi bir sey var ki bankadan gram altin almak caiz degilmis. Cunku fıkıh kitaplarına gore bir ticarette saglanmasi gereken kurallar saglanmiyormus. Ornegin olmayan, gercekte hiç var olmayan bir altını alıyoruz

Ama diyanet bu konuda daha farkli cevaplar verdi. O günku kur üzerinden aldığımız icin bu parayi nakden ödedigimiz icin haram olmadığını ama vadeli altin hesabı actirirsak bunun haram oldugunu söylüyor. Yalniz dinimizde şaibeli olan herseyden kacınmamiz gerektigide vurgulanıyor.

Fiziki altinla ticaret yapmak tamamen serbest dinimizde.

Bende ayda bir gram altin aliyorum. Ana artik fiziki altina yonelmeye calışıyorum.
nerdesinki canım 55 derece

zelalke çok geçmiş olsun canım
Alanya

Gecmis olsun cnm
Allah acil sifalar versin

Kumbarada gerksiz yer doldurmasin diye 5kr-10kuruşlari baska bir kavanozda biriktiriyordum.
Gecen saydim 40 TLye yaklaşmiş. Ama gel gör ki kimseye bütünletemedim. Sinir oldum.

Ne marketler aliyor nede pazarcılar.
Gecen annem parayi sayarken bir tanesi anneme abla dilenci parası gibi vereceksen alma demis.

Ekmek yada marketten ufak tefek bir sey alırken onları kullanip bitirecegim artik.

Dün bir tanıdığımız afyondan sucuk ve tarhana siparis etmis kendine. Banada hediye olarak 1 kg tarhana 1 kangalda sucuk getirmis.

Günaydınn
Mutlu hafta sonlari.
Hava neguzel serinledi
Dun halam geldi bir kac gun kalicak annemde simdi aksam sabah ordayim artik.
Oturuyoruz birlikde sohbet muhabbet.

Kuymak yapicim simdide kahvalti fasli baslar bizde.

Ay kızlar ya basımıza ne geldi annem dün 10 kilo koyun yogurdu 10 kilo vişne 1 tane de gümüş şekerlik (benimki kırıldı) verdi otobüse otobüsçü bu sabah bırakmadan gitmiş bi saat eşim telefonda kavga etti 30 lirada otobüscüye vermiştik .. yogurtlarım tenekede vişneler bıdonda saat birde geri getirecekler inşallah bişey olmaz ya

sempatik_kiz etma dema 55° mii?
Ayy ben napicam oralarda esime laf dinletemedim ya.
Tatil icin bizde sideye gidicez ya.
Bunaltici gunesi hic sevmem.
55 duyunca daha bi sok oldum suan.

Beth18 canim ablacina gecmis olsun
Cnm buranin bir günü bir gününü tutmuyor. Bir gün 55 derece bir gün 40 derece ama gel gör ki nemden 40 dereceyi bile 55 gibi hissediyorsun. Ama sen tatilde olacagından cok etkilenmezsin. Zaten gündüzleri deniz ve havuzda olursun. Gecede klima karşısında olacagin icin sorun yok. Hangi otele geleceksiniz özelden yazsana bana

Günaydın
Sabah sabah sinirim tepemde
Koca kişisiyle atıştık.
Bugün ayın 15 maaş günü
1100 lira eşimin ve benim öğrenim kredilerimizi
1000 lira araba kredisini ben ödüyorum
Ayrıca 350 lira bes için çekilecek
Ne kadar olduğunu hatırlamıyorum kiralık kasanın yıllık taksidi geldi, o çekilecek hesabından.

Kredi kartı borçlarımızı da hepsini ben ödüyorum. Ay sonuna harcamalık 100 liram anca kalıyor. Ben 100 lira ile 1 ay geçiniyorum. Eşim de ev kirası faturalar mutfak alışverişi bebeğin alışverişini yapıyor.

Bana diyor ki kredi kartlarının hepsini ödeme, birazını ödeyelim birazı gelecek aya kalsın.

Ben de kızıyorum, bir dahaki aya borç bırakırsak gelecel ay gene hepsini ödeyemeyiz. Borç büyür kalır. Altından kalkamayız.

Sabah sabah kavga ettik.
Kredi kartları eşimin üzerine. Şeytan diyor ki onun öğrenim kredisini de ödeme, kredi kartlarının da tamamını ödeme, borçlar biriksin. Bakalım altından kalkabiliyor mu?

Ama o zaman sıkıntısını ben de çekerim.

Napsam bilemedim

Günaydın kızlar
Kahvaltı hazırlama faslı başladı gene bizde
Ne vardı birgün hazır kahvaltıya otursam

Kızlar bana akıl verin
Tuhafiye den Nbb marka sütyen sipariş verdim
Katalogdan
Dün almaya gittim ne göreyim
Telli sütyen değilde bez sütyen gelmiş
Katalogda hiç öyle durmuyordu
Krem istedim bide beyaz
Krem olan aynı kahverengi gibi almadom değiştir abla bunu alırım dedim
Değiştirmezler Vs vs bi sürü mırın kırın etti
Ama eve geldim beyazı alıp
Hiççç beğenmedim
Pazarda 10 tl ye verseler almam tanesi 27 tl
Ben aslında ilk aldığımı da geri vermek istiyorum ama mırın kırın eder diye çekiniyorum
Daha önce başka tuhafiye den aynı markayı aldım Nbb ama çok güzel hala kullanıyorum
Bunlar sanki kocakarı işi napıcam ben yaa
Ucuz bişey de değilki ikisi 54 tl

Canım öfkeye kapılma zararla oturma, öde borçlarını.
Siz bir ailesiniz ve arada olur öyle şeyşer

Erkekler hic mantikli dusunemiyorlar böyle borc konusunda.

Dusundukleri sıkısmayalim ama borc biriksede pek takmiyorlar.
Bizler bir an once borcumuz bitsin ferahlayalim diyoruz hakli olarak

Bence sen bildigin yontemden sasma.
Esin o borc kalirsa odeyemezse ozaman eyvah der is isten gecer.

Tamam geri yollayamaz belki ama baskasina satabilir aslinda.
Neticede tuhafiye bi alan cikar
Islerine gelmiyor sanirim.
En iyiside olsa zamanla bozuluyor ben o sebepden sutyene 15tl fazla vermiyorum 1 sene kullanip atiyorum artik.
Cunku illa deforme oluyor.

Pahalı ya kimse almaz diyor
Gidip toptancıdan alıyor pekala değiştirebilir ya bence
Dükkana başka bişe alsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…