Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben şimdiye kadar buzluğa şunları koydum

Bezelye
Haşlamalık mısır kışın güzel yeniyor
Hoşaflık kırmızı erik
Dolmalık biber
Ayrıca tokattan asma yaprağım geldi

Domates ağustos sonunda alıyoruz biz ya da eylül başında ayaş domatesi çıkınca

Sagolun kizlar alistik biraz.
Denize girdim aksam uzeri.
Alanin buyuk olmasi cazip.
Insan sıkılmiyor
Aksam yemegide iyiydi.
Hic bukadar yabancinin oldugu otelde kalmamistim ondan da garipsemis olabilirim..
Ama yani otel uygun hersey dahil cıtamiz zaten yuksek degildi.

Ama antalyaya bir daha gelmem sanirim sicagi ciddi bunaltiyor
Oglum su kesiyor 2 defa ust degistirdi aksam ustu.

Benim gibi karadenizliyi bozar buralar :)
Cok sicak ya
Klimayi aciyoruz oglum hapsurmaya basliyo
Cami aciyoruz esmiyor.

Aiy bakalim sag salim hasta etmeden oglusu dönim surdan.

Cnm bende bu ay icinde derin dondurucu alıp kışlık hazırlıklarına başlamayı düşünüyorum. Ama pazarda fiyatlar inanìlmaz pahalı. Yine yaptıklarımı ve yapacaklarımì yazayım.

• Domatesi konserve yapıyorum
  • Biber, patlican ve kabagi karisik kizartma olarak atìyorum. Cikardigim zaman istersem konserve sosla domatesli olarak yapıyorum. Istersem yoğurt döküyorum
  • Bir çok kişi patlıcanı karnìyarìk yapmak icin tüm olarak kızartıp saklıyor. Ama ben buzluğa tam olarak hazır şekilde karnıyarık atıyorum. Yani icinde kìymasìyla vs. Yemekden 20 dk önce çıkarıp fırına atıyorum, yeterli oluyor.
  • Taze fasulye, bezelye, bamya bunları şoklayıp buzluğa atabilirsin.
  • Dolmalìk biberleri fırında hafif söndürüp iç içe geçirerek atabilirsin bu şekilde yer kaplamaz.
  • Ispanakları soğanla kavurup buzluğa atıyorum. Daha sonra bir yemeğin yanina yoğurtlu meze olarak çıkarıyorum.
  • Pırasa kavurup atıyorum. Pirasalı börek yapacağım zaman kolaylik oluyor.
  • Mantar doğrayıp atabilirsin.
  • Salatalık rendeleyip atabilirsin. Kışın cacık yaparken kulkanırsın
  • Mısır haşlayıp ayıklayıp koyabilirsin. Salatalarda, pizzada falan kullanırsın.
  • Elma, portakal, limon, üzüm, erik, vişne, kiraz aklına gelen her türlü meyveyi buzluğa atabilirsin kışın komposto yada meyve suyu olarak tüketebilirsin
  • Ben meyve suyu yapıyorum ve yarım litrelik şişelerde buzluğa atıyorum.
  • Kışın kestane attım yazın pişirip yedik. Çok iyiydi :)
  • Soğan, sarımsak, maydanoz vs atmıyorum. Çünkü bunları buzlukta sevmiyorum.
Bunların dışında;
  • Buzlukta hem çorba yapmak için küçük köftelerim hemde normal köftelerim olur.
  • Çorba ya da pilav için haşlanıp didiklenmiş tavuğum olur.
  • Pizza hazırlayıp buzluğa atabilirsin. Fırından çıkarıp buzlu halde fırına atarsan. 20-25 dakikada pişer. Geçenlerde pişmiş olanıda attık. Sonra mikrodalgada ısıtıp yedik. O da iyiydi.
  • Sarma ya da dolma hazırlayıp koyabilirsin (Ben pirinçler kırıldığı için pek tercih etmiyorum. Ama seven çok kişi var)
  • Hazır yufkadan börek yapıyorum ve pişmiş halde buzluğa atıyorum. Sen pişirmedende atabilirsiniz. Zaten direk buzluktan çıkarıp fırına atıyorsun. Çözdürmene gerek kalmıyor. O pişerken yanına bir çay demlersin.
  • Mozaik pasta yapıp atìyorum bir misafir geldiginde 15 dkda buzu çözülüyor yenilecek kıvama geliyor.
  • Kek pişirip tüm halde buzluğa atıyorum. Yine aynı şekilde kurabiye, poaça vs atıyorum. Misafir gelmeden 20 dk önce çıkardığımda bütün buzu çözülüyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar

Günaydın kızlar
tr_lelli iyi tatiller canım

Ben kışlık hiçbirşey yapmıyorum,çocuklarla aç kalmadığımıza şükrediyorum şu günlerde :)
Birikim adına birşey yok bu aralar

maşşallah sana..

Kizlar napiyosunuz.
Wifi cekmiyo pek netimde cok az pek giremiyorum.
Extra para harcamadik oteldeyiz hep.
Oglum aqua olan havuzu sevdi ordan cikmiyo
Snack barda hemen dibi bizimde isimize geliyor
Deniz taslik ve dalgali cok benim harcim degil.
Sabah bosken havuzu yakaladim yuzdum epey.
Simdide odaya ciktim.
Az klimada serinlim nefes alinmiyor.
Esimle oglum havuzda takiliyorlar.

Snack bardaki temizlikden sorumlu abiyle sohbet ediyorum bende.
Siz sezlong aranmayin ben size tutarim diyo
Oglum havuzdan cikti kurulayip yemege sokucaktim iceri havluyu sar girsin diyo (islak girmeyin diye uyariyo normalde)
Buyuk sehirden geldiginiz belli diyor :)
Dert yaniyo yurdum insanlarindan.

Almanlardan memnun ama 50euro bahsis veriyolarmis

Amca cok tatlis ama ya yazik dinlemiyolla.

Geçen sene kurban bayramında alanya da tatildeydik eylül ortası işte,o zaman hava daha iyiydi.Oğlunun eğlenmesine sevindim,sende arkadaş bulmuşsun kendine daha ne olsun canım :)) Ben havuza girememiştim zaten hamileydim,bikaç kez denize girdim sadece tr_lelli

İyi tatiller :)
Ben bir kere Türklerin bol olduğu yerde tatil yaptım, bir daha tövbe ettim havuz kenarında çıplak dolaşıp üşüyüp defalarca tuvaletini yapan çocuklarmı dersiniz, çorba tenceresinden kepçeyle içenler mi dersiniz denize pis bez atanlarmı dersiniz ne ararsanız vardı.
Dikizlenme maceraları ayrı
Yabancılar en azından ilgilenmiyor ve kendi işlerindeler
Antalya eylülde favorim, hem yoğunluk azalıyor hemde hava çok iyi oluyor, birde kemeri tavsiye ederim denizi müthiş ( ben havuza hiç girmiyorum ) hemde daha yeşil

Merhaba kızlar
İşyerinde birimim değişti o kadar yoğun ve yorucu ki kafamı kaldıramıyorum
Oğlumu da kreşe verdim evde de ayrı koşturmaca
Oğlan ağlıyor gitmek istemiyor vicdanım sızlıyor ayrı çocuğun gelişimi için faydası ayrı bilmiyorum ne yapacağımı şaşırdım
Birikim adına birşey yaptığım Yok ama harcama da yapmıyorum

Eylül sonu Antalya bizim de programımızda bakalım saha otelde bakmadık
@tr_lelli iyi tatiller

Alışır canım zamanla,hatta gitmek ister

Mısırı eriği domatesi nasıl koyuyorsun konserve hiç yapmıcam nasıl koyucam domates denefiniz mi buzlukta

Hey maşallah.
Ispanağı senden duyup yapmıştım güzel oldu. Kızartma koymuyorum tv de koymayın diyorlar .
Meyve koycam nasıl koycam.
Salatalık denicem
Fasülye sevmedim tadı değişiyor gibi

Bende buzluktan çıkan herşeyi yiyemiyorum kokuyor tadı değişiyor gibi oluyor.Ama kalan çorba kurufasulye falan koyuyorum gayet güzel oluyor

Mısırı eriği domatesi nasıl koyuyorsun konserve hiç yapmıcam nasıl koyucam domates denefiniz mi buzlukta

Benim annem domatesi tüm tüm koyuyor. Kışın rendeleyip pişirerek. tüketiyoruz.
Erik ve mısırı da çiğden koyuyoruz. Erik dediğim kırmızı hoşaflık erik. Mısır haşlandıktan sonra da konabilir. Kışın buzluktan haşlanmış mısırı çıkarıp az kaynatıp ısıtmak maksatlı yiyebilirsiniz

Ben domates taze fasuyle ve bamyayi konserve yapiyorum. Buzlukta bu ucunu sevmedim ancak kisa sureli kullanmak icin artan domatesi rende koyuyorum dograyinca et gibi oluyor.
Meyveleri temizleyip cig koyup meyve suyu yapiyorum.
Biberi cig dograyip koyuyorum
Corba denedim evet konulabilir
Pismis veya cig borek ve kekte guzel
Patlicani ne konserve ne de buzlukta sevdim
Bezelyeyi pismise yakin haslayip buzluga koyuyorum
Barbunya cok sevmeyiz ama degerlendirilebilir konservesi tercihim
Birde enginar konservesi yaptik ve ic baklayi buzluga haslayip ayiklayip koydum kavurup nane ekleyip meze gibi yemeyi seviyorum

Hey maşallah.
Ispanağı senden duyup yapmıştım güzel oldu. Kızartma koymuyorum tv de koymayın diyorlar .
Meyve koycam nasıl koycam.
Salatalık denicem
Fasülye sevmedim tadı değişiyor gibi
Ben kızartmada koyuyorum cnm. TVde hic bir şey yapmayın diyorlar.
Doktorlar bile birinin ak dediğine diğeri kara diyor.

Meyveyi cekirdeklerini çıkarıp koyabilirsin. Yada direk yikayıp poşetleyip atabilirsin. Zaten pişerken cekirdeklerinden ayrılıyor.

Doğruyu söylemek gerekirse buzluğu gecen sene bu şekilde aktif kullanmaya başladım ve fasulyeyi kavurarak hic atmadim.
Ben tam anlamiyla pisirip atıyorum. Fasulyeyi yarım kilo yerine bir kilo pisiriyorum. Yarısını soğur soğumaz buzluğa atıyorum. Yemekden 15 dk önce mikrodalgada ısıtıp yiyoruz. Bu şekilde benim icin daha kolay oluyor.

Bu sene bezelye atamadim buzluga hic vaktim olmadi. Fasulye ve bamyada atamayacak gibiyim. Cunku fiyatlar cok yuksek. Bamya 12 TLnin fasulyede 7 TLnin altina inmedi ve hepsi kart. Yenilebilecek durumda degiller

Meyve yapıcm bu yıl mutlaka Rabbim nasip ederse geçen yıl konservelerim bozuldu tv de de koymayın diye çıkınca cesaret edemem asla.mısır koyarım haşlayıp makarna salatasına güzel oluyorda normal yemeyi sevetim onuda koçanlı sevmefim.
Off bamya barbunya qcayip pahallı.
Patlıcanı küp küp kesip kuruttum öyle seviyotum birde köz biber severim donduruvumda mutlaka olur bayılırız eşimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…