Küçük Düşün Büyük Olsun!

Taze fasulye golgede yetisirse ince kabuklu ve sulu olurmus gunes gordukce kabugu kalinlasirmis bende dugunden once yapmak istedim pazarci anlatti eylulde al hem simdi 6 lira o zmn 2 liraya duser dedi. Acele etme ztn su an uygun zaman degilmis
Bamya 2 kilo koyduk, 2 buyuk 3 kucuk kavanoz cikti maksat kisin misafire sebze cikarabilmek cesit olsun diye aldik.

2-3 senedir hic taze fasulye yemedik desem yeridir. Adı taze yani kendileri hep kart.
Bu fiyata almam zaten

Bizim burda eylülde de hic taze olmuyor. Demek ki sebebi güneşmiş.

Buzlukta yer kaplamaması icin bende konserve istiyorum aslında.Fasulye ve bamya konservesini domates konservesi gibimi yapıyorsun. Pişirirken ekstra su falan ekleyebiliyormuyuz.

Havalar o kadar sıcakki konserve yapsamda suan dolapta saklamam gerekir yoksa ekşir. Once dolapta saklayip sonra dolaptan çıkarıncada bozulur diye biliyorum

Bu sene bamyalari limonlu suda sokladik kavanozladik uzerine taze domates koyduk ve kaynatarak kapak tutturduk.
Taze fasulyeyi domatesle brz pisirip ters cevirip kapak tutturulabilir yada kaynatarak tutturabilirsin. Ben saklarkende ters sakliyorumki kapaklar zamanla atmasin.
Taze fasulye candir ya buralarda cok guzel olur bu sene konserve yapamadik yaz gelsede yesem diye bekledim yazin guludur taze fasulye

Bakalim uygun fiyatina bulursam bnde deneyeyim. Saol cnm

Ya gercekden bunlari bana baska arkadaslarimda demisti hatta biri ozellikle yabancilarin bol oldugu oteli tercih ediyorum demisti inanmamistim.
Benim ilk izlenimim degisti.
Boyle kaba gibi geldiler (sesli konusmalar vs) ama gercekden turklerden cok cok iyiler.
Kendi hallerindeler.
Bakmiyolar takmiyolar
Turk kadinlar bile diger kadinlari inceliyo fiskos yapiyolar hemen.
Turkler bon bom bakiyolar.
Ben zaman gectikce sevmeye basladim oteli ama hala antalya sicagini sevemedim gitti.
Gunduz Allahim saat 5 falan olsa ya diye bekledim.
Sapkayla falan geziyorum ama o yerdeki gunes bile insanin suratini yakiyo.
Ben iyi korunuyorum ama esimle oglum epey renk degistiler.
Gunduz hep havuzdalar ondan sanirim

Ben hep tam alisirim gitme vaktimiz gelir hep oyle oluyor :)

Sagol canim.
Yeni birimin hayirli olsun

Sagol canim
Evet buranin ayi kesinlikle eylul 15 falan.
Oglusu havuzdan alamadik bugun oglen sicagi bi de zorla cikardik.
Normalde ben girmicem der girince cikmaz
Oglum hep evdeydi tatil gireli
Onun icin ayrica seviniyorum geziyo yiyo iciyo havuza giriyor
Buyuk alan agaclar icinde gezmeyi cok sever
Köye gidelim hemen diyo bu sene.
Doğa aski var onda da anasinin oglu.

Onun eğlenip okul yorgunluğunu atması ve yeni seneye mutlu başlaması lazım.Bunun için hem tatil hem memleket oh süper valla canım

Günaydın kızlar mutlu haftasonları,biz yine evdeyiz sanırım masraf olmaz

Biz tatil yapmayi ogrenene kadar daha coook isimiz var bazen tek turk aile biz olurduk ama cok rahat ettik. Ama o bahsettigim otelde annem bizi tek birakamiyordu. Bu gozler balayinda kardesimi dikizleyen erkekler gordu. Bizimle hergun sezlong kavgasi yapan bos sezlonga neden oturduk dun bizimdi bu bolgeye yanasmayin diyen butun gun inadina ordan kipirdamayan insanlar var.
Ben hic erken gitmedim hep eylulde gittim cok keyif aldik. Hatta ekim sonunda gittigimde bile denize girmistik.

Merhaba Kızlarrrr

Markete gittik aylık alışveriş yaptık evde genel ihtiyaçlar vardı zaten 120 lira mı ne tuttu
Ama deterjanlar yağlar peynirler çay falan evde vardı
1 ay market alışverişi yapmiycam. Tabi yumurta süt öyle şeyler alınır
Pazara kasaba da gideriz
Ama markete gidince bi sürü şey doluyor
Marketin ihtiyaclarimiz bizi 1 ay götürür diye dusunuyorum

Ders çalışıyorum o yüzden çok bakamıyorum size
Kisliklar için ben biraz daha bekliycem şu an çok pahalı
Bugün akşam arkadaşlarla deniz kenarına gidicez yemeklik bi şeyler alıp
Yarın da kahvaltıya davetliyiz
Çok para harcanmaz diye dusunuyorum
Hepinize çok selam

Ne zamandır toplu market alışverişine gitmiyoruz.Carrefoura giderdik %5 personel indirimi olurdu.Hiper mağazası kapanınca başka yere de gitmedik.Eşim alıp geliyor eksikleri.Kendi hergün markette zaten toplu alışverişte ıvır zıvır çok alıyoduk biz ya görüne alası geliyo insanın.Şimdi bazen 2 sokak aşağıda şok var ona gidiyorum abartmadan kaçıyorum

Günaydınnn.

Bizde suan harcama esimin sigarasi bide 5tl 3tane jeton aldik oyun oynadik.
Bu aksam manavgati gezmeyi planliyoruz yemekden sonra
Sali gunu dönuse gecicez.

Saka maka sicakti soyleydi boyleydi derken tatilide yedik.

Herkese mutlu pazarlar

Günaydın
Herkese güzel pazarlar dilerim

Bugün harcamalı bir gün olacak.

Tatil için alışveriş yapacağız.
Kızım için;
Güneş kremi
Yüzücü bezi
Deniz simidi

Kendim için;
Bikini
Belki bir tane şort

Alacağız. Tabi kesin ekstralar çıkar.

Dün evi temizlettim. 150 lira verdim. Parasını önceden ayırmıştım.

Alışverişimizi açıklıyorum
85 lira bana bir tane bikini
87 lira güneş kremi ile kızıma gözlük
160 lira kızıma kışlık eşofman takım ile iki kaynıma hediye tişört
53 lira kızıma mama ile yüzücü bez mayo
Bir de marketten bir su ile bir muz ne kadar ödedi eşim bilmiyorum.

Eksiğimiz eşime deniz şortu ile kızım için deniz simidi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…