Ben kızartmada koyuyorum cnm. TVde hic bir şey yapmayın diyorlar.
Doktorlar bile birinin ak dediğine diğeri kara diyor.
Meyveyi cekirdeklerini çıkarıp koyabilirsin. Yada direk yikayıp poşetleyip atabilirsin. Zaten pişerken cekirdeklerinden ayrılıyor.
Doğruyu söylemek gerekirse buzluğu gecen sene bu şekilde aktif kullanmaya başladım ve fasulyeyi kavurarak hic atmadim.
Ben tam anlamiyla pisirip atıyorum. Fasulyeyi yarım kilo yerine bir kilo pisiriyorum. Yarısını soğur soğumaz buzluğa atıyorum. Yemekden 15 dk önce mikrodalgada ısıtıp yiyoruz. Bu şekilde benim icin daha kolay oluyor.
Bu sene bezelye atamadim buzluga hic vaktim olmadi. Fasulye ve bamyada atamayacak gibiyim. Cunku fiyatlar cok yuksek. Bamya 12 TLnin fasulyede 7 TLnin altina inmedi ve hepsi kart. Yenilebilecek durumda degiller
2-3 senedir hic taze fasulye yemedik desem yeridir. Adı taze yani kendileri hep kart.Taze fasulye golgede yetisirse ince kabuklu ve sulu olurmus gunes gordukce kabugu kalinlasirmis bende dugunden once yapmak istedim pazarci anlatti eylulde al hem simdi 6 lira o zmn 2 liraya duser dedi. Acele etme ztn su an uygun zaman degilmis
Bamya 2 kilo koyduk, 2 buyuk 3 kucuk kavanoz cikti maksat kisin misafire sebze cikarabilmek cesit olsun diye aldik.
2-3 senedir hic taze fasulye yemedik desem yeridir. Adı taze yani kendileri hep kart.
Bu fiyata almam zaten
Bizim burda eylülde de hic taze olmuyor. Demek ki sebebi güneşmiş.
Buzlukta yer kaplamaması icin bende konserve istiyorum aslında.Fasulye ve bamya konservesini domates konservesi gibimi yapıyorsun. Pişirirken ekstra su falan ekleyebiliyormuyuz.
Havalar o kadar sıcakki konserve yapsamda suan dolapta saklamam gerekir yoksa ekşir. Once dolapta saklayip sonra dolaptan çıkarıncada bozulur diye biliyorum
Bakalim uygun fiyatina bulursam bnde deneyeyim. Saol cnmBu sene bamyalari limonlu suda sokladik kavanozladik uzerine taze domates koyduk ve kaynatarak kapak tutturduk.
Taze fasulyeyi domatesle brz pisirip ters cevirip kapak tutturulabilir yada kaynatarak tutturabilirsin. Ben saklarkende ters sakliyorumki kapaklar zamanla atmasin.
Taze fasulye candir ya buralarda cok guzel olur bu sene konserve yapamadik yaz gelsede yesem diye bekledim yazin guludur taze fasulye
Ya gercekden bunlari bana baska arkadaslarimda demisti hatta biri ozellikle yabancilarin bol oldugu oteli tercih ediyorum demisti inanmamistim.İyi tatiller :)
Ben bir kere Türklerin bol olduğu yerde tatil yaptım, bir daha tövbe ettim havuz kenarında çıplak dolaşıp üşüyüp defalarca tuvaletini yapan çocuklarmı dersiniz, çorba tenceresinden kepçeyle içenler mi dersiniz denize pis bez atanlarmı dersiniz ne ararsanız vardı.
Dikizlenme maceraları ayrı
Yabancılar en azından ilgilenmiyor ve kendi işlerindeler
Antalya eylülde favorim, hem yoğunluk azalıyor hemde hava çok iyi oluyor, birde kemeri tavsiye ederim denizi müthiş ( ben havuza hiç girmiyorum ) hemde daha yeşil
Sagol canim.Merhaba kızlar
İşyerinde birimim değişti o kadar yoğun ve yorucu ki kafamı kaldıramıyorum
Oğlumu da kreşe verdim evde de ayrı koşturmaca
Oğlan ağlıyor gitmek istemiyor vicdanım sızlıyor ayrı çocuğun gelişimi için faydası ayrı bilmiyorum ne yapacağımı şaşırdım
Birikim adına birşey yaptığım Yok ama harcama da yapmıyorum
Eylül sonu Antalya bizim de programımızda bakalım saha otelde bakmadık
@tr_lelli iyi tatiller
Sagol canimGeçen sene kurban bayramında alanya da tatildeydik eylül ortası işte,o zaman hava daha iyiydi.Oğlunun eğlenmesine sevindim,sende arkadaş bulmuşsun kendine daha ne olsun canım :)) Ben havuza girememiştim zaten hamileydim,bikaç kez denize girdim sadecetr_lelli
Sagol canim
Evet buranin ayi kesinlikle eylul 15 falan.
Oglusu havuzdan alamadik bugun oglen sicagi bi de zorla cikardik.
Normalde ben girmicem der girince cikmaz
Oglum hep evdeydi tatil gireli
Onun icin ayrica seviniyorum geziyo yiyo iciyo havuza giriyor
Buyuk alan agaclar icinde gezmeyi cok sever
Köye gidelim hemen diyo bu sene.
Doğa aski var onda da anasinin oglu.
Ya gercekden bunlari bana baska arkadaslarimda demisti hatta biri ozellikle yabancilarin bol oldugu oteli tercih ediyorum demisti inanmamistim.
Benim ilk izlenimim degisti.
Boyle kaba gibi geldiler (sesli konusmalar vs) ama gercekden turklerden cok cok iyiler.
Kendi hallerindeler.
Bakmiyolar takmiyolar
Turk kadinlar bile diger kadinlari inceliyo fiskos yapiyolar hemen.
Turkler bon bom bakiyolar.
Ben zaman gectikce sevmeye basladim oteli ama hala antalya sicagini sevemedim gitti.
Gunduz Allahim saat 5 falan olsa ya diye bekledim.
Sapkayla falan geziyorum ama o yerdeki gunes bile insanin suratini yakiyo.
Ben iyi korunuyorum ama esimle oglum epey renk degistiler.
Gunduz hep havuzdalar ondan sanirim
Ben hep tam alisirim gitme vaktimiz gelir hep oyle oluyor :)
Sorma canim annemler beni bekliyorlar gitmek icin :)Günaydın mutlu pazarlar
tr_lelli sizde tatil bitmez canım daha memleket var en güzeli :))
elenaferrante umarım en az masrafla atlatırsın alışverişi :)
zelalke hayırlı yolculuklar şirketin harçlık vermesi iyi olmuş :)
Gez tadını çıkar canımSorma canim annemler beni bekliyorlar gitmek icin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?