- 22 Mart 2017
- 1.520
- 2.526
- 53
- 39
Yeni işin,birikimleriniz hayırlı olsunHanımlar merhaba :)
Geçen sene bu zamanlar buralardaydım, belki nickten hatırlayanlarınız olur.
Ağustosta işe girmiş ve direk kendimi bu topiğe atmıştım, biriktiriyordum da.
Sonra iş yerinde sorunlar oldu, deneme süremizin sonunda benimle aynı zamanda işe girmiş bir arkadaşımla birlikte ikimizin de ayağı kaydırıldı yerlerini alırız diye.
O dönem bayağı bir bunalım yaşadım, topiğe bile gelmek istemedim resmen.
Bunalımı biraz üstümden attıktan sonra azmettim, sınavlara girdim. 5 ay içinde 4 kez Ankara'ya gittim geldim sınavlar ve mülakatlar için.
Ve sonunda kazandım, yaşadığım şehre memur olarak atandım, yakında göreve başlayacağım.
İnandığım bir söz var artık.
"Ve bazen iyi şeyler biter ki daha iyileri başlayabilsin. "
İşe başlar başlamaz da birikime son sürat bir giriş yapmak istiyorum. :)
En baştan gaza geleyim diye daha işe başlamadan geldim buraya müsaadenizle
Cok sevindim adiniza.Hanımlar merhaba :)
Sonra iş yerinde sorunlar oldu, deneme süremizin sonunda benimle aynı zamanda işe girmiş bir arkadaşımla birlikte ikimizin de ayağı kaydırıldı yerlerini alırız diye.
Bunalımı biraz üstümden attıktan sonra azmettim, sınavlara girdim. 5 ay içinde 4 kez Ankara'ya gittim geldim sınavlar ve mülakatlar için.
Ve sonunda kazandım, yaşadığım şehre memur olarak atandım, yakında göreve başlayacağım.
Zamanla rayina oturuyor canim.Günaydın kızlar.. yine işe gitmeden selam vermek istedim.. Bugün güzel, bi gün olmasını diliyorum, bu aralar ben de eşim de harcamalara çok dikkat ediyoruz.. iki yıldır evliyim ama hep borç hep ödeme, artık bu durumdan cok sıkıldım, sizde de durumlar böyle miydi, tamam illaki birseyler alındığı için borca girdik ama sanırım şu eldeki borçları verince başka ciddi ödemelerle sıkmayacağız.. bakalım hayırlısı, allah herkese ödeme kolaylığı versin..
borçsuz bişey olmuyor maalesef biz de kredi ödüyoruz kredi bitince bitince daha borç yok da desem biliyorum başka şeyler de olacakGünaydın kızlar.. yine işe gitmeden selam vermek istedim.. Bugün güzel, bi gün olmasını diliyorum, bu aralar ben de eşim de harcamalara çok dikkat ediyoruz.. iki yıldır evliyim ama hep borç hep ödeme, artık bu durumdan cok sıkıldım, sizde de durumlar böyle miydi, tamam illaki birseyler alındığı için borca girdik ama sanırım şu eldeki borçları verince başka ciddi ödemelerle sıkmayacağız.. bakalım hayırlısı, allah herkese ödeme kolaylığı versin..
Günaydın kızlar
Maaşa az kaldı ödemeler hesaplandı
Birikim için de kafamda deli sorular bakalım hayırlısı (bilezik birikimimiz tabi ki)
zelalke canım bende 5 yıldır evliyim
Eşyalarımızı düğünümüzü kendimiz yaptık ödedik
Ev kredisi ödüyoruz
Araba aldık ödedik
Bende bazen sıkılıyorum şu borç işlerinden ama bitmiyor
biri Bitiyor başka eksik çıkıyor başka ihtiyaçlar oluyor
O yüzden sağlık olsun çalışalım da Allah başka dert keder vermesin
Zamanla rayina oturuyor canim.
Bizde ev borcu odemistik 1 yil.
Sonrasi zaten kabus gibi bitmek bilmeyen batan dukkanin borcuydu.
Evliligimin 7 senesi borc odedik.
Ve ev borcumuzdan ve araba kredimizden haricide bizim borcumuz degildi.
Kabus gibiydi.
Ama Rabbim yuzume guldu kurtulduk ozamanlardan.
Suanda da borc oduyoruz ama hic beni sıkmiyo cunku kendi aldigimiz seylerin borcu.
Arabamizin vs.
Olsun diyorum o da para bir yatirim.
Sonucta bizim.
O gozle bak canim.
Oduyosun ama bak ev sahibi oldun.
Ya da paranin karsiliginda araban var.
borçsuz bişey olmuyor maalesef biz de kredi ödüyoruz kredi bitince bitince daha borç yok da desem biliyorum başka şeyler de olacak
çevremde de benim yaşlarımda olup borcu olmayan yok gibi artık biriktireyim de alayım pek olmuyor herkes krediye girip borçlanarak alıyor napalım
kızlar kesinlikle haklısınız, borçsuz birşey sahibi olamıyoruz.. bizde nişandan tut, düğün, ev herşeyi ikimiz yaptık. çok güzel tabi, minnetsiz kimse bize birşey diyememz, ama işte sürekli de çalıştık hepiniz gibi, inanın eşimde ben de alnımızın teriyle herşeyi kazandık, bazen duygusallığa bağlıyorum. yorgunluğumu hissediyorum, gücüm azalıyor, ama yine çok şükür diyip ayaklanıyorum.. iyiki varsınız hepiniz..zelalke borç bitmez canım.
İlk 1 yıl hiç ödemedim çünkü hiç borç yapmadan evlendik. Eşyalar herşey peşindi. Para biriktirdik ev aldık krediye girdik. Başka borcumuz olmadı şükür.
Ama bu borç bitince yenisi çıkar.zamanla daha iyi olur.
Bugün işler bitmiyor. Mutfak yağ içinde dolaplar. Çiçeğim yağ çöz almıştım dolapları sildim.balkonu yıkadım dün çamaşırlığım uçmuş bugün nereyw asıcam bilmiyorum.dağ gibi çamaşır var. Koltuklar silinecek banyo yıkanacak. Oğluşla oyun saati ve kitap saati yapılacak. Yemek işim var. Perdelerle camlatıda ellim diyorum. Kv gelip kışlık getirecekmiş. 6 yıl oldu nerden çıktı bilemedim. İlk kez getircek.şaştım
Selam kızlar bende ehliyet almayı istiyorum ankarada yaşıyoruz evliyim bu arada ama ankarada şehir içi trafikte kullanmak beni korkutuyor aslında soğukkanlı bi insanım bilmiyorum başarırmıyımkurs ücretleride arttmış ama o bilezik alıncak
İnşallah bende başarırım çünkü artık mecburi oldu araba kullanmak ama biz kadınlar istesek herşeyi yaparız dün trafikte şahit oldum bi kadın sürücü hem direksiyon çeviriyo hem allık sürmeye çalışıyo bi elinde allık diğer elinde allık aparatı vardıBenimde ehliyetim vardı ama kullanmıyordum
geçen yaz ders aldım eşimi zorladım çıktım trafiğe
yapılamayacak şey yok yeter ki kır bir kere cesaretini
Teşekkürler :)Yeni işin,birikimleriniz hayırlı olsun
Hoş o
Cok sevindim adiniza.
Kesinlikle cok dogru bir söz.
Nekadar gecikiyorsa okadar guzellesiyordur. Sözunude cok severim.
Bende hep istediklerimi geç elde ediyorum.
Yani zamanla.
Genelde de tamam ya bitti artik dedigim anlarda yani en uçlara kadar geldigim tamamen vazgectigim anlarda gerceklesti.
Umarim hersey bundan sonra cok bambaska olur.
Gonlunce icinden nasil geciyorsa
Ayrica tekrar hosgeldin birlikde bool birikimli günlere.
Kızlarrrrr terfiii ettim hem bugün arabamı aldım hem de üstüne terfi ettim ben şokkk 5 yıldır bekliyordum bu terfiyi :)) maaşım arttı 500 tl 3 ayda bir de. 1000 TL :)) fark ediyor
maşallah canım hayırlı olsun yaptığın iyiliklerin mükafatıdır..Çok tşk ederim canım.Amin inşallah.Evet ya ben de nasıl ödeyecem krediyi sıkışacağım biraz diyordum.Allah daraltmadı çok şükür.2 öksüz yiğenim var kuzenimin çocukları onlara yardım ediyorum babalarına da.Onlara daha fazla yardım edeceğim diye de çok seviniyorum.Tabi birikim şart :))
hayırlı olsun canım görevinHanımlar merhaba :)
aynısı canım eşimle nişanlandık eşya borcu öde ev aldık borç öde eşyalarımız azdı eksikti eşyanın birinin borcu bitiyor diğerini alıyoruz arabamız yok borç ödemekten sıkıldım bazen bir lira kalmadığı oluyor aylıktanGünaydın kızlar.. yine işe gitmeden selam vermek istedim.. Bugün güzel, bi gün olmasını diliyorum, bu aralar ben de eşim de harcamalara çok dikkat ediyoruz.. iki yıldır evliyim ama hep borç hep ödeme, artık bu durumdan cok sıkıldım, sizde de durumlar böyle miydi, tamam illaki birseyler alındığı için borca girdik ama sanırım şu eldeki borçları verince başka ciddi ödemelerle sıkmayacağız.. bakalım hayırlısı, allah herkese ödeme kolaylığı versin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?