Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selam kızlar. Geçmişi hiç okuyamadım.
Bugün abim oğluma 25 tl verfi oyuncak al dedi (çok oyuncak alındığı için 4 ay alınmayacak) tabi oğlumda aldı bana verdi hop kumbaraya attım.
Eşimde 10 tl verdi bugün kumbaram şenlendi.
Yarın kalan kışlık işini halledip kapamayı düşünüyorum.
Çünkü baya yaptım Rabbim ağız tadıyla yemeği nasip etsin hepimize.
Şeker alıp reçel yapıcam.erik aldım. Birde fazla alıp kışlık koycam
Yarın birkaç eksiği halledeyim.
Birde balık yağı alıcam oğluma bu ara biraz zayıfladı boyuda artmadı üzülüyorum

Hanımlar merhaba :)
Geçen sene bu zamanlar buralardaydım, belki nickten hatırlayanlarınız olur.
Ağustosta işe girmiş ve direk kendimi bu topiğe atmıştım, biriktiriyordum da.
Sonra iş yerinde sorunlar oldu, deneme süremizin sonunda benimle aynı zamanda işe girmiş bir arkadaşımla birlikte ikimizin de ayağı kaydırıldı yerlerini alırız diye.
O dönem bayağı bir bunalım yaşadım, topiğe bile gelmek istemedim resmen.
Bunalımı biraz üstümden attıktan sonra azmettim, sınavlara girdim. 5 ay içinde 4 kez Ankara'ya gittim geldim sınavlar ve mülakatlar için.
Ve sonunda kazandım, yaşadığım şehre memur olarak atandım, yakında göreve başlayacağım.
İnandığım bir söz var artık.

"Ve bazen iyi şeyler biter ki daha iyileri başlayabilsin. "

İşe başlar başlamaz da birikime son sürat bir giriş yapmak istiyorum. :)

En baştan gaza geleyim diye daha işe başlamadan geldim buraya müsaadenizle

Yeni işin,birikimleriniz hayırlı olsun
Hoş o

Günaydın kızlar.. yine işe gitmeden selam vermek istedim.. Bugün güzel, bi gün olmasını diliyorum, bu aralar ben de eşim de harcamalara çok dikkat ediyoruz.. iki yıldır evliyim ama hep borç hep ödeme, artık bu durumdan cok sıkıldım, sizde de durumlar böyle miydi, tamam illaki birseyler alındığı için borca girdik ama sanırım şu eldeki borçları verince başka ciddi ödemelerle sıkmayacağız.. bakalım hayırlısı, allah herkese ödeme kolaylığı versin..

Günaydın kızlar
Maaşa az kaldı ödemeler hesaplandı
Birikim için de kafamda deli sorular bakalım hayırlısı (bilezik birikimimiz tabi ki)

zelalke canım bende 5 yıldır evliyim
Eşyalarımızı düğünümüzü kendimiz yaptık ödedik
Ev kredisi ödüyoruz
Araba aldık ödedik
Bende bazen sıkılıyorum şu borç işlerinden ama bitmiyor
biri Bitiyor başka eksik çıkıyor başka ihtiyaçlar oluyor
O yüzden sağlık olsun çalışalım da Allah başka dert keder vermesin

Cok sevindim adiniza.
Kesinlikle cok dogru bir söz.

Nekadar gecikiyorsa okadar guzellesiyordur. Sözunude cok severim.

Bende hep istediklerimi geç elde ediyorum.
Yani zamanla.

Genelde de tamam ya bitti artik dedigim anlarda yani en uçlara kadar geldigim tamamen vazgectigim anlarda gerceklesti.

Umarim hersey bundan sonra cok bambaska olur.
Gonlunce icinden nasil geciyorsa

Ayrica tekrar hosgeldin birlikde bool birikimli günlere.

Zamanla rayina oturuyor canim.
Bizde ev borcu odemistik 1 yil.
Sonrasi zaten kabus gibi bitmek bilmeyen batan dukkanin borcuydu.
Evliligimin 7 senesi borc odedik.
Ve ev borcumuzdan ve araba kredimizden haricide bizim borcumuz degildi.
Kabus gibiydi.
Ama Rabbim yuzume guldu kurtulduk ozamanlardan.

Suanda da borc oduyoruz ama hic beni sıkmiyo cunku kendi aldigimiz seylerin borcu.
Arabamizin vs.
Olsun diyorum o da para bir yatirim.
Sonucta bizim.

O gozle bak canim.
Oduyosun ama bak ev sahibi oldun.
Ya da paranin karsiliginda araban var.

borçsuz bişey olmuyor maalesef biz de kredi ödüyoruz kredi bitince bitince daha borç yok da desem biliyorum başka şeyler de olacak
çevremde de benim yaşlarımda olup borcu olmayan yok gibi artık biriktireyim de alayım pek olmuyor herkes krediye girip borçlanarak alıyor napalım

zelalke borç bitmez canım.
İlk 1 yıl hiç ödemedim çünkü hiç borç yapmadan evlendik. Eşyalar herşey peşindi. Para biriktirdik ev aldık krediye girdik. Başka borcumuz olmadı şükür.
Ama bu borç bitince yenisi çıkar.zamanla daha iyi olur.
Bugün işler bitmiyor. Mutfak yağ içinde dolaplar. Çiçeğim yağ çöz almıştım dolapları sildim.balkonu yıkadım dün çamaşırlığım uçmuş bugün nereyw asıcam bilmiyorum.dağ gibi çamaşır var. Koltuklar silinecek banyo yıkanacak. Oğluşla oyun saati ve kitap saati yapılacak. Yemek işim var. Perdelerle camlatıda ellim diyorum. Kv gelip kışlık getirecekmiş. 6 yıl oldu nerden çıktı bilemedim. İlk kez getircek.şaştım

kızlar kesinlikle haklısınız, borçsuz birşey sahibi olamıyoruz.. bizde nişandan tut, düğün, ev herşeyi ikimiz yaptık. çok güzel tabi, minnetsiz kimse bize birşey diyememz, ama işte sürekli de çalıştık hepiniz gibi, inanın eşimde ben de alnımızın teriyle herşeyi kazandık, bazen duygusallığa bağlıyorum. yorgunluğumu hissediyorum, gücüm azalıyor, ama yine çok şükür diyip ayaklanıyorum.. iyiki varsınız hepiniz..

Ben hepp ohh borcun bitmesine 3 ay kaldi falan derken en fazla 5ay sabredebiliyor benim esim (adam kredikolik oldu)
Arabanin borcu bitiyor 5'6ay rahatlik varmis diyor(uz) sonra viyviylanmalar basliyor.

Su araba guzel mi ?
Yaz bakim oraya x model nasil?
Ben arabayimi degissem ki? Basliyor benimki.

Aman bazen esimden borc eksilmesin diyorum kardesleri yoksa borc istiyor.
En azindan arabamizin degeri ederi yukseliyor.
Bu arabayi 5 sene kullancakmis (yersen)
Yaw he he dedim.
2 sene sonra borc bitince viyviylanir yine.

Bende 150binlik falan bisi aldirtcam
Ay cok fenayim ya.
3 sene daha kitlerim onu.
Adamin zaafi var ben napim.

Saka maka martda biz bilezik alicaz ya arabaninda neredeyse senesi dolacak yani 1. Yil borcu bitmis olacak.

Zaman ne cabuk geciyo be.

Bugun deli is yapmam lazim.

Ama gücüm yok sanki yada tembelim bilemedim.
Yemegim yok.
Wc banyo iyi bi temizlenmeli.
2.camida silsem diyorum hergun 1 tane iyidir.
Toz alicam.
Ama miskinlik yapiyorum.

Su Hande Ataizinin oglen kusagi programina sardim onuda kacirmak istemiyorum.

Kalkim ben yuksek musadenizle
Ya da iteleyin beni accık iittiriverin.

benim de alışveriş yapmam gerek, ama acele etmicem beklesin bakalım, liste yapayım ben bakalım ne kadar idare edebilirim :)

Selam kızlar bende ehliyet almayı istiyorum ankarada yaşıyoruz evliyim bu arada ama ankarada şehir içi trafikte kullanmak beni korkutuyor aslında soğukkanlı bi insanım bilmiyorum başarırmıyım kurs ücretleride arttmış ama o bilezik alıncak

Benimde ehliyetim vardı ama kullanmıyordum
geçen yaz ders aldım eşimi zorladım çıktım trafiğe
yapılamayacak şey yok yeter ki kır bir kere cesaretini

Benimde ehliyetim vardı ama kullanmıyordum
geçen yaz ders aldım eşimi zorladım çıktım trafiğe
yapılamayacak şey yok yeter ki kır bir kere cesaretini
İnşallah bende başarırım çünkü artık mecburi oldu araba kullanmak ama biz kadınlar istesek herşeyi yaparız dün trafikte şahit oldum bi kadın sürücü hem direksiyon çeviriyo hem allık sürmeye çalışıyo bi elinde allık diğer elinde allık aparatı vardı

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim tr_lelli
Sayfalardan okuyabildiğim kadarıyla ailen ile birlikte ciddi bir kaza atlatmışsın sanırım.
Çok geçmiş olsun.
Şimdi iyisin değil mi?

Kızlarrrrr terfiii ettim hem bugün arabamı aldım hem de üstüne terfi ettim ben şokkk 5 yıldır bekliyordum bu terfiyi :)) maaşım arttı 500 tl 3 ayda bir de. 1000 TL :)) fark ediyor

maşallah canım hayırlı olsun yaptığın iyiliklerin mükafatıdır..
hayırlı olsun canım görevin
aynısı canım eşimle nişanlandık eşya borcu öde ev aldık borç öde eşyalarımız azdı eksikti eşyanın birinin borcu bitiyor diğerini alıyoruz arabamız yok borç ödemekten sıkıldım bazen bir lira kalmadığı oluyor aylıktan

Selam kızlar
tr_lelli kumbaraya 100 TLdaha attım
Bir tanıdığımız yurt dışına çıkmak zorunda kaldı. 3 yaşındada bir oğlu var. Ona ben bakacağım. Giderkende bana 150 TL bıraktı. 100 TLsini hemen kumbaraya attım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…