Küçük Düşün Büyük Olsun!

Önermiyorlar
Yani bir yayın evi ismi söylemiyorlar bize birakiyorlar.

Ya akıllı defter diye bisi var sizde görmüşsünüzdür.
Onun içeriği hosuma gitti.
Matematikde üçrenk yayınlarının kitabini seviyor oglum.
Eksen yada berkay yayınlarınınkinide kullandim.

Bu sene akıllı tahta uyumlu taktim hosuma gitti sanki
Arıyayincilikdi sanirim
Bilginiz var mi? Bu kitaplardan

tr_lelli size bir şey danışmak istiyorum .ban yardımcı okursanız ne mutlu olurum .Bilezik alma Amacım kardeşimin mayısta düğünü var onun için alacaktım.Şuan elimde 1000 tl var sizce ne yapsam 4 tane çeyrek alıp bekleyeyim mi?mayısa kadar altın artarsa diye korkuyorum .artarsa çeyreklerimde değerlenecek yok para olarak kalsa kenarda ve altın fiyatları uçarsa 1000 tl ile zararda mı okurum ?bilmedim

Nacizane fikrim paranız kalsın kenarda dustugunde alırsınız su an çok yüksek zaten ama bin lira ile alınacak altın in zaten çok zararı da karı da olmaz bir kaç ay sonra si için yani kaybedecek pek bisry olmaz tabiki siz bilirsiniz

Akıllı defter biz ilkokullarda da var fakat ben sevmiyorum çünkü çocuklar yazmaktan sıkılıyorlar.Birde mesela teogta (gerçi kalktı)ve üniversitede test çıkıyor karşılarına.Günümüz teknoloji çağı diye düşünüyorum herşey o kadar hızlı gelişiyor ki değişiyor ki !bence çocuklar okuduğunu anlama,4 işlem ve problemleri halletti mi yüzde 90 o bitiyor .Bunları da işte bence bol test çözünce yapabiliyorlar yani ne kadar pratik yaparlarsa o kadar hızlı oluyorlar ve çeşitli soru örneklerini kavrıyorlar diye düşünüyorum .Bilmiyorum belki de yanlış düşünüyor olabilirim .Çünkü müfredat bizim zamanımızdaki gibi değil .şartlar aynı şekilde bu devirde çocuk olmak çok zor.tablet pc internet bir yanda diğer yanda ders.caydırıcıları çok çocukların .bizim zamanımızda öyle miydi ?dediğiniz yayınları bilmiyorum.keşke iyi birer matematik öğretmeni ve Türkçe öğretmeni tanısanız ve onlar fikir verse.çünkü işin içinde olanlar daha iyi biliyor .gerçi kaynak yasak ya okullarda biz de sadece öneriyoruz almaya zorlamıyoruz ama sadece ders kitapları da yeterli gelmiyor maalesef

Teşekkür ederim cevabınız için.şimdi diyelim alacağım bilezik 2000 tl olsun (şuanki fiyatı)örneği sallıyorum .diyelim Mayıs’ta bişi oldu altın fırladı 2000lik bilezik oldu 3000.1000 tl nakitim olsa 2000 daha biriktircem ama Çeyreğim olsa o da artacak 1500 vericem.(alacağım bileziği 8 çeyrek değerinde düşündüm yani yarısını almış gibi olucam)yanlış mu düşünüyorum saçma düşünüyor da olabilirim çünkü İnan’ın hiç bilmiyorum .

Şimdi soyle tanıdık kuyumcunuz varmı?

Misal ben alsam tanıdık kuyumcum var bozma parasi almıyor benden o an ki alış fiyatından işlem yapıyor ben farkini veriyorum bilezik vs alacagim zaman.
Ama öyle degilse her çeyrekler 5tl düşüyor sanirim bu da 20tl bir kayıp demek.
Para olarak bekletmek akillica.

Zorlamıyorlar isim de vermiyorlar.
Ben alıyorum ben soruyorum.

Mesela gecen sene matematik öğretmeninin elinde üçrenk yayınlarını gordum oğlumunda dikkatini cekmis ogretmen önermedi biz aldik.

Aslında benimde aklima takılan o akıllı defterdekileri yazmaya üşenecek kesin.
Kısa boşluk doldurma.
Bulmaca
Yada kelime yerleştirme vs seviyor.
Fakat uzun cümleler kurmayı
Devrik cümleleri tekrar yazmayı vs sevmiyor.
Biliyorum zaten diyip geciyor.

Anladim canm ama 2000 lik bi bilezik altın 152 den 170 e falan hatta daha yükseğe ucarsa 3000 olur yani kışa vade de bu çok zor diye dusunuyirum ayrıca dort yada sekiz tane çeyrek te 400 500 falan olacak ki 5oo lira kar edeceksiniz bu kadar kısa vade de buda zor diye dusunuyirum anca olağan bi hal olacak ki devalüasyon falan altın bi anda böyle yükselecek devalüasyon falan.ama uzun vade de tabi altından kar edilir şimdi alıp 3,5yila satarsaniz kar edersiniz muhtemelen çünkü bende hep böyle yaptim

tr_lelli ve balbebekk teşekkür ediyorum Kızlar sizi dinleyip tl olarak biriktirmeye devam edeyim . Sağolun iyi ki varsınız iyi ki keşfetmişim burayı . O zaman tr_lelli cim zulamda 1000 tl var
Bende şuan tl olarak biriktiriyoruz ama tabi çok beklemeden altın dustugunde gibi ata altın alacağım çünkü bilindigibuzere tl gün geçtikçe değer kaybediyor maalesef

Ne güzel keşke her veli senin gibi bilinçli olsa . Keşke çoçuğum olsa da ben de senin gibi bir veli olsam . Cuma günü belli olucak embriyonun tutunup tutunmadığı. Hiç bir belirti yok tutmadı gibi yaprak testlerde güzel bence hem ucuz da . Hergün bir tane çözse ne güzel olur . Düşünsenize Günde çok değil 10 soru çözse bir ayda 300 soru çözmüş olur. Çok yüklenmeden bunaltmadan(çünkü strese giriyorlar canım çocuklar) azar azar yaprak testle takviye yapılabilir çocuklara

Bende şuan tl olarak biriktiriyoruz ama tabi çok beklemeden altın dustugunde gibi ata altın alacağım çünkü bilindigibuzere tl gün geçtikçe değer kaybediyor maalesef
Canın alacağın zaman beni etiketler misin ?Ben kocaelinde yaşıyorum ama heryerde aynıdır sanırım değil mi ? Bende sen haber verdiğin zaman kendim için gram yada çeyrek alayım istiyorum.

Canın alacağın zaman beni etiketler misin ?Ben kocaelinde yaşıyorum ama heryerde aynıdır sanırım değil mi ? Bende sen haber verdiğin zaman kendim için gram yada çeyrek alayım istiyorum.
Tamam tabiki olur inşallah.altin alacak kıvama gelinceye kadar biriktiririm .alırız buraya da yazarız nasip olursa.

Bakın düzen gerçekten önemli düzenli olunca işte çabuk bitiyor onlarda alışmış artık oğlunuza büyümüş artık dağınıklık ya yoktur bide bu insanın kendiyle alakalı insanın îvinde varsa temiz oluyor zaten her şey kalabalıktan oluyor çok ıvır zıvır olunca temizlediği de belli olmuyor ben daha tamamıyla sadelesemedim ama bu yolda ilerliyorum inşallah ama bende rahatladım temizlik açısından bakalim umarım sizin kadar olabilirim ilerde benim eve mudahele çok atamıyorum attirmiyorlar esimde dahil misal tekeri kirik bebek arabası var attirmiyor lazım değil işte da atayım gitsin yokkk lazım olur diyor atıyorum ama ondan gizli gizli
Umarım bende düzenini kurarim

Bu altın benim de kafamı karıştırıyor.
Elimde var biraz, yüksekken bozdursam da düşmesini mi beklesem acaba tekrar almak için?

Ben acikcasi biraz bekler ama yinede cok oyalanmadan alirdim. Ben gecen yil kardesim icin altin biriktirdim ve kimi yuksek kimi dusukken aldim ama en son altin ile bilezik aldigim icin hesapli olmustu. Biraz kismet isi size altin lazim brz sans isi.
Ben tl de para biriktiremiyorum. Ve her zmn beklemeden aliyorum.
Sadece tavsiyem ceyrek degilde 22 ayar gr altin alin.

Altın cidden uçmuş yine ya . Altın almayacağım şuan sanki şuan nakit durması dava iyi gibime geldi Kızlar. Yemek yedik çay içtik kahve keyfi yaptık şimdi izlemediğimiz programları netten izliyoruz Kızlar yorulmuşum ya ayaklarımı uzattım biraz

Kizlar bebek konusunda fikrinize ihtiyacım var.
Konu acmayida dusunuyorum hatta belki bu durumu yasayan vardir.

Biliyosunuz artik gectigimiz haftalarda dusuk yaptim.
Esim 2. Çocuğu cok istiyor ben nötürüm.
Yani olmasada olur benim icin illa 2. Olmalı mecburi gerekli gibi düşüncem yok.

En önemlisi oglum istemiyor.

Ne konuştuysam, nekadar dil döktüysem nekadar anlattıysam istemiyor.
Esim oğlumun fikrini önemsemiyor.
Olunca sever
Olunca alişir
Olunca benimser diyor.

Ben öyle dusunmuyorum.
Oglum benimsemeyecek!

Oglum oldukça hassas bir cocuk.

Bence babasının onu önemsemediğini dusunecek..

Çünkü babasının özellikle istediğinin farkinda.
Ben yorum yapmiyorum.

Bana bugün kardesim olmasin istemiyorum dedi yine.
Çok uzuluyorum.
Yalnız kalmayı seviyormus.
Evde ses istemiyormus.

Kendinden kucuk çocuklarıda sevmiyor.
Evde küçük çocuklu misafir istemiyor.

Anlatıp izah ediyoruz aklınıza gelen herşeyi anlattik.

Sende bebektin bak sende küçüktün.

Dayin var benim kardeşim bak seni nasil seviyor sende onu.
Kardeşim olmasa dayin olmicaktı falan fıstık
Neler neler

Hayir.
Istemiyorum diyor.

Çocuğumun bu tepkisini tiiye almak içine sinmiyor.
Çok uzuluyorum.
Sonuçta bu ev onunda o da yaşıyor onun kararlarını önemsememek bencilce davranmak olmaz mi?

Napcam sasirdim.

Bir yerde deli gibi cocuk isteyen eş
Bir yerde kardes istemeyen evlat

Alıp başımı gidesim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…