Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bende turşu yapmak istiyorum ahh becerebildem ne güzel olur
Kolay aslinda kucuk kavanozda deneyebilirsin.
Ben büyük kavanozda falan yapmıyorum.
Az az kucuk yapiyorum.
Içme suyuyla yapınca guzel oluyor.
Sirke , sarımsak, su, kaya tuzu, 5-6tane limontuzu koyuyorum.

Tuzu suyla eritip tadına bakiyorum.(misal 1 çorba kaşığı koyup eritiyorum bakiyorum tadina)
Sirkeyide yarim çay bardağı kadar koyuyorum.

Geçen lahana yapmıştım açtım guzel oldu.
Bugünde lahana biberi karistirdim bakalim nasil olcak.

Kizlar ben insallah kısmet olursa seneye daha cok domates sos, kızarmış biberli domates sos falan yapmam istiyorum.
Reçelde yapicam 2 kavanozda olsa.
Az az turşularda yapicam tadimlik.
Ben kışlık yapmayı pek sevdim :)
Bugün balık buğulamaya domates sosumdan doktum.
Çorbalarımada koyuyorum nasil tadı güzel oluyor.

Benimkiler bahar gelmeden bitecek sanirim.

Dün akşam kombiyi açtım iki Petek yanıyor dışarısı çok soğuk yahu güneş var ama zehir mübarek donuyoruz
Makinaya çamaşır atmam gerekiyor ama dışarıda kurulmuyor bide iş kokuyor icerdede iki makina astım iyice kurumamış hala nemli o yüzden bekliceksin yarın aticam
Bende bugun triko giydim uzerine deri ceket giydim.
Yinede usudum.
Artık soğuklar iyice yüzünu gosteriyor.
Allah herkese faturaları ödeme kolaylığı versin hepimize.

Kolay aslinda kucuk kavanozda deneyebilirsin.
Ben büyük kavanozda falan yapmıyorum.
Az az kucuk yapiyorum.
Içme suyuyla yapınca guzel oluyor.
Sirke , sarımsak, su, kaya tuzu, 5-6tane limontuzu koyuyorum.

Tuzu suyla eritip tadına bakiyorum.(misal 1 çorba kaşığı koyup eritiyorum bakiyorum tadina)
Sirkeyide yarim çay bardağı kadar koyuyorum.

Geçen lahana yapmıştım açtım guzel oldu.
Bugünde lahana biberi karistirdim bakalim nasil olcak.
Tamam bende karar verdim bu hafta içi 2 tane bir kiloluk kavanoza yapacağım:halay:

Kizlar haftalık ya da aylık mutfk deterjn vs ortlma ne kdr harcıyorsunuz ? Ne kadarını biriktirebiliosunuz ?
Sebze meyve icin 50tl gidiyor.(pazar gunleri)
Kahvaltilik duruma gore 3 haftada 1 aliyorum. Ya da ayda 1.
Tavuk 2ayda 1 alıyorum.
Baya alıp buzluga koyuyorum.
Onada rahat 200tl gidiyor. (Peyniri,kasarı,sucuğu, tulum peyniri: receli, findik kremasi,bal, falan hepsi icinde)
Deterjanda aylık 100tl diyelim
Ben 1 ayda mutfak ve deterjana cok rahat 500tl harciyorum.

Kızlar dün akşam bozuk para kumbaramı açtım. 2 parmak kadar boşluk kalmıştı aslinda ama dayanamadim artık. 8.5 ay oluyor başlayalı :KK53:

497 TL cikti, allah bereket versin diyorum.
Şunları bi tamlatayim, yoğurt kabinin agzini yapistirip yenisini oluşturacağım. :KK54:
Ya cok güzeller bereketli olsun.

Kizlar bugün eşimle evdeki eşyaları kolilemeye basladik.. iki oda bitti.. cok düzenli toparlıyoruz simdiye.kadar. fabrikadan getirdigim koli ve çuvallar acayip işime yariyor. Salon ve giriş halıları dışında hepsini topladik, yarin salondaki ve giristekini de sararız, yikamaya vereceğim. Yarin iş çıkışı almaya gelirler. Halılar yeni eve gelir direkt. Persembe taşınıyoruz, taşıma şirketiyle anlaştık 800 tl ye tasinacak. Evi de temizlik sirketi 220 tl ye temizlicek. Halılar için daha belli degil ama 150 de ona desem, 1170 tl olur bunların toplamı. Ben de bugün banyo wc onundeku paspas klozet takimi falan.hepsini yıkadım. Kurusun onlari da koliye koyacam. Bi kac carsaf yıkadım. Simdi de tek kişilik yorgan var onu attım makinaya. Benim bekar evinden kalan bi yatagim duruyor cocuk odasinda onun yorgani. Herseyi ya da çoğu şeyi temiz temiz götürmek istiyorum, yetiştiği kadar. Devamını evimde yıkarım. Benim bi tane de evimin grisine yani antreye koyduğum ayna ve önünde cekmecesi ile birlikte olan takimi var, bana evlendigimde hediye gelmisti, esimin sabi dedigi bi tanidigi gondermisti, avangard model birsey, ilk günden sevmemiştim. Tarzim degil avangard model, eltime versem kullanırmısin dedim, o da öyle birsey almayi düşünüyormus neyse onu da ona vermek üzere ayırdım. Çok fazla esya, kiyafet, ayakkabi cikardim evden. Oh ferahladim. Şuan tek amacım kullanmadigim hicbirseyin hamalligini yapip.diğer eve götürmemek..

İyi akşamlar herkese..@algernonacicekler canım çok üzüldüm:((Başın sağolsun..Rabiim size dayanma gücü versin..Ebedi alemde şefatçin ılacak cnm meleğin:((

Back
X