Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın, hayırlı cumalar kızlar...
Dün ofisime gelen 57 yaşında bir teyze birikimlerini anlattı da şaştım kaldım. Kendi ev hanımı.. eşinin bir kuru maaşıyla il merkezinden 3 ev almışlar ve 4 çocuk okutmuşlar. "Ama ben de hep hesabımı bildim, el işi yaptım, çalıştım durmadım" diyor. Takdir ettim. Bu yaşında hala katalog işleri yapıyor ve nereden para gelir diye düşüncelere sahip.
Yine bir arkadaşım arsa ve evinden sonra 2. evini almak üzere. Herkesten tüyolar alıyor, onları gördükçe hırslanıyorum. Şuna inandım ki isteyen, bu işe niyet eden eninde sonunda sahip oluyor...

Dün ofisin elektrik faturası geldi. Baktım iki adet fatura ki asla geciktirmem şaşırdım haliyle. İncelediğimde ek tüketim adı altında ayrıca borç çıkarıldığını gördüm ki 217 tl gibi bir rakam. Ne olduğunu öğrenmek için hemen tedaş'ı aradım. Son bir kaç aydır fatura düşük olduğu için böyle bir borç çıkarmışlar. İtiraz ettim burası bir avukatlık bürosu ben fabrika mı çalıştırıyorum dedim. Biz sizi arayacağız dediler ve bir saat sonra bu borcu iptal ettiler. Demem o ki herkesin gözü cebimizde. Çok dikkat etmemiz lazım kızlar. Bakmasam, araştırmasam gider öderdim borç diye. Neyse ki aynı gün içinde hallettim.

demekki hakkini aramayan bu tarz borçlari önemsemeyen insanlardsn ne kadar para kazaniyorlar

Pes artık ya..Ne demek düşük geliyomuşda böyle borç ekleyebiliyorlar.. neye istinaden.. Valla tutturabildiklerine göre demek.
Herkes sizin gibi bilinçli olsa böyle birşeye kalkışamazlar bence..
Demek gidip kuzu kuzu ödeyenlerde oluyor böyle..Yazık valla ya..Ne hallere geldik ülke olarak.. !!

Birkaç kişinin daha başına gelmişti böyle. Gidip ödediler. Hatta işhanının çay ocağını işleten eleman abla bize de geldi gidip ödedik dedi. Ne olduğunu bilmeden asla ödemem dedim aradım ve avukat olduğumu da söyleyince iş değişti. Bu demektir ki her şeyi takip edeceğiz inceleyeceğiz. Geçen sene altın hesabımda da para yatmış banka tarafından altın alımı yapılmamıştı onu da zorla düzelttirmiştim. Yakında da kredi kartı için aidatı ekstreye yansıtırlar takipteyim.

Bilinçli olabilmek çok güzel..
Para kazanmak kolay değil..O yüzden böyle şeyler başımıza geldiğinde sorgulayıp işin üstüne düşmek, paşa paşa onların tuzaklarına düşmemek en güzeli!!

Ben para ve alisveris islerini artik eşime birakmiyorum. Ona para güvenmiyorum . Çunku harcamayi bilmiyor. Savurgan. Bunu yaşayarak ögrendim. Ocak batirir bizim adam

çoğunlukla alışverişi sevmiyorlar fiyata bakmadan alayım çıkayım diyorlar
benim eşim de öyle. ekmek almaya gidip fırındaki tüm unlu mamülleri eve taşıyan biri, ki hiç sevmez öyle şeyleri

Selamlar Hanımlar,

Bugün sabah maaşlar yattı ben de dağıtıma başladım. Doların yükselmesinin benim ekonomime katkısı oldu. Bu ay 3000 lira para ayırabildim kenara. Böylece acil durum parası olarak 5000 lira para biriktirmiş oldum. 10.000 liraya tamamlamak niyetindeydim ama vazgeçtim. 5000 olarak bırakacağım ve Ocak ayından itibaren dolar olarak birikim yapacağım.

Evet yaklaşık 2 sene öncesine kadar dedipğn gibiydi. Fakat yoğun talep nedeniyle artış var fiyatlarda. Ben izmite yakın taraftayım. Ev sahibi olmak artık ne kadar zor oldu

Tabi yatırımlık bakarsan daha uygum birşeyler olabilir. Kendi oturmak isteyeceğin tarzda evler artık pek ucuz değil

öğlen kuruyemişçiden biraz badem aldım toplasan 2 avuç etmez 11 lira tuttu
çayın yanına yemelik çikolata draje badem şekeri vs aldım bunlar da 11 tuttu hepsine toplam 22 lira verdim

Kızlar

Cumanız hayırlı olsun önceliklee

yılın sonuna geldikkk Aralık ayı da başladı.. ama bana pek iyi gelmeyecek anlaşılan.. Sabah sabah telefonum siyah ekran olarak kaldı.. Açılmıyor telefon eşime söyledim bekle bakalım biraz sonra açılır dedi.. Bekliyorum ama hiç umudum yok.. Garantisi bittti eylülde.. Apple store a götürsem bile kesin bi ton masraf çıkartacaklar Ben harcamayayım derken illa çıkıyor bi yerlerden bişeyy

Kenara atıyorum , o para kadar masraf çıkartan bişey oluyor vallahi bayılıcam artık Napalım eski bi telefon bulup idare edicem çatıyı yaptırmam gerekli çünkü bu ay içinde kar yağar muhtemelennnn

Memlekete gidince bi yerden gelecek 1 dönüm miras var dediler ki kesinlikle beklemiyordum öyle bişey.. Olsun bir dönümde olsa yeter allah bereket versin.. Rızıklandıran rabbime şükürler olsun... Gelirse artık o parayla alırım bi telefon kendime ama ne zaman gelir belli değil

Ben gittim geldim.
4 poğaça aldim.
Birde çocuklara kraker falan 10tl gitti.
Oğluma yetiştim.
Onu doyurdum.
Kitaplar gelicek kargo onu bekliyorum.
Gelerlerse evi supursem ya duyamam kapıyı diye süpürge acmadim.

Dün buglamayi yuttu benimkiler.
Bugün yemek yok iyimi.
Köfte bugünler icin artik :)
Pilâv,köfte,piyaz ve mercimek çorbasıyla kandırıcimm.

Esime her aksam piyaz yapsam yemem demez seviyor ben sevemedim ya
Fasulyenin salatasımı olurmuş etli yemeğini yapar yanınada sogan kırarsın tursu bi de oldu bitti.

Mercimeği atayım ocağa tingirdasin bari.

Evi supursem kesin kargo gelir süpürmüyorum ya gelmiyor.
Geçen sabah kahvaltıdaydım arkadaşda gelmiş dönmüşler
Bu sabah not yazdım dış kapiya anneme bıraksınlar diye gelmediler.

Hayattaki şansım.

Ruya canım tahminimce ip... marka telefonun..Canım aç kapa düğmesiyle ortadaki yuvarlak düğmeyi basılı tut .. açılana akadar..benimd eoldu bir iki kez .. öyle yapınca açılıyor.. denemeni tavsiye ederim..

Evet canım o marka ama bu dediğini ilk başta denedim zaten hiç bir şekilde cevap vermiyor
internetten de baktım bir sürü yere hepsi aynı şeyi tavsiye etmiş ama yok malesef muhtemelen rahmetli oldu Bişey de yapmadım gerçi 2. el satış için olan bir uygulama açıktı birden bire karardı telefon gitti anlamadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…