- 27 Eylül 2014
- 959
- 2.417
- 113
ben aldımArkadaslar belki yeri degil ama baska platformlarda sormak istemedim
Yeni kimlik karti alan var mi
Sürec nasil işliyor
ben aldım
öncelikle internetten randevu alıyorsunuz gitmek istediğiniz ilçe nüfus müdürlüğünden
eğer çok kalabalık merkezi bir yerde değilseniz randevusuz da gidiliyor diye biliyorum kalabalık olmadığı için alıyorlarmış işleme
büyükşehirdeyseniz randevu şart
randevu günü ve saatinde gidiyorsunuz tckimlik numaranızla sıra alıyorsunuz
sıranız gelince memur sizden biyometrik fotoğrafınızı alıyor parmak izi alıyor işleminizi yapıyor ücreti ödüyorsunuz toplamda 5 dk sürüyor
1-2 hafta içinde adresinize geliyor kimliğiniz
rica ederim 16 lira ödeme yapılıyorcok tesekkur ederim. Peki ne kadr ödeme yapicaz
Cok laxim degilse şubatta gidersiniz. Sezon sonu güzel indirimler olurİyi geceler kızlar
Bu aralar harcamalar iyi durumda
Yeğenimin Doğumgünü vardı ihtiyaçları olan büyük bir parçayı aldık
Bu ay market harcaması biraz fazla oldu ekstra durumlardan dolayı
Maaşa kadar idareli olmalıyım
Almam gereken ihtiyacım olan kıyafet bot vs var ama hiç avm gidesim yok
Bakalım bir ara halledilir
Canım benim çok üzüldüm şu an. Bugün üstüne gitme, daha büyük kavgalar olur. Sende sakinleşmeye çalış biraz. Eşinin yaptığı çok yanlış ama biz kadınlarda bazen yüksek tepkiler veriyoruz olay çok büyüyor. Başka bir gün güzellikle konuşmayı dene. Evlilikte huzur önemli. Allah yardımcın olsunKızlar esimle tartistik.
Bana ne kadar kazandigini bile soylemiyor.. iki is secenegi vardi onunde. Ailesiyle bir devam etmek ya da kargo. Ama kargo isindeki kazanacagi miktari bile bana yalan soylemis. Baskasina farkli miktar soylerken duyunca uzuldum. Ayrica benden gizlemesi biseyleri bebegim icin biriktirme istegimi ve evlilikteki temelleri yiprandiriyor sonduruyor. Yalan soylemesi ve calismasina ragmen azda olsa birikim yapmamamizin sebebini Allah vermiyor diye kestirip atmasi nankorluk gibi geliyor bana. Kendisiyle ilgili seyler beni ilgilendirmiyormus. Ac ve acikta degilmisimm ama ne evimiz var ne baska biseyimiz.
Benle lanli lunlu bagirarak konusunca rahatsz oldugumu belirtip odadan ayrildim aglama krizindeyim. Hep boyle mi sürecek hayatim sorumsuzluklarla..
Ayrica bugün sifir harcama yaptim ayrica kenarada para atamadım...
Canım benim çok üzüldüm şu an. Bugün üstüne gitme, daha büyük kavgalar olur. Sende sakinleşmeye çalış biraz. Eşinin yaptığı çok yanlış ama biz kadınlarda bazen yüksek tepkiler veriyoruz olay çok büyüyor. Başka bir gün güzellikle konuşmayı dene. Evlilikte huzur önemli. Allah yardımcın olsun
Haklısın canım. Çok zor. Eşim benim maaşıma karışmıyor bütün ödemeleri o yapıyor. Yoksa inan bizim birikim yapmamızda çok zor olurdu. Çalışıyor musun bilmiyorum ama tek maaş gerçekten imkansız gibi geliyor bana. Bu ay yine onun ödediği bazı borçlar bitiyor. Birikim için oda bana destek olacak. Ev için peşinat yapmak istiyoruz. Sonuçta ikimiz için yaptığımız birşey o yüzden destek oluyor. Umarım seninki de senin çabalarını farkeder. Aileyiz biz, birbirimize kötülük düşünecek halimiz yok. Herşey birbirimiz için. Sende, bende aynı amaç için birşeyler yapmak istiyoruz. Gelecek için.Amin ama huzurum kalmadi sadece bebek icinde bu adama katlanmak ne kadar dogru bilmiyorum. Tek benim evladim degil...
Birikim sorumluluk azcik arttirmak bekledigim
Zor mu. Ayda 100 lira koymak. Degil ama sirf inat olsun diye iste..
Siz nasil ikna ettiniz eslerinizi
Haklısın canım. Çok zor. Eşim benim maaşıma karışmıyor bütün ödemeleri o yapıyor. Yoksa inan bizim birikim yapmamızda çok zor olurdu. Çalışıyor musun bilmiyorum ama tek maaş gerçekten imkansız gibi geliyor bana. Bu ay yine onun ödediği bazı borçlar bitiyor. Birikim için oda bana destek olacak. Ev için peşinat yapmak istiyoruz. Sonuçta ikimiz için yaptığımız birşey o yüzden destek oluyor. Umarım seninki de senin çabalarını farkeder. Aileyiz biz, birbirimize kötülük düşünecek halimiz yok. Herşey birbirimiz için. Sende, bende aynı amaç için birşeyler yapmak istiyoruz. Gelecek için.
Kesinlikle vazgeçme. Madem yapılmaması gerektiğini söylüyor ondan gizleyebilitçrsin bile bence. Kendin bil yeter. İkna edebilirsen ne güzel tabi. Bazı erkekler maalesef maaş söylemezler. Var tanıdığım insanların eşleri. Ne diyim inşallah düzelir. Srnin yapmaya çalıştıklarını görürCalismiyorum ogrenciyim suan canim ama hep kisitli harcamaya aliskinim. Tek kisi olsam asgari ucretle bile gecinecegimi dusunurdum. Kucuklukten beri tutumlu olup oyle biseyler yapmaya alistigim icin esimin bu halleri beni cok rahatsiz ediyor
Ev ve peşinat icin bizimde birikim yapmamiz gerekiyor ama o bunun farkinda degil sanirim ya da benden biseuler gizliyor..
Ben yine kendi halimde birikim yapmaya devam edeyim en guzeli..
Kesinlikle vazgeçme. Madem yapılmaması gerektiğini söylüyor ondan gizleyebilitçrsin bile bence. Kendin bil yeter. İkna edebilirsen ne güzel tabi. Bazı erkekler maalesef maaş söylemezler. Var tanıdığım insanların eşleri. Ne diyim inşallah düzelir. Srnin yapmaya çalıştıklarını görür
Ay inanamıyorum ya. Benim bir eniştem var böyleBirikim yaptigimi biliyor ama o bunu para saklamak olarak goruyor. Banka kartımi gordu bende bekarliktan beri olan biseu dedim. O borclarini hicbiseyini anlatmazken bana ben zulami nasil desifre edeyim. Hem ekstra olarak sirf param var diye bana kac ay para vermemisti bitsin diye. Guvenemiyorumda o yuzden...
Nasil one gecilir o konuda da bir tecrubem yok olan ruhsal sagligima oluyor...Ay inanamıyorum ya. Benim bir eniştem var böylecanım benim. Şimdi önüne geçtin geçtin, yoksa katlanarak daha kötüye gidiyor. Konuşarak halletmeye çalışmalısın. En azından dene
Kızgınlıkla söylüyorsun şimdi bunları sen. Geçer kızgınlığın, geçer de bu işe bir çözüm bulmalısın. Yoksa böyle çok zor. Ömrünü yer insanın. Senin paran, benim param muhabbeti olur. Dediğin gibi zaten parası var deyip vermez. Çirkin şeyler yani. Önüne geçmelisin ama nasıl olur pek bilemiyorumNasil one gecilir o konuda da bir tecrubem yok olan ruhsal sagligima oluyor...
Dusman gibi olmasaydik keske esimle..
Es dedigim adamla...
Tan benim kafadan. Yıllardır almadım ben de. Kaliteli alınca yıllarca giyersin. Bir de ben çok çeşit aramıyorum açıkçası. Ayakkabının da iyisini alırım özellikle yurtdışından sporlarımı, sandaletlerimi alırım yıllarca gider.Esim kendine kaban almış dün.
Takım elbise giydiği icin surekli kaban giyiyor.
300tl baymış.
Güle güle giy dedim artik beğenmiş almis.
O kaliteli alır zaten.
1 tane alır iyisini alir.
2 sene once 1 tane almıştı. Hep onu giyiyordu.
Sonra 1 tane daha almıştı kazada o kabanini kesmislerdi. Çok giyememişti yeniydi.
Simdi bu kabanını almis.
Daha baya almaz eskiyene kadar.
Bazen esimin mantigini seviyorum gercek deri ayakkabi alir bot alir 300-400tl verir.
Eskiyene kadar giyer.
Kabanlarıda oyle
Kigilidan bir mont almisti 11 senesi var rahat hala giyer.
Ama taa ozaman iyi bi para vermisti.
Eskimeden attirmaz.
Az öz aliyor
Eşinle birebir sıkıntın yoksa 3.sahislar yüzünden kinlenme derim..Nasil one gecilir o konuda da bir tecrubem yok olan ruhsal sagligima oluyor...
Dusman gibi olmasaydik keske esimle..
Es dedigim adamla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?