Küçük Düşün Büyük Olsun!

Biriktirmekten çok mutfakta tasarruf yapamaya çalışıyorm ama olmuyor eşim çok yemek seçer hergün mutlaka et yer spor yapıyor diyede hep protein ağırlıkli besleniyor ve çok yer:)) aylardır babam ve kardeşimde bende kalıyor pazara gitme şansım da olmuyor marketlerde çok pahalı bakalım artık.

iyi geceler kizlar bu gun 100 liralik alisveriste biz yaptik kahvaltilik aldik bide oglusun deterjanarini aldik ufak tefek eksikler falan iste

bende pazarda harcamam 30'lirayi gecmez sebze ve meyveyi birer kilo alirim peynirim tereyagim recelim koyden gelir zeytinde yarim kilo 1 ay gider bizede bende indirim takip ederim bu konuda esim benden daha dikkatlidir bakliyatlarimda koyden gelir bulgurum unum falan bu yuzden oraya gidecek tahmini parayi hesaplayip atarim koseye

Günaydın herkese mutlu pazarlar.
Artık çalışmıyor olmanın verdiği ruhsal rahatlık ile Pazar sabahı bile gayet dinç bir şekilde uyandım. Eşim uyuyor. Bugün dışarıda yemek zorunda kalmayalım diye kahvaltı yapana kadar pırasa yemeği ve çorba yapacağım.
Kış mevsimini en sevdiği yanı kış sebzeleri. Ailecek seviyoruz.
Migros'a çok uygun bir fiyata portatif dikiş makinesi gelmiş ne zamandır çok istiyordum. Öğleden önce gidip onu da alacağım. Bebek odası süslemelerde bana yardımcı olur. Bu arada bebek odası yapmayacağım. Tercih meselesi elbette ama ben klasik bebek odası takımlarının bebek için gerekli olmadığı daha çok ebeveynlerin istek ve heveslerine yönelik olduğunu düşünüyorum.
Güzel mi evet ama gerekli mi bence hayır.
Ben anne çocuk odası tasarlayacağım. Montessori akımını uygulamaya çalışacağım oda yaparken. Çocuğun bireyselliğini kabul edip ona özgür ve kullanabileceği bir alan oluşturacağım. Rabbim yardım eder umarım.
Dekorasyonunda da el emeğim olsun istiyorum hazır çalışmıyorken.

Önümüzdeki hafta sonu 2 gün şehir dışına kaçamak yapacağız eşimle. O sebeple hafta içini biraz daha harcamasız geçirmeye çalışacağım.
Bu arada 1 tl leri pet şişede biriktirmeye başladım. 50 kurular içinde ayrı bir pet şişeye başladım. Daha eğlenceli bir hal aldı benim için. Daha küçük meblağlar bağış ve sadaka olarak ayrı bir kutuda birikiyor.
Hepinize sevgiler.

@Papatya'ya katılıyorum çok fazla harcama kaleminiz var. Doğalgaza kadar olan kısımda sorun yok elektrk vb tutarlar gayet makul ama mesela her ay 100 tl sadece siz kuaföre veriyormuşsunuz. Neden ? veya 280 tl sadece kahvaltılık harcıyormuşsunuz bu biraz fazla geldi bana sucuk vb şeyler alınsa bile tutar cidden fazla ki bizim evden de eksik olmaz o bakımdan soruyorum. 240 tl balık demişsiniz. O da biraz fazla haftada 3 kez balık almak yerine et-balık-tavuk şeklinde dağılım yapmak daha sağlıklı diye düşünüyorum ben. Babam yaptığı harcamaların hepsini yazdığı için defterine baktım şu an size bir tablo çıkarmak adına. Özellikle Ağustos ayı harcamasına baktım ki Eylül de okullar açıldığı için normalden daha fazla harcama oluyor.

Ağustos ayı mutfak harcaması - 498 tl mutfak harcaması bunun içinde et yok kurban zamanı kesilecek diye buzluktakileri tüketmeye çalıştık ama o ay 3 kere balık yemişiz mesela.
30 tl gibi bir tutar var şampuan vb şeyler alınmış.
200 tl aidat ödenmiş.
250 tl elektrik su internet toplam tutarı
misafirler vardı 1 tepki baklava alınmış 90 tl.
O ay ki kıyafet alışverişleri vb şeyler için 300 tl gitmiş.
Bir de işte kardeşlerimin harçlıkları vb şeyler için 300 tl ödemiş babam. Yazın okul olmadığı için pek dışarı çıkmadığımızdan ona göre ödemiş. Ben zaten almıyorum.
Ağustos ayı harcama tutarımız = 1368 tl
Biz 5 kişilik bir aileyiz. Ben ailem yanında kız kardeşim başka bir şehirde üniversite okuyor erkek kardeşim lisede. Okul dönemi elbette artıyor harcamamız ama yine de 2500 tl yi geçtiğini ben hatırlamıyorum. Ev kendi evimiz. Doğalgaz a bu sene geçeceğiz normalde merkezi sistemdi evimiz. Tabi ki her zaman böyle olmuyor bu kalemlerin içinde detarjan vb şeyler yok ama zaten her ay 9 kg detarjanda bitmiyor diye düşünüyorum. Bizde bitmiyor en azından. Birde mesela alışveriş yaparken kullandığımız kredi kartı uçak mili biriktirenlerden böylelikle kız kardeşimin uçak biletleri artık bir nevi bedavaya geliyor. Yeni gitti ve bileti biriken milller ile aldık mesela. Ama okul dönemi harçlıklar yurt parası vb şeyleri de ekleyince bunların üzerine bi 1000 tl daha ekleyin. Yine de 2500 ü geçmiyoruz.

Harcadığını kalemler çok dağınık. Ben sizin yerinizde olsam su bile alsam yazarım 1 hafta boyunca hangi fiyata aldığımı bile yazarım ki nereye ne kadar para harcadığınızı görün. Hem kalemleriniz fazla hem de sanırım aldığınız ürünlerin fiyatı daha fazla. Eşiniz ile ne kadar maaş alıyorsunuz bilmiyorum yalnız. Ben bir genelleme yaptım.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

Kadın doğumcu arkadaşlarım orkidi tavsiye etmiyorlar ve kullanmıyorlar. İçindeki maddelerden demişlerdi bilmiyorum. Ben genelde orkid alıyordum baktım kotex alıyorlar aldım ve memnun kaldım. Sadece paylaşmak istedim.

Herkes de böyle kalemler olmuyor mu ki neden karışık geldi ?
Her hafta kahvaltılık alıyorum , bunun içinde zaten bal reçel sucuk vs yok
Hatta fişini atayım oradan bakın ..

Günaydın herkese..2 saattir ayaktayım,bu hafta sonları niye böyleyim ben yahu..
The Black çok yerinde bir karar vermişsin. Zamanında yapmıştım bende oğluma oda. Kullanamadım ama..el kadar bebeği bırakamazdım kendi başına yatmaya. Ama ne var,kıyafetleri ıbırı zıvırı için iyi oldu.
Ama arkadaşım bez karyola almıştı. Katlanıyodu ve annesine bile gitse yanında götürdü. Çocukta yerini yadırgamadı hiç

Bizdede durum bu malesef. Ama ben bu durumu değiştşrmeye başladım ufaktan

Bakınca sadece kaşar peynir , beyaz peynir , zeytin , yoğurt , ayran var .. Tutan bu ..
Tam teşekküllü bir kahvaltılık alışverişi yapılsa , mesela ben eski kaşar , pastırma , tulum peyniri ve kavurma seviyorum , bunlar olsa , tereyağ , reçel , bal , çokokrem , sucuk , salam , tahin helvası vb gibi olsa 250 den aşağı çıkılmaz diye düşünüyorum
Zaten çok şeyi almadım , azıcık aldım diyorum ama tutar çok alıyor , nereden nasıl değiştiricem bilmiyorum
Siz nasıl başladınız değiştirmeye ?

Ben de böyle geçinebilenlere hayran oluyorum , maşaAllah
Ve anlayamıyorum nasıl olduğunu , anlasam ben de yapacağım ..
Kahvaltılık fişini ekledim ..
Bakınca sadece kaşar peynir , beyaz peynir , zeytin , yoğurt , ayran var .. Tutan bu ..
Tam teşekküllü bir kahvaltılık alışverişi yapılsa , mesela ben eski kaşar , pastırma , tulum peyniri ve kavurma seviyorum , bunlar olsa , tereyağ , reçel , bal , çokokrem , sucuk , salam , tahin helvası , pekmez , tahin vb gibi olsa 250 den aşağı çıkılmaz diye düşünüyorum

Tavuk hiç yemiyoruz tamamen sağlıksız olduğunu düşünüyorum , köy tavuğu da sormıştuk 90 tl idi almadım
Zaten haftada 3 gün balık , 2 gün et , 2 gün sebze-bakliyat şeklinde .. Yani balık mevsiminde böyle ..
Eşimin maaşı 1.700

Bu arada içme suyunu yazmayı unutmuşum
Ayda 5-6 damacana alıyorum genelde , 1 damacana 8,5 tu , bayram dönüşü 9 olmuş , kalan 1 tl yi oğlumun kumbarasına atıyorum ..

Ay ben de hepsine bayılıyorum
Sabah aksam peynir yesen bıkmam öyle bir aşk bendeki :)
tr_lelli ben altın biriktirmeye karar verdim. Napıyoruz bir liste falan var mı yoksa herkes kafasına göre takılıyor mu?
Canım hosgeldin öncelikle
Herkesin gelir-gider tablosu farkli
Evine tek maas giren var
İki maas giren var.
Herkes nekadar arttirabilirse ve hangi birikime yönelirse ona göre biriktiriyo

Genelde yöntemimiz kumbara yöntemi
Herkes hepimiz sevdik bu yöntemi

Misal ben..
Hem vadesizde naktimiz var
Hemde altinim var.
Biz buyuk bir kumbara yaparak dolana kadar biriktiriyoruz
Dolunca acip hesaba aktariyoruz.
Nekadar cikarsa artik.

En onemli kuralimiz israf yok.
Gereksiz alisveris yok.
Öncelik evdeki ve eldeki malzemelerde ne yapabiliriz?

Alinacak sey gercekten ihtiyac mi?
Onu dusunerek alicaz (bu benim ihtiyacim degil suan diye aldigini geri birakanlarimiz var, bende biraktim defalarca)

Bakiyoruz ihtiyac degil usulca bırakip olay mahalini terk ediyoruz :)

Yemegimizi bile yetecek kadar yapicaz.
Fazlası israf.

Bu arada içme suyunu yazmayı unutmuşum
Ayda 5-6 damacana alıyorum genelde , 1 damacana 8,5 tu , bayram dönüşü 9 olmuş , kalan 1 tl yi oğlumun kumbarasına atıyorum ..
İcebiliyomusunuz? Kaldikca o su tuhaf oluyo
Sahsen ben damacana su sevmiyorum

Köy tavugu 90tl mi
Nerde yasiyosunuz siz merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…