- 16 Temmuz 2016
- 278
- 613
- 23
- 40
Şok oldum ya
Aynen ben de
Harcamasız değil hafta , gün kapatamıyorum
Nedir bunun sırrı ?
1 ay sonra tam 1 yıl olacak buraları takip etmeye başlayalı , ama pek bir gelişme olamadı
Dün bu ay için aylık sabit harcamaları yazdım deftere , buraya da yazayım , nerede fazlalık var bir el atın
100 bana harçlık ( cüzdanda bulunsun diye ama illa ki harcanıyor )
100 eşime harçlık
30 oğlumun kumbarasına
30 bana kontor
30 eşime kontor
55 net
90 su
50 elektirik
200 doğalgaz ( bu aydan itibaren böyle olur diye düşünüyorum , zam olmazsa )
?? Anaokulu - yarım gün oyun grubuna yazdırdım bu hafta
500 benzin ( işe tek vasıta olmadığı için arabayla gidiyorum , oğlumuzu da okula ben götürüp getiriyorum )
100 kuaför
20 eşimin berberi
30 ayda bir kez oto iç-dış yıkama
280 pazar - haftalık 70
280 kahvaltılık - haftalık 70 düşünmüştüm , bugün 85 tuttu
240 balık ( bu hafta 3 kez balık aldık , her seferinde farklı balık aldık , hep 21 tuttu )
Bunlardan hariç ;
Bakliyat
Kuruyemiş
Dışarıda yeme - içme
Sinema - tiyatro ( hiç gitmiyoruz ama oğlumu müzikallere götürmek istiyorum , onlar da çok pahalı , kişi başı 87,5 harika kanatlar gelicekti
Kıyafet
Oyuncak
Kitap
Pasta - dondurma
Ekstralar
Derken ikimizin maaş da sıfırlanıyor gibi
Üstüne arabanın kaskosu , vergisi , sigortası , bakımı , bir de tatil derken bana fenalık geliyor
Her ay düzenli pediküre gideyim , bekarken olduğu gibi spora gideyim , düzenli yardımcı alayım diyorum ama olmuyor
Üstüne bir de süpürge ve ütü bozuldu
Oğluma verilen tüm harçlıkları doğduğumdan beri onun adına ayrıca biriktirp gram altın alıyordum .. Bir süredir hiç altın almamıştım , tl duruyordu , bayramda onu da harcadık
Kadın doğumcu arkadaşlarım orkidi tavsiye etmiyorlar ve kullanmıyorlar. İçindeki maddelerden demişlerdi bilmiyorum. Ben genelde orkid alıyordum baktım kotex alıyorlar aldım ve memnun kaldım. Sadece paylaşmak istedim.orkidden vazgecmem
biminki rahatsız edıcı bı hıs verıyr bence canım
yapışkanı da iyi deği emıcılığı de ıyı değıl cok naylon naylon gelmıştı bana mecburıyetten almıştım bı kere
orkid indirimdeken kaçırmıyorum bende
3 3gunlukdunya hqrcama kalemleriniz bana çok karışık geldi. Berber, araba yıkama vs. Haftada 3 gün balık fazla değil mi? Bir de her hafta sürekli kahvaltılık mı alıyorsunuz. Haftada 70 TL de bana fazla geldi. Ya da bu kahvaltılığın içinde ne var. Salam sosis varsa bu kadar tutabilir. Bizim eve hiç girmezler. Fiyatlarını bilmiyorum.
Ben peynirimi köylülerden alıyorum. 5 kiloluk bidonda aldım. 100 TL verdim.
Zeytini dün pazardan aldık. Kilosu 12 TL idi. Reçeli kendim yapıyorum. Balı da toplu aldım.
Off off ben de var bi adet ondanYemek seçen kocalara uyuz oluyorum . Bi tanede bana sardırdılar. Ada'm sebze yemeği yemez çorba içmez . Ona kalsa hep et hep sote hep pilav yicez damak tadlarımız çok farklı çookkk
Ay ben de hepsine bayılıyorumBenim en sevdigim en cok tükettigim kahvaltilik peynirler.
Erzincan tulum,eski kasar,cecil mutlaka kaliteli olacak.
Özellikle yoresel peynirler cok seviyorum
Eki Görüntüle 1892353
Herkes de böyle kalemler olmuyor mu ki neden karışık geldi ?
Her hafta kahvaltılık alıyorum , bunun içinde zaten bal reçel sucuk vs yok
Hatta fişini atayım oradan bakın ..
Bizdede durum bu malesef. Ama ben bu durumu değiştşrmeye başladım ufaktan
@Papatya'ya katılıyorum çok fazla harcama kaleminiz var. Doğalgaza kadar olan kısımda sorun yok elektrk vb tutarlar gayet makul ama mesela her ay 100 tl sadece siz kuaföre veriyormuşsunuz. Neden ? veya 280 tl sadece kahvaltılık harcıyormuşsunuz bu biraz fazla geldi bana sucuk vb şeyler alınsa bile tutar cidden fazla ki bizim evden de eksik olmaz o bakımdan soruyorum. 240 tl balık demişsiniz. O da biraz fazla haftada 3 kez balık almak yerine et-balık-tavuk şeklinde dağılım yapmak daha sağlıklı diye düşünüyorum ben. Babam yaptığı harcamaların hepsini yazdığı için defterine baktım şu an size bir tablo çıkarmak adına. Özellikle Ağustos ayı harcamasına baktım ki Eylül de okullar açıldığı için normalden daha fazla harcama oluyor.
Ağustos ayı mutfak harcaması - 498 tl mutfak harcaması bunun içinde et yok kurban zamanı kesilecek diye buzluktakileri tüketmeye çalıştık ama o ay 3 kere balık yemişiz mesela.
30 tl gibi bir tutar var şampuan vb şeyler alınmış.
200 tl aidat ödenmiş.
250 tl elektrik su internet toplam tutarı
misafirler vardı 1 tepki baklava alınmış 90 tl.
O ay ki kıyafet alışverişleri vb şeyler için 300 tl gitmiş.
Bir de işte kardeşlerimin harçlıkları vb şeyler için 300 tl ödemiş babam. Yazın okul olmadığı için pek dışarı çıkmadığımızdan ona göre ödemiş. Ben zaten almıyorum.
Ağustos ayı harcama tutarımız = 1368 tl
Biz 5 kişilik bir aileyiz. Ben ailem yanında kız kardeşim başka bir şehirde üniversite okuyor erkek kardeşim lisede. Okul dönemi elbette artıyor harcamamız ama yine de 2500 tl yi geçtiğini ben hatırlamıyorum. Ev kendi evimiz. Doğalgaz a bu sene geçeceğiz normalde merkezi sistemdi evimiz. Tabi ki her zaman böyle olmuyor bu kalemlerin içinde detarjan vb şeyler yok ama zaten her ay 9 kg detarjanda bitmiyor diye düşünüyorum. Bizde bitmiyor en azından. Birde mesela alışveriş yaparken kullandığımız kredi kartı uçak mili biriktirenlerden böylelikle kız kardeşimin uçak biletleri artık bir nevi bedavaya geliyor. Yeni gitti ve bileti biriken milller ile aldık mesela. Ama okul dönemi harçlıklar yurt parası vb şeyleri de ekleyince bunların üzerine bi 1000 tl daha ekleyin. Yine de 2500 ü geçmiyoruz.
Harcadığını kalemler çok dağınık. Ben sizin yerinizde olsam su bile alsam yazarım 1 hafta boyunca hangi fiyata aldığımı bile yazarım ki nereye ne kadar para harcadığınızı görün. Hem kalemleriniz fazla hem de sanırım aldığınız ürünlerin fiyatı daha fazla. Eşiniz ile ne kadar maaş alıyorsunuz bilmiyorum yalnız. Ben bir genelleme yaptım.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Sabah aksam peynir yesen bıkmam öyle bir aşk bendeki :)Ay ben de hepsine bayılıyorum
Canım hosgeldin öncelikletr_lelli ben altın biriktirmeye karar verdim. Napıyoruz bir liste falan var mı yoksa herkes kafasına göre takılıyor mu?
İcebiliyomusunuz? Kaldikca o su tuhaf oluyoBu arada içme suyunu yazmayı unutmuşum
Ayda 5-6 damacana alıyorum genelde , 1 damacana 8,5 tu , bayram dönüşü 9 olmuş , kalan 1 tl yi oğlumun kumbarasına atıyorum ..
Köy tavugu 90tl miBen de böyle geçinebilenlere hayran oluyorum , maşaAllah
Ve anlayamıyorum nasıl olduğunu , anlasam ben de yapacağım ..
Kahvaltılık fişini ekledim ..
Bakınca sadece kaşar peynir , beyaz peynir , zeytin , yoğurt , ayran var .. Tutan bu ..
Tam teşekküllü bir kahvaltılık alışverişi yapılsa , mesela ben eski kaşar , pastırma , tulum peyniri ve kavurma seviyorum , bunlar olsa , tereyağ , reçel , bal , çokokrem , sucuk , salam , tahin helvası , pekmez , tahin vb gibi olsa 250 den aşağı çıkılmaz diye düşünüyorum
Tavuk hiç yemiyoruz tamamen sağlıksız olduğunu düşünüyorum , köy tavuğu da sormıştuk 90 tl idi almadım
Zaten haftada 3 gün balık , 2 gün et , 2 gün sebze-bakliyat şeklinde .. Yani balık mevsiminde böyle ..
Eşimin maaşı 1.700
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?