Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bugün bir müvekkilimi kıstırdım ne zamandır para istemiyordum istedim. Kredi kartımı denkleştirmem lazım. Ay sonuna doğru gelecek paralarım var daha çok. Biraz sabredip aysonuna doğru kenara birşeyler koyacağım inşallah.

Canım ben bilerek onlara geçmedim. onlar pahalı. benimki ultranet. her ay 50 ödüyordum 60 ödeyeceğim. hızı da iki kat artacakmış. bana yetiyor bu haliyle bile.

Eki Görüntüle 1892353

Herkes de böyle kalemler olmuyor mu ki neden karışık geldi ?
Her hafta kahvaltılık alıyorum , bunun içinde zaten bal reçel sucuk vs yok
Hatta fişini atayım oradan bakın ..

ne güzel kahvaltı yapıyorsunuz. ancak böyle bir kahvaltı yapınca tüm gün yemek yenmese de olur :)
her evin alışkanlığı tabi ki farklı bizim evde kahvaltı yapılmaz. ben iş yerine son zamanlarda bir tost yapıp götürüyorum yetiyor yani. öğle yemekleri doyurucu oluyor. daha önceden bir simit alırdım çayla yeterdi. okul yıllarında da simit ve çayı çok severdim.
kahvaltı sadece hafta sonları yapılır ve reçel, bal, pekmez- tahin asla yenmez. sadece çikolata var. geçen gün A101 de nutella bulamadım, onun yerine torku aldım. çok akışkan geldi. ben yemiyor. çocuk için alıyorum.
hafta sonları kahvaltı olduğu için mutlaka menemen, patates kızartması, pişi gibi sıcak şeyler olur. yanına da peynir, zeytin, domates, salatalık, haşlanmış yumurta vs yani genelde tuzlu gıdalar.
peynir olarak eve kaşar alınır, onun dışında peynir yiyen olmaz. kaşarı da tost, pizza vs yemeklerde kullanılır.
beyaz peynir ya da tulum misafir geldiğinde alınır.
beyaz peynir misafir için alındığında (2 gece kalıp giden olunca) küflenir. ben de misafir harici almam
böreklerde kullanılan beyaz peyniri de migros market markası, bim ya da a101 den alırım. börek içinde ne olsa gidiyor.
zeytin ; siyah yenilmez. yeşil zeytin 2 çeşit olsa yeniyor. genelde kırma yeşil zeytin severiz. fiyatı da uygun. 15 tl falan.
benim vazgeçilmezim karbonhidrat. dondurucumda mutlaka sigara böreği, haşhaşlı börek, hatta pişi olur. bunun dışında çay yanına kek, kurabiye olur.
harcama fişinizde bulunan 100 gr kurabiyeyi almam. 5 tl ye bir tepsi tarçınlı cevizli kurabiye, ıslak kurabiye, en ucuzundan krem şantili kurabiye yapardım. elmalı kurabiyeye de bayılıyorum.
diğer harcama kalemi börek de almazdım. dolabımda bulunduğu için. hafta sonu gözleme yapabilirsiniz. ben pahalı peynir kullanıyorum ve gözleme mal oluyor derseniz; patatesli, ıspanaklı, pırasalı, patlıcanlı gözleme çeşitlerinden yapabilirsiniz. benim favorim patatesli olan.
yoğurt evde kendiniz yapabilirsiniz, süt bulamıyorsanız , hazır yoğurttan ayran kendiniz yapıp harcama kalemlerini düşürebilirsiniz.

ancak sizin önceliğinizin ekonomi yapmak olmadığını görüyorum. herkesin önceliği farklı. siz sağlıklı yaşamaya öncelik vermişsiniz. bunun içinde sizi suçlayamayız. ucuz peynir alın desek siz onu yiyemezsiniz. zeytini bile organik alıyorsunuz.
gerçi yaşamınızla çelişen fıstıklı şölen salam var. sağlıklı yaşama biraz ters :)
sadelerinin fiyatına bakın daha ucuzsa ondan alın. ya da kiloluk vs daha ucuza geliyorsa ondan alın derim. onun yerine kahvaltı sofranıza hurma, fındık, ceviz, fıstık ayrı olarak koyabilirsiniz.

bizim evde sizden farklı harcama kalemi var. hazır meyve suları, cola ve ice tea mutlaka olur. dışarıda yemek olayı çok fazladır. ancak herkesin yaşamı farklı. bundan benim sorumlulugum çok fazla yok. ben de sağlıklı yaşamak isterdim.
siz bu yaşam içinde önceliğinize göre karar verin. ancak siz ev yapımı ürünleri arttırdıgınız takdirde çok fazla almazsınız. ev yapımı börekler, reçeller vs.

ben ucuz ürünlerden (bim, a 101) bir kere alır denerim. beğenirsem o ürünü almaya devam ederim. bence siz de deneyin. misal kek vs yaparken bim sütünü kullanıyorum. çünkü direk içilmediği için tadı kekte farkedilmiyor. ardından da krep yaparım o sütle. ancak siz benim gibi düşünmezsiniz. kek de olsa mideye giren şey kaliteli olacak dersiniz.

hayat çok pahalı. gelirler de artış yok. birikim yapmak zor. siz de bir değişiklik olmadıysa birikim topiklerinde takılmak isiz depresyona sokacak. çünkü tüketim alışkanlıklarınız değişmiyor. tatil meselesinden biliyorum. biraz titiz yapınız var. neden olmuyor diye de kendinizi üzmeyin. herkesin aile yapısı farklı.

bir şey sormak istiyorum. ben memurum ve her ay kartı takınca maaşı alıyorum. elbette sizin gelirinize göre oldukça az
memur olduğum ve yapı olarak da maaşı alır almaz ödemelerimi yaparım
kredi kartı, bakıcı, faturalar vs, kalan para da elime kalır ki kalmaz
avukatla işim olsa peşin anlaşmadıysam taksitle anlaştıysam ayın 15 de o aramadan yatırmaya çalışırım
gerçi boşanma davası açan kişi ilk aylar toparlanmaya ayakta durmaya çalışırken çok sıkışık olur.

sormak istediğim emeğinizin karşılığını isterken çekiniyor musunuz. kendi hakkınız olanın peşinden koşturtuyor bazıları resmen. insan isterken utanıyor. onlar 2-3 kere aranmaktan çekinmiyor. bu durum yorucu olmuyor mu

Kızlar karttan harcadim bende(nakit harcamayip karttan harcayinca icime cok oturmuyo ya)
Muz,elma,mandalina,havuç,lahana,sucuk, süt, soğan,zeytinaldim
Okula giderken kuzum siparis verdi (yirim onun siparisini ben)
Antep fistigi,badem,findik ici istedi. (Agzinin tadini bilir)
Onları aldım.
Cikmisken peynrci babayada gittim kasar peynir,beyaz peynir,cecil peynir aldim.

150tl yakin tuttu.

Cuma gunu alirim peyniri falan diyodum artik neyse cıktı aradan.

Yemek yapicam daha ne yapsamlarrr ne pişirsemlerr yedi ömrümü yeminle.

Bizde de belli basli gidalar var kaliteli olmali
Ben o konularda takintiliyim
Mesela kasar,beyazpeynir,sucuk,salam,margarin,süt siviyag,mesrubat,yogurt bu gibi seyler marka olmali.
Baska markalarida denedim aldigim oldu sevemedim.

Bende kahvalti kulturu demek = cesit cesit peynir demek.
Az az ve cesidi bol tutuyorum cunku seviyorum.
Ziyanda asla olmaz.

Esimede Oglumada her sabah mutlaka kahvalti hazirliyorum.

Tahinpekmezli,ballı,yumurtali,bazen kaymakli..
Ama her ay aliyoruz diye bisey yok ust uste yiyince bikiyoruz zaten.

Mesela sarallenin findik kremasini esimde oglumda cok seviyo fiyati 18.90 (ama sarelle olcak baska alsam yemiyolar)
Her ay almiyoruz ama senede 3-4defa alinir.

Gıdaya giden paraya cok acimiyorum ben yeterki ziyan olmasın yensin.
Zaten 1-2hafta rahat yetiyo bize aldiklarim.
Ona göre hesap edip aliyorum.

Benim sanirim yaltigim en dogru hareket kk ya hic bulasmamak oldu bu konuda hic guvenemedim kendime.alis-verislerimi nakit yapiyorum.
Bu arada 34 tl harcadim bugun umarim baska bisey almam
Ben kredi kartı kullanıyorum ancak kartı alırken taksit özelliğini kapattırmıştım. Aylık ciddi miktarda benzin alışverişim oluyor ve yanımda nakit para taşımak istemiyorum. Bir de yaptığım harcamaları takip edebiliyorum. 40 gün sonra ödemek de, chip paraları alışverişte kullanmakta iyi oluyor. Ama taksit yaptırdığım dönemlerde benim de hesabım şaşıyordu.

Aslına bakarsanız bu devirde maaşlı çalışmayı tercih ederdim. En azından gelecek parayı bilirdim. Şimdi şu kadar gider var onu tamamlamaya uğraş dur. Kazançlarımız da öyle sizlerin tahmin ettiği gibi yüksek değil maalesef. Vergimiz var, sigortamızı kendimiz yatırıyoruz, işyeri kiramız var, yanımızda kişi çalıştırıyorsak onun ücreti sigortası, büronun elektriği,telefonu, interneti, aidatı, çay kahve giderleri, muhasebeci ücreti, kırtasiye giderleri ve bir sürü daha masraf. İnsanlar zannediyor ki avukatlar çok kazanıyor. Giderimiz çok ve bu ünvanı alasıya kadar çalışmamızın kesinlikle karşılığı değil aldığımız paralar. Çünkü insanlarda da para yok. En azından Ege'de bir ilçede yaşayan biri olarak bunları söyleyebilirim. Astronomik ücretler aldığımız gibi bir algı maalesef gerçekleri yansıtmıyor. Size bir örnek vereyim geçende bir öğretmen bayan annesi ile dava açmak için geldi. Rakam 2 bin tl. Asgari tarife bu. Bu rakama taksit de yaparım dedim. Bu dava için belki iki sene uğraşacağım vergisini bu paradan ödeyeceğim bir de. Düşündüler taşındılar veremeyiz dediler. Ayda 300 - 500 iyi kötü maaşlı bir öğretmen veremiyorsa kim verebilir? insanlar gelip danışıp soruyorlar teşekkür bile etmiyorlar değil danışma parası verecekler. Çok nadirdir peşin veren, hemen ödeyen. İnsanlarda ya para gerçekten yok, ya da ödememek için ellerinden geleni yapıyorlar bilmiyorum. Kaç aydır para istemediğim, idare ettiğim kişileri tabiki ararım ve isterim. Nasıl ki işi takip ediyorsam, onun stresini yüklenmişsem bu en doğal hakkım. Algım var vergim var ve neticede hem evi hem büroyu çeviriyorum. Ha vermiyorsa da dosyasını koltuğunun altına alır gider. Her şeyin bedeli var. Markete giden param yok diyemiyorsa, doktora giden param yok diyemiyorsa aynı şey avukat için de geçerli.

Kahvaltı anlayışımız kesinlikle çok benziyor. Peynir olsun yeter bana. Mutlaka bir kaç çeşit peynir olmalı. Yoksa doymuyorum resmen.

Pazara gittim
Limon fasulye patlıcan domates kornişon tursu aldım 10tl tuttu
Tayt aldım 10tl
Eczaneye gittim 8 tl
Bugunluk harcama kalemi bunlar
Yeneğe sulu köfte yaptım
İlk kez yaptım
Hep sor sanmışımdır kolaymış ama fikir için teşekkürler
Annem yapar hep aslında ama neyse eşimde severse yeni çeşit olmuş olacak bana da

3 tane tavuğu neden hasliyorsun?dondurucu icinmi?

Böyle uzun uzın yazdığınız için teşekkürler
Haklısınız titizim her konuda
Ve sağlıklı yaşam , hayat tarzım diyebilirim
Sizin eve giren kola vs için eşimle ilk görüşmede şart koşmuştum içmem evime de sokturmam bu şartı kabul ediyorsanız devam edelim yoksa bu görüşme ilk ve son olsun demiştim , kabul etmişti, ama ne yazık ki alıyor kendisi için kutu kola .. Onu yazmadım ..
Ben kendim ve oğlum için kompostu yapıyorum
Adaçayı ve ıhlamur içiyoruz
Yoğurdu taşınmadan önce kendim yapıyordum , taşınınca o çiftliğin sütünü bulamadım , başka sütler denedim , istediğim kalitede olmadı , beykozdan bizim oraya süt getiren bir teyze var , ona geleceğiniz gün tek inekten sağıp getirirseniz alayım dedim , o da kabul etmedi , farklı ineklerden oluşan toplama sütün çok sağlıklı olacağını düşünmediğim için mecburen itimat yoğurt alıyorum , ayranı da oğlum evde yapılınca içmiyor , hazır olunca içebiliyor o yüzden alıyorum
Şölen pınar yazanın etiketinde itimat salam yazıyordu , fişte öyle yazmış , salam fiyatlarını bilmiyorum normalde almıyorum sağlıksız olduğu için , oğlum çok seviyor , sepete o attı , ben de geri çıkarmak istemedim , senede bir kaç kez alıyorum
Kurabiye 3 taneydi 5 tl tuttu , su böreği de 1 dilimdi , bunları da oğlum istedi , o sabah hastaneye gitmiştik , uzadı , çıkışta oraya girince istedi , zaten acıkmıştı o yüzden aldım , yoksa hamur işi kek börek kurabiye poğaça çok sık yaparım , oğlum yemekten çok yapmayı seviyor , birlikte yapıyoruz ..
Reçelimi de kendim yapıyorum , sofrada genelde omlet ya da yumurta piyazı , patates salatası , menemen oluyor , nadiren kızartma .. Kuru yemiş , kuru meyve , hurma ve meyve de oluyor ..
Zeytin olarak sadece siyah alıyorum, diğerleri yenmiyor , damak tadım biraz farklı gurme demek istemem ama geçen yaz altınolukta , gönende kaç zeytinciye girdiğimi bilmiyorum damağıma uyan sadece 1 yerde denk geldi .. Her konuda böyleyim aslında. Mesela evlenmeden acaip baklava yerdim , evlendikten sonra eşim rast gele yerlerden getire getire artık hiç yiyesim gelmiyor, soğudum resmen ..

Bu birikim topikleri depresyona sokmuyor , bakış açımı değiştiriyor
Mesela bu kahvaltılık olayında ne aldım ki bi kaşar bi beyaz peynir bi zeytin bi örgü peynir bir de yoğurt aldım , çok tutuyor diye düşünüyordum . Yani az aldığımı düşünüyordum ama buradaki yorumlardan az almadığımı anladım. Bu topikler buna yarıyor benim için

Bugün hiç para harcamadım.
Öğle yemeğimi işyerinde yedim. Ücretini önceden ödemiştim. Adımıza kaydediyorlar. Her yemekte bir tane düşüyorlar.
Eşim yoğurt ve ekmek almış. Sigara da almıştır. Bankadaki 350 TL nakit duruyor. Ayın onbeşinde ondan artanı (inşallah artar) birikime atacağım inşallah

Bu konuda aynı oğlum ..
Ben de onu denedim yemeyen yemiyor çok iyi anlıyorum sizi Allah yardımcınız olsun
Ben neyi seviyorsa onu veriyorum
Dışarı çıkarken de yanıma meyve salatalık kuru yemiş kuru meyve alıyordum bir de cevizli sucuk , sık sık veriyordum
Evde de dökse de saçsa da bir öğünü yemesi 2 saat sürse de bıkmadan her seferinde yeter kinyrsin diye uğraşıyordum
İmkan varsa kalabalık da daha çok yiyorlar genelde
Ev oturmalarında hele çocul varsa yarışla yiyebiliyor ya da parkta sallanırken her öne geldiğinde ufak ufak ağzına atıyordum
Onun dışında temizlik konusunda çamaşır suyu da hastalanmasına sebep olabilir
Ben tüm temizliği sirke karbonat ve limon tuzu ile yapıyorum , öneririm ..

MaşaAllah , kredi tutarlarınız az mı , maaşınız mı yüksek ?
Kreş ve bakıcı aynı çocuk için değil sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…