Küçük Düşün Büyük Olsun!

iyiakşamlar hanımlar...benimde çalışanların tersine hafta sonum yoğun geçiyo..genelde dışarda oluyoruz. Ev kuşuyum ben,fazla geliyo bana gün boyu gezmeler. Ütüyüde illa bugüne bırakıyorum,bendede var pazar klasikleri...
Bizdede bitmedi okul harcamaları hala. Lütfen son olsun artık ama yaa..birikim yapçam ben:)

bende hafta sonları daha çok yoruluyorum
dün amcamlar taşındı onlara yardıma gittik
çok yorulduk
bu günde cuma günü aldığım domatesleri sos ve menemen yaptım
turşu kurdum evi temizledim
ütü ve yemek kaldı
aldığım kornişonları dolaba koymamıştım depo gibi bir yer var,
ağzını da kapalı koymuşum kornişonların yarısı erimiş çok moralim bozuldu
sonra gözüm kavanoza takıldı ona da taze fasulue yapmıştım hava almış sanırım becerememişim
2 kilo taze fasulye çöp
hep buzluğa atıyordum bu defa konserve yapayım dedim
verdiğim paraya mı yanayım harcadığım emeğe mi bilemedim

harcamada oldu bayağı 100 tl market
85 yemek ev yerleştirirken lahmacun yaptırdık
su meyve suyu ayran derken 20 tl de oraya gitti
50 tl düğün takısı

başka varmıydı hatırlamıyorum

güle güle afiyetle yiyin

bende her hafta 5 kilo alıyorum 4 yoğurt biri süt olarak kalıyor
ama bu sene sütü tutturamadım bir türlü geçen seneki sütçümüz memleketine taşınmış
benim kızlarımda ev yoğurduna alıştı hazır yoğurt yemiyorlar

Yemek yendi. Bulasiklar yikandi. Mutfak toplandı. Ogluslara meyve ikram ederken buraya da bakayım dedim. Poğaça hamuru yoğurdum mayalanmasini bekliyorum.
Hafta sonu daha çok yoruluyorum ben galiba...
bende hafta sonu çok yoruluyorum

arkadaşlar beyaz lahanayı nasıl yapıyorsunuz
ben bir defa yapmıştım sanırım yapraklarını çok haşlamıştım saramamıştım parça parça olmuştu
bu gün turşu için aldığım lahananın üst yapraklarını güzelce çıkardım
yarın sarma yapayım diye

eminim bana tarif verecek olanınız vardır

Allah hepinizden razı olsun arkadaşlar önerdiginiz ilaclari doktora sorup bende denicem ınş ise yarar süper dadiya da birbakayim ne yöntemleri deniyor uygulamaya çalışayim.Çok tsk ederim sagolun.
Cocuk gunlerce yemek yemiyorsa bunun altinda muhtemelen ya degerleirnde bir eksiklik vardir.
Yegenim oyleydi kan degerleri cok dusuk cikmisti dr kan degerlerini yukseltici ilac vermisti canavar gibi saldiriyordu yiyeceklere.bence degerlerine bir baktirin

Canım cok haslamissin ondandir
Beyaz lahanayi suda coi birakma
Kök kismini kontrol et biraz sertligi gidince al.
2dk falan kalsa yeter.
Kaynayan suya atinca ben kevgirle diger yuzunude ceviriyorum.
Buyuk dıs yapraklari 3e yada 4e bölup sariyorum.
Hic parcalanma yasamadim.
Kirilmadan sarilcak kivama gelse yeterli.

Günaydinn sendromsuz bir pazartesi olsun bakalım
Yemegim dün yine bitti
Ben 2gunluk yaparim hep ama misafirimde olunca oglumda bi daha yedi bitti yemekler.
Bugun yine yemek yapıcam.

Yapmayi,pisirmeyi,yedirmeyi cok seviyorum.
Fakat böylede bazen sıkılıyorum(esim yemek sectigi icin zorlaniyorum) yemek secmese neler yapicam.

Genelde ayni yemekleri yapmakdan icim bayildi yıllardır.

Ziyan olmuyo ama hic o açıdan bakınca güzel bisi

Sağlık olsun artik napalım.

Meyveyi ben alıcam bugün ihale yine bana kaldı.

Günaydın kızlar
Bugün arkadaşımın doğum günü. Akşam dışarıda yiyeceğiz. Hesabı biz öderiz. Hep öyle yapıyoruz.
Karta 2000 TL limit koymuştuk. 1970 TL harcamışız. Tabi 1233 TL taksit var ayrıca.

Geçmiş olsun canım , Allah şifa versin miniğe
Arkadaşların söyledikleri vitaminler güzel bende her hastalık sonrası toparlaması için bir şişe eczacıya sorduğum vitamini bitirtirdim. Bunun yanında kemik suyuna çorba, tarhana çorbası ve ev yoğurdu bağışıklığı güçlendirici takviyeler yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…