Sıkma canını herşey yoluna girerCanım annem hasta babam hasta oraya koş eve gel yemek yap oraya koş sağı solu topla yoruldum.üstüne onların ödemesi bilmem nesi ıvırı zıvırı sıktı beni.
Karamsarlık çöktü üstüme
Slm cnm,senden yardım istedi mi?sanıırım bebeklerin var,calısmıyorsun yani senden istediyse böyle bir açıklama yapabilirsin.İnan hepimiz istiyorz yardım edelim ama sonra bi sekilde geri alamıoruz,istesen ayıp oluyor,istemesen sen zorda kalıyorsun.Bende 7-8 ay önce bi arkaadısma verdim,isteyemediim cok yakınız,oralı olmadı.Bende demedim.Kücük bi rakamdı(200 tl).. Yardım etmek güzlde,sonra sen zorda kalacksan hic girme o ise derim..Selam kızlar nasılsınız ? Muhabbetinize çok ortak olamıyorum ama takipteyim topiği :) size bir itirafta bulunacamben hayatımda ilk defa kendim için biriktirdim ve bugün aylık hedefim olan tam altını aldım ayyy bir mutlu oldum şimdiye kadar çok birikim yaptım ama bazı kişiler acil ihtiyaç diyince geri almamak üzere verdim (helali hoş olsun pişman değilim) aslında yine zorda olan biri var ama artık benim elimeskisi gibi bol değil bebeklerden sonra bunuda gerçekten çok şeyden vazgeçtiğim için aldım ( bundan da hiç pişman değilim ) biraz vicdan yapıyorum o arkadaş aklıma geldikçe ama birazda kendimi ( kızlarımı ) düşünmeliyim artık diyorum..siz ne dersiniz ??
Slm cnm,senden yardım istedi mi?sanıırım bebeklerin var,calısmıyorsun yani senden istediyse böyle bir açıklama yapabilirsin.İnan hepimiz istiyorz yardım edelim ama sonra bi sekilde geri alamıoruz,istesen ayıp oluyor,istemesen sen zorda kalıyorsun.Bende 7-8 ay önce bi arkaadısma verdim,isteyemediim cok yakınız,oralı olmadı.Bende demedim.Kücük bi rakamdı(200 tl).. Yardım etmek güzlde,sonra sen zorda kalacksan hic girme o ise derim..
Ama 1000 tl altın almssın,o altını bozmadığın sürece sıkıntı yapma yani.Sen zten birikimini yapmııssın,40 tl de harca nolck.Kız ben 1000 tl kenara atsam ekonımi bakanlığına adaylığımı koyarımSurda 1 grm altın biriktirdim diye sevinen insanım abowww Ama bence kasma,illaki gidecek.Ozman biriksin biriksin evden dışarı çıkmayalım.Günde 1 öğün yiyelim yokki öyle bi dünya.Mümkün mertebe biriktirmeye calısıyorz iste..Ben mesala arabanın kredisine de birikim diye bakıyorm,sonuçta elimde öyle bi para yoktu,ben bir araba sahibi oldm biriktirip.Kendi kendini yıprtma bence gayet basarılısın bu konuda..
Hani bi laf var ya,elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz diye.Aynen öyle.Sende yoksa kimsede yok.Sonucta bizde etrafımızda ihtiyacı olanlar varken paraları deste deste zulalamıyorz,keşke olsa..Vicdan yapma cnm.Sende çocuklarını düşünmek zorundasın..Hep ettim inan ki yıllarca ve baştan geri almıycamı bilerek ettim ama artık hem istemiyorum hem de eskisi gibi değil durumlar gerçekten..ama vicdanım rahatsız yani ama alışmam lazım benim çocuklarıma acil bişey çıksa kimseden isteyemem de sanırım artık kendi ailemi düşünme vaktim geldi eğer yanlışsam ALLAH afetsin ne diyim
Günaydınlar herkese :)
Bu ay bitmedi gitti sankiKaldı 15 tl ha gayret yetecek
Niye cnmAha dişime göre birini buldum
Niye cnm
Hee bende bendee:)650 tl araba kredisi ödüyorm ayda,bi o yani.Onun dışında gelen gidiyorBende birikim zor yapıyorum :)
Hee bende bendee:)650 tl araba kredisi ödüyorm ayda,bi o yani.Onun dışında gelen gidiyor
Zam geldi icin canim o farkÇıldiracagimm resmen yeee 83 lira elektrik faturasi gelmiş.Geçen ay 74 gelmistii arada 8 liralik fark getirecek hic bisey yapmadim.esim bu ara cok yogun oldugu ici bazi geceler 10a kadar annemlerdeydik.. Nasil oldu anlamiş degilim
Zam geçen ay gelmişti yeni bir durum değil oZam geldi icin canim o fark
Hoşgeldin öncelikle.Selam kızlar nasılsınız ? Muhabbetinize çok ortak olamıyorum ama takipteyim topiği :) size bir itirafta bulunacamben hayatımda ilk defa kendim için biriktirdim ve bugün aylık hedefim olan tam altını aldım ayyy bir mutlu oldum şimdiye kadar çok birikim yaptım ama bazı kişiler acil ihtiyaç diyince geri almamak üzere verdim (helali hoş olsun pişman değilim) aslında yine zorda olan biri var ama artık benim elimeskisi gibi bol değil bebeklerden sonra bunuda gerçekten çok şeyden vazgeçtiğim için aldım ( bundan da hiç pişman değilim ) biraz vicdan yapıyorum o arkadaş aklıma geldikçe ama birazda kendimi ( kızlarımı ) düşünmeliyim artık diyorum..siz ne dersiniz ??
Onlar hep birikim:)Bizde bu sene girecektik eve,kocamın içinde ukteymis efendim bi araba markası,yası geçince binse nolckmıs ona,onu alsınmıs 1-2 seneye eve girermişiz...Benim adam bide Macır düsünbizimde ev kredisi var
Güle güle kullan cnm aldıklarınıBen nevresim ihtiyaçlarımıza karşıladım gibi.
2 tane daha nevresim alırsam tekstil sezonunu kapatiyorum.
Pek eksiğim kalmıyor.
Sezon sonuna doğru yaklaşıyoruz artik kar yağmadan 2 tane polar pijama tüm alicam.
25tlden alırım 1 takimi.
Başkada suan acil bir ihtiyacım yok.
Geri kalan eksikler şubat 20sinden sonra karta kuvvet.
Her ay az az aldıkça gercekden hic bunaltıyor beni.
Hem mutlu oluyorum hem de kart kabarmiyor.
Bu ay kart 2.200geldi.
Baya dururduk yazın 4.500bile gelmişti.
Bu ay 2000 e duser.
Çünkü hala eve mutfak icin bisi almadim.
Herşey var.
Bitene kadar yeriz artik
Ben dışarı pek çıkmadığımdan parada harcamıyorum soğuk zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?