Küçük Düşün Büyük Olsun!

arkadasımın dogumda yanındaydım canım alımda kalanları söylim;
mesela pıjamayı uzun kollu almıs kısın diye koluna taktılar serumu basından geçirmek vs falan zor oldu.
tek kullanımlık kullan at külot gibi bezler var çok işe yarıyo mutlaka al bnce
bide yanında bebişe cok kıyafet götür biz yeter diye 3 takım aldım cok bıle dedık 1 saatte 3 kere kustu habire üst değişildi kıyafete gerek oldu.
birde bebişin kıyafetlerini takım takım keselere koy.ve birini bılgılendır yada ustune yaz sunda su var falan dıye. arkadaşım dememişti bebeği içerden verince hemsire anıden kıyafetini falan ıstedi cantayı actık ıkı saat ugrastık ne neyın ustuydu ne gıycekti dıye.
zelalke sana da fikir olsn cnım

Lierac çatlak kremi kullandım canım çatlak Yok ama ondan mı yoksa genetik mi bilemiyorum. Karnın çıkmaya başlayınca kullanırsın. Göğüs kremi lansinoh başarılı. Pijama olarak elbise tarzında 1 tane mutlaka al hastaneye yattığında açıklık kontrolü ve Doğum sonrası için rahat oluyor. Emzirme sütyeni al dışarda takabileceğin. Göğüs pedi al ama çok alma duruma göre devamını alırsın. Depend külot bezlerden alırsın,hasta bezi yerine.Yine merak ettiğin olursa sorarsın canım

Canim o hasta bezi konusunda tereddutlerim vardi
Mesela oglumda sezeryan oldum ama cok kan geldi ustum basim batti oyle diyim.
Hasta bezi kullaniyordum.
Gecen annemle gezerken o bahsettigin kulot tarzi bez gorduk annem kullanissiz olur dedi aldirmadi bana.
Ama kullanisli oldugunu okudum bazi yerlerde.
Bu da sezaryen olacak hazirlikli gitmeliyim cunku esim alip halledemez annemde benimle kalir.

Canim sahinlerin magzasinda var yok gizli emzirme bolmeli yok bilmem biseyli 300tl dedi.
Ben salipazarindan 300tl 15 tane alirim pijama takimi dedim.

Ben normalde gecelik giyemem.
O pijamalar benim eve gorede fazla ince kişa gelecek dogumum cok paralar vermek istemiyorum

Tediye bak cnm bu mevsimde kalın sabahlıklı fln bulursun sabahlığı ayrıda alabilirsin. Benim aldığımda pahallıydı ama 300 değildi gerçi 3 yıl önceydi

Kuzu arkadaşım yeni doğum yaptı, o da külot bezlerden almış, dr istemedi hasta bezi aldırdı bize. Bi de sezaryen kesisi yüzünden ilk günler eğilip o külot giyilemiyor, aklında bulunsun istedim.ben de arkadaştan dolayı öğrenmek durumunda kaldım seni seviyorum arada dalıyorum pat diye kusura bakma

yok canım kesınlıkle al bnce. hemsireler yürütün dedi mesela bı ıkı yurudukten sonra kanama oldu. battı hep kesınlıkle kullanıslı bence.aklıma geldıkce yıne soylerim.yukarda arkadasn yorumunu okudum kesi için canını acıtabılır evet canım bunu da dusun

Yaaa olurmu hep gel
Annemde dikis yuzunden ve cikarirken bulasmasi vs zor dedi acikcasi.
Ben hasta bezi goturmustum oglumda.

Ayhs ben daha doktora falan gitmeden heycan yaptim.

Sabah arkadasim ve teyzem ariyo benden meraklilar gittin mi dr. Diye.
Ben cok rahatim yaa yooo giderim bir ara diyorum.

Ne kan testi ne muayine hic bisi yaptirmadim cok da rahatim cok sukur.

Sadece 12. Hafta gelsin once tabiki saglikli olsun eli ayagi duzgun olsun Rabbim bize bagislasin ama cinsiyetini merak ediyorum acikcasi
Hissiyatina guvenen beri gelsin.

Yaaa olurmu hep gel
Annemde dikis yuzunden ve cikarirken bulasmasi vs zor dedi acikcasi.
Ben hasta bezi goturmustum oglumda.
Cook yakın arkadasimin her saniyesinde yanındaydım, doktor açıp kapatabilecegi bisey istiyor sanırım. Bi de ayaklar uyusukken onu giydirmesi çok Zor arkadaşım kullanamadı hiç, bi de hastanede yanımızda yok diye 2 katı fiyata sattılar

Ben ikisindende goturim en iyisi

Hastanede veriyorlar. Ben hiç götürmedim getirme dedilrr. Sen doğum yaklaşınca sor hasta bezi alayım mı diye

askere gidecek inşaallah mart 15 gibi..
Allah kavuştursun canım hayırlısıyla gitsin gelsin.

Kızlar geçen bizim e gittik. Sonunda gidebildim çok merak ediyordum. Kış hazırlığı yaparken uğranması geeken bir yer. 5 kilo makarnalar erişteler süperdi ama biz makarna pek tüketmiyoruz yağlar uygundu diş macunları öyle. Kahve aldım iyi di fiyatı.
Bim de bile çay 17 küsür olmuş. Çayım bitti lipton 23 24 tl gibi bişiy. Bir daha ki ay alıcam.2 hafta eve bakamadım ev dandini o ayrı birikim falan da yok.
Annem de çok söulendi anlafım ki işe girsem annem bakamıcak oğlum kreşe gidicek direkt. Bakcam dese de bakamaz anladım yani tecrübe oldu bize.
Oğlum hiç problem çıkarmadı. Hiç üzmefi beni yavrum kuzu kuzu bekledi. Git sen merak etme beni diyor.

Zdrave kremin adı canım...

Günaydın kızlar...

Kar yağmış sabah beyaz beyaz uyandık.. çok tutmamış ama olsun yine de çok güzel dışarısı.. hafif hafif tek tük yağıyor hala..

tr_lelli zelalke 2 seneyi geçti ben Doğum yapalı ama bir iki şey söyleyeyim yine de size...

Sezeryan olacaksa depent bez yerine cırt cırtlı bez kullanmak mantıklı en azından hastaneden çıkana kadar.. çünkü dr sık sık dikişleri kontrol ediyor.. Ben yanımda depent götürmüştüm ama hiç kullanmadım. hastane vermişti cırtlı bezleri , Doğumdan önce hastaneye sorun... can ped vermişlerdi ordan ama şimdi gitsem pamuklu olanlardan alırım yanıma.. canped yeşil muşamba gibi terleyince yapışmıştı hep..

Bebek tulumlarını tam takım olarak keselere koymuştum ben içlerine birer tane de bez olacak şekilde.. üstlerine de çengelli iğneyle Notlar yazmıştım.. “ Doğumda giydirilecek “ “yedek çiçekli takım “ vs gibi..
Hatta bavulumda her şey keselerdeydi ve üzerinde etiket vardı.. Eşim kalsın istemiştim yanımda bulması kolay olsun diye

Hastaneye lizöz götürmüştüm sabahlık yerine çok işime yaramıştı.. sıcak tutmuştu. Polar yoktu o zamanlar.. gecelik almamıştım , kısa kollu alt üst pijama benim çok işime yaradı. Bacaklarım açılmadan dr rahatla kontrol etti dikişleri.. kısa kollu olunca serum taktıklarında da kolaylıkla hareket ettim. Hastanede özellikle sabo tarzı terlik Harika olmuştu o kocaman ayaklarımla giremezdim herhalde ayakkabılara Şimdi bi daha gitsem herhalde ilk yanıma alacağım şey patik ya da ev patiği tarzı sıcak tutan bişeyler olurdu , ayaklarım donmuştu o zaman
Emzirme yastığını hastaneye taşımıştık ama hiç bi işe yaramadan geri eve getirdik..

Göğüs ucu yarası hiç olmadı bende.. sezeryana girmeden 1 gece önce yarım soğan kesip koymuştuk göğsüme , sabah giderken de tahin yağı sürüp gittim.. ( tahin beklediğinde üzerine çıkan sarı yağı minik bi şişeye koydum ) sürekli tahin yağı sürdüm.. Lasinoh falan almıştım ama tahin yağı sayesinde hiç gerek kalmadı.. Doğal olduğu için sürekli onu kullandım. Emzirdiğim sürece...

Ayrıca kızlar krem kullandığım halde çatlaklar oldu bende hatta krem kullanmasam daha iyiymiş isilik gibi olmuştu krem sürdüğüm yerler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…