- 22 Mart 2017
- 1.520
- 2.526
- 53
- 39
Bu yıl benim listemde kabarık soslar salçalar. Tarhana yaparım yine 3 yıldır kendim yaptım. Mantı yapıp koyucamBu yaz bende turşu nurcan.
Sadece lahanadan kurmuştum bitti.
Karişik yapicam bu sene.
Bu yazı kışlık yapmakla geçirmeyi planliyorum.
O ki yazin evdeyim karıncalık yapim azicik
Her sene ağustos böceği olmaz tabi.
Kışın bebekle rahat ederim.
Herşey elimin altinda olur.
Gunaydin kizlar
Ben uzun zamandir yazamadim. Kizima kavusali 10 gun oldu. 4 aylik kucuk prensesim. Hemen bez mama arastirmasina girdik. Haftada bir kutu mama bir kutu bez bitirdi. :)))))) fikir verirsiniz artik mama bez konusunda. Kavusma sevincimi sizinle paylasayim istedim. Ancak vaktim oldu.gercekten annelik cok baska bir duyguymus. Oncesinde hissettiklerimden cok daha farklii
Merhaba canım çok sevindim Rabbim hiç ayıtmasın.
Mama evolvia kullandık. 3 dr gezdik hepsi evolvia nın daha iyi olduğunu söyledi
Bez de bebişine göre.
Prima bize pişik yaptı hepsini denedik molfix iyi gelmişti.
Bugün hesap yaptım da ahh ne harcamışız.
Markete pazara gitmeme harekatına katıldım lelli süt almam lazım bir de ekmek su.
Sabah dolabı karıştırdım. Mor lahanadan 2 kavanoz turşu yaptım.
Eşim muz almış meyve varken alınınca kızıyorum 3 4 te armut çıktı.
Arkalarda kalanlar unutulmuş.
Dereotu maydanoz havuçla salata yaparım.
Bezelye barbunya köfte ve balıkla haftayı geçircem
Balıkta varmış elime süper geldi.
Mısır çıkarfım akşam içinde biraz daha sıcak suda haşlarım.
Yarın oğlumla sinema günümüz lahmacun da alırım. Yaş mısır sevmez yarın patlamış mısırda alırım.
Kumbaraya da 10 tl attım.
Varken alıyor ekmek var ekmek alır meyve var yine alır.adeta benim beyimin aynı sürümü :)
ya neden ama neden? markete gönderirim bir ekmek bir süt derim 8 çeşit peynir ve antik kuntik meyvelerle gelir ucuz şunu buldum der piyasanın üstünde çıkar fiyatı :)
3 haftadır haftalık limit koyuyorum diye biraz dikkat ediyor bugün ne söylediysem onu alıp gelmiş mesela çok şaşırdım
Daha dondurucu bitmedi bu yıl çok yapmışım oğlumda hiç sevmiyor bezelye çok koymam 2 kilo koyarım bıktık bu yıl.kızlar bezelye koymaya başladınız mı?
pazarda 2₺ydi bilemedim ben zamanı geldi mi yahu?
Canım zeynebe sormuşsun ama nacizane bende anlatim.
Temiz suyla yapiyorum.
Tüm malzemeleri koyuyorum kaba.
Bir kapda temiz su ve tuzu eritiyorum.
(Ben 1.650 sislere yapmıştım salca kaplarim vardi degisik degisik 1 çorba kaşığı kaya tuzu koymustum)
7-8dis sarımsak
1 cay bardagi sirke
1 çaykaşığı limontuzu koydum en üstte kapattım agzini.
Canım suyu kaynat soğusun
İnce kıy mor lahanayı
Bir kapta tuzla ovala
Kavanoza koy
1 kaşık yağ göz kararı sirke yarım limon suyu 1 sarımsak ekle kavanoza doldur 2 gün sonra hazır.
Çabuk oluyor kısıra koy salataya koy ya da öylece tüket.
Uzun süre bekletceksen kavanoz kapağını kapamadan 2 3 çay kaşığı tuz dök.
Aldığı kadar su eklersin canım göz kararı yani
Benim lahanam bitiyor yine yapıyorum bunu bazen beyaz lahana ile karıştırıyorum bazen mor lahana sade yapıyorum.
Kışın her hafta yarımlık 2 kavanoz mor bityi. bu sene 3 4 beyaz lahanadan da yemişizdir turşu.kışın salata yapmak zor geliyor bana turşu işime geliyor faydalıda
Kornişon turşum çoktan bitti de 3 4 kavanoz acı biber kaldı
Birde seneye kırmızı domates kurcam. Bu yıl yaptım çok lezzetli oldu. Annem dedi olmaz yeşilden olur gel dedim bak tadına şaştı kaldı.acı biberlerin içinede koymuştum acı acı domatesler çok güzel oldu yemeklerede koyduk.
yedirenk79 ayy cok sevındım canım süper bi haber bu Rabbim analı babalı buyutsun mükafatını versin sana da ınsAllah cok ıyı bir anne olacagına emınım
Vallahi annelik cok baskaymis hic tahmin ettigim gibi degilmis daha derinmis. Esim de ben de iyiki diyoruz. Tek dedigimiz sey baska bir bebegi verseler mumkun degil yerine koyamayiz. Allah herkese annelik duygusunu yasatsin
kızlar bezelye koymaya başladınız mı?
pazarda 2₺ydi bilemedim ben zamanı geldi mi yahu?
Hoşgeldinizmerhaba arkadaşlar ben de aranıniza katılmak istiyorum üye oldum buraya yazmak icin☺
Merhaba hoşgeldiniz.merhaba arkadaşlar ben de aranıniza katılmak istiyorum üye oldum buraya yazmak icin☺
Bereketli olsun canimMerhaba hoşgeldiniz.
Çalışıyormusunuz ev hanımı mı
Günaydın kızlar.
Kumbaralar ne alemde devam ediyormusunuz en son içinden çıkanla geçen ay 2 gram aldım bu ayda ancak 1 gram alırım
canım içini ferah tut.. herşey düzelir her evlilikte dönem dönem olur böyle.. dualarım seninle....Cunartesi avmde bulasiklik ve yagdanlik denk geldi almadik, pisman olduk.
Bugun gidip onlari aldim annemle yemek yedik bana spor ayakkabi aldi cok mutluyumm benim vardi ama siyah fosforlu pembe karisikti bir tane daha istiyordum gri mavi aldim skechers marka giydikten sonra digerleri neymis diyorum
Annemde duz siyah aldi, oda cok rahatmis dedi cikarmadi bi daha ayagindan
Yine moralim bozuk, icim huzunlu,elecda tr_lelli zelalke sizden ayrica dua istiyorum isin icinden cikamadan yasayip gidiyorum ne esimle bir araya gelebildik ne baska bir adim atabildik
Birde tatil icin donus ucak bileti aldim
Puanla aldim, gidise karar veremedim beklemedeyim
Otelde marmaris te iki otel arasinda kaldim ama odaklanamiyorum karar veremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?