Küçük Düşün Büyük Olsun!

Anasına ayri et koydurdu yani.
Bana eltim et yollasa bu k.v istedi yemesinler dese zoruma gider.
Benim evime gelemiyor ya orada yicek.

Kız ben acık sütü hiç bilmiyırm nekadar.7,5 tl di galiba.Annemler alınca veriyoırlar para vermediğimden bilmiyorm kuzum hic.
Zeytinyağı n cok demişler ama.Onu farkettim.
Kasapdan aliyordum ben en son 3.5tl kilosu sutun.
Ama geçen kisti.
Şuan bilemedim

Lelli yazlık alırsan (inşallah alırsın) ben eltinleri görümceni filan düşünemiyorum.Bıktırırlar bunlar seni

7,5 diye biyerden duymustuım ama bende bilmiyırm kuzum süt nekadrAmann paket süttle ömür geçiriyoruz valla
Bende sadece yoğurt yapacaksam aliyorum.
Açık süt hemen bozuluyor tüketmiyoruz ki.
Süreklice sütlaç yoğurt yenmiyor.
Kasaptan aliyorum esince.

Kız ben acık sütü hiç bilmiyırm nekadar.7,5 tl di galiba.Annemler alınca veriyoırlar para vermediğimden bilmiyorm kuzum hic.
Zeytinyağı n cok demişler ama.Onu farkettim.
4 tl süt zeytinyağının kilosuda 20-25 arası tamamen güvenilir yerler eminim

Lelli yazlık alırsan (inşallah alırsın) ben eltinleri görümceni filan düşünemiyorum.Bıktırırlar bunlar seni
Kuzum o sebepden agirdan aliyorum.
Şuan 50-60bin nakit cikaririz.
Istesem esimi razi eder kredi cektiririm(hatta arabanın taksiti bitince cekelim dedi yok sen arabayı yenile dedim sen kızardın daha yeni borcu bitti diye yeniletmezdin ne oldu diyor bu arabayi sevemedim diyorum) ama gorumcem surekli birimizinde yazligi yok.
Alırsanız ancak siz alırsınız diyor.
Bende aldirmicam.
Aldirirsamda görüşmem biseyden tartışırım keserim ayaklarını aninda.

Ama 3-5sene daha dusunmuyorum.
Ne de olsa tatile gidiyoruz köyede geliyoruz tur vs geziyoruz birikime devam

100bin yapicam Allahın izniyle

Bana çok ağır geliyor tamamen doğal olduğu için
Biz cok seviyoruz yani alıştım bende.
Yemeklere bile katiyorum.
Yumurta,kuymak falan sırf tereyağında yapiyorum.
Başka yağ katmıyorum
Pilav makarna çorba hepsine katarim.
Bize hic dayanmiyor

Biz cok seviyoruz yani alıştım bende.
Yemeklere bile katiyorum.
Yumurta,kuymak falan sırf tereyağında yapiyorum.
Başka yağ katmıyorum
Pilav makarna çorba hepsine katarim.
Bize hic dayanmiyor
Bizde aynen sosların tamamı tereyağı pilav sırf tereyağı kahvaltılar öylesine. Onun dışında zeytinyağı herşey kızartma pasta börek sıvı yağ

Çok fenalar ya.
Sen en doğrusunu bilirsin lellim
Allahın izniyle de istediğin birikimi yaparsın.
Bu arada bu topiğe ilk bakınca siz 5 ltlik bidonda biriktiriyordunuz ya o dikkatimi çekmişti.Oyle keşfetmiştim bu topigi
Bence herkese ilham kaynağı oldu:)

Yarın akşama misafir geliyor görüşmediğim komşuların kankası . Menü oluşturdum kahve soda , çekirdek, çay , profiterol , dondurma , ,zeytinyağlı dolma, tuzlu ve tatlı kurabiye , börek .meyve de mandalina, kavun, nektar, erik

Benim arkadaşımın kv si tereyağı yapıyor ondan alıyoruz kilosu 30 tl mis gibi İnan buraya baktım 500 gramı 30 tl

Şükür benim kv ve eltimler çok iyi. 4 yıllık evliyim bir kere tereyağını parayla almamışımdır, kv ler doğu karadenizde, ordan organik yağ peynir mısır unu getiriyorlar. Hatta etleri güzel bi kasap var tanıdıkları, ordan 200-300 liralık et kıyma bile getiriyorlar biz seviyoruz diye.

Geçen eşimin dayısı para verdi 750 tl, babasına verecektik. Babası almadı, torunuma harcayın diyor.

2 eltim var, birisi taze evlendi, onla vakit geçiremedim ama diğerinin de eli boldur, çok hediye aldı bana kızıma,

Karşılıklı bizde ama her şey, ben de hiç elim boş gitmem. İçimden gelerek yaparım.

Vallahi evlenirken eş ailesi piyango. Bahtına ne çıkarsa, Allah evlatlarımızı iyilerle karşılaştırsın

Mandalina çıktı mı ya, bak sinir oldum. Kış mı geliyor şimdi

Aynen öyle dün eşim kv ile konuşuyor yufka yapıyormuş sizede vereceğim dedi . Ama ben geçmişte kurduğu bir cümle yüzünden birşey kabul etmemeye karar verdim almayacağım . Buzluğumda full dolu zaten birşey alamam dicem

Sağolun kızlar koyayım satılıt belki
QUOTE="tr_lelli, post: 57117505, member: 193706"]Aiy bu dayım sağolsun geldi hemen hadi gezelim hadi bisiler alalım diyor..

Saat 3 gibi baska köyün pazarı var oraya cikicaz.
Orada gezeriz donustede markete uğrayalım bisiler alalım dedi.
Eksikler vardi az az alıyoruz ne lazimsa.
Biraz kasar p., meşrubat falan alırız
Pazardanda domates biber alicaz.
Aiy bir menemen yapiyorum bahçe biberi domatesi mis mis.
Nasıl güzel kokuyor.
Aksamda sahilde okey oynarız dediler.

Dönmeden de baska köyün pazarına gidicem esimle oradan pisirceklerimi alicam.
Fasulye, domates, biber, meyve.
Gidince hemen elimin altında oluyor pisiriyorum.

Kışlık koymalık bisi almicam cunku burasıda pahali.
Sarımsağın anavatanı diyim taşköprü kastamonu ama burada daha pahali 8tl ve 10tl arasi.
Ist. 5tl satıyordu adam taskopru sarimsagi diye.

Bana helva al.
Sarımsak getir diyenlere sinir oluyorum.
Yani ben içinden gelince zaten alıyorum sipariş verenlere alasım gelmiyor.
Sanki bedava burada.
Aynı helvadan ist. Var markasida ayni.

Boşuna yük yani.

Kendime bile almıyorum ist var diye.

Bu sefer sarımsak ve yöresel yer örtüsü alicam kendime pazardan.

Sizede şunu al bunu al diyen oluyormu bir yere gidince?[/QUOTE]

Lelli onlar organik çıkmıyor ya bir kere aldım pazardan taşköprü diye çin sarımsağı çıktı. Turşularda rexil oldu
Şimdi babaeski sarımsağı alıyorum biliyorum ki trakyadan geliyor.

Organik diye herşey pahallı.
Pazara uğradım erik aldım erik suyu yapıcam kv yapmış çok beğendim.
Biber aldım domatesli turşu yapıcam taze fasülye aldım ayıkladım akşama yaparım zeytinyağlı oğlumada 40 dolar aldım geldim kumbarasına attım bereketli olsun inş.

Annemlerde kv de bahçe vs yok ama verirler bize mutfaklarından kv gwlirken kıyma et alır.kurbanda da verdi 6 7 kilo bütçeleri neyse yapıyorlar. Annemlerde oğluma destek olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…