Küçük Düşün Büyük Olsun!

@amelia2 nın attığı A101 kataloğunda görünce aklıma geldi eşi traş makinesi kullanan var mı ya sinek kaydı yapan eşime almak istiyorum da sinek kaydı yapması şart :)

]

Dr. Oetkerin cheesekek yap diye bişeyi var harika oluyo hemde pişirmeden. Çok hafif ben kolayca yapıyorum labneyle
Aslinda deneme yanilma yöntemini sverim.
Yapa yapa ogrenilcek.
O hazir paketi gordum denemedim.
Labnesi,firini,biskuvisi,meyve sosu kivami belki ugrasmak istemedigimden ayni fiyatada gelceginden hazira kactim.
Baklavamida,pastamida kendim yapiyorum aslinda.

H Hayat ne garip hangimiz borcda degiliz ki yada borclar ödemedik ki.
Olsun ödenir.
Borc varki ,ödeyebiliyoruz ki, var.
Napalım.
İnsanogluyuz aliyoruz,istiyoruz.
Nakit cikaripda hic borcsuz bisey sahibi olabilen yok benim cevremde.
Herkes bir parca nakit bir parca krediyle,taksitle biseyler aliyolar.

Krediye faize bulasmayı oldum olasi sevmiyorum ama araba ,ev alirken bulastik.
Dukkan batirdilar esimler bir yigin kredi +faizleriyle ödedik.
Son 2yildir birikimdeyiz ve son 6aydir da borcsuzuz.
12senelik evliyim
Daha su son 6aya kadar hep biseylerin borcunu odedik.
Esya,ev, bayatan isin kredisi,araba.
Hep taksit hem borc.

Suan sanki hani bi hayvanin bogazindaki bagini cozde salarsin ya valla ben kendimi okadar ferah istiyorum.

Yine arabayi degisicez ama yani gecici bi ferahlama.

Napalim varki ödeyebiliyoruz diyorum.

Kızlar ben şu cheesecake'i sevemedim gitti yaa
Erkek arkadaşımda yememiş daha önce, cafe de arkadaşlarıyla otururken istemişler. Garsonda yeni yapılıyor 15 dk ya hazır olur demiş. Garson getirmiş. Gerisi onun ağzından:
"--Hımmm görüntü güzel.
Bir çatal alıyor.
--Bu nasıl kek yaaa. Hem hani yeni yapılmıştı. Bu buz gibi "
Herkes şokkk
Sonra şaka yaptım falan demiş ama yerseniz tabi

Kızlar neye cok kiziyorum biliyomusunuz baska insanlarin gözunun kalmasina.
Herkesin geliri gideri farkli.
Herkesin malı,mülkü farkli.
Hep baskalarinin gelirini gozetenleri, aldiklarini gozetenleri sevmiyorum.

Baskasinda gözun kaldikca gelmez.
Gözun hep baskasinin malinda oldukca olmaz bu isler.

Evime aldigim erzaga,posetlere bile bakip,soranlar var.
Ayiptir.
Ne aldin? hepde tasiyosun! Diyenler.
Hep geziyosunuz diyenler.
Kimene yahu!
Kimseden borcmu istiyorum, baskasinin parasinimi yiyorum kimene?.

Gerek cevre gerek akrabamda bile var.
Esime maasini bile sormaya cesaret ettiler.

Ben lux icide yasamiyorum sadece idare edip kaliteli yasiyorum.

Yani tatilimede gidiyorum, ne istersek kararinda alabiliyoruzda.

Kimseyide umursamadigimdan olabilir bu tavirlar.

Kimseye muhtac olmamakdan da olabilir.

Aldigim 3kurus kirayi bile sen kirada aliyosun diye sakayla karisik ima edenler oldu etrafimda.

Sanki dersin borc oderken benle ödemis!
O cekmis sikintisini!
O sabretmis bunca sene!

Ne cürret.

Böyle insanlarlada ugrasiyorum ben.
Ki normalin uzeri bi yasantimiz yok.
Goruyosunuz anlatiyorum yaziyorum.

Misal bugun sali pazarina gidicem bisi almicam.
Bu benim gezmeme engel diil ki
Gider gezer gelirim almam sart degil.

Bu cok geziyo= cok para var algilaniyo.

tereyagla yagliyorum bende ama hic un serpmwmstim tesekkur ederim deniycem bu gun mutlaka bide birikim yapamamaktan bahsetmissiniz donem donem hepimizde oluyor

Hoşgeldiniz.
Bunları duymak cok güzel.
Devamlı olur umarım hep gelirsiniz.
Birlikde paylasiriz.

H Hayat ne garip benım de ocakta bıtıyor borçlar
moralını bozma neden bozuyosun harcıyoruz kı borçlarımız oluyor
onemlı olan tasarruf edebılmek az olsa bıle kazanclar 3-5 kenara koyabılmek
benimki eşimin yaptıgı gereksiz borclardıda o yuzden canım neyse geçti bitti sonuna geldik allahım büyük bu mübarek günde bol hayırlı kazanclar nasip etsin herkese evlerimize bol bereket versin.hepinizin aşure günü mübarek olsun

Hoşgeldiniz.
Bunları duymak cok güzel.
Devamlı olur umarım hep gelirsiniz.
Birlikde paylasiriz.
Vakit buldukça gelmeye çalışırım kabul ederseniz paylaşım da yapmak isterim.
Hani bazen insan kendi birikim yapabilse bile bu duygularını paylaşmak istiyor, fikir alışverişinde bulunmak istiyor daha şevkli olunur diye düşünüyorum

ah yokmu o luzumsuz insanlar benim cevremdede cok vilhassa kayinim bile soruyor kirada oturmuyorsun parayi ne yapiyorsun pintisin sen gibi zannedersin karimiz isimiz ortak ayni evde yasiyiruz biz onun parasini yiyormusuz gibi davraniyorla esim isten gelmeden arar mesela ne lazim diye bende ne lazimsa soylerim siz iki kisi ne yiyorsunyzda cekip cekip geliyor kocan gibi bu konuda bende cok dertliyim inanki bunaldim artik ben kimsenin etlisine sutlusune karismiyorsam kimsede benimkine. karissin istemem yani herkes kazandigini istedigi gibi yesin ister gezsin tozsun ister biriktirsin ustume ne vazifeki ama iste bunu idrak edemeyenler cok sirf hasetliklerinden yapiyirlar insan kiskansa bile bu kadar belli etmez diye dusunuyirum allah herkese cok versin oyle deil mi

Günaydın kızlar. Bugün aşure günü. Evinize mutlaka taneli bir şeyler alın bakliyat gibi nar gibi. Ben de iş çıkışı markete uğrayayım alayım diyorum. Bu aralar giden paranın yine haddi hesabı yok. Dikkat ettiğim halde böyle ya etmesem ne olacak bilmiyorum. Çıkacağı varsa da çıkıyor zaten. Yazıcı yine sorun çıkardı. Çıkarmam gereken evraklar vardı bilgisayarcı çağırdım yine bir 50 tl verdim sabah sabah. Küçük oğlanın yemek parası vardı 120 tl onu verdik. Bugün gelecek son kitabı kaldı onu da alınca bitecek inşallah kitaplar. Kuaföre de gitmem lazım para dayanmıyor vallahi.

BANA bu yazdıkların nasıl moral oldu bir bilsen beni ne kadar gaza getirdi.senin adınada sevindim allah herkese ferahlık versin ödeme kolaylıgı versin altından kalkamayacağı yük vermesin.bizimde az kaldı bizde rahatlayacaagz bakalım biraz daha insallh. benimde eşim yanlıs yatırım yaptı gereksiz kredi borcları faızi oldu vs vs..cok sükür sona geliyoruz.

Aynen ya bizde öyleyiz bu aralar..Eşime diyorum bir bereketsizlik midir nedir?birşey var diyorum..Habire para gidiyorRabbim sağlık iş güç versin de napalım..Bolbol istiğfar edip kuran okumalı diyorum..Sanki evin bereketi kaçtı. Çok da dikkat ettiğim halde..Yada dediğin gibi çıkacağı varsa çıkıyor birşekilde

Çevrede her daim kıskanç ve çekemeyen insanlar olacaktır. İlgilenmeyin kayla bile almayın ve öyleleriyle muhatap dahi olmayın. Bu gibiler insanı sinir etmeye, yaşam enerjisini düşürmeye varlar. O yüzden onlara kapınızı kapayın. Bazen evden işe, işten eve bir hayatım var diye üzülüyorum ama bari kimseyi görmüyorum, muhatap olmuyorum. İki insan bir araya gelse hemen üçüncüsünü çekiştirmeye ya da nasıl aldılar acaba diye konuşmaya başlıyorlar. Onlarla gıybet edip günaha girmektense evimde işime bakarım, çocuklarıma faydalı olmaya çalışırım. Ve en önemlisi ben kendime bakarım başkasının aldığı beni hiç ilgilendirmez. Çalışan, biriktiren alacak tabi. Allah hepimizi kem gözlerden korusun.

canım ihtiyaçlar çok ve üst üste geliyor bazen. Hayat şartları ağır ve çocuklar büyüdükçe masraflar artıyor olacak bunlar...Tabi elimizden geldiği kadar namazımızı kılalım, şükredelim...ben her sabah namazında dua eder, kapıdan dua ile çıkarım..onun verdiği huzur bambaşka...

Annemin bi komşusu var(x) gezmeye gittiğimizde biri dedi ki benim gelin adayı okul öncesi öğretmeni 3000 kazanıyormuş biz de hepimiz maşallah dedik geçtik.bu x başka gün karşı komşumuza soruyo 'senin eşin öğretmen bi sorsana okul öncesi öğretmen alır muymış 3000' bana da işe yerleştiğimde tebriğe geldi aynı x kişisi 'merhaba hayırlı olsun ee ne kadar alcaksın şimdi ' böyle insanlar 3 kuruşun peşine düşen insanlar ısmarlamazlar ama ısmarlananı misler gibi yerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…