aynen öyle canım ben 3 sene önce 150 den aldıgım çeyregi şuan 340 a satıyorlar dedim ya altın iki ileri bir geri gider diye cidden de öyle zarar edeni görmedim etsen bile aldıgın fiyattaki para cebine girer en kötü ihtimalBen iki yıl önce 800 liraya cumhuriyet altini almistim bu yıl 1500 liradan bozdum diyeceğim o ki altın hiç kaybettiriyor 2,3 seneye ne olsa kar edersiniz altın daha dibi vurmaz yani
Çalışıyorum,ev almak istiyoruz,bakalım nasıl yapacağız..evet takip ediyorum düşüyor dün sordum grama 200 tl dedi adam abla düşer artık dedii bi çeyrek alacaktım bekliym biraz dedim şimdilik nakit parada bankada duruyor şimdilik tl olarak sizin birikim durumunuz nassıl sen çalışıyor musun
Of off..ıvır zıvır yaa..yumurta,şeker,dondurma,kakaolu süt,sucuk,kaşar peyniri gibi...Kız ne buldun da aldın 91 tl A101 de:)
inşallah tez vakitte nasip olur canım, bende çalışıyorum bakalım ne olacak ama şuan ev fiyatları çok yüksek kredilerde çok yüksek keşke faize bulaşmadan almak mümkün olsaÇalışıyorum,ev almak istiyoruz,bakalım nasıl yapacağız..
Aynen hiiç faize girmek istemiyorum,nasıl olacak bilmesem de Allah büyük bakalım..inşallah tez vakitte nasip olur canım, bende çalışıyorum bakalım ne olacak ama şuan ev fiyatları çok yüksek kredilerde çok yüksek keşke faize bulaşmadan almak mümkün olsa
kısmetimizde varsa bir şekilde olur nasıl oldugunu anlamayız bile , elimizden gelen iyi bir birikim yapmak paramızın degerini bilmek ben şu sıralar kafayı taktım bu işe 3 ayrı yerde birikim yapıyorum umarım meyvesini yemek nasip olurAynen hiiç faize girmek istemiyorum,nasıl olacak bilmesem de Allah büyük bakalım..
Sok a gelmişti 19.90 tlel rondolari iyimi acaba ya.
gelmisti marketlere.
yemeklere dogramak icin belki kullanilabilir
Ben de köfte icin rende yapmaya usenirim hep.
Valla oyle seyleri genelde Suriyeliler cok yapıyor.Ya kizlar insan ne cirkin insanlar taniyor dunun uzerine su geldi basimiza.
Esim isyerinde mudur vasfinda yani personel mudurü/ sorumlu.
Calisanlari var onlari yonlendiriyor vs vs.
turizm servis isi.
Bir cocuk baslamisti ise 24 yaslarinda.
Esim binekler icin(yani taksi vasfi) genelde emekli tercih ediyor.
cunku gecesi gunduzu yok o isin.
gencler genelde gunduz baska is bi de burda ek is olarak istiyor ve dayanamiyorlar neticede asgari ucret.
Bu cocuk demiski esime abi ihtiyacim var bir sure is bulana kadar calisim bana sigorta yapma maasima ekle onuda misal 200tl fazla ver demis.
Gecici demis ya kendi istemis esimde uzulmus.
evet yasak sigortasiz calismasi ama kendi istemis.
Calisti bir zaman
Sonra cikmadi bir kac ay ama araba surekli bakima gidiyordu surekli ya vuruyor ya zarar veriyor sert kullaniyor masraf cikiyordu vs.
Esimde isten cikardi.
Sonra bu tehdit ediyor firmayi
patrona falan msj atiyor size dava acicam beni sigortasiz calistirdiniz.
Bana 5bin verin susim diyor.
Esimde buna diyorki gel ofise.
Gelmis.
Esim demiski git davani ac ben geriye donuk sigortani toplattim 3bin tl tutuyor. 5binde tutsaydi gider onu öderim sanada 5 kurus vermen git ac davani diyor.
Bu cocuk hemen abi bana 15gun icerde kalan parami ver diyor bu sefer. (ay dolmadigindan almamis dolunca vercekmis zaten esim)
750tlmis galiba esim veriyor imza attiriyor bi de bir daha para istemicene dair gidiyor.
Ayyy ne cirkin insanlar var.
Daha neler duycaz.
Ne oldu yani eline ne gecti.
5bin istiyor sus payi haram yicek
Bir de gencecik cocuksun neticede insanlarla ugrasmak ne zor.
Cok cirkinlik ya bu.Valla oyle seyleri genelde Suriyeliler cok yapıyor.
Sigortasız calısmak istiyorlar,en ufak bisey de sikayet ediyorlar.Yan komsuya oldu.Gitmis sikayetmis adamları 8000 tl ceza geldi.Bide muhasebeye diormuski,birini sikayet etsen çıkar mı kim olduğu:)Kendi ağzıyla yakalnmıs.Nankör bazıları iste..
bana bulgur,pirinç,makarna,yağ,un,şeker senelik işyerinden veriyorlar markeetten şükür almıyorum. biz aylık ve ihtiyaç halinde yapıyoruz migrosun çok indirimi oluyor geçen ay elidor şampuanı büyük boyy 8.20 tl ye aldık ve perwoll 50 yıkamayı sıvı deterjan 15 tl ye aldık şuan 27 tl fiyatı biraz stok yaptım öyle hergün gitmem markete indirmi gördügüm an bitmemiş olsa bile alıyorum çok faydası oluyor stok yapmanınAiyy ben artik marketlerdende sıkıldım.
al taşı al tası bezdim
Eşim dun aksam diyorki lazim degilse alma.
Ama bu ay almasam bir dahaki ay alicam.
Bu ay indirim var diyorum.
özellikle pirinc. pilav dolmalar sarmalar pek sık yaparım.
4-5 kilo almayi dusunuyorum.
Ay Allah korusun...Cok cirkinlik ya bu.
Sen kendin istemissin seni kimse kandirmamis.
Evet esimde onu dinlememeliydi ama ne bilsin böyle yapcak.
Cunku firma bunlar tasima izinleri, belgeler herseyleri açık sakli degil.
Simdi bir tanesi daha var.
Bunun icinde fabrika muduru bu adam kapidan iceri girmeyecek calismayacak demis.
Mudure sikayet etmisler bu adami
Esim cikariyor adam beddua msjlari atiyor.
Ama mudur de bu adamla devam edecekseniz cekilin diyor esime.
Mudur kendide muhattap olmuyor sizin calisaniniz ben istemiyorum diyip kestirip atiyor.
ihale esime kaliyor
Cevreside pismis insallah pislik cikarmaz.
Tuhaf tuhaf tipler
Kesinlikle öyle ben hiç döviz düşünmedim ya açıkçası altına sıcak baktım hep birine bilezik borç vermiştim 15 Gr 1200 liraydı aynı bilezik su su anda 3000 i geçti iki katından da fazla keşke zamanında param olsaydı daha çok altın yapardım ama piyasanın ne olacağını bilemiyoruz ne yazikkiaynen öyle canım ben 3 sene önce 150 den aldıgım çeyregi şuan 340 a satıyorlar dedim ya altın iki ileri bir geri gider diye cidden de öyle zarar edeni görmedim etsen bile aldıgın fiyattaki para cebine girer en kötü ihtimal
Nankörlük diye buna denir gerçekten neyse eşiniz hiç olmazsa tecrübe sahibi oldu bir daha iki kere düşünür en azından çünkü yaranilmiyor böyle insanlaraEsim cok stres yapti bu konuyu
cunki kendi uzuldu aldi ise bu konularda sorumlu kisi o.
Herkesinde guveni tamdir.
O cocugun firmayi tehdit etmesi zoruna gitti
Ama halletti sukur.
Ne basit insanlar bunlar.
Böyle insanlar taniyarak tecrube edindi o da.
Ya beddua edenler oluyor ben sasiriyorum
Adami isten cikariyorlar(fabrika muduru adami istemiyor sikayetci isciler hizli suruyormus, dikkatsizmis falan diye)
esimlerde mecbur kalip cikariyorlar adam beddua msjlari yaziyor.
alkol alip servis basina gecip insan tasimaya calisani bile gorduk burada.
aksam arabada ot sarani bile duydum.
gorenler bile sikayet ediyor.
isten cikarinca hemen tehdit.
öyle canım bilemiyoruz evet ama altınında zarar ettirmedigi ortada yaniKesinlikle öyle ben hiç döviz düşünmedim ya açıkçası altına sıcak baktım hep birine bilezik borç vermiştim 15 Gr 1200 liraydı aynı bilezik su su anda 3000 i geçti iki katından da fazla keşke zamanında param olsaydı daha çok altın yapardım ama piyasanın ne olacağını bilemiyoruz ne yazikki
Aynen öyle bende Mart'ta her ay bir gram alicam planım bu şekilde becerebilirim inşallah su anda bir kuruş dahi ayiramiyorum birikim için en azından tasarrufa devamöyle canım bilemiyoruz evet ama altınında zarar ettirmedigi ortada yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?