Ben de senin gibi düşünüyorum ne yapsam diye..canım uzun vadede düşünüyoruz 2 3 sene sonra ev almak için ama altın gittikçe düşüyor şimdi alsam düşürse ya tl olrak mı dursa bir süre
evet takip ediyorum düşüyor dün sordum grama 200 tl dedi adam abla düşer artık dedii bi çeyrek alacaktım bekliym biraz dedim şimdilik nakit parada bankada duruyor şimdilik tl olarak sizin birikim durumunuz nassıl sen çalışıyor musunBen de senin gibi düşünüyorum ne yapsam diye..
Simdi soyleki ben sanirim 3 yil önceydi aldim altinlarimi.aynen bi takp edeyim düştügü an degerlendiririm elimizde 17000 bin nakit birikimimiz vardı altın düşükken almadıgımıza pşman olmuştuk şimdi para öylece duruyor
Işte bunu kestirebilsek.evet takip ediyorum düşüyor dün sordum grama 200 tl dedi adam abla düşer artık dedii bi çeyrek alacaktım bekliym biraz dedim şimdilik nakit parada bankada duruyor şimdilik tl olarak sizin birikim durumunuz nassıl sen çalışıyor musun
Ahh 3 gibi bende cikicam.A101 e gittim ve 91 tl harcayıp döndüm..oy oyyy...
canım maşallah ALLAH eksiltmesin çoğaltsın, evet 3 sene önce öyleydi bende o zaman nişanlanmıştım bileziklerim 16 gram lazerdi 1500 e almıştık şuan 3200 civarı o yönden karlıyız altınlarım katlandı, altınlarımı kasada saklıyorum canım ben ALLAH esirgesin ona emant et bişey olmaz, bende nişanlılık dönemimde evde sakladım hep derdim ALLAHım önce sana emant sonra bize diye çok şükür bişey olmadı.Simdi soyleki ben sanirim 3 yil önceydi aldim altinlarimi.
yani param ikiye katlandi hatta 3'e katlandi.
cunku ben alirken Ata 575tl falandi.
suan piyasa malum.
Aldim attim kenara.
Bileziklerimin gramida yanlis animsamiyorsam 100tl bile degildi.
cunku 14gr bilezigi 1.200tl almistim.
suan ayni bilezikler 2.500den asagi degil.
Altinda o donem dusermi diye beklemedim ben acikcasi.
Yani elime gecenle aldim.
Harcanmasin yeterki elimde dedim.
Cok sukur degerlendi ve guzel bir yatirim oldu.
Daha uzun senelerde dokunma gibi bir fikrim yok.
Hani bi sıkıntı bisi olmazsa yatirim amacli bir arsa/daire ya da yazlik fikri icin ancak bozdururuz.
Benimde suan 30bin kadar nakitim var.
Bankada duruyor.
Altini saklamakdan artik korkuyorum dolar mi alsam diye beklettim.
Dolarda dustu malûm.
Ama elim gitmiyor hala almaya.
Altini saklamakdan korkmasam yine altina yatiririm.
ben dolara güvenmiyorum bi tek altın oda yastık altı oldugu süreceIşte bunu kestirebilsek.
Ortalik bir anda hareketlenebiliyor.
Ama genelde seydir ya yeniyilla.birlikde hersey artar zam gelir falan
Dolar cikinca esime yaa keske dolar alsaydik diye soylendim.
ama ne oldu geriledi.
yukselsede bana fayda etmeyecekti cunku bozdurmayacaktim.
Ama o an bozdurup simdi dolar dustugunde alinsa tekrar tabi kâr ettirirdi.
Ama böyle surekli takip edip oynayamiyorum ben o parayla.
Yani aslinda boyle kazaniyorlar.
Evet fiziki altin gayet iyi guven veriyor.ben dolara güvenmiyorum bi tek altın oda yastık altı oldugu sürece
İnsanların Iyi niyetini suistimal ediyorlar böyle.Ya kizlar insan ne cirkin insanlar taniyor dunun uzerine su geldi basimiza.
Esim isyerinde mudur vasfinda yani personel mudur sorumlu.
Calisanlari var onlari yonlendiriyor vs vs.
turizm servis isi.
Bir cocuk baslamisti ise 24 yaslarinda.
Esim binekler icin(yani taksi vasfi) genelde emekli tercih ediyor.
cunku gecesi gunduzu yok o isin.
gencler genelde gunduz baska is bi de burda ek is olarak istiyor ve dayanamiyorlar neticese asgari ucret.
Bu cocuk demiski esime abi ihtiyacim var bir sure ia bulana kadar calisim bana sigorta yapma maasima ekle onuda misal 200tl fazla ver demis.
Gecici demis ya kendi istemis esimde uzulmus.
evet yasak sigortasiz calismasi ama kendi istemis.
Calisti bir zaman
Sonra cikmadi bir kac ay ama araba surekli bakima gidiyordu surekli ya vuruyor ya zarar veriyor sert kullaniyor vs.
Esimde isten cikardi.
Sonra bu tehdit ediyor firmayi
patrona falan msj atiyor size dava acicam beni sigortasiz calistirdiniz.
Bana 5bin verin susim.
Esimde buna diyorki gel ofise.
Gelmis
Esim demiski git davani ac ben geriye donuk sigortani toplattim 3bin tl tutuyor. 5binde tutsaydi gider onu oderim sanada 5 kurus vermen git ac davani diyor.
Bu cocuk hemen abi bana 15gun icerde kalan parami ver diyor bu sefer. (ay dolmadigindan almamis dolunca vercekmjs zaten esim)
750tlmis galiba esim veriyor imza attiriyor bi de bir daha para istemicene dair gidiyor.
Ayyy ne cirkin insanlar var.
Daha neler duycaz.
Ne oldu yani eline ne gecti.
5bin istiyor sus payi haram yicek
Bir de gencecik cocuksun neticede insanlarla ugrasmak ne zor.
ne insanlar var be hayret ettim terbiyesiz resmen eşinin iyi niyetini suistimal etmiş eşiniz adına üzüldümYa kizlar insan ne cirkin insanlar taniyor dunun uzerine su geldi basimiza.
Esim isyerinde mudur vasfinda yani personel mudurü/ sorumlu.
turizm servis isi.
gencler genelde gunduz baska is bi de burda ek is olarak istiyor ve dayanamiyorlar neticede asgari ucret.
Bu cocuk demiski esime abi ihtiyacim var bir sure is bulana kadar calisim bana sigorta yapma maasima ekle onuda misal 200tl fazla ver demis.
Calisti bir zaman
Sonra cikmadi bir kac ay ama araba surekli bakima gidiyordu surekli ya vuruyor ya zarar veriyor sert kullaniyor masraf cikiyordu vs.
Esimde isten cikardi.
Bana 5bin verin susim diyor.
Gelmis.
Esim demiski git davani ac ben geriye donuk sigortani toplattim 3bin tl tutuyor. 5binde tutsaydi gider onu öderim sanada 5 kurus vermen git ac davani diyor.
Bu cocuk hemen abi bana 15gun icerde kalan parami ver diyor bu sefer. (ay dolmadigindan almamis dolunca vercekmis zaten esim)
750tlmis galiba esim veriyor imza attiriyor bi de bir daha para istemicene dair gidiyor.
Daha neler duycaz.
canım bende para kasası ödemiyorum :) paraya kıyamadım, işyerimin kasası var bayagı saglam bişey orda ALLAHa emanet duruyorlar burda 5 yıldan beri çalışıyorum güvenim var şükür patronumaEvet fiziki altin gayet iyi guven veriyor.
Ben kasa parasi vs odemem.
Allaha emanet sakliyorum.
InsAllah olur.canım maşallah ALLAH eksiltmesin çoğaltsın, evet 3 sene önce öyleydi bende o zaman nişanlanmıştım bileziklerim 16 gram lazerdi 1500 e almıştık şuan 3200 civarı o yönden karlıyız altınlarım katlandı, altınlarımı kasada saklıyorum canım ben ALLAH esirgesin ona emant et bişey olmaz, bende nişanlılık dönemimde evde sakladım hep derdim ALLAHım önce sana emant sonra bize diye çok şükür bişey olmadı.
şuan borçalrımız olmasa daha çok birikim yaprız eminim benim amcam hep der ki altın 2 ileri bir geri gider hep altından zarar etmezsin altın al derdi gerçekten dogru canım euro dolara güvenmiyorum 100 eurom var aldıgımda 420 tl idi şimdi 600 küsür düşüyor yine de, tek istegim bir evim olsun ve şuan tedavi görüyorum bir evladımın olması
Esim cok stres yapti bu konuyune insanlar var be hayret ettim terbiyesiz resmen eşinin iyi niyetini suistimal etmiş eşiniz adına üzüldüm
Ben iki yıl önce 800 liraya cumhuriyet altini almistim bu yıl 1500 liradan bozdum diyeceğim o ki altın hiç kaybettiriyor 2,3 seneye ne olsa kar edersiniz altın daha dibi vurmaz yanicanım uzun vadede düşünüyoruz 2 3 sene sonra ev almak için ama altın gittikçe düşüyor şimdi alsam düşürse ya tl olrak mı dursa bir süre
hem hertürlü pisligi yapıyorlar hemde işten çıkarınca ki bence en dogru karar tehdit ediyorlar madem öyle halin var adamın iyi niyetini boşa çıkarma adam akıllı çalış yaniEsim cok stres yapti bu konuyu
cunki kendi uzuldu aldi ise bu konularda sorumlu kisi o.
Herkesinde guveni tamdir.
O cocugun firmayi tehdit etmesi zoruna gitti
Ama halletti sukur.
Ne basit insanlar bunlar.
Böyle insanlar taniyarak tecrube edindi o da.
Ya beddua edenler oluyor ben sasiriyorum
Adami isten cikariyorlar(fabrika muduru adami istemiyor sikayetci isciler hizli suruyormus, dikkatsizmis falan diye)
esimlerde mecbur kalip cikariyorlar adam beddua msjlari yaziyor.
alkol alip servis basina gecip insan tasimaya calisani bile gorduk burada.
aksam arabada ot sarani bile duydum.
gorenler bile sikayet ediyor.
isten cikarinca hemen tehdit.
Ya kizlar insan ne cirkin insanlar taniyor dunun uzerine su geldi basimiza.
Esim isyerinde mudur vasfinda yani personel mudurü/ sorumlu.
turizm servis isi.
gencler genelde gunduz baska is bi de burda ek is olarak istiyor ve dayanamiyorlar neticede asgari ucret.
Bu cocuk demiski esime abi ihtiyacim var bir sure is bulana kadar calisim bana sigorta yapma maasima ekle onuda misal 200tl fazla ver demis.
Calisti bir zaman
Sonra cikmadi bir kac ay ama araba surekli bakima gidiyordu surekli ya vuruyor ya zarar veriyor sert kullaniyor masraf cikiyordu vs.
Esimde isten cikardi.
Bana 5bin verin susim diyor.
Gelmis.
Esim demiski git davani ac ben geriye donuk sigortani toplattim 3bin tl tutuyor. 5binde tutsaydi gider onu öderim sanada 5 kurus vermen git ac davani diyor.
Bu cocuk hemen abi bana 15gun icerde kalan parami ver diyor bu sefer. (ay dolmadigindan almamis dolunca vercekmis zaten esim)
Daha neler duycaz.
Kız ne buldun da aldın 91 tl A101 de:)A101 e gittim ve 91 tl harcayıp döndüm..oy oyyy...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?