Küçük Düşün Büyük Olsun!

Umarim basarırsın insan isteyince oluyor
Bende hafta sonu yıllık plan yaptım
Bugün avans günü
Lcw montlar indirimdeyniş içim gidiyor
Napsam..
cnm bn senin yerinde olsam alırdım nitekim alıyorumda :KK48: bugün kotona gittim ve inan LCWden çok daha ucuzdu genelde yüzde 70 indirim vardı herşeyde....
bu amcayı ilk defa üniversitede ekonomi dersinde duymuştum :KK48: o günden beri arada açar hakkında yazılanları ve tavsiyelerini okurum inanılmaz biri...

Merhaba benimde hayalim yazlık,, bu yüzden birikim yapmak istiyorum. Ne kadar para biriktirmek gerek, nerelerden almayı düşünüyorsunuz belki benim için bir fikir olur. Şuan hiç birikimimiz yok,borcumuz var üstelik. ayrıca Bende de alışveriş hastalığı var, ama daha iyi durumdayım sanki eskiye nazaran. Kredi kartı kullanmıyorum, nakit harcıyorum. Bu biraz frenliyor.

Merhaba benimde hayalim yazlık,, bu yüzden birikim yapmak istiyorum. Ne kadar para biriktirmek gerek, nerelerden almayı düşünüyorsunuz belki benim için bir fikir olur. Şuan hiç birikimimiz yok,borcumuz var üstelik. ayrıca Bende de alışveriş hastalığı var, ama daha iyi durumdayım sanki eskiye nazaran. Kredi kartı kullanmıyorum, nakit harcıyorum. Bu biraz frenliyor.
Ben annemin memleketinden karadenizden istiyorum
Deniz kenari sakin bir kasaba.
Esim kefken taraflarini istiyo yakın diye
Surekli sahibinden falan sitelerden fiyatlara bakiyorum
İstedigim memlekette 50-60bin civarı
Ama diger yazlik semtlerde o fiyata yok
Bide ben site falan istemiyorum
Yani hani su karasudaki uygun havuz siteler gibi istemiyorum

Bazende arsa alip biz mi kondursak bi prefabrik diyorum.

İgneada da ilgilimi cekmeye basladi bi tanidik ordan ev aldi cok meht ediyolar.

Agva falan guzel ama pahalı baya

Memlekete ikna edersem esimi ordan almak niyetim
Teyzem aldi 5.kat deniz görüyo esyalı 2+1 55.000e aldı

Günaydın.

Hadi biraz gözden geçirelim

• Biriktirmeye olabildiğince erken başlayın. Birikim yapmaya ne kadar erken başlarsak, o kadar az bütçemizi zorlayarak hedeflediğimiz tutara ulaşabiliriz. Örneğin çocuğunun doğumundan başlayarak ayda 150 TL biriktiren bir aile, çocuğu üniversite çağına geldiğinde 32.400 TL toplu para biriktirmiş olacaktır. En uygun planı seçerek bu toplu paranın en iyi şekilde değerlenmesini ve artmasını sağlayabilirsiniz
•İsteklerinize ve hedeflerinize ulaşmak için birikiminin miktarı değil, düzenli olması önemlidir.

•Tasarruf etmek sıkı bir disiplin gerektirir. İnsanlar genelde aylık gelirlerinden artan tutarı tasarrufa yönlendirir. Doğru olan önce tasarruf etmek, sonra harcama yapmaktır”.

•Eğlence için yaptığınız harcamalar, en büyük harcamalardır. Nasıl ve ne kadar para harcadığınızı çok sonra fark edersiniz.
Bunun için başka hobiler edinmek gerekmektedir.

•Tasarruf ederken, dürüst olmalı ve hayallerinizi gerçekleştirmek için bunu yapmanız gerektiğini kabullenin. Sonuçta anlık mutluluğunuz için gelecek hayallerinizi biraz daha ertelemek zorunda kalacaksınız ve bu daha sonra pişmanlık olarak geri dönecektir.

Bize lazım olan biraz irade,biraz istek ve biraz özgüven.

https://twitter.com/intent/tweet?te...iktirmek-icin-saglam-oneriler/&via=paraticcom

http://www.facebook.com/sharer.php?...olarak-para-biriktirmek-icin-saglam-oneriler/

http://plus.google.com/share?url=ht...olarak-para-biriktirmek-icin-saglam-oneriler/

http://pinterest.com/pin/create/but...rak-para-biriktirmek-icin-10-saglam-oneri.jpg

Ben annemin memleketinden karadenizden istiyorum
Deniz kenari sakin bir kasaba.
Esim kefken taraflarini istiyo yakın diye
Surekli sahibinden falan sitelerden fiyatlara bakiyorum
İstedigim memlekette 50-60bin civarı
Ama diger yazlik semtlerde o fiyata yok
Bide ben site falan istemiyorum
Yani hani su karasudaki uygun havuz siteler gibi istemiyorum

Bazende arsa alip biz mi kondursak bi prefabrik diyorum.

İgneada da ilgilimi cekmeye basladi bi tanidik ordan ev aldi cok meht ediyolar.

Agva falan guzel ama pahalı baya

Memlekete ikna edersem esimi ordan almak niyetim
Teyzem aldi 5.kat deniz görüyo esyalı 2+1 55.000e aldı
Çok iyiymiş bu fiyatlar. Ben arsa alıp kendim yaptırmak istiyorum, büyük bir bahçe olsun istiyorum. İleride orada yaşamak hedefim benim. Yer olarak Çanakkale tarafları olabilir ya da farklı bir yer bilmiyorum. Nasip birazda,görüp işte burası diyebilirim belki.istediğim kriterlerde bir ev sanırım pahalıya mal olur bize.sıfırdan böyle yüksek bir hedef için birikim yapmaya başlamak çok mu zor,çok mu zaman alır bilmiyorum açıkçası.

Lcw varsa yetiyo canım
Yani kalitesi konusunda bisi diyemicem beni memnun ediyo yani bozulma hic gormedim kız cicileri cok tatlı
Tulumlar,elbiseler,etekler insanin alasi geliyo(bana noluyosa :))
Tek lcw sevmedigim herkesin üzerinde oluyo bol boool pişti oluyosun
Lcwya da gittik o gün canım ama hiçbişey yoktu, burdaki mağazası küçük:( çeşit az ben de lcwnın internet sitesinden alcam

Bebimde hayalim soyle kira getirisi olacak olan bir ev insallah seninde hayalin neden zor olsun zoru basarmak bizim isimiz philosophy philosophy
Zaten şu hayattaki tek maddi hayalim bu. yaşadığım şehirde ev almak gibi bir hedefim yok evim de yok. Şöyle biraz birikimimiz olsaydı daha gerçekçi olurdu hayalim :)

Kendimi garip hissediyorum. Dün market alışverişi yaptım. Deli gibi abur cubur. Ocağa konulacak hiçbir şey yok. Meyve sebze yok. 44,50 tuttu. Sözde tasarrufa başlayacaktım ama nerden bende o akıl :( Çok mutsuzum.

Sinava calisiyo canım
İyiyse Problem yok :)
Kendimi garip hissediyorum. Dün market alışverişi yaptım. Deli gibi abur cubur. Ocağa konulacak hiçbir şey yok. Meyve sebze yok. 44,50 tuttu. Sözde tasarrufa başlayacaktım ama nerden bende o akıl :KK43: Çok mutsuzum.
Markete açken gittiğimde bendede aynısı oluyor tokken ve Liste yaparak gitmeyi deneyin eminim işe yarayacaktır

Çok iyiymiş bu fiyatlar. Ben arsa alıp kendim yaptırmak istiyorum, büyük bir bahçe olsun istiyorum. İleride orada yaşamak hedefim benim. Yer olarak Çanakkale tarafları olabilir ya da farklı bir yer bilmiyorum. Nasip birazda,görüp işte burası diyebilirim belki.istediğim kriterlerde bir ev sanırım pahalıya mal olur bize.sıfırdan böyle yüksek bir hedef için birikim yapmaya başlamak çok mu zor,çok mu zaman alır bilmiyorum açıkçası.
Zor degil bence sadace zaman ve irade.
Dedigim yerde evler ucuz fakat arsalar ucuk

Arsa+ev tabiki daha pahaliya geliyo
Benim istedigim yerde yazlikcilar oluyo kışın pek yasayan yok

Sakin olmasindan ve maddiyatdan sebep seviyorum orayı

Bide su var acikcasi

Ben yazlik alicam mesela bir yazlik ilden heryerden insan var orda illa ve kalabalik ben böyle istemiyorum.
Ben sevdigim yerden ve sakin olsun istiyorum.

Gecen yıl cesmedeydik evler nasil pahali uuw!
Akcakoca taraflari uygun
Canakkalede guzel (fiyatlarini bilmiyorum)
Balikesir taraflarida güzel.

arkadaşlar tavsiyeniz için teşekkür ederim. pazar gününden beri sadece kendim için 1 çikolata aldım 1tl. ve SANKİ HARCAMİŞİM GİBİ FARZEDİP GÜN SONUNDA KOMBARAMA ATIYORUM 4 gündür kendime inanamıyorum harcamamak biriktirmek zorundayım rabbim eşimin işlerinide düzene sokarsa imş.kaybettiğim arabamı ve evimi tekrar almakistiyorum en kısa zamanda.VE ŞUNU FARKATTİMKİ HARCADİĞİM ZAMAN Kİ O PİŞMANLIK SIKINTISI YOK 4 GÜNDÜR İÇİM ÇOK RAHAT VE BENBÖYLE DAHA Bİ MUTLUYUM İNŞ. AZMIM KIRILMAZ

Kendimi garip hissediyorum. Dün market alışverişi yaptım. Deli gibi abur cubur. Ocağa konulacak hiçbir şey yok. Meyve sebze yok. 44,50 tuttu. Sözde tasarrufa başlayacaktım ama nerden bende o akıl :KK43: Çok mutsuzum.
Hepimizin aldigi zamanlar oluyo
Benim bir evladim var bende aliyorum ama belli araliklarla belli seyleri aliyorum ama.
KısıtlamıcaZ kendimizi
Kısıtlanmaları sevmiyorum ben sadece gerekli oldugu kadar almaliyiz.

Ben birikim yapicam amann yemim
Birikim yapicam ama tatile gitmim
Birikim aman bosver.

Yani fazlasi insani sıkıyo

Ben bazen biseyi alamayinca mutsuz oluyorum
Tatile gidemedigimde gergin geciyo tüm yaz.
Dısarida da yemek yiyorum
İhtiyaclarimida sirasiyla almaya calisiyorum.

Önemli olan gereklimi? Gereksiz mi? Bunu sorgulamak
Ve sırayla almak

Mesela bu ay kisisel bakım icin aldim bisiler.
Baya bi süre almıcam
Disarda yemek yiyoruz fakat 2ayda bir.
Avm geziyorum ama illa bisey almıyorum
Valiz,gunesgozlugu vs ihtiyaclarim var ama birini birdaki ay digerini sonraki ay gibi zamanlarda alıcam.

Yatak ihtiyacim var(bazam var ama yatagim rahatsiz ediyo artik) 5aylik daha kk esya borcumuz var bitsin öyle alıcam.

Böyle olunca hem birikimim devam ediyo hemde ihtiyaclarim rötarlıda olsa karsilanıyo

Zor degil bence sadace zaman ve irade.
Dedigim yerde evler ucuz fakat arsalar ucuk

Arsa+ev tabiki daha pahaliya geliyo
Benim istedigim yerde yazlikcilar oluyo kışın pek yasayan yok

Sakin olmasindan ve maddiyatdan sebep seviyorum orayı

Bide su var acikcasi

Ben yazlik alicam mesela bir yazlik ilden heryerden insan var orda illa ve kalabalik ben böyle istemiyorum.
Ben sevdigim yerden ve sakin olsun istiyorum.

Gecen yıl cesmedeydik evler nasil pahali uuw!
Akcakoca taraflari uygun
Canakkalede guzel (fiyatlarini bilmiyorum)
Balikesir taraflarida güzel.
Eşim çanakkaleli,güzel oralar. Fiyatları hiç bilmiyorum açıkçası. Bursa da olabilir. Yazlıkçı yerleri bende istemiyorum. Köy yada kasaba olabilir. Hatta benim hayalim şöyle küçük çaplı bir çiftlik :) ama hayal tabi şuanda. Yani ben tası tarağı toplayıp yabana yerleşmek istiyorum biraz. engel olamadığım şekilde bir istek duyuyorum bu konuda. Sanki şuanda ait olmadığım bir yerde yaşıyorum hissine kapılıyorum.

arkadaşlar tavsiyeniz için teşekkür ederim. pazar gününden beri sadece kendim için 1 çikolata aldım 1tl. ve SANKİ HARCAMİŞİM GİBİ FARZEDİP GÜN SONUNDA KOMBARAMA ATIYORUM 4 gündür kendime inanamıyorum harcamamak biriktirmek zorundayım rabbim eşimin işlerinide düzene sokarsa imş.kaybettiğim arabamı ve evimi tekrar almakistiyorum en kısa zamanda.VE ŞUNU FARKATTİMKİ HARCADİĞİM ZAMAN Kİ O PİŞMANLIK SIKINTISI YOK 4 GÜNDÜR İÇİM ÇOK RAHAT VE BENBÖYLE DAHA Bİ MUTLUYUM İNŞ. AZMIM KIRILMAZ
Devamı daha cok daha bereketli olsun
Umarım cabuk toparlanirsiniz.

Back
X