Küçük Düşün Büyük Olsun!

kiz bankamatik memurlari varmis ya calismadan ondan olmasin senin gorumce
Hosgeldiniz.
Suan aslinda tam sizin biriktirme zamaniniz.
Evlenince inanin sorumluluk ve gider artiyor yani artmak derken faturalar onlarin sorumlulugu vs.
Gelir gider olarak hesap yapmanizk oneririm.
Misal 2000tl maas.
200tl aylik kiyafet
200tl disarida yemek
ya da 200tl taksit
100 yol parasi vs gibi boylr hesap yapip kalanla yatirim yapin.
ya da her ay direk 1 ceyrek altinda alabilirsiniz.
Maasi aldiginiz an kuyumcuya gidip 1 ceyrej alin farzi mahal borcunuz vardi onu verdiniz.
kira verdiniz gibi
Iradeli olmak da tasarrufda önemli.

Hava kapali yatasim var.
Ama evde gram yemek yok.
spagetti
patlican yemegi ve corba yapicam.
Evi supurcem
Aksama dayim gelecek.

Yarin y.odasini temizlige basliyorum dolap ic dis baza alti cam falan pazar tülum gelecek temiz temiz takarim.
oranin avizesi degisecek.
tee evlendigimde oteki evde almistim koyu renk hem cok toz oluyor hem de fazla karanlik yapiyor beyaz alicam.

Kötu borc vs var mı?
Nisanlısınz ceyiz hazırlığı vardır ondan yapamıyorsunuzdur.
Ama en azından gelirin %5 ini birikime atın.İlerde lazım olur.
Ceyrek falan atmak zor olur suan.
inanılmaz pahalı ceyiz ürünleri
Tencere seti alcam 6 aydır bekliyorm.O kaadr ucuk rakamlar.

evet 400 tl okul kredı borcu ödüyorum + nevresım takımı bütün ürünlerimi aldım 3000 tuttu beyaz esyamı aldım onlarıda ödüyorum ufak tefek kıyafet alıyorum 400 kredi 300 beyaz eşya 250 diğer ürünler ma normade elime para kalıyor hıcbırsekılde birikim yapamıyorum nasıl bir yol izlemeliyim fikir verirmsnz:) cok tşk edıoyurm...bu arada gerçekten cok uçuk rakamlar o kadar zor kı suan da bırıkım yapmak

E daha ne olsun
O beyaz esyalarda birikim.
Anneye babaya yuk olmadan halletmissin ne guzel.
atabilirsen 200 tl at kenara,
Ben 6 sene önce tam takım ceyiz setını(yemek tkmı,tencere takımı,kahvaltı tkmı icnde)3500 tl ye almıstm Bernardo dan.
Valla suan sadece yemek takımları o fiyatlrda bakıyorm da
Allah tüm evlenenlere yardm etsin insallah

kuzu ben 1 senedir alamadim kararsizlikdan su anneler gununde yakalarsam alicam indirim.Bana fikir verbacim

çook tşk ederım de şuraya acıklık getirmemişim kusura bakmayın babamla ortak oduyoruz beyaz esyayı 700 se felan 400 ben 300 babam tarzında :) sıkıntım şu kıyafete dayanamıyorum alıyorum göz doymuyor mubarek bırde tesettur kıyafetlerı gercekten cok pahalı sizler nasıl yapıyorsunuz ............. gerçekten allah yardımcımız olsun 0 baslayanlardan için:)

Ne guzel hepsi birikim babyloading87 dedigi gibi.
Kolaylamissiniz olsun

Ben kıyafet isini 2.elde satmakla çözdum:)
Orda birikenle alıyorm.
Hem tasarruf,hem de yer acılıyor evde.
Ama söyle bisey var 1 yıldr dolaplarım bosaldı,yerıne bisey koyarken bi buruluyorm:)
attıkca evden atasım geliyor:)
Ben de de tabak canak hastalığı vardı,bayağı bitirdim o isi.Evdekıler bile fazlalık geliyor.

nasıl satıyorsunuz vallahı benımde var bir sürü :) dar gelip olmayan yenı yenı kıayfetler

kuzu ben 1 senedir alamadim kararsizlikdan su anneler gununde yakalarsam alicam indirim.Bana fikir verbacim
Granit kesinlikle kullanıslı değil,
Karacadan aldılar bana annemler gecen mayısta 2 tenceresini attım bile.
Soyuldu hep.
Celikten vazgeçmem artk
Ama dökum tencerelere bayılıyorm:))Ama fiyatları uber

Granit kesinlikle kullanıslı değil,
Karacadan aldılar bana annemler gecen mayısta 2 tenceresini attım bile.
Soyuldu hep.
Celikten vazgeçmem artk
Ama dökum tencerelere bayılıyorm:))Ama fiyatları uber
hadi ya ben 1 takim celik bir takim granit dusunuyordum
Evet dokum tava kullaniyorum kesinlik super bisi yemegide lezzetli oluyor ama pahali yaw

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…