Küçük Düşün Büyük Olsun!

Biz daha fenasını denedik bikere battaniyede salladık
Allahtan cocuk sevmedi
Ben kucakta uyutuyorm dogdugundan beri
Besiğe koy uyusun olayını yapamadım
Uyku egitimi vermicem
Evet aptamil tatlı geliyor galiba alıstı
bir arkadaşım uyku eğitimi verdi
harika bir şey o
akşam 19:30 da yatıryıor
sabah 07:00 de kalkıyor
deliksiz hiç uyanmıyor
öğlen saat 12:30 da yatıryor 14:00 de kalkıyor
direkt yatağına koyuypr
ağlıyor ve 1. dakika da uyuyor
ben gözümle görmesem inanmazdım
verdiği emeğe değmiş

Ben karsıyım ona ya
Herkesin kendi tercihi ama
Uzun vadede cocukta ögrenilmis caresizliğe yol acıyormus
Cocuk aglıyor aglıyor günlerce,anne gelmeyince basının caresine bakıp uyuyor
2 saat faZla uyuyacagm diye ne gerek var algılarıyla oynamanın
Tabi yapana saygı duyarım .

Deli gibi ağlıyor öyle olacağına salla uyusun daha iyi bence benim oğlan. 2.5 yaşında hala kendi uyumuyorum gündüz ağlar uyumayincada beni bunaltir bende saklıyorum gunduz
Bugün salonu kaldırdım baya toplanmış vitrin koltuklarin altı heryeri sildim pakladim
Oturmayinca
Hatta dün noldu anlatayım dün eşimin teyze kızı aradı esimi ee mevlit var cuma günü bende dedim hayırdır mevludu senmi okuycan kadınların arasında dedim beni aramaya tenezzül etmiyor ben çalışıyorum dedi eşim ee gelin cumartesi de olanların var diyo bende dedim kendi kendine plan yapıyor bu dedim benim işim var gücüm var hem beni aramaya min mevludune niye gibiyim dedim temizlik yapcam benim bir sürü isim var hiçte gidemem kusura bakma dedim kendilerine
Gore senin planını yapıyor gereksizler

Benim komşumda onu yaptı. Ben de bir kere ağlamasını duyunca hasta mi yapabileceğim bir şey var mı diye evine gitmiştim. Sonra da bana çocuğuna uyku eğitimi verdiğini anlattı. Ya benim alt katta içim cız etti nasıl içli ağlıyor

Bende finish almıştım tövbe bidaha bardaklar da leke bırakıyor napcak ki ben bende iki kutu almistim

Ben ayagimda sallarim.
Seviyorum cunku
Hem o ara kitap falan okuyabiliyorsun
Bisiler yerdim ben onu sallarken tepsiyle alirdim yanima oyle karnimi doyururdum.
Surekli sallamiyordum.
Yanina yatincada uyuyordu.
Genelde aksam yanina yatiyordum uyuyunca kalkiyordum.
Oglen uykusunda salliyordum.
Sonra sonra kendi uyumaya basladi.
Dizimize yatar uyuya kalirdi.
Ya da tv izlerken
Babasiyla oynar yorulur kanepeye uzanir uyuyakalirdi.
Hatta bi gece yazin babasiyla oynuyodu bunlar ben dedim alip gelirsin (ozaman bizim odadaydi)
Dedi esim sen uyu biz oynayalim biraz daha geliriz.
Gece bi uyandim ikiside halinin uzerinde uyuyakalmis
Ayy yavrum öyle halida kalmis esimi gozum gormuyo bile

Hipp duydum icerigi daha temiz diye.
Biri instadan arastirmisti muhendisinoglu mu ne
Yorumlarida guzel yani bebekler seviyormus.
Ben ondan alicam 1 tane bulunsun hastanede yanimda
Biz ailecek ruh hastası oldugumuzdan kardesimin kızda arastırdık onu
Evde bi kutu hediye gelen hipp mama var.Kullanmadık arsenik var dediler sonra yalanlandı ama son baktıgımda palm yagı vardı.

Yas 33 bu ortalıga cıkana kadr 36-37 olırım
Annm artk reddeder beni
Kocamın tarafından zaten hayır yok
Yine de büyük konusmayayım da
Ben zaten kolay hamile kalamıyorm

Cocugu tek sakinlestirebilen benim agladıgında
Ben o güven duvarını yıkmaya kıyamam suan

Biz daha fenasını denedik bikere battaniyede salladık
Allahtan cocuk sevmedi
Ben kucakta uyutuyorm dogdugundan beri
Besiğe koy uyusun olayını yapamadım
Uyku egitimi vermicem
Evet aptamil tatlı geliyor galiba alıstı

Aynen o mama daha tatlıymış. Ya ben ilk zamanlar çok istedim kucağımda uyusun uyumak istemedi. Çok üzülmüştüm. Sonra hareketlenince kucağımda uyutmaya başladım alıştı kucağıma. Çok güzeldi ya. Sonra kendisi bıraktı kucağı. Tabi artık zor da kucakta uyutmak büyüdü.Ben de uyku konusunda şartlandırmadım. Zaten sonraları yalnız yatmak isteyecekler. Bugünlerin tadını çıkarmak lazım. Odasında uyuyor ama o da bizim yataktan düşer korkumuzdan dolayı.Yatak odada çok yer yok beşik için. Zaten haftada 2-3 gün odasında uyuyorum

Kucak gün icin almamaya calısıyorm.
Alıp sakinlestirip ana kucagına bırakıyorm.
Cünkü hem is yapamıyorm hem agırlasıyr .Annem falan bakarken alısmasın öyle diye.
Ama uyku konusunda bi tık evhamlıyım.Gak dese alıyormÖzellikle gece.
Yanımda haftada 2-3 gün yatıyor.Nerde uyuyakaldıgı belli olmadıgından
Her cocık kendi yöntemini belirler der annem.Aynen öyle.
Biz 2 cocukda da süpürge sesi duymadık kardesimde
Benimkine nerden actm bilmiyorm ilk zamanlar rahat ettim ama
Simdi kanmıyor.
Onunkiler ayakta sallandı hep,büyükler alıstırdı
Benimki kucakta ama yüzünü kapalı istiyor.
Hepsini annem 40 gün uyuttu isin komiğibenimki cins cıktı

İyi gecelrr olsun
Annemler eve bıraktı
Kız arabada uyudu sükür
Mamayı bikezde orda denedik icti ama cözülmesi zor bi mama.
Bayagı kaynar suya yapıp soguktuk.
Demek ilkinde o pütürlü tad geldi agzına.
Dededen 100 tl kaptı benim kız
Alya babana söyleme kzıım bak diyorm
Valla yatar üzerine
Bugun kaza atlatmıs benimki ciddi
Otobanda tas cıkmıs önüne
O da kırsam direksiyonu takla atardım dedi
Tasın üstünden gecmis,Allahtan toprakmıs dagılmıs.Lastık flan patlamamıs.
Anneme söylüyoruz benle iyi gecinsin diyo
Kardesim dedi anne sacmalama kücücük cocugu var deme öyle dedi.
Yok kızgınım ama demem okadr diyokadın nefret ediyor resmen kociden
Nasıl düzelcek araları bilmiyorm

ilk geldiği zamanlar bizim de öyleydi. Hatta günde iki defa uyuyordu. Tabi illa bizim etkimiz de olmuştur uyku şeklinin bozulmasında. Bir de büyüdğ tabi. Ama uyandığı dönemlerde 1 saat odasında ışık yakmadan çıkarmadığım çok olmuştur. Şimdi nerdeeee kendi çıkıyor kapıyı açıp

çocuk ağlıyor ağlıyor günlerce bakıyor anne gelmeyince başının çaresine bakıyor yazmışsın ya tam da o işte. Benim kızım parmak emmeye öyle alışmış bence. Acıksa da ağlamazdı susasa da ağlamazdı. Kaç defa söyleye söyleye öğrettim benden istemesini. Belki yanlıştı ama uyurken süt verdim çok uzun süre. Hala da acıkır da parmağını emer kaygısıyla uyumadan önce muhakkak sütünü veriyorum. Uykuda suyunu veriyorum. Yanlışmı yapıyorum bilmiyorum.

aynı ben gece yanında gündüz zorlanınca ayakta. Gerçekten ayak çok daha rahat oluyormuş onu geç de olsa farkettim

Cocugu tek sakinlestirebilen benim agladıgında
Ben o güven duvarını yıkmaya kıyamam suan
Ben de yapamam hatta babası kızdığında kucağıma geliyor alıyorum sarılıyorum. Tabiki ağladığında ağlayarak yaptırmaya alışmasın diye yapmıyorum ama anlatıyorum ağlayarak olmsz ağlarsan yapmam diyorum. 2 yaş dönemi. Eğer ağladığında yaparsam herşeyi ağlayarak isteyecek en sevmediğim şey. Ama sarılıp anlatmaktan asla usanmıyorum.

Gün içinde kucağa ben de hiç alıştırmadım. O zorlar insanı ya. İlk uyutma şeklim bebek uyutma müzikleriydi. Beşiğinde yatarken açıyordum mışıl mışıl uyuyordu. Sonra tabi yeterli gelmemeye başladı. Zamanla değişiyor

Aglayarak istersen yapmam.
Aglayarak anlattiginda seni anlamiyorum.
Aglamak istiyorsan evet odanda aglayabilirsin diyordum bende.
Tepki vermiyordum.
Agliyordu sonra sakinlesiyordu.
Oyuncaklarini toplamasi gerektigini ogretmeye calistigim donemlerde toplamak istemiyodu bazende aglayarak topluyordu
Zorlamiyordum topla diye ama oynadikdan sonra toplamaliyiz diye ogretmeye calisiyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…