Küçük Düşün Büyük Olsun!

Valla bu virüsle yaza ne olacak zaten havuz işi bitti maddi çöküklükler kesin olacak. Bu hastalığı belki çoğu kişi önceden yaşadı ama test kiti yoktu enfeksiyon denildi geçildi. Ve bir çoğumuzda hafifte olsa atlatacağızdır. Değişik bir yaşam şekli başlayacak belki. Ama çok etkiler bırakacak. İnşallah bunda da bir hayır vaedır diyelim. Belki de insanların aşırı harcama bağımlılığını yok eder. Bilmiyorum olumlu tarafına bakmaya çalışıyorum. Yoksa psikolojik ve kalp krizi de geçirebiliriz bu stresle yoktan hasta oluruz. En çok özlediğiniz şeyler neler kızlar. Bu olay bitince yapmayı istediğiniz özlem duydugunuz ne :)

Ben almanyadayim. 70bin civari hasta var su an. Bunlarda sadece bilinen.
Bazen bende cok stress yapiyorum bu konuyu, bazende diyorum ne olcaksa olsun. Git geller yasiyor insan.
Benimde bir cocugum var. Ailelerimiz olsa bile, bizim gibi kimse sevemez onu.

Tek dilegim onun saglikli olmasi, bizimle büyümesi.

Virus gecince bir cafede günesde oturup kahve icmek istiyorum. :)

Asla bizler gibi olamaz sevgileri ve çocuğumuz asla bizi sevdiği gibi sevemez onları rabbim hiçbir çocuğu anne babasız bırakmasın.
Almanya ortamı nasıl şuan iş ekonomi vs.
inşallAh o gün en yakın zamanda gelir de kahve resmini paylaşırsın

Hayat cok sakin. Cogu kisi ya evden calisiyor yada ama malesef hic calismiyor.
Devlet insanlara full destek, ama bu yardimlari sonsuzsa denk edemiyecekler tabiki. Ekonomi cok kötü.
Bir cok isyeri simdiden darda ve bir cogu gelecek haftalarda iflaz eder.
Herkes hem saligi icin hemde gelecegi icin cok kaygili.
Bizim biraz birikimiz var ama, bu virusdan sonra cok ciddi bir birikim yapmamizin gerektigini anladim. Bizi bir kac ay idare edecek bir birikim sart. Kizimin gelecegini garantiye almak icin birikimler, sigortalar sart.

Dünya bence artik cok farkli olacak

Gunaydinnn
Esim dun koca bir sise dezenfektan getirmis fabr. almis. Hastaneye hazirlik yapiyoruz resmen.
Ferrum yazdircaktim saglik ocagi karismis onuda parayla aldi.
Evde canı sıkilan mutfagi didikliyo resmen ne yesem diye araniyorlar ac olmasalarda.
Kekide bitirdik
Ununda dibi geldi.
Bugun yarin yapmam bisi firinda elektrikde 150tl gelmis.
Cuma yaparim esim hafta sonu evde yenir.

Biskuvili pasta yapicam sadece aksam cayin yanina.
ve tabiki yemek..

Aiyy son ay'a da girdim.
Esime diyorum vıyvıylanmaya basladim adam cocuk sevme derdinde.
Alıp gelelim yeter diyo
Korkuyla zaten yasiyoruz gözumuzun onunde olsun.
Böyle daha guvenli olomm kalsin bence diyorum.

Aslında herşey aynı tek farklı olan destek olayı.
kesinlikle farklılaşır hayat. O birikim konusunu eşim de diyor. Çok hata yapmışım çok çok birdaha herşey düzelince kesinlikle birikim yapacağın diyor tabi bugünleri unutmazsa yapar. Ben yıllardır birikim yaptım hep. Gençken annem akıl vermişti.Güzel maaş alıyordum biriktirdim bana üniversite zamanı öyşe destek olduki o para sonra bir süre yine biriktşrdim işte çıkmıştım faydası olsu sonra biz nişanlıyken biriktşrdim eşim araba alırken kullanmıştı. En son da evliyken biriktirdim Eşim araba alırken bir miktar nakit verebildi. En son da evi değiştirirken kullandık. Eşya aldım eve iki defa ara ödeme yaptık. Tabi bir kısmı eşimin işyeri ortaklık bitince olan tazminat parasıydı. Yani anlayacağın hep bitiktirdim ama tüm parayı yatırdık eve. Şimdi de aksine yok sayılır. Ben gizlice altın slmıştım 3-5 o var tabi çalışmıyorum ne kadar yapabilirimki. Bes param vardı onun üzerinden bile kaç defa plan yaptı nereye harcasak diye. Umarım bu olay ders olur da biriktirir.
ben kendimi sokaklara atacağım neresi olduğu önemli değil gezmek istiyorum oh be geziyorum demek istiyorum. Markete bile gidemiyorum onu da yapmak istiyorum. Mesela kızımı parka götüreceğim o sevincini görmek istiyorum.

Benim baktigim 99tl dusmus caanim
1.5lt
Bize yeterdi
Hani yazin sahile falan iniyoruz yanimiza alirdik diyordum.
esim al diyor ama bilemedim
Termosun çok faydası oluyor. Bem yaz günü çok kullanıyorum. Bahçede kahvaltı ikinci çayı ve havuza inince çok işime yaramıştı. Hatta keşke bir tane daha alsaydık demiştik. Mesela birine sıcak birine soğuk içecek koymak için. Al bence ama fiyatlardan haberim yok.

Çocuklarıma doya doya sarılmayı çok özledim .önlem olsun diye uzak duruyorum disimi sıkmaktan dişler mahvoldu. Bir bitse keşke

Kucukde alicam kız icin.
Icine corbasini biseyini koy gotur sicak sicak her ortamda ac icir.
Parkda falan.
Ben kavanoz mamasi vs (buyuk konusuyorum) asla almicam.
Oglumda da almamistim yine almicam
neticede calismiyorum evde yaparim hepsini.
Sadece meyveli yogurt aliyorduk ogluma cok seviyordu.
Onuda evde yapicam bu sefer kendim tatlandiricam meyveyle.
Onlarin tadini almazsa yer diye dusunuyorum.
Ama o hazir seylerdeki sekerin tadini alinca evdekini yemek istemiyorlar.

slm kızlar ben geldim telefonu abimden aldımesım para yok ev kredısını nasıl oduycem ben onu dusunuyorum fılan dedı dedım bırıktıreydın dedım paramı koyuyosun dıyo koyabılır aslında sananda benı savurgan sancak abımde boşta bıtane varmıs verdı çok sukur
sizleri cok ozledım kızlar evde bunaldm ıns bıter esım evden calısıyo giremiyorum sureklıde

Günaydın hanımlar. Güzel mi güzel bir Nisan ayı olsun. Sağlık sıhhat huzur getirsin, mutluluk getirsin hepimize. En çok ihtiyacımız olan sağlık ve sabırdır bana göre, dışarı canım sıkıldı çıktım diyenlere sinir oluyorum. Sanki onda ki can biz de yok. Bizde evde sıkılıyoruz, asla dışarı çıkmayı düşünmüyorum. Tehlike kol geziyor, ben kendi özgürlüğümden fedakarlık edip başkalarını düşünüp dışarı çıkmıyorum. Ama özlüyorum yürüyüşlerimi, market, pazar alış-verişlerimi, deniz kenarında yürümeyi, ailecek pikniklerimizi, çay bahçesinde içtiğim çayı, düğünlere gitmeyi bile özledim.
yedirenk79
Ben ençok babama-annemi sarılmayı onlarla sohbet etmeyi, bir masa da yemek yemeği onlarla yaptığım her etkinliği çok özledim. Evde çocuklarımla birlikteyim çok şükür bin şükür.

Evet birikim her zaman aklımda, elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum. İnsan kendini çok iyi tanır kendimden biliyorum. Müsrifliği asla sevmem ama arada az da olsa ekmek ve yemeğimi çöpe atıyorum. Yılda birkez bile olsa çok üzer bu ziyanlık beni. Eşim tasarruflumu, müsrif mi diyecek olursak. Tek zaafı arabası ona göre arabaya aksesuar ve bir tık ses gelse arabadan hemen servise götürür tamirci ne derse harfiyen yapar. Bana bu harcamaları her zaman fazla gelir. Yapılması gereken harcamalar zaten yapılıyor ekstralar olunca çok kızıyorum. Kendime gelince çok fazla kıyafet almıyorum gibi geliyor ama alıyorum. Şimdi de başladım bir tayt alıyorsam şimdi aynı tayttan iki tane alıyorum. Herşeyi iki iki almaya başladım. Ama artık yapmayacagım, ihtiyacım yoksa asla para vermek istemiyorum. Her ay kenara para atmaya çalışıyorum ama az ama çok mutlaka biraz birikince altın ya da döviz alıyorum. Zulamı artık eşime söylemiyorum. Yıllar önce sigarayı bıraktığım dönemde 56 tane küçük altın biriktirmiştim arabayı değiştirdi altınlarla. Yine biriktirdim 7 tane bilezik, ata altın ve küçük altın vardı onları bozup kredi çekip oturduğumuz evi aldık. Yani hep biriktirdiklerim gitti. Bu yıl arabamızı değiştirdiğimizde asla göstermedim birikimimi kredi çektik. Bundan sonra daha fazla para ayırmak istiyorum Allah sağlık verirse hanımlar.

Günaydın herkese ben de kimse uyanmadan kalktım evde sakince oturuyorum, evdekiler kalkınca oturmak zor. Ben iyiyim aslında evi severim zaten sıkılmaya da vakit kalmıyor. Markete vs gidiyorum mecburen, kayinvalidemin alışverişini de ben yapıyorum. Ama şu durum bı bitsin çocuklarımı sabahtan akşama gezdiricem, park kahvaltı vs tee akşama kadar eve sokmicam çok sikildilar. Hele oğlum sürekli soruyo parka ne zaman gidicez diye

Allah bereket versin.
insana güven veriyor zaten o birikim.

Allah hepimize ödeme kolaylıkları versin. Bizde de bir konut kredisi ve birde ihtiyaç kredisi var. 2 adet kredi kartı var, faturalar düzenli ödemeler diyerek liste uzayıp gidiyor. İnşallah hepimiz bundan sonra çok güzel birikimler yaparız.

Birikim konusu da şart gerçekten, ben biriktiririm hele calisiyorken ( oglumdan dolayı ayrıldım ) süper biriktiriyordum maaşım iyiydi. Şimdi gelirim olmadığı icin aynı şekilde olmuyor. Hayat da artık çok pahali, önceden pazardan marketten arttiriyordum. Herşey duzeldiginde iş aramaya baslicam hayırlısıyla iyi bir iş bulursam birikime devam edicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…