sağolasın canım :)) Amin.AA ikiz bebekmi geliyor:))Çok sevindim canım ya..
RAbbim sağlıcakla kucağına almayı nasip eylesin..
Vallahi bekledikçe yükseliyor artık beklemeyeceğim ben...keşke şimdiye kadar da beklemeseydim...düşecek diye bekledikçe elimizdekini de çarçur ettik...bundan sonra alır geçerim...uzun vadeli düşünüyorum çünkü..ay altın yükselmiş gene bekleyelim bakalım.
Cansın Meyraa'cım...Zaman zaman bir karamsarlığa düşüyorum ki sorma...sonra kızıyorum kendime...Allaha şükür bugünümüze , elimizdekilere diyorum...İnsan bazen omzuna elini koyup "bunu da başaracaksın" diyen birini istiyor böyle...iyi ki varsın canım...
inşallah canım. ben daha önce 7 aylık ölü doğum yaptım acısı hala içimde.ikiz bebeklerin olacakmış canım... :) senin adına çok sevindim... Rabbim her kadına anneliği tattırsın...
Rabbim evlat konusunda, bazılarını vererek, bazılarını da vermeyerek imtihan ediyor... her iki durumda da imtihanı kazananlardan oluruz inşallah...
ben almıştım biraz ama daha alırım diyordum. alsak mı gerçekten bak aklıma girdin :))Vallahi bekledikçe yükseliyor artık beklemeyeceğim ben...keşke şimdiye kadar da beklemeseydim...düşecek diye bekledikçe elimizdekini de çarçur ettik...bundan sonra alır geçerim...uzun vadeli düşünüyorum çünkü..
Kızlar bugünlerde tesadüf ettiğim bazı şeyler var. Çevremde market, fırın gibi işyerleri bile kapanmaya başladı. İnsanlar temel ihtiyaçlardan olan gıdadan bile feragat etmeye başladılar demek ki. Bu durum beni çok üzüyor. Caddelerde boş bir kalabalık görüyorum. Bankalardan başka yerlerde insan bile yok nerdeyse. Bulunduğum işhanı o kadar tenhalaştı ki...Birkaç avukat arkadaşım açmamaya başladı gelen giden yok çünkü. Facede hukukçulara ait bir grubumuz var orada da sürekli mesleği bırakan, işyerini kapatan insanlar yazılıyor. 3 bin kişilik hakimlik savcılık sınavına 50 bin kişi başvuru yapmış..Birkaç hafta önce icraya koyduğum senetler vardı. Hiçbirinden ses yok. Eskiden olsa telaş yapıp anlaşma yoluna giderlerdi, korkarlardı insanlar...Şimdi telefon edip tehdit ediyorlar...Her şey, her geçen gün zorlaşıyor ne yazık ki...Bunlar benim gördüğüm şeyler sadece...
Bugün yine okul icin bisiler alıcam
Akrilik boya
Palet
Fırca
Balon lazim.
Surekli bisiler istiyolar
Hala kaynak kitap bakamadim
Buradaki kirtasiyelerde yayin evi konusunda cesit yok
Kadiköye gitmem gerek.
Hep bir eksik durumu
Haklısın canım..Bu ara gizli bir kriz var sanki..Kızlar bugünlerde tesadüf ettiğim bazı şeyler var. Çevremde market, fırın gibi işyerleri bile kapanmaya başladı. İnsanlar temel ihtiyaçlardan olan gıdadan bile feragat etmeye başladılar demek ki. Bu durum beni çok üzüyor. Caddelerde boş bir kalabalık görüyorum. Bankalardan başka yerlerde insan bile yok nerdeyse. Bulunduğum işhanı o kadar tenhalaştı ki...Birkaç avukat arkadaşım açmamaya başladı gelen giden yok çünkü. Facede hukukçulara ait bir grubumuz var orada da sürekli mesleği bırakan, işyerini kapatan insanlar yazılıyor. 3 bin kişilik hakimlik savcılık sınavına 50 bin kişi başvuru yapmış..Birkaç hafta önce icraya koyduğum senetler vardı. Hiçbirinden ses yok. Eskiden olsa telaş yapıp anlaşma yoluna giderlerdi, korkarlardı insanlar...Şimdi telefon edip tehdit ediyorlar...Her şey, her geçen gün zorlaşıyor ne yazık ki...Bunlar benim gördüğüm şeyler sadece...
Allah dar gelirlinin yardımcısı olsunKızlar bugünlerde tesadüf ettiğim bazı şeyler var. Çevremde market, fırın gibi işyerleri bile kapanmaya başladı. İnsanlar temel ihtiyaçlardan olan gıdadan bile feragat etmeye başladılar demek ki. Bu durum beni çok üzüyor. Caddelerde boş bir kalabalık görüyorum. Bankalardan başka yerlerde insan bile yok nerdeyse. Bulunduğum işhanı o kadar tenhalaştı ki...Birkaç avukat arkadaşım açmamaya başladı gelen giden yok çünkü. Facede hukukçulara ait bir grubumuz var orada da sürekli mesleği bırakan, işyerini kapatan insanlar yazılıyor. 3 bin kişilik hakimlik savcılık sınavına 50 bin kişi başvuru yapmış..Birkaç hafta önce icraya koyduğum senetler vardı. Hiçbirinden ses yok. Eskiden olsa telaş yapıp anlaşma yoluna giderlerdi, korkarlardı insanlar...Şimdi telefon edip tehdit ediyorlar...Her şey, her geçen gün zorlaşıyor ne yazık ki...Bunlar benim gördüğüm şeyler sadece...
Haklsın canım ..Devir hesap devri..Yarını düşünmeden hareket etmemeliyiz aslında..Allah dar gelirlinin yardımcısı olsun
eğitimli insanların bile kepenk indirdiğini görünce insan üzülüyor.
dile getirilmeyen ekonomik buhran içinden olunduğu konusuluyor.
kendi adıma söyleyim kart kesileli 14 gün oldu ve henüz giyim eşyası adına hiç bir şey almadık. (çocuklara ve kendime) en son gecen ay almıştık.
devletin de kemer sıkma politikasına girdiği, harcamaları azaltmaya başladığı yazıyordu sabah nette. personel alımları azaltılmaya başlaması bir örnek. kamuda o kadar çok şişirilmiş kadro varmış ki, bunca işten çıkarılmaya rağmen halen işler yürüyor. adliyelerde bizim işimizle ilgili kararlarımız yavaş çıkmaya başladı sadece. son hakim alımlarıyla o da hızlanır artık diye düşünüyorum.
hepimiz rahat bol keseden harcamaya alıştık ki azıcık bir tasarruf yapmaya çalışsam, kendimi 70'ler 80'ler deki yokluk zamanımı, geleceğe bu kadar güvensiz olma diyorum. sonra da çevredeki mağazaların kapanmasını görünce devir ekonomi devri diyorum.
ne olursa olsun bizlerin çocuklarımıza tüketimi özendirecek şeylerden uzak tutmaya çalışmalıyız.
ben nişanlı, bekar genç hanımların yanında özellikle, ya da evli olan bayan arkadaşların yanında minimalist yaşamdan, geri dönüşümden, evimizdeki fazla kıyafetlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasından, evde kışlık hazırlama vs gibi konulardan söz ediyorum ki onlarında bu farkındalığı kazanmasını istiyorum.
keşke zamanında bana da bahseden olsaydı. ben ki bir kurbanlık hayvanın tamamını çöpe atmış insanım. (evliliğimin ilk yılı etleri gelişigüzel şekilde dondurucuya istiflemişim. 8-10 ay falan geçmiş, çıkaramadım. dolapta nefes alacak yer yok. israfcı bir bayan arkadaş 8 aylık et yenmez dedi, çok iyi hatırlıyorum. ben de fişi söktüm. hepsini eritip çöpe attım. ) bu örneğimin üzerine başka da bir şey yazmıyorum. anlayın bende ki gelişmeyi. sana margarinin son kullanma tarihinin bitmesine 1 hafta vardı, aylardır evde duruyordu. baktım bir şeyde kullanmıyorum. karşı komşum dedi, atma ben onunla kurabiye yaparım aldı. şimdi sineğin yağını hesaplıyorum:) çöpe gidenlere acıyorum. keşke zamanında bana da ne nasıl değerlendirilir anlatan olsaydı. ha kurbanlık mı? ben sonraki yıllarda sadece bir kaç pişirimlik eve soktum, gerisini dağıttım :)
BENDE böyle seylerin konusulup kulakların aşına olmasını istiyorum.hem yapmayı severim hemde saglıklı bereketli bulurum.kışlık kurutmalık tursu erişte kışlık patates sogan alırım.vs... vede bayramlarda baklava yada tatlı yapmak çocuklarımız aşıssın ilerde bunlarda kalmayacak ögrensinler bayramı bayram yapan seyleriAllah dar gelirlinin yardımcısı olsun
kendi adıma söyleyim kart kesileli 14 gün oldu ve henüz giyim eşyası adına hiç bir şey almadık. (çocuklara ve kendime) en son gecen ay almıştık.
devletin de kemer sıkma politikasına girdiği, harcamaları azaltmaya başladığı yazıyordu sabah nette. personel alımları azaltılmaya başlaması bir örnek. kamuda o kadar çok şişirilmiş kadro varmış ki, bunca işten çıkarılmaya rağmen halen işler yürüyor. adliyelerde bizim işimizle ilgili kararlarımız yavaş çıkmaya başladı sadece. son hakim alımlarıyla o da hızlanır artık diye düşünüyorum.
hepimiz rahat bol keseden harcamaya alıştık ki azıcık bir tasarruf yapmaya çalışsam, kendimi 70'ler 80'ler deki yokluk zamanımı, geleceğe bu kadar güvensiz olma diyorum. sonra da çevredeki mağazaların kapanmasını görünce devir ekonomi devri diyorum.
ne olursa olsun bizlerin çocuklarımıza tüketimi özendirecek şeylerden uzak tutmaya çalışmalıyız.
ben nişanlı, bekar genç hanımların yanında özellikle, ya da evli olan bayan arkadaşların yanında minimalist yaşamdan, geri dönüşümden, evimizdeki fazla kıyafetlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasından, evde kışlık hazırlama vs gibi konulardan söz ediyorum ki onlarında bu farkındalığı kazanmasını istiyorum.
keşke zamanında bana da bahseden olsaydı. ben ki bir kurbanlık hayvanın tamamını çöpe atmış insanım. (evliliğimin ilk yılı etleri gelişigüzel şekilde dondurucuya istiflemişim. 8-10 ay falan geçmiş, çıkaramadım. dolapta nefes alacak yer yok. israfcı bir bayan arkadaş 8 aylık et yenmez dedi, çok iyi hatırlıyorum. ben de fişi söktüm. hepsini eritip çöpe attım. ) bu örneğimin üzerine başka da bir şey yazmıyorum. anlayın bende ki gelişmeyi. sana margarinin son kullanma tarihinin bitmesine 1 hafta vardı, aylardır evde duruyordu. baktım bir şeyde kullanmıyorum. karşı komşum dedi, atma ben onunla kurabiye yaparım aldı. şimdi sineğin yağını hesaplıyorum:) çöpe gidenlere acıyorum. keşke zamanında bana da ne nasıl değerlendirilir anlatan olsaydı. ha kurbanlık mı? ben sonraki yıllarda sadece bir kaç pişirimlik eve soktum, gerisini dağıttım :)
Sert sessiz hanım, ne de güzel anlatmışsınız. Sizin yazılarınızı ayrı bir zevkle okuyorum. Geçende çantanızı, gömleğinizi falan vermeniz beni çok etkiledi, tebrik ederim gerçekten...Allah dar gelirlinin yardımcısı olsun
Kimsenin cebinde para kalmiyoki zam zam zam.Kızlar bugünlerde tesadüf ettiğim bazı şeyler var. Çevremde market, fırın gibi işyerleri bile kapanmaya başladı. İnsanlar temel ihtiyaçlardan olan gıdadan bile feragat etmeye başladılar demek ki. Bu durum beni çok üzüyor. Caddelerde boş bir kalabalık görüyorum. Bankalardan başka yerlerde insan bile yok nerdeyse. Bulunduğum işhanı o kadar tenhalaştı ki...Birkaç avukat arkadaşım açmamaya başladı gelen giden yok çünkü. Facede hukukçulara ait bir grubumuz var orada da sürekli mesleği bırakan, işyerini kapatan insanlar yazılıyor. 3 bin kişilik hakimlik savcılık sınavına 50 bin kişi başvuru yapmış..Birkaç hafta önce icraya koyduğum senetler vardı. Hiçbirinden ses yok. Eskiden olsa telaş yapıp anlaşma yoluna giderlerdi, korkarlardı insanlar...Şimdi telefon edip tehdit ediyorlar...Her şey, her geçen gün zorlaşıyor ne yazık ki...Bunlar benim gördüğüm şeyler sadece...
MasAllah betüse Allah zihin acıklıgı versinSorma canım ya bizimde öyle habire okul açıldığından beri al al para ver ver bitmiyor
Öğle arası çıktım beyaz etek aradımneyse kotonda seri sonu buldum şile bezi tarzı kiloş beyaz bire etek..
Türk bayraklı tişört aldık..29 ekim için..Kızlar o tişörtü ve beyaz eetek kırmızı mus çorap giyecek..
ara ara al al durbir iki saat bişey için..
Allahtan seri sonu buldumda 10 tl ye aldım:)Tişötte 10 tl..bir kadlı çorap..
7-8 tl o olur.. birgün için..off neyse..
Bizim sınıf İstiklal marşının 10 kıtasını ezbereokuyacak..onan bu hazırlıklar:)
Haklısın canım..Bu ara gizli bir kriz var sanki..
Eskiden bende ne yiyorum nerde aliyorum pek umursamazdim.ben calısana kadar dısarda ayda yılda bir yemek yerdik simdi bazen ayda 2 kere falan yiyoruz hep hazırcılık hep israf hemde saglıklı olsa içim yanmaz yediklerimiz allah günah yazmasın iki cinke ve tatsız tussuz seyler.evde acil durumlarda kıymalı makarna yapıp yesek daha bile iyi faydalı sonra güp diye doyup gidecegin yere git:))
Devletin giderleri azaltması gerekir zaten. Geçende faceden bir arkadaşım seminer için antalya da idi...kaldığı oteli falan devlet karşılıyormuş..fiyatlarına baktım...ultra lüks...geceliği 1650 tl...takdiri size bırakıyorum...Allah dar gelirlinin yardımcısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?