Küçük Düşün Büyük Olsun!

cumartesi 0 harcama ile günü kapattım gitmeyi düşündüğüm arkadaş toplantısına gidemedim paralar da cepte kaldı.
Ama pazar günü acısı çıktı 50 lira market alışverişi yaptık

kızlar size birkaç bişey danışayım
mutfak ve antreme halı lazım kiracı olduğumuz eve göre almıştık
ilk taşınırken de masraf çok oldu erteledik
dün akşam mahalledeki dükkana baktık beğendik metresi 40 lira yıkanan cins halılar
toplamda 414 lira ediyor

bu ay sonu görümcem doğum yapacak şehir dışına çıkıcaz
kasım sonu nişan var yine şehir dışına çıkıcaz
aralık başı kardeşim doğum yapacak
bi de önümüzdeki 2 ay içinde 2 kuzenim ve çok yakın bir arkadaşımında doğumu var
Rabbim hayırlısıyla kucaklarına almayı nasip etsin
Bizim için bayağı zor bir zaman var
doğumları duyduğumdan beri kenara para atmaya çalışıyorum
ama bu arada halı ve çocuğun yatağı içinde koruyucu bariyer sipariş ettik 60 tl
kış gelmeden tesisatçı çağırıp petekleri temizletsek de diyoruz bayağı bir fayda sağlıyormuş ısınma için
hatta tavanım akmıştı boya da lazım ama onu yaz başına yapsam diyorum

Sonuç olarak bir yandan biriktirelim istiyorum ama ne masraf bitiyor ne eksik
Alsam ayrı almasam ayrı

O eksikler,ertelenenler kimde yokki.
Halilar toplamda kac mt bilmiyorum ama iyi bir hali almaya kalktigimizda ciddi pahali
Oturma odama burada bu semtteki magzada 4m2 680tl dediler
Ayni hali ayni marka baska bir semtte bi yerden 550tl aldim.

Biraz gezmek gerekiyo.
Bu eve ben cok masraf yapmak istemiyorum ama ihtiyac kapsaminda aldiklarim oldu.
Antremde dolaba ihtiyac vardi olmuskende buyuk bir dolap olsun dedim.
Vestiyerlere 1000tl falan dediler.
Ben duvara boydan boya (2metre kusur) bayada yuksek surgulu dolabi 800tl aldim.

Yeni tv aldigimizda evdeki tv sehbasina sigmadi.
Piyasada uniteler 800-1000tl arasiydi
Unitemide 580tl falan gibi bir fiyata aldik sehpa hediye aldik.

Ogluma 3cekmeceli komodin yaptirdik esimin arkadasina hediye etti.

Ben esyada ,tülde,halida cok gezer fiyat bakarim
Genelde fabrika satis magzalarina
Yada eskidji,bazaar tarzi yerlere bakarim

Benim evde boya istiyo yaza kaldi artik.

ay sonu icin bir nisan,bir asker ugurlamasi var bizde de .

Halı 3 parça olacak toplamda
o yüzden fazla oluyor
baktığım tarz bir kaç yere de sormuştum
aynı fiyatlar
Evlenirken de halı ve perdenin çok para tutması beni şaşırtmıştı
Gereksiz harcamaları alışverişi kestim kendim adıma doğru yoldayım
Ama ne bileyim hep başa sarıyoruz sanki
sonra da diyorum sağlık olsun herşey olur

Günaydın kızlar.
Uzun zamandır ihmal ettiğim "her ay iki çeyrek kuralı"nı bugün itibariyle hayata geçirmiş durumdayım. Diğer rutin birikimlerime de devam edeceğim tabiki. Çeyrek 210 tl imiş. Kuyumcu tanıdık ikisini 415 tl ye verdi. Somut olarak bir şeyler yaptığımı görünce daha çok şevke geliyorum. Bundan sonra da böyle devam etmek niyetindeyim. Gece uykum kaçtı iki çocuğum aynı anda üniversite okuyacak yetişebilecek miyim diye düşündüm durdum. Allah kolayını verir inşallah ben elimden geleni yapayım da...
Elektrik faturamı yatırdım 71.50 tl.
Küçük oğlumun servis parasını verdim 350 tl.
Küçük oğlumun yemek parası 100 tl.
Bugün eve 5 kg ya, 5 kg şeker, 5 kg un, 5 paket makarna ve 2,5 kg pirinç alacağım. Stoğu tamamen eritmeden takviye yapacağım yani.
Son bir kaç gündür çok idareli gittik. Çocuklarım da öyle. O yüzden bugün kendimizi ödüllendireceğiz. Akşama iskender yemeye gideceğiz :)
Yanıma birkaç poğaça kurabiye koydum. Öğlen için masraf yapmam. Nöbette de ilk sıradayım. Birazdan koşuşturma başlar.
Bereketli, huzurlu ve mutlu haftalar diliyorum.

hanımlar dualarınızda babama da yer verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
çok şükür bu sabah gözünü açtı. sol kolunda ve bacağında hareket kaybı varmış. şükürler olsun ki şuurda bir şey yok. hareket kaybı da şu an için çözülebilir bir sağlık sorunu dedi hocalar. böyle giderse hafta içinde yoğun bakımdan çıkarılıp, servise alacaklarmış. yüksek tansiyon sebep olmuş. görünürde böyle bir sağlık sorunu yoktu. hastalığın ne zaman ve neden geleceği hiç belli değil. sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir hafta diliyorum.

Maşaallah Rabbim devamını getirsin inş canım..
Allah büyüktür..Şimdiden dert tas etmeyin çocukların geleceğini..RAbbim çok büyük..Öyle veriyor ki kolaylığı..Şimdiden tasa etmeyin..

Çok sevindim canım..Rabbim beterinden muhafaza etsin..Herfşey bizler içinEn büyük zenginlik aslında sağlık da bizler bunun farkına ancak sağlığımız bozulursa fark edebiliyoruz..ne yazık ki..

Çok sevindim canım..Rabbim beterinden muhafaza etsin..Herfşey bizler içinEn büyük zenginlik aslında sağlık da bizler bunun farkına ancak sağlığımız bozulursa fark edebiliyoruz..ne yazık ki..
çok teşekkür ederim. babam dağ gibi gözümde, hiç yenilmeyen ve hiç yıkılmayan. onu kıpırdamadan, konuşmadan yatarken görmek korkunçtu. için ağlarken güçlü olmaya çalışmak, kardeşe, anneye ve babaanneye bir nevi sığınak olmak. bir yerde sinirlerim boşalacak farkındayım, şu an için sakin bir beklemedeyim. sadece yapılması gerekenlere odaklandım. allah yardımcımız olsun. benim amcam beyin kanamasından vefat etti, henüz 38 yaşındayken. babam da 51 yaşında. babannemin deyimiyle erkeğin tam adam olduğu yaş.

Maşaallah Rabbim devamını getirsin inş canım..
Allah büyüktür..Şimdiden dert tas etmeyin çocukların geleceğini..RAbbim çok büyük..Öyle veriyor ki kolaylığı..Şimdiden tasa etmeyin..
İnşallah canım. Çok teşekkür ederim. İnsan zaman zaman böyle teselliler bekliyor. Kimse olmadığı için de kendimi yine kendim teselli ediyorum. Allahım sağlık sıhhat versin de hepsi olur inşallah...

merhaba arkadaşlar... mutlu,huzurlu,sağlıklı,bereketli bir hafta olur inşallah hepimiz için...

çok geçmiş olsun canım...Rabbim acil şifalar versin... hastalık işi çok zor,hele yakınlarında olunca... bütün üzüntümüze rağmen, dik durup,sevdiklerimize destek olmalıyız... Rabbim dayanma gücü versin....

İnşallah canım. Çok teşekkür ederim. İnsan zaman zaman böyle teselliler bekliyor. Kimse olmadığı için de kendimi yine kendim teselli ediyorum. Allahım sağlık sıhhat versin de hepsi olur inşallah...
İnsanız zaman zaman bizlerde endişeleniyoruz..Sizide çok iyi anlıyorum ama rızkımızı veren RAbbim her zorluğunda kolaylığını veriyor..O yüzden sizde dert etmeyin..O zamanlar gelsin bak ne kapılar açılır ne kolaylıklar olur Allahın izniyle.

çok teşekkür ederim. babama ve bütün hastalara inşallah

ahh canım benim... sen yapamazsan kimse yapamaz...yaparsın, hem de öyle bir yaparsın ki, bütün sülalesi maddi manevi arkasında olan insanlardan çok daha iyi yaparsın... birikim, eğitim konularından, kendimden çok güveniyorum sana..... yazını okuyunca tebessüm ettim, daha nasıl anlatayım bilemedim... :)

Canım, çok iyisin. Öyle iyi geldi ki sözlerin. Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim.

ay altın yükselmiş gene bekleyelim bakalım.

ikiz bebeklerin olacakmış canım... :) senin adına çok sevindim... Rabbim her kadına anneliği tattırsın...

Rabbim evlat konusunda, bazılarını vererek, bazılarını da vermeyerek imtihan ediyor... her iki durumda da imtihanı kazananlardan oluruz inşallah...

Cansın Meyraa'cım...Zaman zaman bir karamsarlığa düşüyorum ki sorma...sonra kızıyorum kendime...Allaha şükür bugünümüze , elimizdekilere diyorum...İnsan bazen omzuna elini koyup "bunu da başaracaksın" diyen birini istiyor böyle...iyi ki varsın canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…