- 12 Kasım 2009
- 5.763
- 4.816
- 698
aman latiyya aman işteherkese merhaba nasılsınız:)
tasarruf bi kenara da insanların çoğu bırak kenara bikaç kuruş atmayı ayın sonunu zor getiriyorlar. devlet tasarruf yapacakmışmış... şimdi konuşacam... siyasete girecek neyse...
Kaynak kitaplar çok pahalı tr lelli. Ben bu sene ne çektim...Lisede daha da fazla fiyatı, hatta fen lisesinde daha da fazla. Bir dersten üç çeşit aldık. Her dersten alındı ayrı ayrı. Çocuk okutmak çok zor artık çok zor. Almasan olmaz. Allah yardımcımız olsun canım.Kirtasiyeye gittim akrilik boya 12'li 17tl dedi.
Kaynak kitap baktim 37tl ben sook.
Ciktim kirtasiyeden alti ustu boya be yemisim markasini dedim birmilyoncu tabirli ucuzcuya girdim.
12'li akrilik boyayi 10tl aldim
2firca
1yapistirici
1 faber castel uclu kalem
1uc
Palet
4balon
Hepsi 19.5tl tuttu.
Ogluma 3tl harclik verdim(harcamiyo pek ama bulunsun cantasinda)
Kitap icin kesin kadikoye gitmem gerek
Gecen sene kaynak kitaplari cok uyguna almistim
Yaprak test almistim hatta 2dersten de.
Al al bitmiyoo.
Evet canım içine doğmuş resmenmavimli canım adınıza çok sevindim hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah :) ilk duyduğumda çoğul konuşmuştum hatırlıyor musun "bebişlerin" demiştim
hoş geldiiin :) bir güzellik görüyorum ben burada...kızlar siz de gördünüz değil mi? kız bir daha bizi bırakıp gitmek yok ona göre...herkese merhaba nasılsınız:)
tasarruf bi kenara da insanların çoğu bırak kenara bikaç kuruş atmayı ayın sonunu zor getiriyorlar. devlet tasarruf yapacakmışmış... şimdi konuşacam... siyasete girecek neyse...
allahtan sigortamız var. olmasa nolcak demek ki...bir ilaç alıyoruz daha önceki muayene cıkıyor oluyor iki katı sonra diyolar insanlar allah razı olsun ialçları eczaneden alıyoz
hoşbuldum canım benim:) sizi bırakmadım ki hep takip ediyordum asıl güzel olan sizsiniz ki uzak duramadım buradan :)hoş geldiiin :) bir güzellik görüyorum ben burada...kızlar siz de gördünüz değil mi? kız bir daha bizi bırakıp gitmek yok ona göre...
bende ayın sonunu zor getiriyorum hatta getiremiyorum eşimin düzenli geliri yok borçlarımızda var kendime nasıl bir düzen kurmalıyım bilmiyorum.borçlar düzenli olarak yatmıyor biz hep içerden para çekmek zorunda kalıyoruz.napacağımı şaşırdım evde tadilat edilmesi gerekenler var eksik eşyalarım var.önerisi olan var mıallahtan sigortamız var. olmasa nolcak demek ki...
eviniz mülk mü? önce borç sıfırlanmalı bence. borç miktarınız ne kadar bilmiyorum ama kredi çekip borcu sıfırlayıp krediyi ödeseniz aydan aya? borcu ödemeye çalıştıkça borç yapacaksınız. borç sıfırlandığı zaman geçim nispeten daha rahat olur. kredi taksidini ayarlarsınız bankayla konuşup. eksik eşyaları tamamen bir kenara bırak düze çıkana kadar. tadilat çok zorunlu değilse yani akan dam, kırık cam, nemli duvar gibi, onu da 2. plana at. kredi taksidi ve ayda en az harcamak zorunda olduğun parayı hesaplayıp geri kalanı (umarım kalır) kenara koymaya çalış.bende ayın sonunu zor getiriyorum hatta getiremiyorum eşimin düzenli geliri yok borçlarımızda var kendime nasıl bir düzen kurmalıyım bilmiyorum.borçlar düzenli olarak yatmıyor biz hep içerden para çekmek zorunda kalıyoruz.napacağımı şaşırdım evde tadilat edilmesi gerekenler var eksik eşyalarım var.önerisi olan var mı
Allah yardımcınız olsun. Kendinize göre öncelikleri belirleyin önce. Tadilat ve eksikleriniz acil değilse erteleyin. İhtiyaçlarınıza odaklanın ve onları da uyguna mal etmeye çalışın. Evde tasarruflu olup israf etmeyin. Kendinizi sıkıp borçlarınızı ödeyebilirseniz en azından sonra önünüzü görebilirsiniz. Borçlarınızın miktarı ve takside bağlı olup olmadığını bilmediğim için yorum yapamıyorum. Ama ne yapıp edip bir de faiz ödememek için borçların öncelikli kapatılmasında fayda var. Bunun için ek gelir getirecek işler falan düşünebilirsiniz.bende ayın sonunu zor getiriyorum hatta getiremiyorum eşimin düzenli geliri yok borçlarımızda var kendime nasıl bir düzen kurmalıyım bilmiyorum.borçlar düzenli olarak yatmıyor biz hep içerden para çekmek zorunda kalıyoruz.napacağımı şaşırdım evde tadilat edilmesi gerekenler var eksik eşyalarım var.önerisi olan var mı
canım borçlarımız zaten krediler ve kredi kartları birşey alınacaksa bile kredi kartından çekiliyor nakit avanslardan çakiliyor.eşim de bende asgari ücretle çalışıyorduk bir de çocuğumuz var bu yıl okula başladı.eşim işten ayrıldı kendi işimi yapacağım diye sermaye de olmayınca işler hep iyi gitmedi.parayı düzenli vermediler aylarca oyaladılar.olmadı ben iki kredinin üsütne bir tane daha çektim o da yetmedi eşim bir tane daha kredi kartı almış.borçla borç ödüyoruz anlayacağın.tadilata bakmıyorum aslında borcum bitsin düzenli bir şekilde ödeyeyim yeter.eşimle de çok tartışıyoruz bu konuda bir işe girsen daha iyi oalcak diyorum yavaş yavaş borçlarımızı oderiz diyorum erkek ya gururuna pek yediremiyor laflarımı alınıyor hemen napacağımı bilmiyorum kafaya takmaktan ben hasta oldumeviniz mülk mü? önce borç sıfırlanmalı bence. borç miktarınız ne kadar bilmiyorum ama kredi çekip borcu sıfırlayıp krediyi ödeseniz aydan aya? borcu ödemeye çalıştıkça borç yapacaksınız. borç sıfırlandığı zaman geçim nispeten daha rahat olur. kredi taksidini ayarlarsınız bankayla konuşup. eksik eşyaları tamamen bir kenara bırak düze çıkana kadar. tadilat çok zorunlu değilse yani akan dam, kırık cam, nemli duvar gibi, onu da 2. plana at. kredi taksidi ve ayda en az harcamak zorunda olduğun parayı hesaplayıp geri kalanı (umarım kalır) kenara koymaya çalış.
refaha çıktığınız zaman eksiklerinizi giderirsiniz
of allah yardımcınız olsun.. borçla borç ödemek.. eşiniz keşke borç bitene kadar maaşlı çalışsaymış.. ne diyeceğimi bilemiyorum şu durumda..canım borçlarımız zaten krediler ve kredi kartları birşey alınacaksa bile kredi kartından çekiliyor nakit avanslardan çakiliyor.eşim de bende asgari ücretle çalışıyorduk bir de çocuğumuz var bu yıl okula başladı.eşim işten ayrıldı kendi işimi yapacağım diye sermaye de olmayınca işler hep iyi gitmedi.parayı düzenli vermediler aylarca oyaladılar.olmadı ben iki kredinin üsütne bir tane daha çektim o da yetmedi eşim bir tane daha kredi kartı almış.borçla borç ödüyoruz anlayacağın.tadilata bakmıyorum aslında borcum bitsin düzenli bir şekilde ödeyeyim yeter.eşimle de çok tartışıyoruz bu konuda bir işe girsen daha iyi oalcak diyorum yavaş yavaş borçlarımızı oderiz diyorum erkek ya gururuna pek yediremiyor laflarımı alınıyor hemen napacağımı bilmiyorum kafaya takmaktan ben hasta oldum
Sağolasın canım inşallah senin de olur ikizinmavimli bebeklerin için çok sevindim.maşallhbende hep ikizim ollsun istemişimdir zor olur eminim ama ne güzel iki bebek brden
bende ne yapacağımı bilmiyorum inan ki.hayallerim oluyor istediğim şeyler oluyor ben erkek gibi akşama kadar çalışıyorum ama eşim ne düşüncesi varsa bir iş arayıp gireyim demiyor.elinden geleni yapmaya çalışıyor ama istediği gibi olmuyor ki insanlar bekletip duruyor borçlar uzuyor da uzuyor.bir şey söylesem ben bilmiyor muyum bunu diyor laf da söyleyemiyorumof allah yardımcınız olsun.. borçla borç ödemek.. eşiniz keşke borç bitene kadar maaşlı çalışsaymış.. ne diyeceğimi bilemiyorum şu durumda..
allah yardımcınız olsun. sermayesiz nasıl bir iş kurdu ki? iş kuranlar sermaye kadar paranın, bir kenarda durması gerektiğini söylerler. iş oturana, artıya geçene kadar bu para can simidi derler. sermayesiz iş? bu nasıl oldu ve ne işi?canım borçlarımız zaten krediler ve kredi kartları birşey alınacaksa bile kredi kartından çekiliyor nakit avanslardan çakiliyor.eşim de bende asgari ücretle çalışıyorduk bir de çocuğumuz var bu yıl okula başladı.eşim işten ayrıldı kendi işimi yapacağım diye sermaye de olmayınca işler hep iyi gitmedi.parayı düzenli vermediler aylarca oyaladılar.olmadı ben iki kredinin üsütne bir tane daha çektim o da yetmedi eşim bir tane daha kredi kartı almış.borçla borç ödüyoruz anlayacağın.tadilata bakmıyorum aslında borcum bitsin düzenli bir şekilde ödeyeyim yeter.eşimle de çok tartışıyoruz bu konuda bir işe girsen daha iyi oalcak diyorum yavaş yavaş borçlarımızı oderiz diyorum erkek ya gururuna pek yediremiyor laflarımı alınıyor hemen napacağımı bilmiyorum kafaya takmaktan ben hasta oldum
önce birkaç arkadaşıyla kurdu bir dekorasyon şirketi arabamız vardı onu sattık sermaye yaptı çok da iyi bir araba değildi sonra çıktı onların yanından arkadaşları battı para da gitti birazını aldı sanırım harçlık gibi.kendi işinde de en son kredi çektik sıkışınca para gelince öderim bir daha ki aya kapatırız dedi 7 ay oldu kapanmadı çünkü gelen para yok şuan için.ya da gelsede mevcut kredilerle kredi kartlarına gidiyor.düzenli gelmiyor ki ondan da her ay düzenli 1 milyar bile gelse ortak konuşup şu para şu borcun şu şunun der ödemelerimizi yaparız kalanıyla da idaremizi ederiz.kredi kartlarını bitirip kapatsak bir kaç aya oraya yatırdığımız para elimize kalır ama olmuyorki nerde hata yapıyoruz onu da bilmiyorum.allah yardımcınız olsun. sermayesiz nasıl bir iş kurdu ki? iş kuranlar sermaye kadar paranın, bir kenarda durması gerektiğini söylerler. iş oturana, artıya geçene kadar bu para can simidi derler. sermayesiz iş? bu nasıl oldu ve ne işi?
dekorasyon işi bildiği bir iş miydi?önce birkaç arkadaşıyla kurdu bir dekorasyon şirketi arabamız vardı onu sattık sermaye yaptı çok da iyi bir araba değildi sonra çıktı onların yanından arkadaşları battı para da gitti birazını aldı sanırım harçlık gibi.kendi işinde de en son kredi çektik sıkışınca para gelince öderim bir daha ki aya kapatırız dedi 7 ay oldu kapanmadı çünkü gelen para yok şuan için.ya da gelsede mevcut kredilerle kredi kartlarına gidiyor.düzenli gelmiyor ki ondan da her ay düzenli 1 milyar bile gelse ortak konuşup şu para şu borcun şu şunun der ödemelerimizi yaparız kalanıyla da idaremizi ederiz.kredi kartlarını bitirip kapatsak bir kaç aya oraya yatırdığımız para elimize kalır ama olmuyorki nerde hata yapıyoruz onu da bilmiyorum.
ustalık olarak kendi yapmıyor zaten canım bu müşteri buluyor işleri organize ediyor ustaları buluyor yaptırıyor para alınca ustalara veriyor kalırsa eğer kendine kalıyor aslında olmaması gerekn birşey düzenli bir hayatımız yok anlayacağındekorasyon işi bildiği bir iş miydi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?