Bence mantikli, sen zaten gelen parayı tutarsın ev hep alınır yaniOturdum simdi yazim.
Esim turizm servis isinde personel muduru.
Servis sorumlusu yani.
9yildir bu isin icinde kurdu oldu artik.
Cevresinide genisletti mudur tanidiklari, firma, fabrika cogaldi.
Yani ben issiz kalmam diyor.
Gider baska firmaya gecerim en kötu.
Dun bana dediki lelli diger evi satsak 400bine plaka alsak uygun bi de servis alsak kiralasak firmalara ayda 6bin temiz para birakiyor ne dersin dedi.(soforun maasini dusunce)
Ordan 1.150tl kira aliyoruz.
Esimin muhasebesi para mevzusunda kafasi iyi calisir.
Yillarca esnaflik yapmisligi var aldisi verdisi girdisi ciktisi yani yarali parmaga isemez.
Dedim o plaka nasil sey ben anlamam ki.
Evin misal degeri artiyor onun degeri duser mi dedim.
Yok o da artiyor yarin oburgun sat 500bine
Ya da plakayi birine 3bine kiraya ver dedi.
Esimin yasi malum.
Emeklilikde 60dan once cok zor.
En kotu ben issiz kalsam ben cikarim uzerine servis atarim sofor parasida cebime kalir dedi.
Bana mantikli geldi.
Hani tekrar ev bile alabiliriz 6bin tl her ay gelse
Misal onun 3binini krediye bagla 3bin cebine para her ay.
1.150 nere 6000 nere
Neticede kira vermicem ev yapilinca evimede gecicem.
Hani sirtimi yaslamiyorum ama annemlerin binadan da daire kalacak.
Dususunuyoruz bakalim
Hemen sokarim onu borca canim.Bence mantikli, sen zaten gelen parayı tutarsın ev hep alınır yani
Doğru o da yani, esin bu sektörde olduğu için artışını eksisini bilir insan o yüzden guveniyo hani bilmediği bir sektör olsa olmaz daHemen sokarim onu borca canim.
Bos birakmam
Ama birikimimde olur her ay 1000tl bile atabilsem kenara bana kâr
Suan gelen gidiyor.
gr bile alamiyorum.
Ev de sikinti cikardikca kafama yatti.
kiraci ciksa kimbilir evin nekadar masrafi cikcak
İş yapacağına garantisi varsa süper bir kazanç. Kimseye söylemeyelim demesi de güzel.Amin canim.
cok sukur calistigi firma capinda iyi.
Bir kac guzel fabrikanin servis isine bakiyorlar.
Ve fabrikar memnun esimlerin firmadan.
2 senede bir sozlesme yeniliyorlar.
Hani araba yatmaz issiz kalmaz o fabrika olmazsa otekine koyarim diyor.
Hatta alalim kimsede bilmesin dedi.
Yani cevremiz kardesleri falan kimse bilmesin diyor.
Banada birikim icin verir yani dedigini yapar o konuda guveniyorum.
Para konusunda benden hic kismaz
Tabikii. Çok kolay yıllardır yaptıgım bir tarif, biz begenerek yiyoruz inşallah sizde begenirsiniz. Hamuru için 1 su bardağı ılık su, 1 yumurta bir çay bardağı yogurt, biraz tuz, biraz şeker ben kavanozun içindeki kaşıklarımla atıyorum yaklaşık bir tatlı kaşıgına yakınlar. Bir tatlı kaşığı kadar da maya atıyorum biraz sert bir hamur olucak çünkü kıymalı harcı taşımak için. Yaklaşık 30-40 dakika hamur dinleniyor. Kıymalı harcımda hep göz kararı yaklaşık bir çorba kasesi kadar kıyma, büyük bir sogan 2 domates 2 biber gibi ama ben biberlerimi dondurucudan koydum. Kıyma hariç diğerlerini rondodan geçirdim. Sonra hepsini bir kaba aldım üzerine bir yumurta kırdım. Birer çorba kaşıgı biber ve domates salçası ve biraz sıvı yag ekledim. Baharatlarını ekledim ben ayrıca zerdeçal ve zencefilde ekliyorum. Kimyon, karabiber hepsini bir güzel karıştırıyorsun. Sonra bir mandalinaya yakın hamurdan bezeler alıyorsun tavanın boyutu kadar açıyorsun kıymalı harçtan ince bir tabaka üzerine sürüyorsun tavaya alıyoruz tavanın kapagını kapatıp yaklaşık 5-6 dakika da pişiyor. Afiyet olsun.Müsait olunca lahmacunun tarifini rica edebilir miyim
Canim o da biliyor kardesleriniİş yapacağına garantisi varsa süper bir kazanç. Kimseye söylemeyelim demesi de güzel.
Aaa öyle birşey varsa bizde önlemimizi alalım. Süt en önemli şey benim için de kız sütt diye ağlar.Cumaydi zaten ama şey diyolar, Perşembe 23 Nisan tatil ya cumayı da tatil yapıp 4 gün sokağa çıkma yasağı olabilirmiş. Haberiniz olsun ne olur bilinmez ama hazırlıklı olalim. Süt yumurta falan getekiyo bana en cok
Son dakika söylerlerboyor bir soylenti var ya evet netlesse keske soyleseler
Canım yorum yapmadan geçemiyeceğim plakan varsa gerçekten çok güzel para kazanılıyor bir ara benim eşimde alacaktı seneler önce sonra para yetişmedi filan tabiki o zamanlar bu kadar fiyat pahalı değildi,,,,,, bence güzel bir iş olur rabbim ne eylerse güzel eyler inşallah hakkınızda hayırlısı olurOturdum simdi yazim.
Esim turizm servis isinde personel muduru.
Servis sorumlusu yani.
9yildir bu isin icinde kurdu oldu artik.
Cevresinide genisletti mudur tanidiklari, firma, fabrika cogaldi.
Yani ben issiz kalmam diyor.
Gider baska firmaya gecerim en kötu.
Dun bana dediki lelli diger evi satsak 400bine plaka alsak uygun bi de servis alsak kiralasak firmalara ayda 6bin temiz para birakiyor ne dersin dedi.(soforun maasini dusunce)
Ordan 1.150tl kira aliyoruz.
Esimin muhasebesi para mevzusunda kafasi iyi calisir.
Yillarca esnaflik yapmisligi var aldisi verdisi girdisi ciktisi yani yarali parmaga isemez.
Dedim o plaka nasil sey ben anlamam ki.
Evin misal degeri artiyor onun degeri duser mi dedim.
Yok o da artiyor yarin oburgun sat 500bine
Ya da plakayi birine 3bine kiraya ver dedi.
Esimin yasi malum.
Emeklilikde 60dan once cok zor.
En kotu ben issiz kalsam ben cikarim uzerine servis atarim sofor parasida cebime kalir dedi.
Bana mantikli geldi.
Hani tekrar ev bile alabiliriz 6bin tl her ay gelse
Misal onun 3binini krediye bagla 3bin cebine para her ay.
1.150 nere 6000 nere
Neticede kira vermicem ev yapilinca evimede gecicem.
Hani sirtimi yaslamiyorum ama annemlerin binadan da daire kalacak.
Dususunuyoruz bakalim
Amin Allah razi olsunCanım yorum yapmadan geçemiyeceğim plakan varsa gerçekten çok güzel para kazanılıyor bir ara benim eşimde alacaktı seneler önce sonra para yetişmedi filan tabiki o zamanlar bu kadar fiyat pahalı değildi,,,,,, bence güzel bir iş olur rabbim ne eylerse güzel eyler inşallah hakkınızda hayırlısı olur
Valla bu ara pek soruyo yer yapıyor galiba insallah köye gider diyodun gider doğumdan önce karantina kalkardaBi de dun kaynanam yine ariyo aksam kizi sormus nasil diyehöng?
Ne munasebet!
Ee hani gunguz darlaniyodu bunalmisti bla bla.
Kim dedi bacim bu sana kapak atmaya calisiyo diye?
Vallahi amac bu.
Demek onden aradi darlandim sıkildım acitasyon
Sonrada kizi soruyor bisiler merakdan orda yiyo kendini.
Bana yaptiklarini oturusun dusunsun, beddualarini.
Beduaya sormuslar nereye gidiyosun diye geldiğim yere demis.
Allah öyle beter eder iste güya namaz kiliyo agzi kufur beddua.
Umreye gitti geldi bak hala rahat durmuyor.
Hala huzursuz etcek.
Eltim dert yaniyordu baya bisiler oldu demek.
Ama anlatmiyor.
Kavga etmistir onlar kesin.
Gelirse dicem ki bana beddua ediyordun bak kendimin aynisindan bir tane daha dogurdum.
1 Lelliyle bas edemiyodunuz olduk 2 lelli bozma kafami 3-4 lelli daha gelir dicem.
Aiyy su durumda esimde getirmez diye dusunuyorum.
Ama yine acitasyon yapcak torunumuda, gormicem mi de, esimde bana dil dokcek pöfss.
Karantina durumu kalksa gider durmaz.Valla bu ara pek soruyo yer yapıyor galiba insallah köye gider diyodun gider doğumdan önce karantina kalkarda
Amin canimtr_lelli
Lellim hakkınızda hayırlısı olsun. Rabbim çocuklarınızın bereketini, rızkını artırsın. İnşallah oldu diye de burdan paylaşırsınız. İsteyen gönlünden geçen herkesin niyetleri gerçekleşsin. İnşallah.
Hayırlısı hakkınızda kuzuSu donem evet canim zorlar bizi.
Elimizdeki mebla yuksek olsaydi 70bin ancak cikaririz.
Devede kulak
Su kafama yatti o plakanin ederinin olmasi.
Yani diyelim sıkıstik satariz ayni fiyatdan.
Kaybinin olmamasi mantikli geldi
38 falan diye cagırma 40 da gelsin2 camida sildik
Pizzayi yaptim baski hissettim
yattim hemen esimede bisi diyemedim ama.anladi yuzumden hic durma hic yatma sen öyle dolan is alicaz basimiza diye basladi.
Ayy insallah bu hafta dogurmam 37.haftam dolsun istiyorum
Duan edin bana kizlar.
Bir daha ki haftaya kadar dogurmim.
38.haftama girim kiz 3 kilo olsun
korkuyorum
Teşekkür ederim, denemek istiyorum haftaya.Tabikii. Çok kolay yıllardır yaptıgım bir tarif, biz begenerek yiyoruz inşallah sizde begenirsiniz. Hamuru için 1 su bardağı ılık su, 1 yumurta bir çay bardağı yogurt, biraz tuz, biraz şeker ben kavanozun içindeki kaşıklarımla atıyorum yaklaşık bir tatlı kaşıgına yakınlar. Bir tatlı kaşığı kadar da maya atıyorum biraz sert bir hamur olucak çünkü kıymalı harcı taşımak için. Yaklaşık 30-40 dakika hamur dinleniyor. Kıymalı harcımda hep göz kararı yaklaşık bir çorba kasesi kadar kıyma, büyük bir sogan 2 domates 2 biber gibi ama ben biberlerimi dondurucudan koydum. Kıyma hariç diğerlerini rondodan geçirdim. Sonra hepsini bir kaba aldım üzerine bir yumurta kırdım. Birer çorba kaşıgı biber ve domates salçası ve biraz sıvı yag ekledim. Baharatlarını ekledim ben ayrıca zerdeçal ve zencefilde ekliyorum. Kimyon, karabiber hepsini bir güzel karıştırıyorsun. Sonra bir mandalinaya yakın hamurdan bezeler alıyorsun tavanın boyutu kadar açıyorsun kıymalı harçtan ince bir tabaka üzerine sürüyorsun tavaya alıyoruz tavanın kapagını kapatıp yaklaşık 5-6 dakika da pişiyor. Afiyet olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?