• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

ooo reiki mi nerde nerde :KK45:
Aslında ilk defa...
Bu Bayanla bir butikte sürekli karşılaşırdık. Sonra samimi olduk. Bana çok nazar değiyor. Aslında kurşun da dökmek istedi ama günah olduğu için istemedim ben.
Bu reiki Nasıl birşey bilmiyorum.

Aslında ilk defa...
Bu Bayanla bir butikte sürekli karşılaşırdık. Sonra samimi olduk. Bana çok nazar değiyor. Aslında kurşun da dökmek istedi ama günah olduğu için istemedim ben.
Bu reiki Nasıl birşey bilmiyorum.
çok enteresandır. dur bakalım bir görüş onunla sonra paylaşırsın neler dedi neler yaptı.

olur ne demek çok iyi bakarım daha el öpmeye gelecekler teyzesi :))
ayy o günleri de görürüz, yani duyarız inşallah:)) umarım hep burda oluruz da, bebişleri kucağına alışına da şahit oluruz:) buraya yazarsın "kızlaaar doğuma gidiyorumm" diye:)

tanesi 1 liraya yumurta :KK57: yani niye muğla'dan? kendi kendine yayılıp beslenen her tavuk ve yumurtası organiktir zaten. 32 liraya tavuk al bence:))

Ben de tanesi 1 tl.den alıyorum
Kendi kendine yayılan tavuk olduğu için fiyat böyle oluyor
Bu arada tavuğun kilosu 25-30
Daha önce bir yere sorduğumda çok fazla demişlerdi , bu ona göre makul

Su faturam: 46tl (kullanma bedeli 36 vergilerle 46 resmen soyuluyoruz)
Dogalgaz: 28tl(hic yakmadik oysa)

Ama biraz önce itibariyle yaktim dogalgazi acılışı yaptım.
Mütis soguk disarisi yagmur ruzgar cok usudum bugun
Azcik icim isindi valla

Kaç metreküpe 46 gelmiş ?

benden daha tutumlu insan yoktu hayatta derdım babam vefat etmeden önce ,vefatından sonra en savurganda ben oldum ,gördüm ki bu dünyada mal mülk herşey geçici bir varmış bir yok kimse öte tarafa bişey götüremiyo,okadar biriktir para bir doktora ver sonra rahmete kavuş ,evet kavuşulacak ama ağzımda diş varken yiyip içip,ayaklar sağlamken gezilmedikten sonra napayım parayı bendeki mantık bu ,Allah kulu rızıksız bırakmaz gönderdiği kula bakar vesselam sıkmıyom kendimi artık

benden daha tutumlu insan yoktu hayatta derdım babam vefat etmeden önce ,vefatından sonra en savurganda ben oldum ,gördüm ki bu dünyada mal mülk herşey geçici bir varmış bir yok kimse öte tarafa bişey götüremiyo,okadar biriktir para bir doktora ver sonra rahmete kavuş ,evet kavuşulacak ama ağzımda diş varken yiyip içip,ayaklar sağlamken gezilmedikten sonra napayım parayı bendeki mantık bu ,Allah kulu rızıksız bırakmaz gönderdiği kula bakar vesselam sıkmıyom kendimi artık

Sıkmak yanlış bence
Yiyip içmeli ancak israf etmemeliyiz
İfrat tefrit derler , iki aşırı uç , o olmamalı , yani ne cimri ne savurgan .. Cömert ve Tutumlu olmalı ..
Vermeyi de bilmeli , veren el alan elden her zaman üstündür ..

Herkesin hayata bakışı ve yaşadıkları farklı
Benim için olmazsa olmaz şey tatil / gezme , sağlıklı yeme / içme ..
Bunlara harcarım ne gerekiyorsa
Ancak kozmetik , makyaj , şu kremi bu kremi , ev tekstili , tabak çanak , gereksiz ayakkabı , çanta , kıyafet , aksesuar gibi şeylere para vermeyi sevmem , istemem , onlara vereceğim para ile gider bir gece bir yerde kalırım , oraları gezerim mantığındayım ..

Bir başkası da gencim şıkıdım şıkıdım giyeyim der , çeşit çeşit aldıkça alır

Kimi sık sık mobilya değiştirir , o değişince tülünü halısını da değiştirir mecburen..

Kimi mutfağına çeşit çeşit tabak çanak doldurur

Herkesi mutlu eden şey başkadır çünkü

Bence kişi kendini tanıyıp ona göre harcamalı ancak israf etmeden

Yıllar önce bir arkadaş yakın bir akrabasından bahsetmişti , kadın artırmış , yememiş içmemiş , istediği gibi ev almış , oturmak nasip olmamış , vefat etmiş , kocası başkasıyla evlenmiş , sefasını o sürmüş .. Ondan o zaman çok etkilenmiştim ..

Çok duyuyorum yemeyip içmeyip biriktiren her şeyi bir hedefe bağlayan , mesela evim olsun öyle alırım diye diye kendini kısan ama o evi alıp da oturmak nasip olmayan ..

Varyemez de olmamalı yani

Neticede 3 günlük yalan dünyadayız , dünü yaşadık , yarını yaşayacak mıyız meçhul , elimizde bir bu gün var , tek gün .. Onu doya doya yaşamalı ..

Sıkmak yanlış bence
Yiyip içmeli ancak israf etmemeliyiz
İfrat tefrit derler , iki aşırı uç , o olmamalı , yani ne cimri ne savurgan .. Cömert ve Tutumlu olmalı ..
Vermeyi de bilmeli , veren el alan elden her zaman üstündür ..

Herkesin hayata bakışı ve yaşadıkları farklı
Benim için olmazsa olmaz şey tatil / gezme , sağlıklı yeme / içme ..
Bunlara harcarım ne gerekiyorsa
Ancak kozmetik , makyaj , şu kremi bu kremi , ev tekstili , tabak çanak , gereksiz ayakkabı , çanta , kıyafet , aksesuar gibi şeylere para vermeyi sevmem , istemem , onlara vereceğim para ile gider bir gece bir yerde kalırım , oraları gezerim mantığındayım ..

Bir başkası da gencim şıkıdım şıkıdım giyeyim der , çeşit çeşit aldıkça alır

Kimi sık sık mobilya değiştirir , o değişince tülünü halısını da değiştirir mecburen..

Kimi mutfağına çeşit çeşit tabak çanak doldurur

Herkesi mutlu eden şey başkadır çünkü

Bence kişi kendini tanıyıp ona göre harcamalı ancak israf etmeden

Yıllar önce bir arkadaş yakın bir akrabasından bahsetmişti , kadın artırmış , yememiş içmemiş , istediği gibi ev almış , oturmak nasip olmamış , vefat etmiş , kocası başkasıyla evlenmiş , sefasını o sürmüş .. Ondan o zaman çok etkilenmiştim ..

Çok duyuyorum yemeyip içmeyip biriktiren her şeyi bir hedefe bağlayan , mesela evim olsun öyle alırım diye diye kendini kısan ama o evi alıp da oturmak nasip olmayan ..

Varyemez de olmamalı yani

Neticede 3 günlük yalan dünyadayız , dünü yaşadık , yarını yaşayacak mıyız meçhul , elimizde bir bu gün var , tek gün .. Onu doya doya yaşamalı ..
aynı fikirdeyim ,konuyu güzel toplamışsınız ,sıkmıyorum derken mesela 5 tl var yanımda ve istediğim şey 5 se onu alır geçerim,mutlu olmuşsam olay bitmiştir , ,zaten onu almasam parayı düşürmüşlüğüm çok olmuştur ,

Ben kendimi sıkıyo olarak görmüyorum
Ölüm hepimize hak.
Ama zaten ölücem ya diyipde olani savurmam
Ya Allah korusun ölmeden hastanelere dusersek.
Para nekadar lazim oluyo biliyomusunuz.

Ben istedigim giysiyi ama kararinca aliyorum.
İstedigim zaman disarda yemegimide yiyorum
Tatilimede gidiyorum.
Geziyorumda.
Ama sadece hep degil bu hergun degil.
Belli ölculerde.
Nefsimi terbiye edebiliyorum cok sukur.

Ama herkesin kendi karari dusuncesi tabiki.
Herkesin kenarda parasi olcak,evi olcak,arabasi olcak diye bisey yok.

Ama etrafimda gordugum anneden babadan bisey kalmamissa eger kendide tutumlu degilse kiradalar 30-35senelik evli insanlar.
Ama ayni konumda olup ev araba sahibi olan tanidiklarimda var.

Buradaki fark tutumlu olmakdan geciyo.

Back
X