Eşim bunu konuş annenle diyo da ne konuşabilirim ki yaniNe kadr ayıp
Torunların gelmis kırkyılda bir insan ne yapcagunu sasırır yahu
Çok teşekkür ederimS sutlukawe
Kahvem benim nacizane fikrim annen eli fazla sıkı biri galiba. Benim annem hep der işten değil dişten artar diye galiba annen de öyle düşünüyor. Benim annem çok fazla verici bir kadındır, yaşları itibari ile böyle çikolata falan yemezler ama büyük kızıma para verir gidin hangisindan istiyorsanız ondan alın der. Ama annenle konuş bence kırmadan eşinin yanında mahçup oldugunu söyle ben olsam söylermiydim söylerdim. Çünkü kayınvalidem yapsa aynısını ben bunu kocama yetiştiririm en hızlısından.
Ev kendisinin mi? Muhtemelen kalacak yer benden masraflar sizden diye de düşünüyor ki öyle olsa bile normal değil. Ama gençliğini nasıl geçirdiğine bakmak lazım zamanınd çok mahrumiyet görenler genellikle parayı bulduktan sonra bile böyle davranırlar. Kişisel algılamayın bence ve takılıp bilenmeyin. Ben olsam şaka yollu söylerdim yine de düşüncemiBu arada parası yok değil durumu iyi hatta bizden iyi yani
Valla hiç çekinme canim yazlık konusunda abini kayırmayı düşünüyor insan kızını daha çok düşünmeli el yanındayız annen dusunmuyorsa sen uygun bir dille şöyle mecbur bırakıyor seniÇok teşekkür ederim
Ya işin garibi ben kayinvalidemlere her düşündüğümü söylerim normalde de zaten direkt konuşurum yapım öyle.
Ama anneme gelince tikaniyorum çünkü cozumcu bir insan değildir bı de maddi konu olması elimi kolumu bagliyo
Eşim de diyo bizimkiler olsa şimdiye konusmustun diye
Bende bazen üst üste alıyorum bakmadan sonra erzak dolabini buzdolabından fazlaliklara gore yapıyorum o hafta israf etmiyorum kolay kolaybabyloading87
baby annen-baban alışverişi seviyor herhalde. Beni böyle evi dolu insanlar hep mutlu etmiştir. Annemle babamda alışverişi haftalık yapar ama yeteri kadar alırlar. Bitince yine alınır der annem ama ben istifi çok seviyorum annen gibi benim eve gelsen herşeyden fazla fazla alırım benimki de yanlış ama huyumdan vazgeçemiyorum.
Öyle düşünüyor olabilirEv kendisinin mi? Muhtemelen kalacak yer benden masraflar sizden diye de düşünüyor ki öyle olsa bile normal değil. Ama gençliğini nasıl geçirdiğine bakmak lazım zamanınd çok mahrumiyet görenler genellikle parayı bulduktan sonra bile böyle davranırlar. Kişisel algılamayın bence ve takılıp bilenmeyin. Ben olsam şaka yollu söylerdim yine de düşüncemi
Yaşadıklarının etkisi mutlaka vardır. Kardeşinize veriyorsa durum biraz daha can sıkıcı oluyor. Ama o da kültürümüzün etkisi erkek çocuğa madde açıdan destek olmak ailenin görevi. Kız çocuk evlenene kadar sonrasını kocası düşünsün mantığı. Çok üzücü ama maalesef böyle düşünen çok fazla. Dediğim gibi ortada bir sorun varmış gibi değil de şaka yollu sohbet muhabbet içinde bu tavrının sebebini ve bu konuda ne düşündüğünüzü söyleyebilirsiniz. Suçlamadan kırmadan. Hatta sizin de bir oğlunuz bir kızınız varsa kendisine direk konuşmadan kendi çocuklarınız üzerinden örnek verebilirsiniz. Ben ayrım yapmayacağım destek olacağım büyüdüklerinde vs.Öyle düşünüyor olabilir
Gençliğinde de şimdi de calisiyo
Babama çok para vermiş, babam sık sık iş kurup batirirdi
Şimdi kardeşime de veriyo ama bana garip bı tutumu var
Yazlıkra kaç kişisiniz şu an?Birde omu davet etti sizmi gitmek istediniz?Kaç gündür kalıyorsunuz,ne kadar kalacaksınız?Öyle düşünüyor olabilir
Gençliğinde de şimdi de calisiyo
Babama çok para vermiş, babam sık sık iş kurup batirirdi
Şimdi kardeşime de veriyo ama bana garip bı tutumu var
Aynen bir oğlum.bir kızım var aynısını söyledim, hayret ya nasıl ayrım yapar ki insan zaten diyoYaşadıklarının etkisi mutlaka vardır. Kardeşinize veriyorsa durum biraz daha can sıkıcı oluyor. Ama o da kültürümüzün etkisi erkek çocuğa madde açıdan destek olmak ailenin görevi. Kız çocuk evlenene kadar sonrasını kocası düşünsün mantığı. Çok üzücü ama maalesef böyle düşünen çok fazla. Dediğim gibi ortada bir sorun varmış gibi değil de şaka yollu sohbet muhabbet içinde bu tavrının sebebini ve bu konuda ne düşündüğünüzü söyleyebilirsiniz. Suçlamadan kırmadan. Hatta sizin de bir oğlunuz bir kızınız varsa kendisine direk konuşmadan kendi çocuklarınız üzerinden örnek verebilirsiniz. Ben ayrım yapmayacağım destek olacağım büyüdüklerinde vs.
Perşembe esim getirdi hepimizi, dün gitti oğlum kizim ben varız haftasonu eşim gelip alacakYazlıkra kaç kişisiniz şu an?Birde omu davet etti sizmi gitmek istediniz?Kaç gündür kalıyorsunuz,ne kadar kalacaksınız?
Kendinin farkında değil demek o zaman açıkça konuşunAynen bir oğlum.bir kızım var aynısını söyledim, hayret ya nasıl ayrım yapar ki insan zaten diyo
Asırı seviyorlar almayıbabyloading87
baby annen-baban alışverişi seviyor herhalde. Beni böyle evi dolu insanlar hep mutlu etmiştir. Annemle babamda alışverişi haftalık yapar ama yeteri kadar alırlar. Bitince yine alınır der annem ama ben istifi çok seviyorum annen gibi benim eve gelsen herşeyden fazla fazla alırım benimki de yanlış ama huyumdan vazgeçemiyorum.
Sen çalışıyormusun? Annen normalde de hiçmi birşey yapmaz?Yani çok düşünmeni ve üzülmeni gerektirecek birşey yok bence.Yalnız bir kadın, düşünememiştir.Yada sende çalışıyorsan, sonuçta 2 çocuk eşinde var sizin alışverişi yapmanız daha doğru olur.Eşinin annenin markette kasa arkasına geçtiğini söylemeside çok hoş değil bence.Açıkcası çoluk çocuk sahibi olmuş,yetişkin insanların anne babalarından hala beklenti içinde olmalarını doğru bulmuyorum.Zorda kalınınca zaten yardımcı olurlar.Eminim senin annende yapar.Eşin lafını ediyorsa keşke annenle gitmeseydiniz yazlığa.Hani düşününce annenden beklentide bulunuyorsunuz çalışıyor parası var diye, ama anladığım kadarıyla sizde zor durumda değilsiniz.Yanlış anlamayın lütfen sizin gibi anneden, kayınvalideden vs. beklenti içinde olan ama laf edildiğinde,yada işlerine karışıldığında biz artık bir aileyiz, uzakta olsunlar diyenleri anlamıyorum.Bence aileler çocukları büyütüp,iş güç aile sahibi etmişlerse yeterince emek ve para harcamışlardır.Hala onlardan beklenti içinde olmak doğru değil.Gönüllerinden koparsa yaparlar, kopmazsa suçlamak yine doğru değil.Perşembe esim getirdi hepimizi, dün gitti oğlum kizim ben varız haftasonu eşim gelip alacak
Bak işte bu sıkıntı.Zor günde yanında olmalı insanın ailesi.Yapacak bişey yok canım onuda ya öyle kabul edeceksin, yada mümkün oldığunca uzak duracaksınMaddi bir konu olmasa rahatlıkla konuşurum
Kızım yeni doğduğunda 10 günlükken eşimi işten çıkardılar ve kiradaydik. 6 ay iş bulamadı eşim sütüm de çok azdı mama veriyorum 1 kere biseye ihtiyacınız var mı demedi 1 kere eli dolu gelmedi, kirayi odeyemedik bir kere sordum borç olarak eşinin ailesinden işte dedi ki onlar o zaman iş batirmisti. Sıkıntıdan 30 kilo verdim üzerime hiç bir şey olmuyordu teyzemlerde herkesin ortasında kendine hiç bakmiyosun üstüne başına bak dedi ki ben açlık sinirindaydim yani o yüzden maddi konu olunca nutkum tutuluyo.
Seneler sonra bu issizken neden hiç yardım etmedin dedim yalan soyluyosun hep alışveriş yaptım dedi, 1 kere babamla gelmişlerdi alışveriş yapıldı evet ama o an yemek yapılacağı için fazlası değil yani
Herkes ana olamıyo maalesefMaddi bir konu olmasa rahatlıkla konuşurum
Kızım yeni doğduğunda 10 günlükken eşimi işten çıkardılar ve kiradaydik. 6 ay iş bulamadı eşim sütüm de çok azdı mama veriyorum 1 kere biseye ihtiyacınız var mı demedi 1 kere eli dolu gelmedi, kirayi odeyemedik bir kere sordum borç olarak eşinin ailesinden işte dedi ki onlar o zaman iş batirmisti. Sıkıntıdan 30 kilo verdim üzerime hiç bir şey olmuyordu teyzemlerde herkesin ortasında kendine hiç bakmiyosun üstüne başına bak dedi ki ben açlık sinirindaydim yani o yüzden maddi konu olunca nutkum tutuluyo.
Seneler sonra bu issizken neden hiç yardım etmedin dedim yalan soyluyosun hep alışveriş yaptım dedi, 1 kere babamla gelmişlerdi alışveriş yapıldı evet ama o an yemek yapılacağı için fazlası değil yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?