- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
canım kış aylarında metabolizma yavaşlar ve doğal olarak 1-2 kg alınır. çok çok dikkat edilirse kilo vermek değil de, kilo sabit tutulabilir. kış aylarında hafif bir yağlanmanın olması, soğuktan korunmak için doğal olandır.Uff kıs geliyo benim kilo veremem artik, almasam bari.
Cok yiyorum bu ara.
Evdeyim surekli bisiler atistiriyorum.
Kilo vermem gerek acil.
Ve kolay kilo veren bir metobolizmam yok.
Napicam bakalim
bizde de askere gidecek olan genç, akrabalar tarafından tek tek yemeğe davet edilir. harçlık, hediye vs verilir. çağıramayan yaşlılara da kendisi allaha ısmarladık diye gider. yine harçlığı, hediyesi verilir. herkesin adeti çok farklı.herkes nerde:)
ya görümcemin oğlu salı günü askere gidiyor da yemek yenecekti aile arasında kendileri düzenliyor. yarın olur diye tahmin ediyorum ama hala aramadılar gel diye. ben de pek hevesli değilim gitmek için aslında. hiçbirini görmek istemiyorum. ama asker sonuçta, ayıp olur diye gitmeliyim dimi.
hepsi bi kenara da, eğer yemek yarınsa hala aranmadım. aynı gün çağırmazlar umarım. gel bu akşam diye. saçma yani.
eşim de duyduğunda gidecek misin yemeğe sevmediğimiz insanlar var demişti. ben de gitmezsem ayıp olur sonuçta yeğenin için gidiyorum kimse için değil demiştim.
napsam..
canım benim yaşadığım şehirde, belediyeler gelip fazlalıkları alıyor. bir kaç gün önce arıyorsun, gelip alıyorlar. ama evin içine girmiyorlar, bahçen varsa bahçeye veya apartmanın dışına çıkarıyorsun. bir araştır bakalım, belki orda da vardır.Selam kizlar.
Ben bu ara sirazeden ciktim.zaten tum kumbarayi tirtikladim ustune dun gittim bizim atil durumda olan bir oda vardi eski koltuklar annem evlenirken aldigi taa 35 yillik ki attirmiyor anisi varmis.
Kullanilmayan esyalar felan..
Ben bu odayi kullanima acmak icin dun gittim iki kanepe birde tv aldim toplam 3000 tl.
Sonra magazadan cikarken yan taraf elektirikci daldim dukkana bir tane ahize aldim gelip takon dedim 70 tl.
Esyalar gelmeden odayi da boyatayim dedim boyaci yarin gelecek o ne tutar bilmiyorum.
Sorun su ki ben bu eski koltuklari nasil yok edecegim.yani cok eskiler birine versem almaz.cope atilmiyor ne yapsam bilemedim.
yemeğe çağrıldı ve dolaştı yaşlıları. benim eşim burda değil çağıramıyoruz. onların yemek vermekteki amacı aile hep bi arada olsun diye.bizde de askere gidecek olan genç, akrabalar tarafından tek tek yemeğe davet edilir. harçlık, hediye vs verilir. çağıramayan yaşlılara da kendisi allaha ısmarladık diye gider. yine harçlığı, hediyesi verilir. herkesin adeti çok farklı.
hımm anladım canım. bazı yerlerde asker yemeği, asker eğlencesi, asker kınası vs gibi etkinlikleri askerin kendi ailesi bizzat yapıyor da, öyle bir şey diye düşünmüştüm.yemeğe çağrıldı ve dolaştı yaşlıları. benim eşim burda değil çağıramıyoruz. onların yemek vermekteki amacı aile hep bi arada olsun diye.
1 hafta çok erken değil mi? çok fazla kilon olmadıkça bir haftada bariz bir kilo veremezsin zaten. gramlar oynar canım.Janita canım ben 1 haftadır yediklerime dikkat ediyorum ama hiç zafıylamadım sanırım. çok mutsuzum. illa aç mı kalayım öleyim mi acımdan.
Askerin annesi yani görümcem hiç bir etkinlik istemedi davul zurna falan. düşer bayılırım dayanamam diyor üzüntümden. hatta daha şimdiden oğlu gidince yatağa nasıl düşecek onun planını yapıyor.. allah sabır versin.hımm anladım canım. bazı yerlerde asker yemeği, asker eğlencesi, asker kınası vs gibi etkinlikleri askerin kendi ailesi bizzat yapıyor da, öyle bir şey diye düşünmüştüm.
allah bütün mehmetçiklerimizi korusun, ailelerine sabır versin. ülke olarak çok zor bir süreçten geçiyoruzAskerin annesi yani görümcem hiç bir etkinlik istemedi davul zurna falan. düşer bayılırım dayanamam diyor üzüntümden. hatta daha şimdiden oğlu gidince yatağa nasıl düşecek onun planını yapıyor.. allah sabır versin.
acele mi ediyorum yani, hım olabilir. spora gitmem şart ya böyle olmayacak hareketsiz.eşimi ikna etmem lazım1 hafta çok erken değil mi? çok fazla kilon olmadıkça bir haftada bariz bir kilo veremezsin zaten. gramlar oynar canım.
nasıl bir diyet uyguluyorsun bilmiyorum. günlük öğün sayısını beşe çıkartman şart, ayrıca mutlaka yürüyüşle, koşuyla desteklemelisin. veee boool bol su. yağların parçalanmasına yardımcı olacak ceviz, fındık ve badem gibi kuru yemişler de şart.acele mi ediyorum yani, hım olabilir. spora gitmem şart ya böyle olmayacak hareketsiz.eşimi ikna etmem lazım
babam çok şükür iyiye gidiyor. ben dün ve dün gece yanında kaldım. bugün öğlen amcama teslim ettim. annem de grip oldu, bulaştırmamak için gitmiyor. durumu böyle devam ederse, önümüzdeki hafta çıkaracaklarmış. biraz konuşmasında sıkıntı var işte. eve çıkınca düzenli olarak evde egzersizleri yaptırılacak. o da muhtemelen bana düşecek. sabahları erkenden gideceğim, öğle tatillerinde ve akşam iş çıkışlarında. buna şükürJanita baban nasıl oldu bu arada canım
başını ağrıtıyorum ama:) ekmek hiç yemiyorum. sabahları haşlanmış yumurta domates zeytin peynir yeşillik.nasıl bir diyet uyguluyorsun bilmiyorum. günlük öğün sayısını beşe çıkartman şart, ayrıca mutlaka yürüyüşle, koşuyla desteklemelisin. veee boool bol su. yağların parçalanmasına yardımcı olacak ceviz, fındık ve badem gibi kuru yemişler de şart.
çok şükür canım daha da iyiye gidecek inşallah.babam çok şükür iyiye gidiyor. ben dün ve dün gece yanında kaldım. bugün öğlen amcama teslim ettim. annem de grip oldu, bulaştırmamak için gitmiyor. durumu böyle devam ederse, önümüzdeki hafta çıkaracaklarmış. biraz konuşmasında sıkıntı var işte. eve çıkınca düzenli olarak evde egzersizleri yaptırılacak. o da muhtemelen bana düşecek. sabahları erkenden gideceğim, öğle tatillerinde ve akşam iş çıkışlarında. buna şükür
mutlaka diyetisyen desteği almalı derim.Janita yanlış hatirlamiyorsam bir spor salonunda calismaya da baslamistiniz. Henüz yeni insülin direnci teşhisi konulmuş birisi için genel olarak hem beslenme hem spor için tavsiyelerin var mı acaba ?
çok az yiyorsun. ekmeği tamamen kesmeni önermem. özellikle sabahları yulaf veya iki dilim tam buğday ekmeği yemelisin. pekmez veya bal, peynir, zeytin, bol yeşillik, közlenmiş biber. ara öğünden iç bahsetmemişsin. günde iki porsiyon meyveyi ara öğün olarak yiyebilirsin. vücudun onu aç bıraktığını görüp, kendisini savunmaya almış. yani kalorileri depolamaya gitmiş. bol sebze yemekleri, bulgur pilavı, balık, kırmızı et, tavuk bunları hiç tüketmiyor musun? badem, ceviz, fındık? aç kalarak zayıflanmaz canım, sadece sağlığından olursun. ayrıca mutlaka ama mutlaka spor.başını ağrıtıyorum ama:) ekmek hiç yemiyorum. sabahları haşlanmış yumurta domates zeytin peynir yeşillik.
öğlen ve akşam acıktığımda ise çok az zeytinyağlı salata, yoğurt, çorba. yada mevcut olan yemek uygunsa bikaç kaşık. arada meyve yiyorum.
hareket sıfır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?