Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bu ay eşimle Bi uygulama yapıyoruz.
Elden çok para harcıyoruz. Ama hesabımızı bilmiyoruz hiç. Bazen 2000 TL yi buluyor. Bu ay her cumartesi ( ekim 15 cumartesiye denk geldi diye) 400 TL çektik bankadan. Bir hafta yetirmeye çalıştık. 2 haftadır iyi gidiyoruz. Bakalım bu hafta Nasıl olacak.
Oğluşa her gün harçlık veriyordum. O da haftalık istedi. 20 TL veriyorum her pazartesi. Pek harcamıyor. Biriktiriyor. Cuma günü kalanı kumbaraya atıyor. Geçen hafta hepsini, bu hafta 17 TL sini attı.

Uff kıs geliyo benim kilo veremem artik, almasam bari.
Cok yiyorum bu ara.
Evdeyim surekli bisiler atistiriyorum.
Kilo vermem gerek acil.
Ve kolay kilo veren bir metobolizmam yok.
Napicam bakalim
canım kış aylarında metabolizma yavaşlar ve doğal olarak 1-2 kg alınır. çok çok dikkat edilirse kilo vermek değil de, kilo sabit tutulabilir. kış aylarında hafif bir yağlanmanın olması, soğuktan korunmak için doğal olandır. o kadar dert etme bence, almamaya çalışsan kafi. hatırladığım kadarıyla fazla kilon da yoktu

Son düzenleme:
bizde de askere gidecek olan genç, akrabalar tarafından tek tek yemeğe davet edilir. harçlık, hediye vs verilir. çağıramayan yaşlılara da kendisi allaha ısmarladık diye gider. yine harçlığı, hediyesi verilir. herkesin adeti çok farklı.

canım benim yaşadığım şehirde, belediyeler gelip fazlalıkları alıyor. bir kaç gün önce arıyorsun, gelip alıyorlar. ama evin içine girmiyorlar, bahçen varsa bahçeye veya apartmanın dışına çıkarıyorsun. bir araştır bakalım, belki orda da vardır.

yemeğe çağrıldı ve dolaştı yaşlıları. benim eşim burda değil çağıramıyoruz. onların yemek vermekteki amacı aile hep bi arada olsun diye.

yemeğe çağrıldı ve dolaştı yaşlıları. benim eşim burda değil çağıramıyoruz. onların yemek vermekteki amacı aile hep bi arada olsun diye.
hımm anladım canım. bazı yerlerde asker yemeği, asker eğlencesi, asker kınası vs gibi etkinlikleri askerin kendi ailesi bizzat yapıyor da, öyle bir şey diye düşünmüştüm.

Janita canım ben 1 haftadır yediklerime dikkat ediyorum ama hiç zafıylamadım sanırım. çok mutsuzum. illa aç mı kalayım öleyim mi acımdan.

Janita canım ben 1 haftadır yediklerime dikkat ediyorum ama hiç zafıylamadım sanırım. çok mutsuzum. illa aç mı kalayım öleyim mi acımdan.
1 hafta çok erken değil mi? çok fazla kilon olmadıkça bir haftada bariz bir kilo veremezsin zaten. gramlar oynar canım.

hımm anladım canım. bazı yerlerde asker yemeği, asker eğlencesi, asker kınası vs gibi etkinlikleri askerin kendi ailesi bizzat yapıyor da, öyle bir şey diye düşünmüştüm.
Askerin annesi yani görümcem hiç bir etkinlik istemedi davul zurna falan. düşer bayılırım dayanamam diyor üzüntümden. hatta daha şimdiden oğlu gidince yatağa nasıl düşecek onun planını yapıyor.. allah sabır versin.

allah bütün mehmetçiklerimizi korusun, ailelerine sabır versin. ülke olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz

1 hafta çok erken değil mi? çok fazla kilon olmadıkça bir haftada bariz bir kilo veremezsin zaten. gramlar oynar canım.
acele mi ediyorum yani, hım olabilir. spora gitmem şart ya böyle olmayacak hareketsiz.eşimi ikna etmem lazım

acele mi ediyorum yani, hım olabilir. spora gitmem şart ya böyle olmayacak hareketsiz.eşimi ikna etmem lazım
nasıl bir diyet uyguluyorsun bilmiyorum. günlük öğün sayısını beşe çıkartman şart, ayrıca mutlaka yürüyüşle, koşuyla desteklemelisin. veee boool bol su. yağların parçalanmasına yardımcı olacak ceviz, fındık ve badem gibi kuru yemişler de şart.

Janita baban nasıl oldu bu arada canım
babam çok şükür iyiye gidiyor. ben dün ve dün gece yanında kaldım. bugün öğlen amcama teslim ettim. annem de grip oldu, bulaştırmamak için gitmiyor. durumu böyle devam ederse, önümüzdeki hafta çıkaracaklarmış. biraz konuşmasında sıkıntı var işte. eve çıkınca düzenli olarak evde egzersizleri yaptırılacak. o da muhtemelen bana düşecek. sabahları erkenden gideceğim, öğle tatillerinde ve akşam iş çıkışlarında. buna şükür

başını ağrıtıyorum ama:) ekmek hiç yemiyorum. sabahları haşlanmış yumurta domates zeytin peynir yeşillik.
öğlen ve akşam acıktığımda ise çok az zeytinyağlı salata, yoğurt, çorba. yada mevcut olan yemek uygunsa bikaç kaşık. arada meyve yiyorum.
hareket sıfır

çok şükür canım daha da iyiye gidecek inşallah.

Janita yanlış hatirlamiyorsam bir spor salonunda calismaya da baslamistiniz. Henüz yeni insülin direnci teşhisi konulmuş birisi için genel olarak hem beslenme hem spor için tavsiyelerin var mı acaba ?

Janita yanlış hatirlamiyorsam bir spor salonunda calismaya da baslamistiniz. Henüz yeni insülin direnci teşhisi konulmuş birisi için genel olarak hem beslenme hem spor için tavsiyelerin var mı acaba ?
mutlaka diyetisyen desteği almalı derim. benim beslenme üzerine bir kaç sertifikam var ama uzman bir diyetisyen kadar elbet bilgim yok canım. spor olarak açık havada tempolu yürüyüş tavsiye ederim.

çok az yiyorsun. ekmeği tamamen kesmeni önermem. özellikle sabahları yulaf veya iki dilim tam buğday ekmeği yemelisin. pekmez veya bal, peynir, zeytin, bol yeşillik, közlenmiş biber. ara öğünden iç bahsetmemişsin. günde iki porsiyon meyveyi ara öğün olarak yiyebilirsin. vücudun onu aç bıraktığını görüp, kendisini savunmaya almış. yani kalorileri depolamaya gitmiş. bol sebze yemekleri, bulgur pilavı, balık, kırmızı et, tavuk bunları hiç tüketmiyor musun? badem, ceviz, fındık? aç kalarak zayıflanmaz canım, sadece sağlığından olursun. ayrıca mutlaka ama mutlaka spor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…