- 21 Ağustos 2015
- 32.157
- 97.600
- 798
- 38
Ya senin kardesin tabiki gitmemek olmaz.Artık düğünler eskisi gibi değilki tamam hayat devam ediyor insanlar nasıl Fink Fink geziyorsa düğünler de yapılacak tabiki. Ama gitmemek de bir seçenek ve kimsenin kusup gönül koyacak lüksü yok.
Geçen hafta kardeşimin düğünü oldu marttan beri erteleniyor.
O kadar önlem alındı, herkes davet edilmedi ona rağmen tırıs tiristim. Çift maske, zırt pırt dezenfektan surmeler. İnsanlar dagilinca ailece bir oyun havası oynayalım dediler pistin en köşesinde kendimce takıldım.
Yeni doğmuş bebekle gelen vardı, bebek herkesin kucağında gezdi düğün boyu
Mecburi olmasa gitmezdim, bu süreçte insan içine hiç karışmadim ona rağmen tedirgin oluyorum.
Kuzen düğününe de takı yollamak yeterli bence.
Sen mecburen ise gidiyorsun, keyfi gezmiyorsun ki annene benden litrelik dezenfektan
Aynı bir tane de bende mevcut hatta görmeden gözü dönüyor anne bişeyleeeer diyorAynı şeyler ya
Yemeyecekmiş ama ıvır zıvırı görünce gözü dönüyor
Kesinlikle ben de öyleyim. Pahalıysa da bir şekilde vazgeçiririm. Çocuğun göZü kalsın istemem.Yaptıkça beklentiye giriyor insan oğlu.
Ben iki çocuk ile çıkınca mutlaka soruyorum bak o aldı sen istermisin. Bir çocuğun diğerinde gözü kalmasını istemem çünkü o mal ona da hayır getirmez.
Ya benim kardeşim abur cubur konusunda çok katı yeğenlerime hiç yedirmedi. Ama yeğenlerim birinde görünce falan bakıyorlardı küçükken icim giderdi yine alınmazdı. Artık büyüdüler zararlı olduğunu kabullendiler bakmıyorlar istemiyorlar daKesinlikle ben de öyleyim. Pahalıysa da bir şekilde vazgeçiririm. Çocuğun göZü kalsın istemem.
Bitane bendede var o modelden ben mutfak topluyorum iş yapıyorum geçen dondurma vermiş yer gök çikolatalı olmuş hali sehba ve koltuk batmosti bide yeni örtü serdim eline tabak vermemiş dinlenip yiyo dondurmayı baya kızdım dikkat etmiyorlar nasılsa temizleyen varSelam kızlar
Ben ancak gelebildim. Sabah kahvaltıdan sonra mutfağı toparladım. Hazırlandık gittik doktora çok şükür nihayet kapanmış. Bu defa ağlamadı doktor çok sevimli. Hastane değiştirdiği için yeni yerine gittik.
orada pazar vardı uğrayayım dedim eşime yok falan filan. Neyse sonra metroya gittik fiyatlar hiç de ucuz değildi.Rulo kat vardı tek tek paketli olan ondan aldık. 23 tl verdik. Çıktık. Oraya yakında pazar vardı yine boşver dedi. Dönüşte markete uğradım. Taze soğan maydonoz domates salatalık dolma biber sivri biber kahvaltılık kıl biber çilek çeri domates aldım 25 tl verdim.
sonra eve geldik çay yaptık abur cubur kurabiye kuruyemiş yedik. sonra film izledik kız uyumadı ona da çizgi film açtık.
sonra marketten alacaklarım vardı kızı parka götürdük. Ardından markete gittik bimden zeytin Nişastakıza meyveli yoğurt soda sade meyveli soda sakız aldık 47 tl karttan çektik. Şok markete uğradık. Sıvı yağ un süt kıza balon aldık 54 tl karttan ödedik. Eve geldik onları yerleştir mutfağı topla bugün evi toparlamadım ev savaş alanı demekki hergün toparlamasam halim harap. Alıyor onu oraya bunu bıuraya atıyor. İnanılmaz dağıtıyor evi çamaşır katlıyorum daha dolaba koymadan alıp darmadağın yaptı. Ne zaman biter bu dağıtması bilmiyorum. Eşime de kızdım çocuk çikolata yiyor yanında dön de bir bak koltuk halı çikolata. Ben mutfakta iki iş nasıl yapayım. Ne zaman bıraksam ortalık harap.
Kızı banyo yaptırdım uyuttum. Gün bitti. Biraz sonra devam edeceğim toparlamaya. Çok yazdım affola
Mama suyunu kahve makinan varsa onda ısıt canım.,Bende de çaycı var öyle duruyor. Diğer evde kullanıyordum ama bu evde bıraktım. Ocağım çok hızlı kaynatıyor. Ayda yılda bir kullanıyorum.Acil kettle almamızlazım.
Evdeki tefal caycıydı rahat 5 senesi var.
Düğmesi atıyor.
Isıtırken dugmeyi elimle tutuyorm
Mama yaparken cok zor oluyor tek elle ,Alya bırakmıyor bide.
Yemek suyu,kahve herseyi kettle hallediorm
Ama begendiğim kettlelar uber pahalı
Retro kettle istiyorım minik bisey olsn 500 drn baslıyor
Suna acayip yükseldim
Bide vestelin var 339 o da sirin
Menenjit aşısı bence de önemli ama şimdi yeni çeşiti çıkmış o mu acaba. Doktor bize söylemişti onu yaptırmadık oldukça da pahalıydı. Eski menenjit aşısını yaptırdık.Selam kızlar geçenlerde özel aşı konuşulmuştu
Ben özel aşıları yaptırmamıştım
Ama aklımda hep menenjit aşısı yaptırsammı diye
Nimenrix olan tek doz aşıyı yaptırmayı düşünüyorum bu ara
4 yaşında kızım tedirgin oluyorum yan etki olmuyo yazmışlar çoğu yerde
Yaptırmasam sürekli aklımda ya pişman olursam diye ilerde
Bide nimenrix yaptırsam bide b grubu bexero diye bi aşıda varmış falan kafam çok karıştı bilgisi olan var mı acaba
Geçmiş olsun kuzu. O sarmayı bir de ben yapabilsemÜtüyü bitirdim oğlanı yıkadım, duş aldım
Hikaye okudum, Şimdi boya yapıyoruz.
Uyandığından bu saatte miğdem ağrıyor, bir türlü geçmedi.
Hayat gittikçe daha da kötüye gidiyor. Çocuklarımızın geleceği için kaygım çok. Bilmiyorum belki kimine ters gelebilir ama bu şartlarda çok çocuk doğurmayı hiç akıllıca görmüyorum. Dünyaya gelen çocuklara yetebilelim yeter. Geleceğe hiç umutla bakamıyorum. Çok karamsar konuştum galibaMaalesef çok çocuk o uzak diyarlarda el uzatılmasını bekliyor.
Ayyy çok bunaltıcı. Her defasında bir bahane bul. Yoksa kurtuluşu yokacma yaptim 1 tepsi bitti iyimii
Ne ara pistide yediler anlayamadim bile.
Kek yaptim kayisili onunda yarisi bitti.
Ne ozlemisler yahu.
pesine tavuklu patatesli sis verdim firina
Yanina pilav.
Camasir astim.
Baskada bisi yapamadim
elti kizi aradi
kahveye gelim musaitsen diyo
Bunlarin kahveyle baslayan gece 12yi bulan gelme isteklerinden bezdim.
Babama gidicez dedim ki gidicez 8 gibi.
Durup durup bir yerden cikiyolla.
Esimde diyo annesine gitsin
Alem kadın yaaaKardesim kuzen düğününe gitcekmis ay sonu
Annme dedim bak gelir o diye
Yok artk gelmez 2 cocukla bu virüste dedi
Gör bak dedim
Bugun yazıyo teyzm cok mutlu oluruz gelirseniz demis(bana da aynısını dedi.Valla sen mutlu olcn diye virüs kapamam teyze dicektim)
İns geliriz dedim gectim
Gitmezsek ayıp olur diyo
Dedim ben takısını yollarım gidemem cocıkla
Annsm zaten bana laf sokck diye
Onlar cok koruyolar kendilerini
Cockları cok korıyolar diyip duruyodu
Biz sanki attık sokaga cocugumuzu
Anne tatile bile gitti nasıl korumak o dedim
Eve girince hemen dezenfekte eidyolar kendilerini
Evde dezenfektan var diyo
Hee tmm ozmn dedim dezenfektan varsa
Bugun de yemege gitmisler
Ordan amcamlara caya gitmisler
Ama annem cok iyi koruyolar kendilerini diyo
Ben calıstıgım icin herkese virüs bulastıracak olan benim
Benden gelir virüs gelirse anneme göre
Ne güzel hiç öyle ortam olamadı. Başta eşim olmak üzere bulunduğumuz ortamlarda gördü çok şeyi.Ya benim kardeşim abur cubur konusunda çok katı yeğenlerime hiç yedirmedi. Ama yeğenlerim birinde görünce falan bakıyorlardı küçükken icim giderdi yine alınmazdı. Artık büyüdüler zararlı olduğunu kabullendiler bakmıyorlar istemiyorlar da
Nasıl kızıyorum varya aynı şeyi yapıyor. Eline veriyor ama hiç takip yok. Ben silip toparlarken kıza da oturup yemedin diye kızarken, bir de telefonda bişey gösterdi ya bakamam dedim. Ev bakıyorum ev dedi. Başka zaman bak dedimBitane bendede var o modelden ben mutfak topluyorum iş yapıyorum geçen dondurma vermiş yer gök çikolatalı olmuş hali sehba ve koltuk batmosti bide yeni örtü serdim eline tabak vermemiş dinlenip yiyo dondurmayı baya kızdım dikkat etmiyorlar nasılsa temizleyen var
Sağol kuzumGeçmiş olsun kuzu. O sarmayı bir de ben yapabilsembir fırsat bulsmıyorum
Çok haklısınHayat gittikçe daha da kötüye gidiyor. Çocuklarımızın geleceği için kaygım çok. Bilmiyorum belki kimine ters gelebilir ama bu şartlarda çok çocuk doğurmayı hiç akıllıca görmüyorum. Dünyaya gelen çocuklara yetebilelim yeter. Geleceğe hiç umutla bakamıyorum. Çok karamsar konuştum galiba
Evet ya o tarif guzel tuttuSenin açma çok lezzetli oluyor ama bitmesi normal.
Ben senin tarifle yapınca biz bile sicagiyla yarısını göturuyoruz
Elti kızına da pessss virüs kol geziyor hala gezme peşinde
sana detayli seederim kuzu mutlaka dene kilo almak garantili tarifŞekli elti kızına kulüpçe gıcık oluyoruz
Yırtık neyse
Bende o açma tarifini istiyorum
Hayatım da hiç yapmadım belkim olur
evet kahve mak. su isitmak banada kolay geliyorMama suyunu kahve makinan varsa onda ısıt canım.,Bende de çaycı var öyle duruyor. Diğer evde kullanıyordum ama bu evde bıraktım. Ocağım çok hızlı kaynatıyor. Ayda yılda bir kullanıyorum.
Kahve mak.arcelik telve var kuzu su olmuo onda.Mama suyunu kahve makinan varsa onda ısıt canım.,Bende de çaycı var öyle duruyor. Diğer evde kullanıyordum ama bu evde bıraktım. Ocağım çok hızlı kaynatıyor. Ayda yılda bir kullanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?