Küçük Düşün Büyük Olsun!

bendekiler bitti bunu yirimm
6 kaseyi yemis olamam diyorum ama yedim
nasil bir asure istediyse canim
eline saglik Allah kabul etsin
Sağol canım.
Koca tencere çıktı benim yaptığım, az ölçü koydum ama ilk yapisim ölçüyü tutturamadim
Bir hafta yerim artık
İki kase sıcak sıcak huplettim bile
İstersen büyük borcamla yollarım sana, kaseyi kızlar alsın

vallahi cok bereketli sukadar seyin bir araya gelip boyle bir tat ortaya cikmasi ne tuhaf
Allahin nimetleri

İtiraf ediyim asureyi hiç sevmem haşlanmıs nohut ve fasulyeli bir şeyi tatlı olarak göremiyorum bir türlü.olmadı yani olduramadım kafamda
Eskiden ben de böyle düşünür ve yemezdim
Bir gün mecburen yemek durumunda kaldım efsooooymus bu yıllarca niye yemedim dedim
Tatlıların sultanı valla

Kızlar selam
Sabah rutin oğlan derse sonra kahvaltı yaptık
İlk derse bal bir kaşık atıyor ağzına giriyor sonra ilk teneffüste kahvaltı
Ütüyü bitirdim
Oğlanı yıkadım kendim duş aldım

Çizgi dersine katıldım sonra bir derste İngilizce başında bekledim yoksa kaytarıyor

Yemeğim bu akşam yeter yancı kuvvetlere başvuracağım
Yumurtalı kesme makarna yapacağım taze fasulyem var
Oğlanında domates çorbası var yumurtalı makarnayı seviyor
Acıkırsa köfte kızartırım şuan olanım bu
Yine bir baskın yaparım derse sonra tv açıp kestireceğim çok uykum var

Selam kizlar şuan 3 kase aşuremi yerken yazıyorum esimde 2 günlüğüne araba var sabah kahvaltiya bir borekci var meşhur oraya gidip şu böreğı yedik ortalik topladim paspas çekip toz aldim hava çok sıcak yine oğlanı yikiycam domates salatalik alicam onura giderim eşim çıktı isleri vardı erken gelirse markete çıkmak lazım o zmn alirim belki gözüm kesmiyor çok sicak

Slm kızlar dün olan hastaydı isal kusma bide dün kv gil geldi olanın hasta olduğunu biliyor eşim telefon etti ee yemek hazırla olan hasta yemek filan yapmadım çorba yaptıydım pidrciye pide verdim her zamanı bir görüyor bunlar eşim kv diyoki burada kal babam nasılsa uzaga işe gitmek diyo sinir oldum kp dedik daha gecen hafta burdaydın yürü dedi sanki anasıyla akşama kadar ben kalıyom kendi kalmıyor

Kızlar selam
Evi süpürüp sildim. Arkadaşla görüşecektik ama net değildi. Kızlar birlikte oynasın diye niyetlenmiştik. Sonra geç haberleştik o arada evi kaldırdım süpürdüm detaylı. Yine kapılar kaldı. Geldiler ama ikisinin de uyku saatiydi bir de bu ara oyuncak paylaşmama huyu başladı ne zaman geçer bilmiyorum. Sürekli söylüyorum arkadaşınla oyuncağını paylaş diye. Ondan dolayı arkadaşla sık sık görüşelim de öğrensinler diyoruz. Çünkü tek büyüyen çocuk ikisi de.
onlar gitti kız uyudu şimdi. Zaten uyuyacaktı gelecekler diye uyutmamıştım. Bu saatte uyudu.
artık gece ayaktayım.Muhabete beklerim Akşam parkamı götürsem biraz yorulur.
Eşim de aramış aşure yapsakmı diyor. Yapsam ben de annemden güzel yaparım tabi benim annem de duymasın.
iki yıldır eşim teyzeyi çağırıyor aşure yaptırmak için. Bu yıl kime vereceksin dedim. İş yerine götürürüm diyor.
neyse bakalım belli niyetlenmiş.Teyzeyi çağırmak lazım diyor.Her yıl kadına ayıpya.
hoş kendimiz de yaparız. Çağır o zaman dedim. zaten geçen hafta gelecekti misafir var dersin dedi bana.yok hafta sonu çağırma diyor. Beni kötü gelin yapacak.
bir de eşim aşure yapınca bol keseden malzeme doldurtturuyor. Emine Erdoğanın aşuresini sollar o derece yani.
Bu birikim topiğinde öyle aşure paylaşmak ayıp olmazmı şimdi açıkcası bir aşure bize payağı paraya malolur

Ayy ne sinir durum. Hiç hazlanmadığım şey. Benim eşim de hafta sonu çağırma der. Kaç defa bana kızmıştı çağırdım diye. Ee iyi de hafta içi sanki yüzünü görüyor teyzenin. İşten geç geliyor gelince uyuyor. Maksat onlara ayıp olmasın derdindeler bence.

Selam kızlar
İşten çıktım eve girmeden markete gittik 120 TL harcadık geldik
Annem gitmeden bamya vardı dolapta onu pişirmiş sağolsun eşim yemicem ben dedi yemek yiyip eşim işe gidince istenmeyen şeylerden kurtulma operasyonu yapasim var uyuyup kalmazsam
Ev temiz olunca içim rahat oluyo anca kendime bakmaya sıra geliyor

Çok yoruldum
Kayınpederim ile gittik alış verişe
560 tl harcadım
Evde eksik çoktu birazda stok derken çok yoruldum
Geldim kıymayı köfte yaptım dondurucu ya attım
Bütün tavuk parçalattım, tuz ile yıkadım onu da attım dondurucuya
Süt almıştım yoğurt yaptım( bizde yoğurt çabuk bitiyor)
Hamur yoğurmuştum bir tepsi onu yaptım
Aldıklarımı yıka pakla kaldır çok yoruldum
4 kilo pril
4 kilo omo matik
Domestos
5 kilo un
1 litre sıvı yağ
6 lı soda
Bir kilo kıyma
Bir bütün tavuk
Tulum , ezine,top peynir
Salam
Sucuk
1 kilo tere yağ
Domates
Salatalık
Biber
2 paket haş haş
Dere otu, maydanoz,roka
Patates 2 kilo
10 litre su
Kefir
Kavun
Üzüm
Muz
2,5 kilo pirinç
1 kilo mercimek
2 paket makarna
Sanırım bunlardı

400 tl çek ile aldım cebinden 160 tl harcamış oldum
Çok şükür bu aylık acil olanlar ve stoklar alındı
Pazartesi Pazar’dan kayınpedere domates muz aldırsam beni 23 e kadar idare etmesi gerek . Karta yüklenmek istemiyorum. Arabaya 1.350 tl harcamış bugün hey heyli

Yarın eşimin memleketten kuzeni gelecek
Cumartesi sınavı varmış
Tek gelecek otel de kalacak akşam yemeğinde bizde
Menü et kavurup pilav salata düşündüm
Bugün çok yoruldum ama erken yatmak niyetim
Yarın ortalığı süpürürüm yine
Kalan ütüyü de yapıp günü kapatırım

Canım seninde imtihanın eşinin ailesi heralde çocuğun hasta bide gelip kalmak nedir kaliyorsa yardımı olsun çocukla uğraşıyorum de yemegi yapıp destek olsun en azından insanlar ne kadar bencil olabiliyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…