Küçük Düşün Büyük Olsun!

İYi bari ya .bizim cocuklara benim de yaptırasın var aslında bi arastırmam lazım

Ya lelli ben onları cok pahalı buluyorum.tam buğday ununu migrostan falan alıcam.bir tarhana alabilirdim onu da annem ben yapayım dedi.migrosta tam bugday unlu makarnalar var yaparsam onları alsam olmaz mı ?
Ben 1 yasina kadar almayi dusunuyorum.
200tl veririm tamam ama 2-3 ay gider diyede tahmin ediyorum cogu 500gr.

Neticede sabah kahvalti vericem, corba yapicam, yogurt mayalicam meyve puresi yapicam.
Ordan aldigim muhallebi irmik un falan ancak muhallebilik, mamalik. aksam ya da sabahlari altarnatif olur.
Mesela pancake, krep yapma zamani gelince kendim tam bugday ununu keciboynuzu tozu, pekmez falan katarim.
elma konsantresiyle tatlandiririm falan.
Keciboynuzu ozu ve elma konsantresini tatlandirmak icin kullanicam.
Etrafimdaki tarhanalara guvenemedim baharatsiz olmali yarim kilolukda olsa kiydim paraya valla.
Epey gider neticede az az yapicam.

Ama tabiki etraftaki organik seylerede bakilir.
Ben suan market gezmek istemiyorum.
Int. alsam hep kargo cikiyor tek parca urune kargolar odersemde boynuz kulagi geciyor.
Ben evde tam bugday unu alip makarna yapicam.
Eriste kesmeyi biliyorum havuc suyuyla, ispanakla,pancar suyuyla yaparim 1 beze 1 beze (tabi severse)

Son düzenleme:
Makarnavitmaya baydim 207tl zabah zabah.
Ama makarna bulgur bunlari almadim tabi
O karisimlardanda almam.
bebek irmigi, bebek muhallebisi, keciboynuzu pekmezi, elma konsantresi falan aldim.
Denim bakim severse kizim alirim 1-2 defa daha
Kendim lor, labne, yogurt ve peynir alti suyu yapicam.
ilikli kemik suyunuda annem yapacak.
Hatta ilerleyen aylarda paça da eklicem corbalarina az az ne yedirirsem ayinda kâr bana buyudukce yemiyolar malum.

Sabah hemen hizli hizli evi topladim kiz uyanmadan.
esimde diyo nie acele ediyosun.
dedim kiz uyancak daginik salon.
Mutfagi topladim.
Toz aldim.
Ev supurup yemek yapicam.
Kiz esniyo geri uyutim biraz.
1 saat de uyusa yeterdi.

Aynen cok gider aslında .ben de pekmezle tatlandırayım diyorum .keçiboynuzu özü mantıklı ama

Aynen cok gider aslında .ben de pekmezle tatlandırayım diyorum .keçiboynuzu özü mantıklı ama
keciboynuzu oksuruge astima falan inan ilac.
Tozuda, pekmezide.
Yedirmeye calis mutlaka.
Tozunu yediremezsem ben pancake zamani onlara akaticam.
Kek yaparim ona katarim.
Kisin bize ilac olur bunlar.
Ihlamuruda eksik etme
Ben ihlamuru, ayva, armut, elmayla kaynatip icircem
Icmezse bebe bisk, muhallebilerine mutlaka katicam.
Biz kisin ihlamur cok iceriz hic demlik inmez asagi masallah oyle cokda hasta olmayiz.

Ben alip bi denim bakim yani 3ay gider diye tahmin ediyorum boyle olursa uyguna bile gelmis oluyor.

Dunude guzel atlattim minik 1 dilim kek yedim sadece ama aksam yemedim sadece balik salata.
Aclik hic yok ve enerjim daha iyi.
Yukledim vucuda unu sekeri vucudumu kendim hantallastirdim.

Kis geliyor pirasalar, pazilar, kerevizler pisiririm.
semizotunuda ozlemisim dun ekmeksiz yedim koca 1 tabak.
Kizi salliyorum uyusun oglanla kahvalti yapicaz.
oglene kendime bisi yapmam lazim.
Kabaklari halka yapip cok az yagda dondurup uzerine bol yugurt dereotuyla yiyebilirim.
semizotu az kaldi o da aksama olsun
Mercimek corbasi ve sulu kofte yapicam daha.
Haydi bismillah.

Ah lelli ikizler anne sütü almıyor zaten kıs en büyük korkum resmen. Ihlamur alıcam inşallah ben de ona alıstırayım cocukları diyorum bakalım nasip

Ah lelli ikizler anne sütü almıyor zaten kıs en büyük korkum resmen. Ihlamur alıcam inşallah ben de ona alıstırayım cocukları diyorum bakalım nasip
Bende takviye kullaniyorum gun icerisinde.
Kisin zaten evde oluruz uyaninca yelek giydiririz hemen ayaklarinada patik.
Sirtini ayagini sicak tutarsak bisi olmaz insallah.
Meyve ve sebzelerden vitaminlede desteklicez tabi.
Ben uzun kollu giydiriyorum kac gundur.
Bu sabahda sirtina yelek gecirdim.

kollarindan yuzunden falan anliyorum soguk mu bakiyorum.
Disari cikarkende hep yagmurlugunu kapadim.
Hem vurus hemde ruzgar yemesini engelliyorum.

carrefouronlineden bisiler alicam galiba.
alo 8kg 40tl
solo 32li 32tl.
Eksikler var cikip alsam ayni fiyatdir ortalik malum zamlar.
siviyagda lazim.
Gun icinde geliyo siparis girince.
bi 150tl de oraya bayicim galiba kart kesildi hemen cosuyor ode ode bitmez dunyalik isler iste.

lelli bende hiç vermedim
senin dediğin gibi çorba meyve püresi öyle devam ettim
o mamaların içeriği senin yaptıgın tarhanadan daha iyi olamz bence :)

günaydın kulubün güzel kızları :)
geldim işleri toparladım sizede bir selam çakıyım dedim
tam bir paranoyanın ortasında kaldım
IK eve git diyor , ekip lideri kal haftaya git diyor
bana sorsan hiç fark etmez, sonuçta oğlana babaanne bakıyor.benim için en önemli konu oğlum o da açıkta değil çok şükür. babaanne dersleri tekrar da yapıyor :):) burası en kaymaklı kısmı
öğlen yürüşe gitmeyi planlıyorum
yemekten sonra şöyle çıkar bir yürür gelirim
evde kalınca işten gözümü açamıyorum
işyerinde dinleniyorum :):) şaka gibi yaa

Şimdi ağlayıp yaptırmaya çalışır. Alışmasın bence de. Sonra başetmek zor olur. Ben ağladığı zaman hiç yapmadım.

Yedirebildiğini yedir canım. Ben bebekken de bu saydıklarının çoğunu yediremedim. Kefir istedim hiç içiremedim. Tabi şimdiye göre daha iyi yemiş haliydi bebekliği. İnşallah iştahlı olur. Hiç zorlamaz annesini kuzum

lelli bende hiç vermedim
senin dediğin gibi çorba meyve püresi öyle devam ettim
o mamaların içeriği senin yaptıgın tarhanadan daha iyi olamz bence :)
biz hallederiz bacım.
Simdilik bir hevesliyim ilerleyen zamanlarda bakicimmm gidisata

insallah tek temennim.
Oglan kucukken yerdi sonra secmeye basladi.
kerevizinden yesilmercimegine, bamyasindan brokolisine kadar yedi.
Istahliydi yani tabagini bitirirdi.
Kizlada deneyerek gorcez bakalim

Selam kızlar
Bugün bir kafam sersem. Ben de un ve şekeri kesmem ve yürüyüş yapmam lazım. Halsizlik yapıyor.
gece yattım tam uykuya daldım bir baktım pıtpıt kız uyandı yanımıza geldi yattı.Sonrasında uyudummu tabiki kaç defa uyandım. Ve uykumu alamadım. Çünkü yatakta deli gibi yatıyor ayaklar babasının kafada
Koci de diyor nasıl uyuyor kafama tekme yedim sabaha kadar. Eee kendi diyordu kızım uyanınca anneyi götürme gel anneyle babanın yanına yat diye. Artık hergün geliyor. Bir yerden sonra der odasında yat isterse sen. Çünkü hiç uyuyamayacak ya da zamanla alışacak.
bir kahve yaptım belki kendime gelirim.
Bugün yemeğim de var.,kızı uyanınca parka götürürüm sanırım. O uyurken biraz uyumaya niyetim var
Keşke erken uyusa.
hiç uykusuzluğa alışkın değilim kızlar. Allah uykusuz kalan annelere sabır versin bebelerine uyku versin.

Kahve ve sizden sonra ütüye giriştim. Hemen benim marifetli kızımda aldı ütüsünü. :)
Sonra biraz ütü yaptım. Arkadaş aradı kaş rötuşunu yapalımmı saat 4 te diye., sabah konuşmuştuk çocuğun dersi vardı konuşuruz dedik. Ben de işe giriştim. Kızı da akşam parka götürürüm dedim.
o arada kitaplar geldi. Anne oku neyse bıraktım okudun yeni kitaplarını. Sonra uykuya gidelim dedik.
yine ütüm yarım kaldı. Bir keramet var benim ütü yapmamda hep bir aksilik çıkıyor
1 saattir uyutmak için uğraşıyorum uyanınca parka gideceğiz falan dedim inşallah uyur. Gündüz uykusu zor oluyor. Ama uyutmazsam da saat 5 ten sonra deliye dönüyor. Öyle bir karmaşık. Neyse sonra diğer arkadaş aradı akşamüstü parka götürelimmi çocukları diye. Durumu izah ettim bakalım o da uyutabilirse aynı saatte götürmeye çalışacağız. Bayağı yoğun gün oldu sanki :)))
Uyuma planımı zaten unuttum. Ütüyü de ertelerim.

lc nin interneti jet gibi
hemen getirdi aldıklarımı
çok da memnun kaldım açıkcası
akşama kuru dolma , yaprak sarma ve çorbam var
salatamı da yapmıştım
gidince hemen ısıtıp yeriz oğlanın derslerine bakarım
benim KK yine rekora koşuyor ya 5.000 TL geldi
bitmiyordu yaa:):)
ihtiyaç bitmiyor
allahım sağlıkla 31 ocak gelirsem çok memnun olacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…