Küçük Düşün Büyük Olsun!

Hayırlı uğurlu olsun inşallah
Rabbim helalinden boool bereketli kazançlar nasip etsin
Amin canim sagolasin
Dış çıkarırken öyle oluyolar canim iştah azalıyor benimki aynı ay 3 dış patlamıştı uykusunda bile sızlanıyordu bazen uykusuda ondan dir muhtemel
ya yemiyo uzuluyorum.
aksam 2 bebe bisk ezdim armut puresine bari tutsun az dedim midesini.
yarisini uzerine yedirdi yarisini kendi yedi.
Yiyodu normalde muhallebi falan.
Gecer bir an once insallah.
Hayırlı olsun kuzum helal kazançlar nasip etsin rabbim hastane işini önceden bakıyorlardı sonuca ama. Pandemi diyemi randevu istiyolar ki
sagol cnm evet bu surec yuzunden ve randevu bulamiyorum
sagool canim Allah razi olsun
Merak ettim hangi arabaymış o bırak alsın sende keyfini sür
peugeot 3008

corolla var suan bizde

Bugun yeminle gün bitmedi.
Bence 30saat falan bugun eminim ama kanitlayamam.

yemek hazirla erbaslara kizi yedir
pesine kahve bisk. pastasi
3 yemeklik sulu koftelik yuvarladim attim buzluga.
maydanoz dereotu vardi onlari ayikladim buzluga attim.

Kizi pasladim esime ayy hala 20dk 20dk uyuyo uyaniyo.
Dalamiyor.
uzandim az ayaklarim acidi tum gun ayaktaydim.

Yarin kiza havuclu terbiyeli corba yapicam.
püre yapmam lazim birazda gunluk yapiyorum az az.
Oglana spagetti ,nugget yaparim.
Artik aksamdan dusunuyorum ya da not aliyorum unutuyorum yoksa napcaktim ne pisircektim diye.
O an aklima gelmiyo.

Esime dedim arabayi ıslatalim
yemege goturcek dedim az daha beklimde kiz otursun iyice en azindan gidince mama sandalyesine oturur☺
Ahh aslinda haftasonu bolu yapasimiz var bi yer buldum uygunda abanta yakin ama iste kız elimizi bagliyor hava degisimi korkutuyor beni.
yoksa yemekle yirtamazdi yani

ooo hazir yemek en sevdigimm
ne cagiranim var ne hazirlayanimm cok acinasiyimm

Aklima kuru dolma vuruyo bu ara ama benden baskasi yemiyo
sirf kendim icinde yapmaya useniyorum.
Halam falam gelse keske bahane olur biri yaparim yeriz.
Hazir satilan bulursam alim bir yerde en azindan hevesim gecer.
Kuruluklarda masallah pahalanmis
siviyagim az kaldi onlar ne fiyatlar oyle ya.
Bimin Solesi kac para bilen duyan var mi?
bi bakim alinacak mecbur

cinko magnezyumada baktir
ben bugun dr. dedim sacimda cok dokuluyo gebelik sonrasi normal ama yinede cinko magnezyum bakalim dedi.
Tamam kuzu bunları soyliycem ya kac senedir yoktu böyle mevsim geçişini ddim ama bazen aşırı halsizim kiloda aldim diyorum omu hamladimmi anlayamadım

Bimin şokun sıvı yağı 44.5 tu canim biryag geçen zam geldiğinde 46 48 fln dı dun baktim 51 tl olmuş yine zam gelmiş yağ olmassa olmazımiz bide almayayimda diyemiyoruz

Tamam kuzu bunları soyliycem ya kac senedir yoktu böyle mevsim geçişini ddim ama bazen aşırı halsizim kiloda aldim diyorum omu hamladimmi anlayamadım
kilo alimi meto yavaslamasi ve sac dokulmesi bunlar tiroide bagli olabilir cnm
tsh ister, ama kansizlik, cinko eksikligi, stres, mevsim gecisler bunlarda sac dokulmesi yapiyo.

Karanfili suda kaynat biraz (4-5 dk) sogut fisfisli bir siseye koy sac diplerine fislat kalsin yikama (kokmuyo kuruyunca) dokulmeyi epey azaltiyo
bir donem ben bununla ve isirgan suyuyla dokulmemin onune gecmistim.
Bir de ben yillardir market sampuani kullanmiyorum.
otaci kullaniyorum.

Ben isirgan suyu ve karanfili tekrar yapsam onune gecerim dokulmenin fakat vaktim yok.
dus alsam kâr sayiyorum.
Karanfili yaptim bi kac sefer ama kaynatip koydum siseye kiz uyuyunca falan firsat bulup sıktım
Bitti yine yapim bende

Ay bide dün aklıma geldi simdi bi kadınla adam alışveriş yapıyordu esiydi sanırım adam sucuk bakıyorlardı bimde çalışan coşkun iyi fln diye biseler ddi adam gidince müşteri olan bıraktı sucugu ucuz olandan aldı kadin teremyag margarin bakıyordu yok ddi aldırmadı adam bimin margarinden koydu sepete k adin tamam ddi sadece üzüldüm durumları yoktu demekki diye rabbim kimseyi darda koymasın özellikle yenecek şeylerde göz bırakmasın

Tamam canim bide bitkisel bir yağ alıyordum durup bekleyip yikiyordum ondan aliyim aktardan iyi gelmişti

Ben karışık yapıyorum
Hem kuru gem taze pişiyor
Bazen soğanda dolduruyorum

Selam kızlar,
Giremedim pek. Dün akşam annemle ev toparla misafir gelecekti hazırlık yap oyalandık.
kız küçük teyzesiyle uyumak istedi. O uyuttu. Bugün misafir geldi. Küçükken komşumuzdu. Yıllardır görüşüyoruz. Ama bayağı olmuştu göreşemedik. Kadının hiç çocuğu olmadı gidip bir çocuğa da aile olalım demediler. Kız olursa eşime günah erkek olursa bana günah diyordu. Şimdi o kadar üzgünki. Anlatırken bile gözleri doluyor. oysa eşinin ailesi çoook tepki vermiş evlat edinmek istediğinde. Ne diyeyim ömürleri geçti bitti. Hayat işte şu şiiri çok severim ve kızımdan önce çok hissederek okuduğum şiirdi.

Öyle bir hayat yaşıyorum ki,
Cenneti de gördüm, cehennemi de.
Öyle bir aşk yaşadım ki,
Tutkuyu da gördüm, pes etmeyi de.
Bazıları seyrederken hayatı en önden,
Kendime bir sahne buldum oynadım.
Öyle bir rol vermişler ki,
Okudum okudum anlamadım.
Kendi kendime konuştum bazen evimde.
Hem kızdım hem güldüm halime
Sonra dedim ki söz ver kendine
Denizleri seviyorsan, dalgaları da seveceksin.
Sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi bileceksin.
Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin.
Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.
Öyle bir hayat yaşadım ki, son yolculukları erken tanıdım.
Öyle çok değerliymiş ki zaman,
Hep acele etmem bundandı
Anladım…

Bugün de diğer kardeşime geldim. Oturduk bugünde sohbet bu kardeşimleydi.Biraz akıllandığını farkettim. Eskiden maaş kartı bile eşindeydi. Bundan sonra hiç de kendimi yıpratmayacağım aman bir evimiz daha olsun diye sonuçta sanki yıpratsam ölünce gelecek kadın ya da gelinlermi diyecek kadın yapmış Allah razı olsun diye diyor. Artık bir şey alacağında eşine de sormuyormuş. Ben hiç sormam dedim öğretmen olur kendisi kadrolu.Sanki para kazanan kadın değil.

Küçük sakin Şehri de özlemişim bu defa bir kez daha bunu anladım. İstanbul beni yormuş. Hiç gitmem dediğim istanbulda kalakaldım
Dün annemle de mıhabbet ettik tabi annem de benim gibi kirli çıkı. Nereye saklayacağımı şaşırıyorum dedi. Bir de bir planı varmış kardeşlere ortak arsa almayı düşünüyormuş. Hadi bakalım Allah bereketini versin.
Harcama yazamıyorum. Anama gelince harcama olmuyor Cuma günü pazara gitmeyi düşünüyoruz o zaman harcama çıkar. Bugün kıza 50 tl eski komşumuz verdi sağolsun. Zuloya atarım onu dedim anneme

Otelde sabah salcalı sosis cıkmıstı ben aldırmadım kociye
Bimden almıslardır o sosisleri valla bak dedim
Ne var icinde belli değil dedim
Odaya cıktık indik baktım almıs sosis yiyo
Ben sucuk pastırma yemem,sucuk genelde babam yaptırıyor kasabında veriyor bize de ama ucuzunu da almam ya yemeyiveririm sucukta.
Ama kalabalık ailelerde tabi oyle olmuyor napsın insanlar karın doysın yeter diyorlar
Margarin aynı sekilde eve sokmayız biz.
Kimisi özellikle margarinle yapıyor pilavı makarnayı daha iyi oluyomus

Kız dardanelin kuru dolmasını getirdi bim salı günü
Bulursan al nefsin körelir en azından
Basarılı yani.
Tabi bi ev yapımı degil ama is görüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…