Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ne güzel bir yüreğin var ya.. Bir kez daha takdir ettim sizi..Keşke herkes sizin gibi olabilse

Yılbaşında açacağım kumbarayı valla kaç ay oldu sabırsızlanıyorum
Çok bile dayandım
Ne kadar ne çıkarsa gram altın alırım
Bilezik parası topluyorum kumbara ile.
Benimki inek şeklinde plastik, yeşil aynısından bulamam diye açmıyorum. daha önce dayanamayıp açmıştım. 220 TL çıktı, poff uçtu. bu sefer bekleyim, belki çeyrek parası çıkar. bahar da düğünü olan birine takmam lazım. dolunca açar alrım inşaallah bir çeyrek

şimdi hesap yaptım. maaş 2940+ 125 bi yerden gelen para+ 100 tl zuladan
toplam gelir 3165
1109 Kredi kartı
525 bir ödeme vardı
1075 bakıcı
200 okul temizlik parası
110 okul aidat (devlet okulu)
110 servis
50 yardım parası
10 çay parası
toplam gelir 3165- toplam gider 3189= -25

Lazer parası, bir öğrenciye gönderdiğim para, yol parası eksik kaldı
onlarda 600 TL kadar

önümüzdeki günlerde banka promosyonu yatacak. o parayla o işleri halledeceğim.

bu ay eve aldığım sandalyenin son taksidini ödedim. bitti ve kurtuldum. önümüzdeki ay 150 TL eksik borç gelecek. ama ben 130 TL kadar başkaları için harcadım (kardeşimin otobüs bileti, yaşlı teyzeye rondo hediye vs) o yuzden aralık ayında kart borcu azalmaz
aralık ayında da trafik sigortasının son taksidi olacak. 125 tl de o bitecek. ocak ayı itibariyle belirgin aylık 325 tl lik taksit kalacak her ay ödenmesi gereken. bir daha da taksit yaptırmam, büyük konusmayayım

İnsanlar gerçekten zor durumda...ben alacağım üç kuruşla ihya olmam ama o para ona daha çok gerekliydi bugün...
Haklısın canım..Ama işte herkes senin gibi düşünceye sahip olmayabiliyor.
Ülkenin durumu her geçen gün kötüye gidiyor yaDövizin ateşi sönmüyor..Nereye bu gidiş böyle..
İşsizlik artıyor..Alım gücü azalıyor..
Tl değer kaybettikçe maaşlarımız eriyorRabbim en kısa zamanda feraha ulaştırsın bizleri.. amin..

Yaptığımız iyiliklerin bizi her zaman koruduğuna inanırım. Küçük bir örnek vereyim...4 sene önce bir trafik kazası geçirdim...aracım uçtu ve perte çıktı...benim ise sadece başımdaki gözlük düştü...mucizeler, Allahın güzel kalpli kullarına birer lütfudur canım...

Allah yardımcımız olsun inşallah. Önümüzü göremiyoruz hiçbirimiz. Aman kızlar gereksiz borç yapmayalım özellikle dövizle borçlanmayalım.

Kesinlikle haklısın..Herkes kendi kalbini ekmeğini yermiş..
İyi niyet , iyilik yapmak çok güzel şeyler..
Kesinlikle inanıyorum bende buna..Elimden geldiğince bende bişeyler yapmaya çalışıyorum ..
Zaten herkes böyle düşünse insanlar böyle birbirini yemezler..
Dirlik olur, birlik olur ..herkes mutlu mutlu yaşar..
Ama öyle bir devideyiz ki insanlar gösteriş yarışına girmişler..
Herkes birbirine üstünlük taslama yarısında..İnanın çok üzülüyorum..
Eskiden herşey de insanlarda daha iyiydi
İşte sizin gibi insanları gördükçe de diyorum ki yok ya daha hala böyle insanlarda var kalmış diyorum seviniyorum:)
Allah yardımcımız olsun inşallah. Önümüzü göremiyoruz hiçbirimiz. Aman kızlar gereksiz borç yapmayalım özellikle dövizle borçlanmayalım.
haklısın canım ya..Valla harcamaya korkar olduk..
Görmüyoruz önümüzüRabbim tez zamanda refaha ulaştırsın hepimizi

Nasıl ince bir düşünce bu.
Bazı insanlar bu tarz düşünenleri kullansa da biz böyle olmaya devam edelim.
Ben de inanırım böyle iyiliklerin dönüp dolaşıp kapımızı çalacağına.

Devletin durumu uygun olmayan insanlara sağladığı avukatlık hizmeti var biliyorsunuz. Adli yardım diyoruz buna. Adli yardımdan bir dosyam vardı. Ben şahısla görüşmüşüm, davamı açmışım, ilk duruşmasına hatta ikinci duruşmasına girmişim mayıs ayından beri ücretim ödenecek diye bekliyorum. Biraz önce aradım ödenek yok dediler. Alacağımız da bir sürü kesintilerden sonra kuşa dönüyor o ayrı...Ama onu bile verecek para yok maalesef...

selam kızlar nasılsınız
dün maaşları aldık servis paramı faturalarımı kredimi vs öderken elime kuş kadar para kaldı
her ay aldığım 1 gram altınımı ihmal etmedim çok şükür
haftalık harclık ayarlayarak ay sonunu getireceğim inşallah
elimde bi miktar para var dolar aldı başını gitti dolar almam lazım ama nasıl alacağın inanın bilmiyorum
daha fazla çıkar mı yoksa mb müdehale eder mi kestiremiyorum
bi kaç gün önce alsaydım 100 lira daha az verecektim aynı miktarda dolara
az önce de vakıfbankı aradım ev kredisi yapılandırma faizlerini sormak için yapılandırma yapmıyoruz dediler
henüz gemel müdürlükten yazı gelmemiş falan
paramız eridi gitti gerçekten

Aynen canım.. 1 haftadır takipteyim dolar euro ama bir türlü giremedim.. ,
ha düşer düştü derken habire bir geri , iki ileri gidiyor
altın alayım dedim , baktım oda yüksekçok acayip piyasalar..
Bu Trump bize ters etki yaptı..ne olacak bilmiyorum.. tl eriyip gidiyor..3 kuruş zam alacağız belkide aa şimdidden eridi bitti:

Burasıda çok soğuk.. pazartesiden beri donuyoruz resmen..
Kar yağmadı ama soğuğu buraya kadar geldi
İnsanın içerden dışarı çıkası gelmiyor..
Bir yerde de iyi oluyor işte para harcamıyoruz:))

Canım, zengin daha zengin, fakir daha da fakir hale geldi maalesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…