- 27 Şubat 2013
- 14.806
- 42.314
- 798
Bereketli olsun.Selam kızlar.3200 lira elime para geçti 2000 TL biriktirmişim gerisini harcamışımOcak maaşım 2700 lira sanırım, onun da 2bin i ile altın alır kenara atarım 700ünü harcarım inşallah. Eder 4bin. Aslında hepsini de biriktirebilirim ama internet alışverişi yapıyorum, kendime aileme bir şeyler alıyorum.Ailemle yaşadığım için market, fatura gibi bir durumum yok şimdilik
Verir canım iyi biri de arsa sattılar adamlar verememiş felan ocağı bekliyorum.Bi alayım bir daha da kimseye borç vermem aslında borç vermeyi de sevmem çünkü birine para verince bereketim mi gidiyor elimde para kalmıyor iyi gelmiyor bana buna çok inanıyorum.Hangi akla hizmet verdiysemKız okdr parayı elden vermeyeyydin keske
Vicdanına kalmıs ins verir
Benim de takım su bardağım yok. Bir de pilav tencerem var da büyük var. Küçük bize yetecek kadar bir tencere almam lazım.Yeni evlenecekler çeyiz dizenler yandı mobilyalar,beyaz esyalar falan çok pahalı gerçekten benimde bardağım takım kalmadı ama iyice bitene kadar almicam benimde granit sete ihtiyacim var doğru düzgün pilav tenceresi yok granit tava da yapıyorum çatal kaşığa ihtiyacım var ama şimdi kimse gelmiyor diye biraz erteliyorum yazın taksitle falan alicam mecbur
Ancak yazın alınır ya kışın pek yaklasamiyoruz faturalardan dolayı ihtiyaç sonuçta mecbur alinacakBenim de takım su bardağım yok. Bir de pilav tencerem var da büyük var. Küçük bize yetecek kadar bir tencere almam lazım.
Valla maasallah simdiki gencler akıllıBereketli olsun.
Hahahah ay ne komik olurdu kadın sokKardeşim çağrı merkezinde işe girdi.
Bugün kim aradı abla dedi kim dedim
Benim eski elti ATM de kartını yutturmuş tesadüf çağrı kardeşime düşmüş.Beni tanımadı diyor telaşlıydı diyor.Kocasını ATM ye yollamış kartı alsın diye kart el konulunca ATM vermez demiş.Anlatıyorum anlamıyor da diyorBen de dedim keşke x i (eski kocamı) arasaydın deseydin dedim
Bizimki de öyle keyfine düşkündür gündüz uykusuna yatardım birde sen ne yaparsan yap yatmış üstünü açmışCanim bu konuda malesef herkes ayni seyi diyo.
Hic o annenin kizi diilsin diyorlar.
Annem oncedende boyleydi.
Biz ilkokula giderken mesela erken kalkardik.
Beni uyandirmayin diye tembih ederdi kardesimle kalkar kraker bisiler alir cizgifilm izlerdik. Ac karnina yediklerimize bak.
Annem 10:30lara kadar uyurdu oglenci oldugumuz zamanlardan bahsediyorum.
Dusunun cocuguz daha kraker meyve suyu iciyoruz acikiyoruz demek
Ama aburcubur yiyoruz.
Ben evladima kahvalti vermeden asla uyumam.
Disarida isim oluyoduda kalkinca ac ac beklemesin ya da bisk. Falan yemesin die kahvalti tabagi hazirlar jelatinler not yazardim ogluma.
Masaya birakirdim hala birakirim.
Misal disari cikicam.
Yemegi tabaga hazirlarim jelatinlerim mikroda ısıt derim o isitiyo yiyor.
Yani annem hep gamsizdi.
Oncedede yapmazdi.
Ben annemin hic oyle dip kose temizlik yaptgini hatirlamiyorum.
Ya da recel yaptigini.
Domates yaptigini.
Yogurt bile mayaladigini hic gormedim.
Ya da borek acarken.
Hamuriside yapmazdi.
Hazir alinirdi kurabiye falan.
Meyve bile soyup verdigini bilmiyorum animsamiyorum.
Ona da usenmstir muhtemelen.
Bedavadan buyumusuz vitaminsiz sagliksiz.
Ve en muhimi yillardir bizim evde sigara icilir.
O sigara kokusunda buyuduk.
Asla önemsenmedik.
Hani cocuk var icmeyelim demediler.
Yazik valla bak boyle dusununce kendime cocukluguma uzuldum.
Zavalli ben.
Haha benimde öyle verdim abime gerisi hiç gelmedi biriktiren edim bende söyelemeyecem kimseye siz hariçVerir canım iyi biri de arsa sattılar adamlar verememiş felan ocağı bekliyorum.Bi alayım bir daha da kimseye borç vermem aslında borç vermeyi de sevmem çünkü birine para verince bereketim mi gidiyor elimde para kalmıyor iyi gelmiyor bana buna çok inanıyorum.Hangi akla hizmet verdiysemama yazışma kayıtlarımız var elimde silmedim
Lellim ben annenin o kadar gamsız olduğunu bilmiyordum. Sadece temizlik konusuna takıldığını sanıyordum. Sonuçta yaşlıdır temizlik yapmak istemiyordur temizlik yapmayı senin kadar sevmeyebilir diye düşündüğüm oldu. Sonuçta temizlik konusunda sen bayağı uğraşıyorsun her insan senin gibi değil. Ama işte bu yazdıklarınla ne kadar haklı olduğunu anladım., İnsan çocuğunu nasıl aç bırakır uykusundan olmamak için. Ne tuhaf. Sigara keyfi için de çocuğunu düşünmemek de cabası. Bir yoğurt mayalayamamakCanim bu konuda malesef herkes ayni seyi diyo.
Hic o annenin kizi diilsin diyorlar.
Annem oncedende boyleydi.
Biz ilkokula giderken mesela erken kalkardik.
Beni uyandirmayin diye tembih ederdi kardesimle kalkar kraker bisiler alir cizgifilm izlerdik. Ac karnina yediklerimize bak.
Annem 10:30lara kadar uyurdu oglenci oldugumuz zamanlardan bahsediyorum.
Dusunun cocuguz daha kraker meyve suyu iciyoruz acikiyoruz demek
Ama aburcubur yiyoruz.
Ben evladima kahvalti vermeden asla uyumam.
Disarida isim oluyoduda kalkinca ac ac beklemesin ya da bisk. Falan yemesin die kahvalti tabagi hazirlar jelatinler not yazardim ogluma.
Masaya birakirdim hala birakirim.
Misal disari cikicam.
Yemegi tabaga hazirlarim jelatinlerim mikroda ısıt derim o isitiyo yiyor.
Yani annem hep gamsizdi.
Oncedede yapmazdi.
Ben annemin hic oyle dip kose temizlik yaptgini hatirlamiyorum.
Ya da recel yaptigini.
Domates yaptigini.
Yogurt bile mayaladigini hic gormedim.
Ya da borek acarken.
Hamuriside yapmazdi.
Hazir alinirdi kurabiye falan.
Meyve bile soyup verdigini bilmiyorum animsamiyorum.
Ona da usenmstir muhtemelen.
Bedavadan buyumusuz vitaminsiz sagliksiz.
Ve en muhimi yillardir bizim evde sigara icilir.
O sigara kokusunda buyuduk.
Asla önemsenmedik.
Hani cocuk var icmeyelim demediler.
Yazik valla bak boyle dusununce kendime cocukluguma uzuldum.
Zavalli ben.
Benim annemde evi toplamaya usendiginden kimseyi davet etmez. Kimse gelsin sevmez istemez.tr_lelli senin anayla benim anamı tanıstıralım kanka olırlar
Ama annem temizlik hastası bi süre sonra bahane bulur keser gidip gelmeyi
Benimde cocuklugumdan hatırladıgım annemin konu komsu arkadaslarıyla bi süre sonra biseyleri bahane edip,görüsmediğiydi
Neden?cünkü evi kirleniyot
Kardesim asırı sever evine toplasın insnaları
Annem hep söylenir,toplayıp durma milleti eve diye
Hayır sanane yani kendi evi kızın.
Hic sevmez misafir.
Canim bayada varmis nasil guvendin?Selam kızlar borçlardan konuşmuşsunuz ben de bireysel emeklilikten cıkmıştım ya iş arkadaşım sıkışmış borç istedi 10 günlüğüne . Memlekette arsa var satılacak para gelecek 10 gün sonra öderim dedi 5 ay oldu daha verecek her gün bir güne attı.
İşin kötüsü hesabına geçmedim elden verdim.Bir arada korona oldu ben eyvah dedim ölür mölür benim 52.16 gr altın gider sonra dedim Beren nasıl düşünüyorsunama almadan rahat edemicem.Eşine söyle sana bişey olursa öder felan dedim şakaya getirip Ailem de bilmiyor borç verdiğimi.
Geçen dedi ocakta zamlı maaşla kredi çekip vereceğim dedi.25000₺ yapıyordu o zaman sonra çok cıktı altın 28000 ₺ edecekti para sonra düştü felan
İnşallah hayırlısı ile alabilirim.Bir daha da kimseye borç vermem bana ders olsun iyilik yapıyorsun ödemiyorlar
Bedavadan buyumusuz sansa resmen.Bizimki de öyle keyfine düşkündür gündüz uykusuna yatardım birde sen ne yaparsan yap yatmış üstünü açmış
Açıkmış akşama kadar dışarıda oynardık yemek ye diyen olmaz okula giderdik herkesin annesi poğaça yapar annem pastaneden alırdı. Abimle beraber oturuyorduk benim düğüne yakın taşındı evde yemekte yapmıyordu ne ütü çamaşır yukıyodu hafta sonu yapardım hepsini
Gelinde aynı hiç umursamıyor çocuklarını ne yerse yesin abime de aynı annemin on numaralı gelini aynı sen diyom temizlik yok keyif pek çok
Evlenince rahatladım en azından kendim yapıyorum herşeyi istersem gidip geziyorum çocuklarımla
Yemek yapmayı kek pasta bişeylermi kendim öğrendim internetten
Onemsemiyorlar cocugu.Lellim ben annenin o kadar gamsız olduğunu bilmiyordum. Sadece temizlik konusuna takıldığını sanıyordum. Sonuçta yaşlıdır temizlik yapmak istemiyordur temizlik yapmayı senin kadar sevmeyebilir diye düşündüğüm oldu. Sonuçta temizlik konusunda sen bayağı uğraşıyorsun her insan senin gibi değil. Ama işte bu yazdıklarınla ne kadar haklı olduğunu anladım., İnsan çocuğunu nasıl aç bırakır uykusundan olmamak için. Ne tuhaf. Sigara keyfi için de çocuğunu düşünmemek de cabası. Bir yoğurt mayalayamamakbiz burada aman biraz daha sağlıklı beslensin aç kalmasın diye didiniyoruz. Çok değişik geldi bana.haklıymışsun kuzum sitem etmekte.
Ben de ev geçindirdim.annemle çalışıp geçindirşyorduk. Liseyi bitirdiğimde. Sonrasında da maaşım iyiydi annem eve destek oluyorsun bir kısmını da at kenara dedi. Üniversite okurken o para ilaç gibi gelmişti. Allah razı olsunValla maasallah simdiki gencler akıllı
Ben liseden sonra 40 tl haftalıkla,muhasebe bürosuna ise baslamıstım.
O 40 tlnin 30 tlsini eve erzk vs alırdım.
Kimsede dememis zaten 3 krs para alıyosn ,alma bisey diye
Bilmiyorum cnm bir anda üzüldüm birinden borç almış adamın da çeki varmış yazılacakmış verdim işi görülsün diyeCanim bayada varmis nasil guvendin?
canim ben emzirememistim pre sütüyle büyüdü benimki. Daha 3 hafta öncesine kadar gece uyumadam sütünü isterdi. Bir gün süt yapayim mi diye sordum iki kere, hayir dedi. Ertesi gece teklif bile etmedim. Birdahada istemedi. Cocuklar gercekten kendiliginden birakiyormus. Cok okumusdum bunu, ama benimki hayatda birakmaz derdim, ama oluyormusGünaydınlar
Hayırlı cumalar
Krizler kaoslarla actık günü
7.30 da kalktık
O saatten beri aglıyor sebepsizce.
Tersindn kalktı herhalde.
Bide üstüne annem,cık isten anlıyor artık diye geriyor
Her agladıgında isten mi cıkayım dedim.
Süt bitti gece.
Devam sütü var.
Ben inek sütü zorda kalmadıkca vermiyorm.
Devm sütünü de gece sadce.
Süt konusunda temkinliyim birazz
Drmızda günde 2 bardagı gecmesin dedi.
Otizmi desteklediği konusunda yazılar var sütle ilgli.
Neyse.
Bu cocugun sütü bitmis diye arıyır beni
Yumurta yedir anne devm sütü var dedim.
Süt nasıl biter kücük cocjk var evde diyo.
Yolda süt brifingi vermeyeyim dedim simdi alırım gelirken dedim.
Ay valla sistim.
Alya bi yandan gergin,annem öbür yandan
Neyse ise gideyim de kafayı dagıtayım az
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?