- 8 Temmuz 2016
- 3.804
- 12.234
- 208
Resmen bezmislik anenizin ki tuhaf yanı acaba öyle mi yetişti yani annanenizden falan mı kaynakli babanizla da iyi anlaşmışlar vallahi bildiğim kadarıyla babanizda huysuz biriydi bir insan nasıl bu kadar üşengeç olabilir şimdide para var tabi kışlık falan da yapmaz yani insanında böyle gayesi olmaz ya öyle olunca da insan hayattan zevk almaz ne biliyimCanim bu konuda malesef herkes ayni seyi diyo.
Hic o annenin kizi diilsin diyorlar.
Annem oncedende boyleydi.
Biz ilkokula giderken mesela erken kalkardik.
Beni uyandirmayin diye tembih ederdi kardesimle kalkar kraker bisiler alir cizgifilm izlerdik. Ac karnina yediklerimize bak.
Annem 10:30lara kadar uyurdu oglenci oldugumuz zamanlardan bahsediyorum.
Dusunun cocuguz daha kraker meyve suyu iciyoruz acikiyoruz demek
Ama aburcubur yiyoruz.
Ben evladima kahvalti vermeden asla uyumam.
Disarida isim oluyoduda kalkinca ac ac beklemesin ya da bisk. Falan yemesin die kahvalti tabagi hazirlar jelatinler not yazardim ogluma.
Masaya birakirdim hala birakirim.
Misal disari cikicam.
Yemegi tabaga hazirlarim jelatinlerim mikroda ısıt derim o isitiyo yiyor.
Yani annem hep gamsizdi.
Oncedede yapmazdi.
Ben annemin hic oyle dip kose temizlik yaptgini hatirlamiyorum.
Ya da recel yaptigini.
Domates yaptigini.
Yogurt bile mayaladigini hic gormedim.
Ya da borek acarken.
Hamuriside yapmazdi.
Hazir alinirdi kurabiye falan.
Meyve bile soyup verdigini bilmiyorum animsamiyorum.
Ona da usenmstir muhtemelen.
Bedavadan buyumusuz vitaminsiz sagliksiz.
Ve en muhimi yillardir bizim evde sigara icilir.
O sigara kokusunda buyuduk.
Asla önemsenmedik.
Hani cocuk var icmeyelim demediler.
Yazik valla bak boyle dusununce kendime cocukluguma uzuldum.
Zavalli ben.
Evet babannem cok becerikli bir kadindi asla bos durmazdi.Resmen bezmislik anenizin ki tuhaf yanı acaba öyle mi yetişti yani annanenizden falan mı kaynakli babanizla da iyi anlaşmışlar vallahi bildiğim kadarıyla babanizda huysuz biriydi bir insan nasıl bu kadar üşengeç olabilir şimdide para var tabi kışlık falan da yapmaz yani insanında böyle gayesi olmaz ya öyle olunca da insan hayattan zevk almaz ne biliyim
Acaba baba tarafina mi çektiniz babane ,hala falan
Kızınız ayaklanirsa annenize hiç ihtiyaciniz kalmaz misal korana olmasa kızınızı da alıp çıkarsınız dışarı
Benim annemde de var o usengeclik o kadar olmasa da var yani ben ve kardeslerimde aynı sizin gibi büyüdük hep perişan
Ayrica evet ya cocuklarim arkadasim olacak insallah.Resmen bezmislik anenizin ki tuhaf yanı acaba öyle mi yetişti yani annanenizden falan mı kaynakli babanizla da iyi anlaşmışlar vallahi bildiğim kadarıyla babanizda huysuz biriydi bir insan nasıl bu kadar üşengeç olabilir şimdide para var tabi kışlık falan da yapmaz yani insanında böyle gayesi olmaz ya öyle olunca da insan hayattan zevk almaz ne biliyim
Acaba baba tarafina mi çektiniz babane ,hala falan
Kızınız ayaklanirsa annenize hiç ihtiyaciniz kalmaz misal korana olmasa kızınızı da alıp çıkarsınız dışarı
Benim annemde de var o usengeclik o kadar olmasa da var yani ben ve kardeslerimde aynı sizin gibi büyüdük hep perişan
Demekki onun ki de öyle bir kişilik yapacak bişi yok zaten şimdiye kadar degismediyse bundan sonra da değişmez ben böyle konularda hep diyorum ne beni onlara muhtaç etsin ne onları bana gerçekten bende boşanıp gitsem falan asla annemle anlasamamEvet babannem cok becerikli bir kadindi asla bos durmazdi.
Halamda cok temizdir.
Halam bana cekmissin diyo.
Anneannem kislik falan yapardi.
Recel, salca, börekler
Bahcesi vardi, koyunlari vardi.
Yaninda yazlari kalirdim biliyorumm
Teyzemde annem icin kime cekmis ki diyo mechul.
Annem hep tek kalmak istiyo.
Yalniz basina yasasin kimse karismasin bisi istemesin hatta mumkunse koyde yasamak istiyor.
Yani imkani falan olsa koye yerlesir herkesden hepimizden uzak.
Ozleyeceginide sanmıyorum bizi ozlemeZ yani.
Oyle oturur tek basina evde
Tv izler sigara icer yatar.
Vallahi iyi kendinizi gelistirmissiniz maşallah ben anneliginize hayranım zaten daha once de söylemiştim sitem etseniz de değişen bişi olmuyor zaten sizin demenizle olacak bişi değil annenizin bunu kendisinin akıl etmesi lazım bana ihtiyacı var mı ya her şey maddiyat değil insan bazen maneviyata çok ihtiyaç duyuyor yani böyle davranarak yüz bırakmıyor Allah korusun bişi olsa gelse bana bak demeye yüzü olmucak hiç te üzülmeyin eşinizle ,çocuklarınızla çok mutlusunuz maşallah diyelimAyrica evet ya cocuklarim arkadasim olacak insallah.
Disarida isim olmadigi surece annemi arimiyorum aslında.
Alistim
Ama isim oluyo bazen uzun surecek oluyor oglana guvenemiyorum bas edemez diye.
Ama markete falan gidip geliyorum okadar oyalayabiliyor.
Pandemi olmasa yine kizi alir giderim işimin oldugu yerlerede.
Ama malum ortalik.
Ya da isimi h. Sonuna ertelerdim esimle giderdik falan.
Arada mecbur kaliyorum inan bu bile geriyor beni.
Istemiyorum o mecburiyetide.
Cunku bana yardimci olmuyor.
Isim bitince eve girdigim an hazirda bekliyo hani az daha oturimde bi isin varsa yap demiyor.
Gidim ben diyo.
Sitem edincede kolum agriyo bacagim agriyo tansiyonum cikti vs vs
Hep bahanesi var.
Artik sitemde etmiyorum zorla getirtemem napim.
Ya en onemlisi su cocugu ozlemiyor ya.
Teyzem deli oluyo uzak gelemiyor sevemiyor surekli resim istiyor goruntulu ariyo annem ozlemiyor.
Teyzem yakin olsaydi annemi asla aramazdim.
O bana daha cok yardimci olurdu.
Ona guvenirdimde bırakırdım
Aynen oyleDemekki onun ki de öyle bir kişilik yapacak bişi yok zaten şimdiye kadar degismediyse bundan sonra da değişmez ben böyle konularda hep diyorum ne beni onlara muhtaç etsin ne onları bana gerçekten bende boşanıp gitsem falan asla annemle anlasamam
O yüzden Allah sağlık versin de çok bir araya gelmesekte olur diyorum artık
Sagolasin cok tesekkur ederim.Vallahi iyi kendinizi gelistirmissiniz maşallah ben anneliginize hayranım zaten daha once de söylemiştim sitem etseniz de değişen bişi olmuyor zaten sizin demenizle olacak bişi değil annenizin bunu kendisinin akıl etmesi lazım bana ihtiyacı var mı ya her şey maddiyat değil insan bazen maneviyata çok ihtiyaç duyuyor yani böyle davranarak yüz bırakmıyor Allah korusun bişi olsa gelse bana bak demeye yüzü olmucak hiç te üzülmeyin eşinizle ,çocuklarınızla çok mutlusunuz maşallah diyelim
Kesinlikle teşekkür ederimMasallah maasi alip onceligi yatirima ayirinca birikiyor.
Ya üzdün beni. Hepimizin annesinin yanlışları olmuştur. Çocuğumu büyütürken ben böyle yapmayacagim dediği ama seninki fazlaymış kıyamam sana. Ama sen ne güzel bundan ibret almışsın ve çocuklarına her şeyin en güzelini yapan bir anne olmuşsun. Benim kardeşim de annemin çok yedirme huyundan rahatsız şimdi çocuklarına dikkatli yediriyorCanim bu konuda malesef herkes ayni seyi diyo.
Hic o annenin kizi diilsin diyorlar.
Annem oncedende boyleydi.
Biz ilkokula giderken mesela erken kalkardik.
Beni uyandirmayin diye tembih ederdi kardesimle kalkar kraker bisiler alir cizgifilm izlerdik. Ac karnina yediklerimize bak.
Annem 10:30lara kadar uyurdu oglenci oldugumuz zamanlardan bahsediyorum.
Dusunun cocuguz daha kraker meyve suyu iciyoruz acikiyoruz demek
Ama aburcubur yiyoruz.
Ben evladima kahvalti vermeden asla uyumam.
Disarida isim oluyoduda kalkinca ac ac beklemesin ya da bisk. Falan yemesin die kahvalti tabagi hazirlar jelatinler not yazardim ogluma.
Masaya birakirdim hala birakirim.
Misal disari cikicam.
Yemegi tabaga hazirlarim jelatinlerim mikroda ısıt derim o isitiyo yiyor.
Yani annem hep gamsizdi.
Oncedede yapmazdi.
Ben annemin hic oyle dip kose temizlik yaptgini hatirlamiyorum.
Ya da recel yaptigini.
Domates yaptigini.
Yogurt bile mayaladigini hic gormedim.
Ya da borek acarken.
Hamuriside yapmazdi.
Hazir alinirdi kurabiye falan.
Meyve bile soyup verdigini bilmiyorum animsamiyorum.
Ona da usenmstir muhtemelen.
Bedavadan buyumusuz vitaminsiz sagliksiz.
Ve en muhimi yillardir bizim evde sigara icilir.
O sigara kokusunda buyuduk.
Asla önemsenmedik.
Hani cocuk var icmeyelim demediler.
Yazik valla bak boyle dusununce kendime cocukluguma uzuldum.
Zavalli ben.
Anneniz sorumluluk sahibi olamamış rahat yaşamaya alışmış zaten orada da kesin size guveniyordur ben toplamasamda kelli toplar diye düşünüyordur mutlaka acaba siz de olmasanız yine mi aynı şeyi yapar fi dayinizin evindeAynen oyle
Amin Allah muhtac etmesin
Ben annemle falan yasasam suan dellenirim onun o rahatligina.
Birlikde koye gidiyoruZ orda bile oyle.
Bulasik yiggiliyo tezgaha annem uzanmis tv izliyo
Yani bi el at bi yika bisi yap.
Ben odami topluyordum onun odasi karman corman hic karismiyordum.
Yemek yapiyordum bulasik yika supur.
Yani orda da keyifte.
Orda da ben yoruluyorum yine.
Bi de dayimin evi kaliyoruz yani bi supur sil bisi yap elin evi neticede.
Demekki babanneye cekmissiniz belli yani maşallah benim babannemde öyleydi Allah rahmet eylesin evi bile emekleye emekleye toplardi biri gelirde laf eder diyeSagolasin cok tesekkur ederim.
Biraz arkadaslarimdan biraz int. Falan tarifler degisik yemekler falan ogrendim.
Sonra temizlik duzen derken kendime kendi duzenimi oturttum.
Rahmetli babannem cok seviniyordu bu hallerime.
Becerikli, tutumlu, temiz severdi o da.
Anneme karismazdi ama sitem ederdi bu hallerine temiz olsa diye.
Mesela beyazlari hacisakire basarim onden derdiki kizim annenlere gidincede yap orda.
Ben ne karisim anneme camasirina yani annemde oyle olsun isterdi.
Bende yemek yemeyi cok severdi.
Cikar gelirdi aklina eser kalirdi.
Banyosunu yaptiriridim temiz temiz giydirirdim
Cok duasini aldim.
Mubarek gun rahmet istedi.
Onun dualari yuzusuyuhurmetinedir belki bu bereketli olusumuz, sagligimiz,huzurumuz.
Her lafi duaydi.
1 bardak su versem bir suru dua ederdi.
Keske dursaydida yedirseydim icirseydim.
Bazi insanlar da boyle araniyor yokluklarinda.
Bazilarininda varligi yoklugu bir.
Ev kredisi canım. Ne hayatlar var işte.daha daha da ne hayatlar var saraylar villalar, rezidans nekiEv kredisimi cnm
Buraninda aidati 330tl
Aiy gecen bi rezidansa gittim
Eve gelince fiyatlarina baktim 2+1lerin kirasi 6.500tl
3+1 11bin tl
Adam 1 senelikde pesin istiyormua.
Aidatida 1.500tl icleride 5kurus etmez sirf manzaraya yani para bayiyosun denizi goruyor.
Ic koridorlar otel gibi her kapidan bi ses geliyor rezidans sevdam o an son buldu
Aidati+ isinmasi asgari ucret
Ama manzaraya dicek yok alt kati avm insan sıkılmaz.
Miras falan kalir belki arap bi akrabamiz varsa ölur falan avukat arar der ki bilmem ne arap seyhi dedenizin bilmem nesinden miras kaldi der.
Ayy esimlerin patronlarina miras kalmis tee osmanli doneminden gelen bir miras didilarinin didisi yani
Meblada asiri yuklu.
Ama bunlara sira gelene kadar adam basi bin tl falan dusuyormus
Ayy mirasda kalsa yani bana gelince okadar duser kesin
Kız okdr parayı elden vermeyeyydin keskeSelam kızlar borçlardan konuşmuşsunuz ben de bireysel emeklilikten cıkmıştım ya iş arkadaşım sıkışmış borç istedi 10 günlüğüne . Memlekette arsa var satılacak para gelecek 10 gün sonra öderim dedi 5 ay oldu daha verecek her gün bir güne attı.
İşin kötüsü hesabına geçmedim elden verdim.Bir arada korona oldu ben eyvah dedim ölür mölür benim 52.16 gr altın gider sonra dedim Beren nasıl düşünüyorsunama almadan rahat edemicem.Eşine söyle sana bişey olursa öder felan dedim şakaya getirip Ailem de bilmiyor borç verdiğimi.
Geçen dedi ocakta zamlı maaşla kredi çekip vereceğim dedi.25000₺ yapıyordu o zaman sonra çok cıktı altın 28000 ₺ edecekti para sonra düştü felan
İnşallah hayırlısı ile alabilirim.Bir daha da kimseye borç vermem bana ders olsun iyilik yapıyorsun ödemiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?