- 27 Şubat 2013
- 14.851
- 42.433
- 798
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün.bahtı açık ömrü güzel olsun. sarılık konusunda aç bırakmamaya çalışın.İyi geceler kızlar 14 mart aksami kızımı kucağıma aldım şükür Allah isteyen herkese nasip etsin İnşallah günler nasıl geçiyor bilmiyirum tatlı telaş emzirme uyut vs hafif sarılık var gibi o yüzden biraz stres yaptım takip ediyoruz şimdilik
Yersem hemen alırım korkusuyla yaşıyorum.Verirsin canım.. Biraz vücududa şaşırtmak gerekiyor..
Sürekli az yiyince de bünye ona göre kendini ayarlıyormuş..
Arada biraz abart fazla ye ki metoz şaşasın biraz:)
Pandemi de tüm hızıyla devam ediyor canım..
İstanbul da ve bir çok ilde yasaklar gelmeye başlar yakında..
Direniyorlar kapatmamak için ekonomik sebeplerden ötürü
Ama her iki ucu b.. değnek misali..
Ekonomikde kötü insanların hali..
Virüsde kötü.. Rabbim tez vakitte şu virüsü yoketsin inşallah aminn
Onada katilalim ekurimAA bende onu takiğ ediyorum canım.. Ama daha katılmaya fırsatım olmadı..
Şu öfke demosuna inşallah unutmassam katılıyım bakalım:)
Ben ordan becerikli gib görünmüyormdur herhalde yaya Allah dayanma gucunu veriyor cidden ki ben oyle becerikli bir tip de degilimdir .ama arada ruhsal saglik icin takviye destek lazim cidden yoksa kafa gidiyor
Aslında hep böyle girişimci kadınlardan almak lazım markette paketli nasıl olduğu belli değil alıp tüketiyoruz hem temiz katkisiz olur ,hemde kadınlara destek olunur tabi ki onu da herkesten alamayiz işte onuda böyle deneyip alicaz afiyet olsun bu aradaGunaydinnn.
Zabah zabah 2dilim kepek ekmegi yedirdi bu acuka ve zeytin bana
Ama nasil miss paketleri acarken o odun kokusu geliyor koyumu hatirlatti
Acukada bile aldim o odun kokusunu.
3gune buter kocaman cevizler dopdolu
Esime diyorum her ay zeytinimizi, salcamizi, arada pekmez falan alalim
200tl alisveris yapsam bize yeter.
Zeytinleride cok iyi.
Salcayi sur ekmege ye
Elti kizinin onerdigi aldigimiz yapragi sevmedim
Kart yapraklar var icinde karisik.
Keske onuda siparis verseydim zeytinleri aldigim kadindan cok pisman oldum.
Aksam sardim iki sira pisircem bugun ama yapraklar kart kalin.
Bakim nasil piscek.
Bu tahininde s.k.t 9.ay.
Bunu kiza yediririm biraziyla tahinli corek falan yapicam artik yicekler.
Kurabiye keke katarim.
Evdekinide vericem birine artik.
Hersey zaten pahali 20-30 fazla verip boyle almak mantikli gelmeye basladi.
Iyi zeytin 30tl asagi diil bu kadinda 30tl satiyor 1kg.
Valla ne yedigimiz belli diil millet koylerde boyle besleniyorlarsa tabiki uzun yasar saglikli dinc yasarlar
Ay evin cingene cadırı gibi demisler onu bende gördümKucuk evi olan kadin evine laf ettiler diye yine atarlanmis
Ee herseyi gozumuze sokuyonuz biri bisi diyincede carliyorlar.
Yalniz Kadin valla yemek yapmayi bilmiyo.
Kurufasulye, sote ve kiymali patates yemegi
Ben baska yemek gormuyorum
Yap bi firin yemegi, Sulu kofte, patlican oturtma falan.
Hic görmedim
Iyi bikmiyolla valla
Gözünüz aydın Allah analı ,babalı sağlıklı büyütsün inşallahİyi geceler kızlar 14 mart aksami kızımı kucağıma aldım şükür Allah isteyen herkese nasip etsin İnşallah günler nasıl geçiyor bilmiyirum tatlı telaş emzirme uyut vs hafif sarılık var gibi o yüzden biraz stres yaptım takip ediyoruz şimdilik
O kagitlar falanAy evin cingene cadırı gibi demisler onu bende gördüm
Bazi urunlerde fiyat farki baya var organik oldugundan tabiki.Aslında hep böyle girişimci kadınlardan almak lazım markette paketli nasıl olduğu belli değil alıp tüketiyoruz hem temiz katkisiz olur ,hemde kadınlara destek olunur tabi ki onu da herkesten alamayiz işte onuda böyle deneyip alicaz afiyet olsun bu arada
Koydekiler kesinlikle böyle besleniyor zaten eskilere bakınca uzun ömürlü oluyorlar en azından benim kendi koyumde öyle herkes yazın ve baharda yufka ekmek yapar ,kuzinede ekmeğini yapar salçasını bahçesinden topladığı domatesle yapar,peynirini,tereyağını kendi yapar dışardan alınan sıvıyağ,çay,şeker falan yani
Ah nasıl özeniyor,nasıl istiyorum köyde yaşamayı çocuğumun geleceği olmasa hiç kalmam burada
Oyy masallahhh Allah analı babalı büyütsün saglıkla ins. cnmİyi geceler kızlar 14 mart aksami kızımı kucağıma aldım şükür Allah isteyen herkese nasip etsin İnşallah günler nasıl geçiyor bilmiyirum tatlı telaş emzirme uyut vs hafif sarılık var gibi o yüzden biraz stres yaptım takip ediyoruz şimdilik
Biraz zahmeti olduğu için haliyle pahalida oluyor işte imkanlar kısıtlı paran olacak her şeyi oradan alacaksınBazi urunlerde fiyat farki baya var organik oldugundan tabiki.
Ama asama asama kadin atiyor story, anlatiyor.
Mesela tahinlerin cekilmesini falan gostermisti.
Ama hani 3e 5e takilmayanlar icin aslinda her ay duzenli alinabilir.
Mesela pekmez, tahin alsan zaten 3-4 ay yersin kocaman 1kiloluk fiyati normal piyasa fiyati.
Salcasi 33tl o pahali ama sur ekmege ye okadar guzel.
Kuru patlican aldim mesela 50tane var bizde esim falan yemez ben onu kac seferde yaparim artik dolmalarin arasina atarim kendime gore.
Zeytin her ay almak lazim ama bizde gidiyor oglan cok seviyor.
1 tabak zeytin yer kalkar.
Benim bir camim siyah cam malesefKulplarda gri yani gümüş rengi benim sürekli iz oluyor. Bir de camlı kapaklar var fena iz.
beyaz tezgahı ben her hafta haftada bir çamaşır suyu yapıyorum. İllallah ettim o derece. Çay damlasa anında iz. Kahve öyle. Çilek deyse bile izBelki malzemeyle de alakalıdır.
baharatlığım da buna benziyor ben bauhaus tan almıştım. Aynen anlattığın gibi de minik çiçek saksısı astım çok hoş duruyor.
Bende 2sira sardım aksama biter artıkAnam ben orta boy tencereye sariyorum 3 4 sıra o yemekte bitmese cips gibi yiyolar bitiyor akşamına oglus yarın pizza istiyor bir tane daha alırım orta boy gibi anca yeter iki kutu bize
Yaa gozunuz aydin.İyi geceler kızlar 14 mart aksami kızımı kucağıma aldım şükür Allah isteyen herkese nasip etsin İnşallah günler nasıl geçiyor bilmiyirum tatlı telaş emzirme uyut vs hafif sarılık var gibi o yüzden biraz stres yaptım takip ediyoruz şimdilik
Keske oyle köyden biri yapsa yollasaBiraz zahmeti olduğu için haliyle pahalida oluyor işte imkanlar kısıtlı paran olacak her şeyi oradan alacaksın
Maşallah oğlunuza zeytini bende çok severim çokta sağlıklı zeytin
Bizim köyde bı akrabamiz hazır salça olması için domates satmıştı kv şahit olmuş domatesleri çekerken kurtlu,çürük falan demiyorlar yıkamadan çekip goturuyorlar diyor o yüzden hiç hazır salça falan aldırmaz ama işte ne yapalım herkesin imkanı olmuyor
Ne yapalım bende alıyorum salça olmasa da bir çok şeyi ,kaynanam ben ölünce ne yapicaksin der salça konusunda köye erken gidip yapicam ne yapicamKeske oyle köyden biri yapsa yollasa
Hic sansim yok o konuda kimsem yok.
Yapma imkanim olsa yapsam her sene ama gunesde kurutmak istiyor.
Mecbur hazir aliyoruz
Gercekden hic icime sinerek koymuyorum.
Ozellikle kiza verdiklerimde vicdan yapıyorum.
Ama boyle seyler yedirince icim bir nebze rahat ediyor.
Agac evde oturmak istiyormus,iyide kagıtla olmıuyo iste o agac ev havası.O kagitlar falan
Insani boguyor bakarken yap beyaz gec ferah ferah
O nasil bir kagit secimidir yaw
Evet ya boyle koyde yasayan buyukler varken iyi ama onlar aradan cikinca yine hazir aliyorsun mecbur.Ne yapalım bende alıyorum salça olmasa da bir çok şeyi ,kaynanam ben ölünce ne yapicaksin der salça konusunda köye erken gidip yapicam ne yapicam
O kadinin acitasyonlari beni bitirdi.Agac evde oturmak istiyormus,iyide kagıtla olmıuyo iste o agac ev havası.
Herkesin kendi zevki tabi de,göz yoruyr.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?