Küçük Düşün Büyük Olsun!

ben de çalıştım havaalanında 2 sene öncesine kadar. unuttum prosedürleri. hadi ya kızağa çekti hı aaa gerçekten durum vahim
Valla Ankara'da benim odamın camı aprona bakıyor. Kızağa çekilenlerden 6 tanesi karşımda öyle duruyor. Diğerlerini de parça parça diğer şehirlere dağıttılar

Anladım canım. Tabi 2001 i hatırlamıyorum ama son 2 haftasır uçak biletlerindeki artışı ciddi anlamda görebiliyorum.
Daha da artacak gibi duruyor. Bizim şirket 2017 maliyetlerini hesaplarken dolar kurunu 3,5-4 aralığı olarak öngörüyor. Bu da 1 saatlik uçuş bedelinin ciddi şekilde artması demek.

Daha da artacak gibi duruyor. Bizim şirket 2017 maliyetlerini hesaplarken dolar kurunu 3,5-4 aralığı olarak öngörüyor. Bu da 1 saatlik uçuş bedelinin ciddi şekilde artması demek.
Dolar daha şimdiden 3.5 olmak üzere zaten.
Öngörü çok ütopik değil.
Hangi hava yolunda çalışıyorsun. Özel değilse tabi

Ben hatırlıyorum 2001 de devalüasyon olmuştu. Sanırım kara Çarşamba diye tarihe geçmişti
Ben markette çalışıyordum üniversitede okurken. Bir gece de Ariel falan %100 den fazla zamlanmıştı. Deterjan stopu yapıyordu herkes
Ve ben o günlere dönmeye başladığımızı düşünüp çok korkuyorum
Bir de 94 yılında çiller hükümeti vardı. 5 Nisan kararları alınmıştı. Biz ailecek çok etkilenmiştik. Çok zorluk çekmiştik.
Rabbim özel sektörde çalışanları işsiz bırakmasın
Maaşları ödenemeyecek durumda bırakmasın kimseleri

4 lira dolar ya düşünsene paramız doların 4te 1i biz de mi deterjan stoğu falan yapsak.. off çok ürkütücü

Ekonomiyi ayakta tutmanın bir yolu da yerli malına yönelmek ç. Sonuçta oradaki işçiler bizim insanımız çalışanlar
Şu an otomobil sektörü ve inşaat sektörü ilk etkilenecek gibi görünüyor
Son ötv zammıyla arabalar inanılmaz zamlandı. Bugün ötv farkı yansıdı. Yılbaşından sonra da ciddi kur farkı yansıtılır. 14 ay önce aldığımız araba şu an 40 bin fiyatı arttı.
İnşaallah hükümet bu krizi atlatacak çözüm üretir eski günlere dönülsün istemem. Annemin komşuları 3 aydır maaş alamıyormuş. İnsan komşusu açken üzüntüsünü duyuyor

2001 de Ankara'daki tüm özel jet firmaları kapanmış ve 25 uçak 2 gün içerisine satılmış. Herkes işsiz kalmış. Ben denk gelmedim, o dönem üniversitedeydim. Umarım aynı şeyleri yaşamayız

Ben duzelecegini sanmiyorum kizlar
Toparlanamaz daha toparlansa bile epey zaman alir.
Git gide sarpa sariyo

Bizim burada siemens in fabrikasi var yillardir var
Yani ordan emekli olan tanidiklarim var
Suan isci cikariyolar
Ve fabrikayi daha kucultup gebzeye tasicaklarmis.

Kesinlikle... her türlü kar ediyor.
Zaten 650 TL almaZdım. Ama bu kadar indirim gerçekten şaşırtıcı...
Niye bu kadar erken indirim başladı acaba

650 TLye alan oluyormu ki acaba ya bu ayakkabıları
Bu bir kaç gündür patlak veren indirim serüveninin tek nedeni ülkemizin Avrupa, batı özentiliği. Kendileri Black friday diye bir gün çıkardılar. Sonunda bize de empoze etmeyi başardılar.
Bizim mübarek cuma günümüzü kara cuma diye adlandırıp, içimize kadar soktu bu durumu. İnsanımızda buna çanak tuttu ya ne diyeyim.
Her ne kadar ben alışveriş yapmadamda indirimler zor günlerde hepimizin işine yaradı yalan yok.
Fakat bazı markalar Cuma kara olamaz. Olsa olsa Ak olur deyip, ak cuma sloganı ile kampanya yaptılar. En azından bu beni mutlu etti.

Günaydın kizlarrrr, sabah sabah içim karardı vallahi, ne güzel okumaya başladım bi alış veriş hevesi geldi önce, dedim bugün pazar bütün avmler bizim, gidelim alalım da alalım...okumaya devam ettikçe ekonomi gerçekleri hakkında yazdıklarınız bi silkeledi beni, aman ne alış verişi durum kötü, sakla parani dedim...sonra bebisim aklıma geldi, dedim hata mi ediyorum bu dönemde çocuk yaparak... ekonomi kötü, her şey kötüye gidiyor ve ben bu berbat dünyaya çocuk getireceğim.. ay bi içim sisti şimdi gidip esimi durtecem, uyansın teselli etsin beni

Opuyorum hepinizi, bugün gezin tozun, bosverin alış verişi, doğaya gidin..bi su kenarı, iki ağaç falan gorelim.oksijen iyidir...al al nereye kadar, vallahi dolaplar ustume yıkılacak, kıyafet de,ayakkabı da o kadar yığılı ki... alınıp da giyilmemis etiketi bile çıkarılmamış onlarca giysi, dolap bekliyor....her sene muhtarlığa poşet poşet vermeme rağmen..Yok almayacagim artık, kesin kararlıyım , almayın siz de kanmayin bu indirimlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…