Su an farkediyoruz ki- hamilelikte icemedigimiz için eşim de icmiyor- biz inanılmaz alkol tuketiyormusuz, bizim paraları tüketen; alkole verdiğimiz paraymis..viski rakı vs derken resmen alkolik gibi tuketiyormusuz..4 aydır bünye rahatladı vallahi..2 kişi restorana gidip 250 tlnin altında kalktığımızı, uzun yıllardır ben hatırlamıyorum, çok daha ustunu odedik ama altını gerçekten hatırlamıyorum...hamileliğin başından beri dışarıda yemek için ödediğimiz paralar alkol olmadığı için acayip azaldı...yazık etmişiz..esimi uyarıyorum artık sakın o günlere donmeyelim..ve bir daha alkollü misafir agirlamayacagim, giden paranın haddi hesabı yok, gerçekten şok edicizararın neresinden dönersek kardır. Bakma biz de gereksiz çok harcadık çoğu gezme tozma dışarıda yemeler falan. ama artık yeni bir nesil geliyor hayırlısıyla onları da düşünmek gerek
annene Marie Kondo öneriyorum. ben onun sayesinde kıyafet fazlalığından ve alışverişinden kurtuldum. Bir de dolap düzeni harikaVallahi annem kadar kıyafeti olan insan tanımadım, sayamiyorum hicbir şeyini. Evde 3 oda, sadece giyim eşyaları ile dolu, dolaplar yetmemiş gitmiş bir suru fermuarli dolaplardan almış, icleri ağzına kadar kıyafet ayakkabı çanta, şapka,flar ne bileyim dolu da dolu... hâlâ alıyor diyorum neden alıyorsun? bu seferde bu kadar eşya içinde aradigimi bulamadığım için yeniden alıyorum diyor...cildirmis durumda
aynen öyle ben genelde duty freeden alıyordum viskileri falan ama iyi şaraplar da gırla gidiyor hele misafir olunca. dışarıdaki yeme içmeleri hiç saymıyorum zatenSu an farkediyoruz ki- hamilelikte icemedigimiz için eşim de icmiyor- biz inanılmaz alkol tuketiyormusuz, bizim paraları tüketen; alkole verdiğimiz paraymis..viski rakı vs derken resmen alkolik gibi tuketiyormusuz..4 aydır bünye rahatladı vallahi..2 kişi restorana gidip 250 tlnin altında kalktığımızı, uzun yıllardır ben hatırlamıyorum, çok daha ustunu odedik ama altını gerçekten hatırlamıyorum...hamileliğin başından beri dışarıda yemek için ödediğimiz paralar alkol olmadığı için acayip azaldı...yazık etmişiz..esimi uyarıyorum artık sakın o günlere donmeyelim..ve bir daha alkollü misafir agirlamayacagim, giden paranın haddi hesabı yok, gerçekten şok edici
"""""Marie Kondo çıfıt çarşısına dönen evlerinizi derli toplu bir mabede çeviriyor!!""""annene Marie Kondo öneriyorum. ben onun sayesinde kıyafet fazlalığından ve alışverişinden kurtuldum. Bir de dolap düzeni harika
Hiç unutmuyorum ameliyat olacağım, miyom alınacak, anestezi uzmanı ile gorusuyorum, sorular soruyor...dedi alkol kullanıyor musunuz, evet dedim, form dolduruyordu, oraya sosyal içici yazdı, ben hemen mudahale ettim yok dedim alkoligim ben, kadın şok oldu nasıl yani dedi??? Dedim dünya sağlık orgutunun açıklamasına göre"" icmesinin işine değil, işinin içmesine engel olduğunu düşünen kişi alkoliktir""" mesela çalışmıyor olsam su an gider icerdim, o derece duskunum dediğimde zavallı kadın şok olmuştu, neyseki çalışıyorsun diyebildi sadeceaynen öyle ben genelde duty freeden alıyordum viskileri falan ama iyi şaraplar da gırla gidiyor hele misafir olunca. dışarıdaki yeme içmeleri hiç saymıyorum zatenhamilelik süper oldu resmen arındık
Çok seviyor giyinsin suslensin gezsin, evde hiç durmaz zaten..eskiden beri böyleydi ama annem, evi bi kurcalasam tavşan, tilki kürkleri,80 lerden kalma yılan derisi çantalar ayakkabılar saf ipek elbiseler neler neler çıkar, kiyip da veremediği, atamadığı...hep sevdi yani suslu olsun..onun derdi suslu olmak benceno_name_ annenşn bu alma isteği psikolojik olabilir mi acaba.
Ben de eskiden acayip alırdım.ihtğyaç olsa da olmasa da sadece alır ve dolaba koyardım. Etiketi koparılmamış ne kıyafetler verdim. Eve gelince ben bunun kesini beğendim de aldım derdim. Ve bunun tamamen psikolojik olduğunu öğrendim. Gerekeni yaptım. Şimdi eskisi gibi çılgınlar gibi almıyorum. Hatta eskiye göre hiç almıyorum.
açıklama çok iyiymiş işinin içmesine engel olduğunu düşünen kişiHiç unutmuyorum ameliyat olacağım, miyom alınacak, anestezi uzmanı ile gorusuyorum, sorular soruyor...dedi alkol kullanıyor musunuz, evet dedim, form dolduruyordu, oraya sosyal içici yazdı, ben hemen mudahale ettim yok dedim alkoligim ben, kadın şok oldu nasıl yani dedi??? Dedim dünya sağlık orgutunun açıklamasına göre"" icmesinin işine değil, işinin içmesine engel olduğunu düşünen kişi alkoliktir""" mesela çalışmıyor olsam su an gider icerdim, o derece duskunum dediğimde zavallı kadın şok olmuştu, neyseki çalışıyorsun diyebildi sadecebi ara her gece 70 lik viski bitiriyorduk..canimiza yazık etmişiz
Ben "who" nun yalanciyim, direkt açıklama buduraçıklama çok iyiymiş işinin içmesine engel olduğunu düşünen kişi
Canim 3+1 evde yaşıyor, tek başına yaşıyor, salon harici diğer odalarda hep gömme dolaplar ve gardroplar var, yetmemiş gitmiş fermuarli dolaplardan almış, her yer dolap anlayacağın..zaten evde hiç durmaz,geleni gideni olmaz, ayda 1 hafta evdedir, geziler, turlar, çadırlı kamplar vs derken son 10 yıldır bu şekilde yaşıyor...sıkıntı yok onun için..ama bana çok fazla geliyor her şey...alınmış alınmış tepilmış gibi...tabi bu tempo içerisinde çok da düzen beklememek gerekno_name_ peki annen nereye sigdiriyor bunlari?
Ben sıkıs tepis yasamayi sevmiyorum.
Montlarimin hepsini vestiyer amacli buyuk dolap aldim ona astim.
Esiminde palto ve ceketlerinide.
Ayakkabi amacli raflarinida bölustuk.
4raf bana ait 3raf esime(takim elbise kullandigi icin esim 7 cift klasik ayakkabisi var bordo,kahve rengi,siyah vs kemal tancadan alir giyer baya)
4tanede spor ayakkabasi var.
Ben saymadim kendiminkileri ama yazlik kislik topuklu falan sayarsam 30tane vardir.
Sigmiyo bazen yani duzenli kutulu duzgun yerlerstirmeyince sigmiyo.
Ben sinir oluyorum.
Yatakodamdaki dolabiminda bir rafinda cantalarim
Bir rafinda ust giysilerim var(asili)
4cekmcesi var bana ait
Diger rafinda bir aski rafinda esimin gomlekleri
2rfta da carsaf,nevresim,havlu
1raftada kotlarim var.
Yani hani uzerine 10-15tane daha alsam sigmiyo dolaba elimden bisiler cikarman lazim.
YazliklarimiZ falan bazanin altinda zaten
Kullanmadigimiz yani yedekde duran pike, örtu,misafir yastigi vs kanepenin altina koymayi planliyorum bi ceki duzen vermem gerek
Kanepelerimin alti bos suan.
Ben dolaplarimin sıkıs tepis olmasindan mütis rahatsizim ama evimde baska yerim yok
Bos bir odam yok
Dolap yaptirabilecegim yerim yok.
Elimden cikaracagim giysimde yok yazin baya eledim zaten.
Annen nasil bir duzen sagliyo?
Yani ber her yerden birsyler cikinca sinir oluyorum
Daha ferah daha boş seviyorum.
bir senede 60bini nasıl biriktirdinizbiz biriktirmeye bu sene başladık aslında dokuz senedir evliyiz ama ev araba aldık borçlar bitti çok şükür şimdi biriktiriyoruz. bir de yurt dışı seyahatlerimiz oluyor seviyoruz gezmeyi. buna rağmen bu sene 60000 lira kadar birikti çok şükür. bana araba alacaktık ama vazgeçtik eşim iyi bir işte çalışıyordu şimdi çıktı o işten ama inşallah daha iyisini bulur.
Aynı haldeyim tatlim, koyu renkler yıkandı asıldı bile, az sonra havlular yıkanacak, mutfağı temizledim topladım, fırına topan patlıcan attım kozleniyor, yemek yapacağım sonra...saati bekliyorum 10 gibi supurgeyi çalıştıracağım, komşulara ses gitmesin diye...Günaydinn.
Yatakdan cikacak halim yok esimi yolladim geri yattim ama uykumda kacti
Bacaklarim cok agriyo
Bugunde evi iyi bi temizlemem gerek hafta sonu kaynadi gitti.
Balkon yikanacak
Camasirlar yikanip asilcak.
Wc yikancak
Ev supulcek
Damla yemek yok evde yemek yapilcak.
Oglumun resim icin alicaklari var okula birakinca onlari halletmem lazim.
Süt alinip yogurt ve sutlac yapilacak.
Ayrica evde ekmek yapicam maya almam lazim.
Ben bunlari ne ara yapicam.
Yapilmasi gerekenler bunlar.
Yapmak istedigim tüm gün yatmak.
Esim ogluma isme Ozel atki siparisi vermis.
59tl.
Yahu ne gerek vardi pahali dedim.
Boyle seylere para harciyo bu adam.
100tl verdi ödeme icin kalan 40tl benim.
Ayrica dün 50tl verdi biz arada kadinlarla ayri gezdik(şal,havlu falan baktilar)
Kahve falan bisler icersiniz belki dedi uzerinde dursun onuda harcamadim o da zulama kaldi.
Zulamdan 50tl harcamistim geri geldi zulama.
Ama atki parasindan kalan 40tl ile süt kirtasiye malzemelerini alip ogluma harclik vericem.
Malesef o zulaya kalmiyo.
Canimsin, 5 senedir dolap bekleyen eşyadan ne beklersincumartesi oğlumu oyun grubuna yazdırdım 13 hafta 1350 lira kredi kartına 6'ya böldük
Düşününce tutar fazla geliyor ama orayı sevdi
yaşıtı çocuklar, oyun yerleri, hem de cumartesi olması bana uygun kriterler
kredi kartını 2 ay içinde bitiriyorum sadece onun ödemesi olacak
alışveriş yapmamayı düşünüyorum ki kaç aydır karttan yapmadım nakit alıyorum
dolap düzenine de gelirsek marie kondo kitabını da alıp okumuştum
çekmecelerimi onun dediği şekilde düzenledim
evden de fazlalıkları yolluyorum
derli toplu düzenli olunca çok hoşuma gidiyor
bu arasano_name_ botlar güzel mi benim ayak numaram da 40 giymezsen ben alırım
Canimsin, 5 senedir dolap bekleyen eşyadan ne beklersinşimdi giymezsem yaşlılığımda giyerim der yine teperim ben onu bi yere çok daha güzelleri senin olsun inşallah, bu arada tanesini 30 tlye almıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?