Küçük Düşün Büyük Olsun!

İyi geceler,
Duramadım yaptım yemek. Kıyma çıkartmıştım. Mantı yaparım diyordum üşendim. Sulu köfte yaptım. Bu defa terbiyeli ekşili yaptım. Kız yemiyor diye yapmıyordum. Ona da köfte patates yaparım demiştim.
Sonra söyledim bak bu da sulu köfte ye çok güzel dedim. Yedik birlikte. Kereviz ve havucunu yemedi. Sadece kerevizin tadına baktı. Onu beğenmemiş
Koci yemek yemeyecekmiş.yemek yapmayınca da yemek aranır. Terbiyeli sulu köfteyi de sever. Tabi gece de acıktım acıktım kokoreç yiyeceğim diyip durdu yatakta
Kıza duş aldırdım. Bu ara çene daha da artmakta, uyuturken de bir sessizlik oldu uyudunmu diye sordum. Artık parmak emmeyi bıraktı uyuduğunu da anlayamıyorum :) bana diyor anne uyumaya çalışıyorum.
Bugün trendyol market ve yemek için 20 tl indirim verdi. Un alıp zulolayayım en iyisi biraz kitap okur uyurum.

Ela parmak emmeyi bıraktı, biraz konuştuk sordum neden bıraktın diye. Dişlerimin ve parmağımın bozulmaması için dedi. Şimdilik tek sıkıntı uyku arasında sağa sola dönerken ağzına sokuyor. Sonra bırakıyor. Onu nasıl çözeceğim bilemedim. Parmağa takılan aparat var, etkili olurmu acaba.

Günaydınlar
Hayırlı kandiller
6 da uyandık koci alarm kurmus,kalkın da kalkın bizi dikti.
Kendi uyudu 7.30 a kadr.
E dedim ne diktin madem bizi ayağa
Enginar pisirdim sabahtan kalkmısken 2 tane
İzmir köfte yapacagım aksam icin.
Annemlere ugrarz belki kandillik.
Okey takımının parası yatmıs.
Vermecem 10 eur yapcam djjssdjj
Koci arkadasları iftara alırız dedi.
Yemek yollarız fırına bi corba bi pilav yaparsın yeter dedi.
Fırına fındık lahmacunda yaptırcak ortaya
Ay valla daha iyi oldu.
Zeytinyaglı dolma falan yaparım yinede.
BAna gün masası daha zor geliyor anlamıyorm hic o islerden

Hayırlı, bereketli, nurlu kandiller inşallah.
Gece 4 de uyandım teheccüh kılmaya niyet ettim ama kız sanki beni bekliyordu Bi çığlık kıyamet bırakmadı beni.
Çok üzüldüm kılamadım bol bol dua ettim nasıl uyumuşum geri hatırlamıyorum bile baya salladım.
Hersey nasip.

Zikirimi yetiştirmek istiyorum bugün 1000tane ihlas cekmekde çok sevap.
Tabiki bol duayla geçirmek lazım ama ben 1000tanede ihlas çekmek istiyorum.
Bakım nasıl yetiştiricem

Kuruyu attım ocağa haşlansın.
Un helvası yapıp dagıtıcam.
Kiz bi dursa evi toplayacağım hala.
Asla bırakmıyor beni.
Nasıl bir hastalıktır bukadar huy degistirdi anlayamıyorum
Gece nasıl çığlık kıyamet sanki dövüyorlar
Çok yorgunum ya kafa olarak yorgunum
Kendime bolca sabır diliyorum

Kandilimiz Mübarek olsun. Her sabah uyandiğimız gibi bu sabahta hemen başliyorum işlenmeye nasıl bir huy anlamıyorum bana rahat batıyor resmen, lavaboları elden geçirdim havluları değiştirdim. Herkes eve gelince istiyorum temiz pürü pak eve gelsinler havlular mis gibi olsun. Ev derli toplu temiz olsun bunun için çabalıyorum. Mutfagı topladım, toz aldım oturdugumuz odanın perdelerini yıkadım astım. Böregi açtım buzdolabına koydum yarın pişiririm. Akşama köfte-patates, çorba az makarna ve mezeler var yogurtta çıkarırım tamamdır. Eşim bir miktar para gönderdi bankamatiğe onu çektim hazır çarşıda iken onun verdiği paradan da eksik olan meblağı tamamlayıp bir çeyrek daha aldım. Kuyumcu eşimin tanıdığı bir bey hep aynı yerden alıyorum ama çok canımı sıktı 1520 tl dedi düz 1500 olsun dedim asla vermedi 1510 tl verdi. Neyse aldım attım. Şimdi tekrar biriktirmeye başlıyorum bakalım ne zaman yapabileceğim.

Herkese selamlar..
Kandiliniz mübarek olsun ,Hayırlara vesile olsun arkadaşlar..
Rabbim yaptığımız yapacağımız tüüm dualarımızı kabul eylesin inşallah.
Günahlarımızı afeylesin,Habibinin şefaatine bizleri nail eylesin inşaallah..
Bu vesile ile hastalarımıza şifa, dertlilerimize deva,Borçluluarımıza edalar nasip eylesin..
Dualarda buluşmak dileğiyle..

Selam kızlar hayırlı kandiller
Dün gece sahur yapıp yattım evi süpürdum çıktım oglusu bıraktım ordan pazara geçtim pırasa havuç maydonoz kabak 21 TL buraya verdim 8 adet yufka 10 TL idi fırın var yol üzeri oraya girdim kandil simidi yarım kg şekerpare bir ekmek 30 TL Onur'a girdim iki adet dolma biber kıyma 1 kg mandalina 40 ta buraya verdim birde pazardan 3 adet çorap 10 TL idi aldım poşet açılmış gelirken bir baktım açılmış iki çorap yok düşmüş artık bulup alana helal olsun ddim birde eltimin tanıdığı birinin eşi vefat etti çocuklarla durumu zoramda imiş ona yolladım bir miktar yardım için rabbim kabul etsin

Amin ekurim Amin

Bereketli olsun insallah

Yemekler tmm.
Süpürge yaptım
Toz aldım.
Oğlan pide istedi 25tl indirim cüzdan ayrıca kampanya indirimiyle 2 pideyi 34tl aldım.
Birini babama verdik o daha önce istemişti siparis verdirmisti.
Nasıl bir rüzgar çıktı birden.

Helvayi yaptım dağıttım çok şükür
Zikrimi bitirmeye calisiyorum.

Domates sos geldi kurufasulyeye kattım hemen bakicam tadına.
Birazda kuru yaparım Bi ara denerim.
Zeytini beğendim açık renk ve az tuzlu ben tuzsuz seviyorum tam benlik.
Kiz uyumadı bugün annemde şimdi.
Akşam erken yatarsa yandık gece daha uyumaz.
Sabah uyumusuz ama o iyi geldi valla gece uykusuzlugu kötü ya ben alisik diilim dengem şaşıyor.

Bereketli olsun abla

İyigeceler
Yine sacma sapan kosturma yasattım kendime.
Kız oyuncak mikser istiyordu
E bebek e bakayım dedim.
Bu arada oraya metroyla gidiyorm evee uzak.
İndim ortak atmden para cekeyim dedim dönüse.
İsbank atmde kartı taktım yarıda kaldı
Girdim iceri kart kaldı yardım edebilir misiniz dedim.
Aldılar kartı ama vermiyor sube yetklisi
İsim yazmıyor hesap kartlarında yeni.
Yani onlarda haklı ama ben mi dedim yazmayın bankaya
Yani bunu disünmemisler mi bu kartları verirken
Subeyi arıcakmısım sube onları arıcakmıs flan
Cıktm gerisin geri
Hesaptan hesaba aktardm para
Aldım o mikseri cocuuuma
80 tl oyuncak
35 tl sok;kutu süt,tambugfay ekmek,kefir.
Ay bide kasada bi kadına dalcktım mübarek gin.
Kuyruk olmusuz ,kadın bir yavas ölcsm.Kız geciyor doldruna kadar bi bekledik,para cıkarmasını bi bekledik.o bitti para üstü yerlestirmesini cüzdana bi bekledik
Ablacım hadi dedim ya
Kök saldık burda
Bakısı bile uyusuk kadının
Kasadaki kız da nekdar dolduysa evde napıo bunlar,bunlar gerci kıymetli olur diyo dkkdkdkd

Yemege kardesim gelecekmis anneme
Koci isyerimden asabi geldi
Allahım herseye takıyor
Anlamadım tam sürekli telefonda birikeriyle konusuyor
Galiba 2 kisi tartısmıs elemanlardan vardiya degistirmeye calısııyolarmıs flan barut gibi geldi.
Anneme dedim biz gelemeyiz
Evde söylenip geziyo
Annem ben ararım onu dedi
Neyse iyi konustu yemek yer geliriz anne dedi
Tabi biz gidene kadr 20.30 oldu saat
O arada bi uyku cekti sakinlesmesi lazımmıs
Gittik kandillik 1 saat oturduk
Kardesim kıza 200 tl bırakmıs saolsun
Göremedil onları bizden önce cıkmıslar
Babam 100 tl verdi
Ama benimki arsız
Anane cebim var bak paramı koydm dedi anamdan da 50 tl kaptı
keselerine bereket
Yarın bi eur alırım artık
Oglanın dogumgünü var biriktiriyorm elime geceni.

Annemler yemek söylemis dısardan bizede verdi saolsun bi kutu lahmacun.
Adama sinir oldm ya baktım gecmis basına yiyopaketledim buzluga attım 3 tanesini
Noluyo ya diyo
Dedim gece gece miden yanar.
Atayım buzlga alya yer onları haftasonu
Yagmurlu havada su veresim yok suan töbe töbe mübarek gün

İyi geceler kızlar,
Sabah uyandım. Kahvaltı hazırlayacaktım bir baktım. Ocak çalışmıyor. Tabiki yönetimin borcundan kesmiş igdaş. Tabi kimse ek bütçeyi ödemedi. Geçmiş yönetimlerden gelen yığılmış borç. Neyse kahve makinamda yumurta kaynattım çay makinam da iyiki varmış. Bu evde başka zaman kullanmıyorum. Kettle a zaten hiç ihtiyaç duymadım. Ocağım gayet hızlı kaynatıyır. İşte böyle durumlarda işimi görüyor canım çay makinam. Borcunu gününde ödeyip ocak ısınma ve sıcak susuz kalmak bu oluyor sanırım :)
Neyse yine de evin derecesi 23.8 bu da iyi tarafı. Yine de kapitoneli pikeyle yatıyoruz. Gece üşürsem battaniye örterim.
Bugün kızı arkadaşa bıraktım. Hastaneye kontrole gittim. Soğukta kızı da götürmek istemedim. Aslında çok hoşuma gidiyor, birlikte çamlığa gidiyoruz sonra kuşlara simit veriyoruz. Avm ye uğruyoruz. Ama soğuktu.
İlaçlar için 54 tl ödedim. Fileye uğrasım çeri domates, saç boyası aldım. 55 tl. Başka marketten çilek aldım. 15 tl. Bayağıdır istiyor mevsimi değil ama canı çekti.
Kendime saç bandı aldım. 15 tl.
Geldim az otırdum arkadaşta. Geçtik eve fırında köfte patates yaptım.
Sonra eşim geldi, onun ney dersi vardı. Hoca eve gelecekti. Arkadaşın eşi de geç gelecekmiş. Arkadaşa geçtim. Evde yemek vardı biraz götürdüm.
Bugün kargom da geldi. Tabiki raflara Ela hemen oyuncaklarını sıraladı çocuklu ev neyine dekor senin
Bunlar birkaçı rafları komple doldurdu :)

Eklentiler

• 615BB46C-62F0-4083-9E1F-AA044939499A.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 135
Bereketli olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…