Fukara biri olarak bide benBereketli olsun
Bizim topigin vedari iftiharisin valla
Birikim olayı masallah
Biz bu fasfakir fapfakir ☺
Tl kur korumalı mi Yp kur korumalı mi actirdiniz hesabı? Diyelim ki tl hesabınızı tl kur korumalı actirdiniz 3 ay 6 ay 1 yil vadeli tercihiniz var.Diyelim 3 ay actirdiniz.Dolara endeksli oluyor.Hesabı açtirdığınız gün Merkez Bankasının ilan ettiği kur ile 3 ay sonra vade günündeki kur kıyaslanacak.Kurlar düşmüş ya da sabit kalmışsa bankanın verdiği faiz getirisini kazanacaksınız gelir vergisi yok . Diyelim kurlar yükseldi faizden fazla getirisi oldu.Kur getirisini alıyorsunuz.Sistem getirisini hesaplayıp vade sonunda hesabı kapatarak paranin tamamını vadesize aktarıyor.Herkes 1 defa yararlanabiliyor tekrar aynı hesabı actiramiyorsunuz.Yalnız 3 ay içinde ihtiyaç olması halinde hesabı kapatmak isterseniz o gün ki kurlara göre kur düşmüş ise anaparadan gitme riski var.Karlı olmak için vade sonunu beklemeniz lazim.Aslinda para tl görünümlü dolar hesabı gibi.Selamlar arkadaşlar konuya bodoslama giriyorum sizlerin fikri çok önemli benim için kur korumali heaba geçtim altin ve döviz vardı onları bozdurup , ama şimdi goruyokrumki altın uctu vadeyi bozup tekrar altına mi donmeliyim kafam çok karıştı moralim bozuldu
Bende resmen ac geziyorm:SBenimde modum düşüyor az az diyet yapıyorum habire bozuyorum oglus evde yürüyüş yapsam diyorum bı bakiyorum akşam oluyor oğlan evde esim evde
Bereketli olsun ablaBu gün eşimin kartını almaya gittim nihayet oldu. Ordan da bankaya gittim kiracı kirayı yatırmış 150 euro aldım Allah bereket versin. Dönüşte markete uğradım önce bime girdim unlara zam gelmiş, ordan şoka girdim manuel çırpıcı aldım 10 tl. Birde migros yaptım bu ara alabildiğim kadar et, erzak almak istiyorum ramazan da daha da zamlı olur her ramazanda oldugu gibi 1 kilo kıyma, 5 parçada tavuk pirzola, 1.100 gram da çeri domates aldım 115 tl kart geçtim ordan eve geldim. Sabahtan mercimek çorbası, karnıbahar yemegi, bakla fava ve puding yapmıştım dün evi temizlediğim için bu gün pek ihtiyaç yok evin temizliğine şimdi bir kahve yapıcam kemdime yemeğe yakında makarna yaparım tamamdır.
Ben de markete girip fiyatları görünce iştahım kaçıyor.,Bende resmen ac geziyorm:S
Yemek yiyesim yok buara
Bereketli olsun abla
Son unumla kek yaptm bugun demaaaaBen de markete girip fiyatları görünce iştahım kaçıyor.,ne hale geldik ya. Un yokmuş un. Üstteki komşumun eşi o işi yapıyor. O söylemiş eşime. Kıtlığamı gidiyoruz nedir. Alıp zulo yapalım en iyisi
Fırına uğramış gelirken, oradaki adam da demiş. Ondan komşuyu arayıp söylemiş eşim. O da aynı şeyi söyleyince. Un almak lazım diye düşündümSon unumla kek yaptm bugun demaaaa
Güldüm ya, aralarındaki özel konularına sizi dahil etmeleride saçma ya. KomiklerAy bide bugun sinir oldm kadına ofiste
Ofise ödeme geldi 3bin tl.
Ben 100 tl gelse yazıyorm wpdan kasaya girdim diye.Cünkü öglene kadarım,karsılasmıyorz bazen onlarla ben yazıp üstümden atıyırm sonrasına karısmam.
Sey yazdı kadın,onu benim cekmeceme koyar mısınjz ben alcam onu.İyi dedik
Sonra patron geldi gelen giden var mı dedi.
Söyledim yani kasaaya giris oldu diye.
Alayım onu dedi verdim.Adamın parası nasıl veremem diyim.
Neyse geldi kadın,parayı dedik Xbeye verdik
Yok efendim aa niye vermisiz,o söylemismis.
Dedim sordu verdik yani hatta kızlar x hanım alcakmıs onu dediler.
Patronda x hanıma söyleyin x beyin paraya ihtiyacı varmıs dedi güldük flan.
Ben adamın parasını mı saklıycam adamdan yani
Yokefendim kuaför parasuymıs o söylemismis kocasına
Kocan demek acil degil demis almıs.Evde hallet onu.
O bin tl biriktirmismis ama yetmezmis bize bunları anlatıyoAy bayılcm
Özelin yahu senin bizene.
Ay ben isgüzarlık yapıyırmsum gibi oldu o konuma soktu beni.Güldüm ya, aralarındaki özel konularına sizi dahil etmeleride saçma ya. Komikler
Yurtdisinda da (Almanya ve Hollanda için duydum) yag falan yokmuş.Ben de markete girip fiyatları görünce iştahım kaçıyor.,ne hale geldik ya. Un yokmuş un. Üstteki komşumun eşi o işi yapıyor. O söylemiş eşime. Kıtlığamı gidiyoruz nedir. Alıp zulo yapalım en iyisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?