Küçük Düşün Büyük Olsun!

Tl kur korumalı mi Yp kur korumalı mi actirdiniz hesabı? Diyelim ki tl hesabınızı tl kur korumalı actirdiniz 3 ay 6 ay 1 yil vadeli tercihiniz var.Diyelim 3 ay actirdiniz.Dolara endeksli oluyor.Hesabı açtirdığınız gün Merkez Bankasının ilan ettiği kur ile 3 ay sonra vade günündeki kur kıyaslanacak.Kurlar düşmüş ya da sabit kalmışsa bankanın verdiği faiz getirisini kazanacaksınız gelir vergisi yok . Diyelim kurlar yükseldi faizden fazla getirisi oldu.Kur getirisini alıyorsunuz.Sistem getirisini hesaplayıp vade sonunda hesabı kapatarak paranin tamamını vadesize aktarıyor.Herkes 1 defa yararlanabiliyor tekrar aynı hesabı actiramiyorsunuz.Yalnız 3 ay içinde ihtiyaç olması halinde hesabı kapatmak isterseniz o gün ki kurlara göre kur düşmüş ise anaparadan gitme riski var.Karlı olmak için vade sonunu beklemeniz lazim.Aslinda para tl görünümlü dolar hesabı gibi.

Yabancı para ya da altın 2021 Aralık bakiyesindekine ( 2022 de alınanlar olmuyor) göre bozdurularak Yp den dönüşen kur korumalı hesap actirabiliyorsunuz.Altin bozdurdunuz diyelim sistem yp den dönen kur korumalı hesap açanlar için normal kurdan değil biraz yüksekten bozuyor ordan da karlı oluyor bir bakıma.3 ay sonraki vade sonundaki gr altın bozma fiyatına göre kıyaslıyor sistem yukarıdaki mantık aynı.Altın düşer ya da sabit kalırsa faiz getirisini alıyorsunuz altın yükselirse faizden fazla getirisi olursa altın getirisini alıyorsunuz.Tl görünümlü altın hesabinda gibi yani.Umarim anlatabilmisimdir

Son düzenleme:
Yabancı para ya da altın 2021 Aralık bakiyesindeki miktar ( 2022 de alınanlar olmuyor) hesap acilisindaki Merkez Bankasının ilan ettiği kurdan bozdurularak Yp den dönüşen kur korumalı hesap actirabiliyorsunuz.Altin bozdurdunuz diyelim sistem yp den dönen kur korumalı hesap açanlar için normal kurdan değil biraz yüksekten bozuyor ordan da karlı oluyor bir bakıma.3 ay sonraki vade sonundaki gr altın bozma fiyatına göre kıyaslıyor sistem yukarıdaki mantık aynı.Altın düşer ya da sabit kalırsa faiz getirisini alıyorsunuz altın yükselirse faizden fazla getirisi olursa altın getirisini alıyorsunuz.Tl görünümlü altın hesabinda gibi yani.Dolar ya da eur bozdurup açtığınızda da merkez bankasının ilan ettiği dolar ya da eur kuruna bakılıyor.Kur düştü ya da sabit kaldı ise faiz gelirini, kur yükseldi ise kur getirisini aliyorsunuz .Umarim anlatabilmisimdir

Benimde modum düşüyor az az diyet yapıyorum habire bozuyorum oglus evde yürüyüş yapsam diyorum bı bakiyorum akşam oluyor oğlan evde esim evde
Bende resmen ac geziyorm:S
Yemek yiyesim yok buara
Bereketli olsun abla

İyi geceler kızlar,
Yine ben gelemiyordum topiğe
Bugün kahvaltı sonrası kız birşey izlerken ben de alışveriş sitelerinde gezindim. Alacaklarımı şimdilik sepete koydum. Fiyat arştırdım. Sonra oyun vs.arkadaş hava güzel diye aradı. İndik bahçeye. Dönüşte markete uğradım. Yemeğim vardı ama, eşim yemek yiyeceğim deyince marketten ciğer aldım kavurdum. Ciğer, tam tahıllı ekmek, kıza Sebzeli makarna ve sticker 82 tl ödedim. Carrefoura da uğradım. Kıza kefir ve soğan 10 tl.
Eve geldik, Girdim mutfağa.sonra yemekti toplama. Çay faslı. Uyku saati dedim. Yok su yok çiş derken. Bugün yatak odada uyuyalım babamla dedi geçtik yattık üçünüz. Uyuma o uyuma
Tabi sonra da uykum kaçtı.
Yarın da eşimin memleketten akrabası istanbula gelmiş, onu çağırmayı düşünüyor.yemek dertleri beni öldürüyor hemen yarın ne yapsanki oradan gelen birine ne yapılırki diyor. O yörenin yemeğini yapmak zorundamıyız. Yani sırf kocinin bu yemek ne yapsakki şunumu yapsak bunumu yapsak yok onu yapmayalım bunu yapalım muhabbetlerinden kal geldi bana. Sırf o sebeple yemeğe misafir gelmesin istiyorum.
Bu ara yemek yapma iştahım da hiç hiç yok. Zaten kendi herşeyi yemiyor. Ben ne bulduysam yerim, karnım doydu tamam mutfak sevgimi yok etti adam

Bende resmen ac geziyorm:S
Yemek yiyesim yok buara

Bereketli olsun abla
Ben de markete girip fiyatları görünce iştahım kaçıyor., ne hale geldik ya. Un yokmuş un. Üstteki komşumun eşi o işi yapıyor. O söylemiş eşime. Kıtlığamı gidiyoruz nedir. Alıp zulo yapalım en iyisi

İyigecelr
İsten geldim yemek yiyip okey takımını kargoya verdim.
Koci aradı ne yicez diye?Valla dedim ne getirseniz
Alyaya sormusLahmacun mu yiyelim mangal mı diye?
Mangal demis koca yürekli yavrum,anam lahmac yemiyor dediyse demek
Mangal dediğimde elekrtkli de ha sjkdk
Ama olsun ben yapmıyorm benim icin mangal
Urfa almıslar, sis almıslar salata da haZır geliyo fabrikadan dkkdkd
Ben masayı toplarken ayy kagıt tabak olaydı keske diyerek tüy dikmesem iyidi
Ama hakkımı yedirmem tahinli kek yaptm bugun.
Kabartma tozlu(bakınbucokönemli)
Her kek yapısımda kabartmatozunun bitmis oldugunu hatırlıyordm cğnkü(mayayla kek yapmıslıgım var)
Asıl derdim kız uyumak istemiyor buara
20.30 da hazırlanıp giriyorz odaya kitap oku falan 21.45 de anca uyudu artık söylenerek uyuttum
Sonrası kısır döngü gece uyanıyır yanına gidip uyuya kalıyorm onla
Bugun yemek yapcm
İyidi böyle ama soganım yok dogranmıs asıl derdim o
Sogan dograyacagım mecbur ev halkı yeter yemek yap diyecek artık
Anama mı cöksem dedim ayy o benden dertli cam sildim kapı sildim heryerm agrıyo diyip duruyoE silme (ne kadardda mantıklıyım görüyorsunuz sjajjdjajsh)

Ay bide bugun sinir oldm kadına ofiste
Ofise ödeme geldi 3bin tl.
Ben 100 tl gelse yazıyorm wpdan kasaya girdim diye.Cünkü öglene kadarım,karsılasmıyorz bazen onlarla ben yazıp üstümden atıyırm sonrasına karısmam.
Sey yazdı kadın,onu benim cekmeceme koyar mısınjz ben alcam onu.İyi dedik
Sonra patron geldi gelen giden var mı dedi.
Söyledim yani kasaaya giris oldu diye.
Alayım onu dedi verdim.Adamın parası nasıl veremem diyim.
Neyse geldi kadın,parayı dedik Xbeye verdik
Yok efendim aa niye vermisiz,o söylemismis.
Dedim sordu verdik yani hatta kızlar x hanım alcakmıs onu dediler.
Patronda x hanıma söyleyin x beyin paraya ihtiyacı varmıs dedi güldük flan.
Ben adamın parasını mı saklıycam adamdan yani
Yokefendim kuaför parasuymıs o söylemismis kocasına
Kocan demek acil degil demis almıs.Evde hallet onu.
O bin tl biriktirmismis ama yetmezmis bize bunları anlatıyoAy bayılcm
Özelin yahu senin bizene.

Altın yine artmış, dün bakabildim. İyiki elimde olan parayla 3-5 almışım. Şuan zaten elimde para kalmadı. Birikime devam. Tabi biriktirebilirsem bu şartlarda. Zor.
Evlenenlere de Allah yardımcı olsun. Fiyatlar uçuyor. Kardeşim ev eşyası alıyor. Temmuz da düğünü. Beyaz eşyasını ablam ben alacağım hediye demişti. Tabi ablam da ev kredisi ödüyor. Evinde yenileme tadilat yaptırıyor. Geçen patronu sormuş ne durumda ev ödemen diye. Destek olurum falan demiş. Dün de 3000 euro vermiş ablama. Ablam kardeşime dedi senin beyaz eşya paran çıktı diye :) kardeşime yapmaya niyetlendi İşte Allah da verdi. Buna inanıyorım.
Kardeşimin beğendiği buzdolabı modeli siyah ve cam parlak model. Ben de dedim iyi yapmamışsın onu seçerek. Hergün elinde bezle gezersin dedim beğendiği mobilyada da ilgimi çeken her ürünün köşesinin sivri değil oval olması işte çocuklu olunca insan hemen onlara dikkat ediyor. El izleri hiç hiç bitmiyor bizde.

Güldüm ya, aralarındaki özel konularına sizi dahil etmeleride saçma ya. Komikler

Bizim patronun hanım gelsin bıraya birikim nasıl yapılır ögretsin kızlar skdkdk
Eline nakit vermiyorlar kkdan alıyor herseyi
Ama kadın sinekten yagınj cıkarıyor
1 tl koyuyoruz ofise para üstü olur gelene gidene ye bakıyorz onları almıs 10 krsları doldurmus kutuya
Müsteriye 5tl döncem 10 krs mu vereyim
Artk söylendim gecen ,1lik bırakıyor adam yani onları bari alma.
Biriktirip tümletiyormus
10 krs görmek istemiyorm burda dedim ortaya alınsın üstüne.
Bide söylememe huyu var ben 2 senedir kasa defterine yazıyorm excelde
Tarihli flaan kime verdiysem

Güldüm ya, aralarındaki özel konularına sizi dahil etmeleride saçma ya. Komikler
Ay ben isgüzarlık yapıyırmsum gibi oldu o konuma soktu beni.
Ya ödeme getiren arasa ki(genelde arıyılar ofise bıraktım diye)ben para bıraktm
Adam gelmis gitmis biz söylememisiz olcak is mi
Niye kendimi o konuma sokayım
Bide adam kızıyor özelini ofise tasımasına hala yapıyor bizi de alet ediyor.
Senin kuaför paranı ben düsünüp gizliyemicem yani kusura bakma.

Baby safı da kocam bugun okey takımının parasını sende dursun dedi.
Sonra tras makinası almıstm ona,sevmedi hic onu kullanmdı 0 duruyodu onu sattım 150 tlye
Ben makinayı sattım okeyin parasını veririm sana dedim dkkdkd
Bak deliye bak
Sonra adam bana sormuyor vermiyor para derim burda
Hayır niye söylüyorsn al demis al iste saf
Senin satısın o veriirm sana onu gelince dedim bide
Goca yürekli baby

Yurtdisinda da (Almanya ve Hollanda için duydum) yag falan yokmuş.
Vurus savas derken kıtlık ve kapanış galiba dünyanın sonu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…