Küçük Düşün Büyük Olsun!

Tam iyileşmedim hala ama duramadımda salonun ve oglanin odasının camını sildim.
Oğlanın odasının tulunu fln yıkadım
Nevresimini değiştim.
Battaniyesi yıkanıyor
Evi süpürdüm.
Kızla oynadik, uyuttum.
Toz aldım uzandım biraz.
15tl yemek kuponu var 7tl cuzdanda var oğlana sipariş vericem.

Dün ki yemekler bitti.
Köfte vardi yapılmış onu cikardim yanına nohutlu pilav yapicam salata fln bugünde böyle olsun
Kıza çorba yapicam.

Ev sürekli dağılıyor zaten bazen hiç bisi yapasım gelmiyor.
İzliyorum öyle

Esli görüstüğümüz arkadaslar cmrtsi aksm oturmasına cagırdılar.
Ben bize gelin dedim ama program yapms kız cok üstelemedim.
Ama ay sonu ben alırım.
Simdiden menü olusturmam lazım.
Pacanga sarıp atayım difrize diyorm
Sarma alırım biyerden biraz.
Chesscake yaparım yada san sebastian
Evet bende menü bitti arkadaslar.
3 cesit cıkarabiliyırm
Kısırım olmuyo iyi
Mercimekli köftem tutmuyor onları eliyorz
Hadi bide fıırında börek yapsam 1 er tane 2 cesit börek koyarım

Sabahdan beri evde işleniyorum, şikayet etmiyorum, camları bu yıl fazla silemedim ben sildim yagmur yagdı bugün yine niyetlendim yarın yağmur görünüyor neyse kalsın bu kış çok uzadı yolcu edip ugurlayasım var. Çalışma hayatından tanıdığım bir arkadaşım var o hala çalışıyor, iyi kazanmasa emekliliğini ister ama ayda 14 bin kazanırken de bırakmaz onun torunu oldu lcw den aldım hediyeliğini pırasalı arnavut böreği ve ayva tatlısı yapıcam kızına giderken pırasayı kavurdum dolaba koydum annemlerin ordaki mahallede pazar var oraya gittim evde ayvam azdı 5 tane vardı bir kilo daha ayva aldım Cuma günü gitmek istiyorum nasipse sevdiğim biri olmasa asla mutfaga girmem alırım kuru pastamı meyve suyumu giderim ama sevdiğim bir arkadaşım. Bu gün kısır yaptım ben kısır, fava, közlenmiş biber yapıp buzdolabına koyuyorum marul 10 tl pazar da mor lahana el kadar 7 tlden başlıyor onlardan da hafta üç kez yapıyorum çok pahalı yazdan iyi ki donduruya koymuşum şimdi kurtarıcım oldu. Bu gün dünden kalanlar var onları yeriz yeter.
babyloading87 canım Allah yardımcınız olsun, kadını gözümün önüne getirdim de hem şahsi işyerin olucak hemde bir liranın peşine düşeceksin. Ben de senin yaptığını yaparım özel de muhasebe de çalıştım ben ilkönce okul bitince patronun odasında ki kilitli çekmeceye koyardık tahsilat alınca adam kapıdan içeri girince söylerdim. İçime öyle siniyordu.

Selam kızlar,
Güne 9 da başladım. Saati kurup uyandım Elayı da uyandırana kadar saat 10 oldu.
Sonra kahvaltı. Ardından arkadaş hastaneye gelmiş. Büyük kızı da okula gitmemiş. Bize gelmek istiyormuş. Uğradılar. Oturduk kahve içtik. Arkadaşın kızı abur cubur istedi. Ben de bayağı kesmiştim abur cuburu. Tabi böyle olunca illa istiyorum diyor. Yalnız olunca tamam anne diyor. Konu kapanıyor.
Neyse verdim birkaç parça birşeyler. Oturun yeyin dedim. Markete gidecektim. Çocukla gitmek istemediğim için arkadaş bendeyken inivereyim dedim. Arkadaşın kızlar acıktı. Bir kere yoğurt verdi. Sonra çorba var yerlermi dedim. Verdim çorba. Arkadaş diyor Allahım iştahlarından öleceğim hiç doymak bilmiyorlar diyor iki kızı için de. Yemek yapmakla geçiyor günüm diyor hep.
Onlara çorba verdim çıktım ben. Ispanak, kabak, kapya biber, turşu için lahana aldım. 39 tl ödedim. Şoktan patates aldım. 10 tl. Onur marketten de roka salatalık kıza kefir aldım 15 tl.
Geldim eve, arkadaş biraz daha durdu gitti.
Banamı tuhaf geliyor bilmiyorum ama ben şahsen gittiğim yerde yapmam. Masanın üzeri ekmek kırıntısı. Onu bile silmemiş
Ben gittiğim zaman bulaşıkları toparlayıp makinaya diziyorum. Mesela simit yediyse Ela, yerlere dökülen susamları temizlemek için bez isteyip temizliyorum. Çocuklu kadın işi çok olmasın diye. Üstelik bugün yemeğe misafirim geleceğini söyledim.İyidir hoştur da severim arkadaşımı ama mesela ıslak mendille çocuğun ağzını siler öylece koltuğun kol kısmına bırakır. Neyse herkes farklı işte. Onlar gitti daha giderlerken evi toparlamaya başladım. Elanın odaya bir girdim yatağının üzeri yerler hep bisküvi. Zaten oyuncaklar kalemler kitaplar yerde dağınık. Neyse yatak örtüsünü silkeledim. Robotu saldım.
Eşim aradı misafir gelmeyecekmiş. İşyerinin orada biryere götürürüm görüşürüz gerek yok gelmesine dedi. Yani bana da çok mantıklı gelmemişti çünkü, karısı çocuğu karşı tarafta kendi gelip bizde kalacak hiç akıl karı değil.
Neyse yemek var evde zaten. Aşçı kadın bana kurufasulye gönderecekmiş. Canım da nasıl çekiyordu diyetime uymuyor ama olsun yerim dedim.
Ben de bir tatlı patlatırım kociye artık.

Mercimek köftesi ardanın tarifini yap güzel tutuyor canım. Cheescake de uzun sürüyor.,
Paçanga hiç yapmamışlığım var hiç becerikli kadın değilim. Deneyecğim ama birgün. Kafaya koydum.

Patates salatası makarna salatası ekleyebilirsin kuzum

Hahaa soğan dogramamak için misafirlige giden baby
Allah veriyor bereketini canım siyah mobilya ve beyaz eşya pişmanlık ta koyu renk goresim hiç yok benimkiler öyle mobilyalar uzun bir yemek dolabı vardı eski bıraktım yazın onun yerine ceviz beyaz karışık aldım rahatladım
Kız söyleme sakla valla sen satiyorsun boşver senden o kadar alıyor onlara saysin

Selam canlar yazamadım ortalık topladım bugün oglusu bıraktım okula dün kayınvalidem bankasini değişti promosyon aldı gelinlere para vercem diyordu saolsun 300 TL yollamış banada dün alışveriş yaptım bugünde şoka tavuk ciğer patates bulaşık eldiveni iki küçük ayran 25 TL üzeri çay vardı demlik çay 51 ödedim bime girdim kıvırcık limon çeri domates 15 li yumurta kaymak küçük kavurma oglus tost seviyor bu ara onunla ordada eldiven aldım pareks vardı şokun eldeveni bile pahalanmis 7 ye almisim en son iki ekmek 102 verdim orayada akşama ciğer sote pilav var biraz salata yoğurt yeter oglus yemiyor durum istiyor ona alırım

Pacanga, sarma ve chescake elde olanlar
Mini pizza yapsan benim pogaca hamuru tarifi gzl tutuyo tepside yarım saat mayalansa yeter.

Patates salatasi (haşlayıp eziyorum içine kornison ve havuç rendeliyorum borcama döşeyip üzerine sarimsakli yogurt ve sos dokuyorum)

Eriste salatası (salatalık ve havuç rengeliyorum sarımsaklı yoğurt ve mayonez koyuyorum)

Felah köftesi
Elmali kurabiye
Dereotu pogaca(kabartma tozu ile yapilandan)
Olabilir canim bunlar

16.641 ya Fettah çekmeye başladım bugün
2000 tane çektim.
Yarin kandil yarın akşama kadar bitircem bi hacetim için niyetlendim yarın akşamda kandil icin namaz kılıp duasıyla bagislayacagim inşallah.
Yarinda mübarek Berat Kandili
Yarını zikir ve duayla geçiricem inşallah.

15tl kuponu kullandım 3. Siparisede 25tl kupon verdi.
Oğlan bugün lahmacun istedi.
Yarında ne istiyorsa alırım yesin.

Oğlum böyle hiç bisi istemiyor falan diyorum yesin.
Almasam istemez yavrum.
Sipariş veriyorum ya da markete gidiyorum soruyorum bisi istemiyorum diyo.
Sevdiği şeyleri aliyorum bende.

Bereketli olsun kuzu

Allah razı olsun kuzu

Allah kabul etsin bacım

İyigecelerss
Öglen eve geldim yemegi atese attım
Su yaptım odaları sildim elle
Süpürge attım
Kız geldi kapıdan girdiler acız diye
Labneli makarna yaptm onlara
Camaasır astım
Koci kızla oynuyordu baktım oda da uyuyakalmıs
Alya anne babam uyudu dedi
20.00 de kalktı yemek yedik ins bebem uyuyacak salla diyor
evde bi dünya is var hergün sil süpür yapıyorm ertesi gün yine aynı
Tostoslu seren tatile gitti 1 hafta,kadın eve geldi tozu ıslak mendille aldı,yerleri mopla gecti öglenden sonra gezmeye gitti
1 hafta evde yoksun tozu ıslak mendille almak bilemedim
Ki ben anam gibi temizlik hastası değilim bide
Ona ragmen hergün sil süpür yapıyırm bezdummm

Ay kız o komşudaki rahatlıktan istiyorum valla ben kaç gün temizlik psikolojisinden çıkamıyorum

O rahatlıktan banada lütfen .
Her gün sil süpür toz al ama ertesi gün sanki hiç bisi yapılmamış gibi
Ben bi de aksam yemekten sonra mutfagi supuruyorum yine.
Eşim yatmadan salonu topluyorda Allahdan toplu salona uyanıyorum.

Köftede bitti kaldı pilav elimde.
Yanına kuru yapicam sucuklu yarına.
Oğlan ne de olsa dışarıdan yicek kafam rahat.

150tl gıdada 35tl indirim vardi hepsiden
Kuymaklik tel peynir500gr, İzmir tulum 500gr, saralle (hem findik kremalı hem kakolu) 127tl indirimle

Saralle çok pahalı ya eşimde onu seviyor illa o marka olacak.
Nuga flnda aldım yedi ama istemeyerek yedi.
Ramazanda sahurda yeter erbaslara onlar.
Peynir çeşitlerinden alicam daha (Ezine, cecil, tulum, mihalic, süzme az az alirim)
Bizim kalsiyum hep yüksek çıkar muhtemel (benim yüksek, bakılmıştı) peynir ve ayran evin demirbaşı
Oğlana ayran olsun başka içecek aramaz.
Peynir her türlü gidiyor bizde.
Kızda ayran seviyor şükür hergun 1 bardak içiyor.

Yesilzeytin, sucuk, pastırma fln alicam sıra onlara geldi.
Sırayla aliyorum bakalım.

5000 yaptım zikrimi çok şükür
Herkesi ıhlamurladim meyveledim
Kizi uyutmaya çalıştık uyumadı

Ay akşam babasını aldi icerden kaldirtti masaya oturttu yemege
Bi de hep eşim başa oturur orayı gösteriyor oraya otur diye.
Aklını yicem.

Kuru yufka bulamıyorum ya peynirci babadan alicam artık mecbur.
Arada da normal yufkadan gözleme sigara böreği yaparım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…