Küçük Düşün Büyük Olsun!

Sağol kuzu
Bende temmuz ağustos kliması duramıyorum bu evde.
Valla ne gelirse artık klima çalışacak
Hiç oturmadı bakim gelirse yakalarsam oturtup bakicam
Tabiki nazar değer ben inanıyorum
Nazar insanı mezara deveyi kazana sokar derler.
Özellikle Felak , nas oku

Selammm
Dün sabah yemekler yaptim, evi supurdum kızı uyuttum falan öğlen Bi ablam var o aradı sana gelim mi diye.
Makarna salatası, börek, elmalı kek yaptım hemen.

Bu abla annem yaşlarında ama gelinle oturuyo mecburi oldu
Kadinin maasinida aliyorlar elinden kiradalar harçlık bile pek verdikleri yok.
Rahatça diil yani aynı evde nekadar olursa.
Sıkıldıkça gelir bana
Demis verin benim maaşımı ben ayrı eve cikcam
18.30a kadar o bendeydi
100tl onun çantasına sıkıştırdım giderken
Daha öncede bluz falan almıştım böyle gorustukce yardım etmeye çalışıyorum.
Oğlu evli değilken erzak alıyordum ugradigimda şimdi gelinle malum hiç gitmedim evine uzuluyo sizi agirlayamiyorum diyo
Dedim sen çık gel bosver bizi
Allah yardımcısı olsun zor eşi yok.
Yine cikabilirsem ona bluz, pijama falan alicam.
Valla üst katı yaptırmış olsaydım yollamicaktim kal bende dicektim bir kaç gün ben onu çok iyi anlıyorum biz noluruz bilmem.
Kadin çaresiz.
Kimin kime duası kabul olacak, kimin kapımıza ne surette geleceğini Rabbım bilir.

Kızı sabah aşıya goturduk daha kapidan girmeden cısss cıss demeye başladı.
Ağladı
Eşim bekledi bıraktı bizi.
Hadi dedim hava serin parkda tutmam ama markete goturim keyfi olsun dedim.
Hakmara gittik geldik.
Tarçın, kako, kızda hayvan figürlü biskuvilerden aldi ayy adını unuttum.
Herseye bu ne bu ne bu ne diyo
Pirinc,makarna, selpak hepsini tek tek saydık.
Dünden yemek var.

Nesfitim bitti kendime nesfit ve bar siparis vercem
Eşim dün çilek karpuz fasulye aldi.
Bu hafta başka market ihtiyacımız yok.

Evde hiç param kalmadı 25tl pazardan kalanlar var okadar.
Napim bereketlenir elbet para işte biriktir harca Bi var bi yok.
Oğlanın biriktirdikleri var acil durumda ordan kullanıp yerine koyuyorum eşimden alıp.

1.800tl biriktirdi
20 dolarida var bozdurma onu diyo.
Okul bitene kadar 2000tl yapacakmış.
Kulaklık falan bisiler istiyor ne istiyorsan al dedim.
Okul başından beri biriktiriyor ne istiyor alsın
Böyle iyi oldu.
Biriktir okul bitince ne istiyorsan al diyorum.
Eksiğin olursa ekleriz karne parasıda veriyoruz sene sonu.
Üni kazanırsa çıta yukselticez mecbur.
Bakım ne isticek.

Böyle zamanlarda maaşım olsaydı keşke diyorum
Düzenli gelen bir meblağ insan arıyor buna şükür tabi.
Hiç gözüm yok fazlasında ama birilerine daha çok bisi yapabilirdim.
Elimden okadari geliyor böyle olunca.
Allah önce ihtiyacı olana darda olana versin insallah sonra bana.

Maas eline kalıor mu diye bi sor
Onu da coluga cocuga harcıyorsun valla.
215 tl verdim 2 tane günes kremi aldım sabah.
Kendime daha alamadım:)

Bu gün dinlenicem dedim, şimdi oturdum bir ablam var İstanbulda kızının çocuğuna bakıyor dün öğleden sonra bana geldi kahve içtik torunu kız Allahım nasıl güzel bir çocuk, öyle de tatlı konuşuyor sevdik. Bu gün sabah sabah mutfaga girdim bu gün ve yarın için ana yemekleri yaptım bu akşam için ıspanak-pırasa kavurdum akşama sadece yumurta kıracagım, yarın için tavuklu-bezelyeli-patates yemeği yaptım, sütlaç pişirdim, kahvaltı için de lorlu biber kavurdum. Abla aradı eşi kendi üzüm bağlarından asma yaprağı toplamış pet şişesi yokmuş bende var dedim yaprak için biriktiriyorum cola-pepsi şisesi hem şişeleri götürdüm giderken torununa sordum sana ne alayım diye çikolatalı süt istedi başka birşey dedim teşekkür ederim istemiyorum dedi sütü aldım baktım toka reyonu vardı bir tane de toka aldım, tukaş biber salçası getirmiş A 101 67 tl onu gördüm dönüşte alırım dedim gittim ablaya. Torunu çok sevindi tokalara saçına da taktık, ablalayla şişelere yaprakları doldurduk kahvemi içtim çıktım marketten salçamı aldım eve geldim çamaşır asmıştım kurumuşlar topladım. Şimdi kendime nescafe yaptım az keyif yapayım sonra hazırlanıp tarlaya gideceğiz eşim gelince olsun yemekler hazır gelince bir duş alırız tarla da çok toz toprak oluyoruz güzel yanı da var ama böyle zahmetide olunca insan biraz zorlanıyor.

Bu gün dinlenicem dedim, şimdi oturdum bir ablam var İstanbulda kızının çocuğuna bakıyor dün öğleden sonra bana geldi kahve içtik torunu kız Allahım nasıl güzel bir çocuk, öyle de tatlı konuşuyor sevdik. Bu gün sabah sabah mutfaga girdim bu gün ve yarın için ana yemekleri yaptım bu akşam için ıspanak-pırasa kavurdum akşama sadece yumurta kıracagım, yarın için tavuklu-bezelyeli-patates yemeği yaptım, sütlaç pişirdim, kahvaltı için de lorlu biber kavurdum. Abla aradı eşi kendi üzüm bağlarından asma yaprağı toplamış pet şişesi yokmuş bende var dedim yaprak için biriktiriyorum cola-pepsi şisesi hem şişeleri götürdüm giderken torununa sordum sana ne alayım diye çikolatalı süt istedi başka birşey dedim teşekkür ederim istemiyorum dedi sütü aldım baktım toka reyonu vardı bir tane de toka aldım, tukaş biber salçası getirmiş A 101 67 tl onu gördüm dönüşte alırım dedim gittim ablaya. Torunu çok sevindi tokalara saçına da taktık, ablalayla şişelere yaprakları doldurduk kahvemi içtim çıktım marketten salçamı aldım eve geldim çamaşır asmıştım kurumuşlar topladım. Şimdi kendime nescafe yaptım az keyif yapayım sonra hazırlanıp tarlaya gideceğiz eşim gelince olsun yemekler hazır gelince bir duş alırız tarla da çok toz toprak oluyoruz güzel yanı da var ama böyle zahmetide olunca insan biraz zorlanıyor.

Selamm
Çiçeklerle başım dertde 2 gundur
Bi bitiremedim 2 gündür balkon temizlemekten eror verdim.
Bugün dedim tamam yeter bitirdim.
Bazilarini eledim çok yavruladilar bir sürü aynı çiçekten oldu.
Daha cicek dikmicem ama marul ve roka dikmek istiyorum.
Bismillah diyip dikicem verirse verir vermezse şansıma
Soganim var ramazanda salataya hep ondan doğradım hala kocamalar❤
Marul ve rokada verirse ben mutlusu☺

Ay Bi de evime gelen böyle ablalarım arkadaşlarım hep sey diyorlar (aklıma geldi simdi) evin çok ferah, evin çok aydınlık, kalkasım gelmiyor falan ya çok hoşuma gidiyor o sıcaklık enerjim sevgim evime geçiyor demek.
Su çiçekleri bile dikerken sarkilar soyledim
Seviyorum ben evi, evle ilgilenmeyi.

Kızım uyurken Bi de yayla çorbası yaptım ona.
Bu ara nesfite taktım kırmızı meyveli kahvaltiligi ve bar'ı çok güzelmis ya hiç demiyonuz
Oğlan barlarimi bitiriyor kapanin olsun diye yiyoruz valla kim kaparsa.

Bu sene bir de tatil için rotalar oluşturulmaya başlandı.
Karadeniz turu okey
Kusadasinda beğendiğim otele baktim 7bin falan
Gideriz aslında ama Bi muallaktayim
Çünkü köyede gitmek istiyorum.
Turdan gelip otele ordan gelip köye nasıl olacak pes pese
Kızın duruma göre bakicam.
Alışveriş yapmam lazım

Esofman tkm
Beyaz tshrt
Beyaz sneaker almam lazım
En baş ihtiyaçlarım
Bej ya da haki rahat pant istiyorum yazlık
2 tane güneş gözlüğüm var almam

Otel tatili netleşirse ozaman asıl lazım olanlar
Kıza güneş kremi, gözlük, mayo, elbise oouww
Bu sebeplerle valla vazcayiyorum
Ben yapamam ben yok ben hayır
Hepsi masraf ve gözümde büyüyor

Selam kızlar yazamıyorum dün dip köşe temizlik yaptım bugün velilerle anneler günü kahvaltısı vardı burda bir restoranda yaptık oyun parkında var girişte içindede güzel geçti hep görüştümuz grup kızlarda vardı çocuklar oynadi geldik saat 15 gibi çıktık geldim kuru islamistim pilavla kuru yaptım yedik canım elmalı kek istedi tarçınlı attım hemen mutfak topladım çay demledim kekle yenir

İyi akşamlar kızlar
Sabahtan pazara gittik geldik kız uyudu ortalığı topladım kız uyanınca onu bi bisikletle gezdirdim geldim evde oynadık derken bir baktım akşam olmuş
Dün gece sabahı zor ettik inşallah bu gece uyanmaz kuzum ya
Üzerlik otu aldım bugün yarın temizlik yapıp yakcam
Bir ablam yatağının altına makas koy benim çocuğum da çok nazara gelirdi öyle yapardım dedi koydum bakalım dua en büyük ilaç ama insan çocuğunu öyle görünce herşeyi denemek istiyor tek o iyi olsun diye

Günaydınlar
Bizim misafir isi haftaya ertelendi.
Arkadasa misafir geliyoımus yatılı.
Haftaya pazartesi yola cıkacagız koci 4/12 ci pazar alcz mecbur misafiri.
Dün dondurma almıslar gelirken kızla ,az yedi ama geceden beri ara ara öksürük var
Daha erkendi yani dedim ins ilerlemez.
Patronun hanım dün benden eni konu ceviz istedi laf arasında.
Konusuyordık öyle kızlarla ,hersey pahalı falan diye.
O da dinliyo arada lafa atlıyo falan.
Cevize sok oldum nolms öyle dedi.
Baby sizde ceviz var mıydı ya?Sizden mi alsak dedi.
Dedim var ama satılmalık ceviz degil biziimki,köy cevizi kara oluyo ,dısardakiler gibi iri degil dedim.
Aa ben en cok onları severim organik dedi.
Hayır cevizinde değilim,elimde kabuklu yoktu,kırılmıs almıstm annemden bayramda,koydum yarım kglık kavanoza getirdim napim.
Daha da acmam konusunu.
İhtiyacı olana veririm ona verceğime.
Ofiste kızlara falan getiriyorm hersene.
Ona da getirdim bikac kez.
Sonra bize 1 tekli nescafeyi(tek kullanımlık olanları)2 kisi icelim diyince,hee dedim oldu.
Getrmedim daha ona.
1 kahvenin lafını yapıyo bize.
Ben ceviz getircm isim yok .
Töbe töbe.
Neyse sakinim:)
Bugun türlü var menümde.
Dün bana 2 kere pilav yaptırdılar.
Efendim koci yemezmis patlıcanlı pilav eee dedim?
Onlara sade yapckmısım.
Yarım bardaktan yaptım artk.
Benimki de dünyaları yer,canı istemedği bisey olsun agır oluyo o der.
Yesil mercimek gaz yapıyor diye istemez
2 kg eti oturur yer o gaz,agırlık yapmaz:
pilav doldu ev o yüzdeen yanına türlü yapacagım.
Kızla uyumusum yine 5 te kalktım camasır katladım,yargı izledim .
Omlet yaptım yedim faalan.

Erken actım günü:)

Trendyoldan 0.25 gr aldım pazartesi.250 tl prim vardı ne alayım ne alayım dedim trndyoldan alayım,pahalı ama uzun vadede kar ederim.
Söyle cantayla falan yollamıslar.
Bide hediye alınca cok mantıklı isim yazmıslar üzerine.
Götür tak hediye süper.

Eklentiler

• DA09203D-1CE7-4AB0-8558-1778A5C14367.webp
    84,1 KB · Görüntüleme: 164
Bu gün arkadaşıma gittim sabahtan gidiyoruz biz birbirimize, hazırlamış tatlılar, tuzlular çay-kahve en önemlisi sohbet güzeldi. Haftaya da bana davet ettim. Ben arkadaşlarımla pandemide pek görüşemedik ama bu arkadaşım başka ömürlük diyoruz birbirimize daim olur inşallah. Bu gün ona giderken marketten kızına çikolata, meyve suyu aldım doğum günü de yakınlarda bir sweet almıştım çok begendi ben de memnun oldum günüm güzeldi. Ama birikim yok araba masraf çıkarıyor cuma günü yine tamirciye bırakacagız değişecek parçaları varmış parçaları aldı eşim internetten tamirci bakalım ne kadar alıcak. Bu ara tamircilere, tesisatçılara gidiyor para Allah sağlık versin hepsi hallolur. Akşam zeytinliğimize gittik tarla yine sürüldü 3 tane incir agacı fidanı ektik inşallah tutarlar.
babyloading87 birikimin bereketli olsun babym.

Bol bol nas Felak oku canım birde çok anlatma kötü dusunmese bile istemsizce bazılarının gözü fazla nazar ediyor

Bereketli olsun canım alınmış alınmıştır ben bu ara hiç koyamiyorum anca kumbaraya oldukca ödeme konuları sıkışık esimin işlerde yavaşladı bakalım ne olacak bir iş var olursa orda başlayacak satın almaya fln maaş beklentisi fln var bakalım haber bekliyor hayırlısı o zmn bende alırım

Bol bol nas Felak oku canım birde çok anlatma kötü dusunmese bile istemsizce bazılarının gözü fazla nazar ediyor
Gerçekten öyle bi de bana soruyorlar mesela uyuyo mu diye uyuyo desem nazar değer diye korkuyorum uyumuyo desem yalan söylersem döner beni bulur diye korkuyorum bol bol dua okumaktan başka çare yok

0.25 olduğunu bilmiyordum çok mantıklı hiç yapmamaktan iyidir

Selamm kızlar,
İki gündür eve saat 17:00 gibi geliyorum. Dün arkadaş kızını bırakacaktı. İşi vardı. Kız bastı çığlığı gidemedi. Oturduk saat 13:30 gibi çıktık parka götürdük. Sonra eve döneceğim başka arkadaşını gördü siteden illa duralım anne. Neyse durduk. Ardından futbol oynayan çocuklar var onlara sardı.futbol oynayacağım bende..
neyse geldik yemek hazırladım dün. Oyun oynadık lego yaptık. Oyun günü ilan etmişti.
Bugün de arkadaşla kahvaltı sonrası avm ye gittik 200 tl Elaya kıyafet lcw den tayt tişört aldım. Dondurma yedik 20 tl. Yürüyerek geldik. Parka takıldık. Başka arkadaş uğra kahveye dedi. Uğradım. Ela arkadaşın kedisiyle oynadı.Eve geldim. Evi toparladım. Çamaşır attım. Yemek yedik.
Şimdi oturdum mola.
Elayı bugün erken kaldırdım. Saat 8:30 u geçti. Kukuli akşam yatmaz sabah kalkmaz şarkısıyla hala uykumm var diye diye kalktı. Arkadaşta otururken sızıyordu. Uyutmadım.Eve geldi uzanmak istedi. Erken uyur sanırım. Benim bile uykum var erken uyandım.

Yaa ne güzel maşallah. Benim sıpa da bi yürüse de bol bol gezsek benimki bebek araba sevmiyo kucak sevmiyor anca itmeli bisikletlerden aldık onla geziyoruz onunla da fazla uzaklaşamıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…