Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kociyle kız beyaz peynir mübarek,bize diyo sprey al günes kremi sürmesi rahat olsun diyor.
Spreylerr nekadar senin haberin var mı dedim?
Dün zaten deli etti beni.
KIzıma alırım ona almıcam.
Nakit yok üzerimde dedim cicek kardesime de alalım ben sana veririm parasını.
Biz niye alıyorz simdi kardesine,cocuıkları almıstır ona dedi!
Tmm dedim alma 50 liralık sey alacak lafını yapyır.
Aldı sonra kıza parkta karta yükleme yapcak,cıkardım verdim 50 tlsini.
AL dedim ciceğin parasını.
Hee tmm dedi aldı.
Cocuklar dün almıs bana cicek görünce utandı ama.
Bu da böyle bi tip,deli ediyor beni cimriliği.
Park yatak satılcak gibi g.dolapsda.1-2 teklif var
500 e vercem artık 1500 tl suan sıfırı
600 den koydm bakalım
Biz kullanmadık kız yatmadı,dedim o satılcak galiba.
Annemler almıstı.
İyi satılsın da mazot atarız diyo bana tatile giderken.
Hic de vermem .

Kuruyu hasladım, pirinci ıslattım yemekleri erkenden yapmak istiyorum.
Daha kofte yapcam.
Kız bırakmıyor yapim gelip yatıyor mutfağa yere ben nereye o oraya.

500 tane esmalardan cektim.
1000e tamamlicam inşallah.
Kiz uyuyunca surelerden okucam.
1 yasin 1 duhan, 1 yasin 1 rahman, 1 yasin 1 mülk gibi
Hergune böyle bir ödev edindim.
Insallah düzenli okucam

Ortalığı toplamam lazım.
Balkonun cami ve Fransız camdan fenalık geldi bana istisnasiz hergun siliyorum bazen günde 3 defa sildiğim oluyor hep parmak izi.
Dün akşam banyoyu c.suyuyla iyice kopurte köpürte temizledim
Lavabolari klozetin falan kabin kaldı.
Bugün kabini temizlicem
Hepsini kızın uykusa bırakıyorum nasıl yapacaksam artık.

Daha ayrı ev acamayan adamla cok mutlu olur hic durmasın kacsın.
Bu kızların aklına niye okumak,calısmak falan gelmiyor anlamıyorm.
Ailenin durumu yoksa gir bi ise onları da rahatlat az yani.
Bime kasiyer olsan kardır.
Kvdeyle aynı evde oturcagına.

Benim koca da bana evlenmeden önce derdi bana kaçsana diye düğün mihir mobilya masrafımız olmasın diye şaka yolu ile derdi, eminim gerçeklik payı da vardı iyiki de öyle şey yapmamışım keşke daha çok şey isteseymişim
Acımamak lazım elin oğluna

Selam kızlar
Kızı uyuttum çamaşırları topladım kızınkileri atmıştım onları serdim şimdi kahve içip topladıklarımı katlayıp ütülücem kız da uyanmış olur zaten
Ablam şehirdışında yaşıyor annemlerle oraya gitcez nasipse bir türlü gün kararlaştıramadılar bayramdan sonra dendi bi Pzt dediler bi salı dediler dün annemle konuştum nasip kısmet diyo. Anne dedim çocukla bavul hazırlıcam hergün üstü değişiyo kaç posta ona göre çamaşırlarını yıkıcam kurutcam diyorum umru değil
Ben de çok birikmeden yıkadım mecbur kızınkileri kesin bi gün önceden bana haber verirler diye de liste yaptım bavula koycaklarımı unutmamak için
Eşim de gece vardiyasından çıktı kahvaltıdan sonra yattı uyudu ev süpürcektim kaldı
Nedense süpürge açmadan yaptığım temizlik bana temizlik değil gibi geliyor yokki bir robotumuz fıtıfıtı gezsin evin içinde

Herkese kolay gelsin, özlediğim Pazartesiye kavuştum. Evde ki yalnızlığıma çok alıştım gün içerisinde, yapılıcak işimi biliyorum neyi nereye koyacagımı biliyorum. Hafta sonu, bayramlar ve eşimin yıllık izinlerinde stres oluyorum her zaman ki düzenim olmuyor. Herkes evden gidince hemen başlıyorum günlük işlerime ama pazartesi full temizlik yapıyorum. Şimdi çayımı aldım sizi okudum keyif saatlerim başladı akşam içinde kalan az az yemekler var onları tüketiriz brokoli haşlanıyor birde arpa şehriye pilavı yaparım yeter. Akşam üzeri eşimle pazara gideriz salatalık, domates, maydanoz, en önemlisi domates fidanı alırız az ektik domatesi yazın kahvaltıda bahçeden toplayıp yemek güzel oluyor. Bahçe işini de seviyorum fidanları ekmek, çapalamak çok büyük bir yer olmadığı için ben fazla yorulmadan eşimle birlikte yapıyoruz. Ama tarlaya giderken daha yolda yoruluyorum orası daha zor oluyor.

Aynen bedavaya geldim ben diye takılıyorum bazen

Doğum günü mutlu olsun prensesin hiç biseyi ziyan etmemeye çalışıyoruz kuzu hayat çok pahalı malesef
Bu ara çok duyuyorum kaçarak evlenen altın ev eşyası herşey pahalı ondanda kaçıyorlar aslında herkes evlenirken biraz makul olsa çok şatafatlı düğünler oluyor ozeniyolar

Kızlar elektrik faturamız 185 TL gelmiş. Ne klima yandı ne kombi bana çok geldi fatura eşim diyor ki normal şimdiden böyleyse klima yanınca nolcak bilmiyorum. Şimdiden balkona branda baksak iyi olcak yazın balkonda yatarız sabah akşam klimayla baş edilmez yoksa

İyi geceler kızlar,
Bugün yoğundu bakamadım. Sabah arkadaşla bahçede kahvaltı yaptık. Çocuklara da iyi geliyor.
Geldim eve eşyaları bıraktım çıktım. Kızı arabasına koydum..Hastaneye gittim. Taksiye bin dedi eşim binmedim. Parasından değil biraz yürüyüş olsun amacım.sadece bazen yokuş oluyor çıkarken sıkıntı., kızı arabaya koyduğum sürece çok rahatım. O da bayılıyor zaten gezmeye. Eşim de her fırsatta araba kullanma konusunu hatırlatıyor kullansam da ne bileyim. Yürüyüş güzel birşey. Ama kullanamadığıma üzülüyorum.
Hastaneye gittim. Doktor ek binada dediler.haydaaa bilsem taksiye binerdim. Neyse başladım yürümeye taksi geçene kadar, sordum birine 10 dk dedi. Bas gaza dedim devam ettim. Buldum hastaneyi. Hiç bilmediğim yerler. 3.61 km yürümüşüm giderken ne yürüme aşkı var ya bende.
Doktor yeni ilaç yazdı. Çocuk alerji için kayıt açtı. Bakalım randevu alacağım, testleri falan yapılır kafam rahat olur.
Doktorun verdiği ilaç iyi geldi. Gün boyunca bir kez öksürdü o da bahçede ağaç dallarını kesiyorlardı o zaman. Eve gelince başladı yine öksürük. Kuşu tekrar mutfağa geçirdik. O yapıyor olabilir.
Hastane dönüşü de taksiye binecektim. Yine yürü kızım dedim azimle yürüyerek gezerek geldik. Kıza resimli porselen tabak iki adet bileklik bir adet minik oyuncak. Arkadaşa hediye ahşap sunumluk ve ilaçlar 100 tlyi geçik harcadım.
Simit istedi kız. Simit aldım bize de. Akşama kahvaltılık yedik.
Yok üstü park var masalarda otırduk. Anne mangal yapalım burada bisiklet sürme yerinde bisikletimi de sürerim dedi. Çok güzel bir gün geçirdik dedi :)
Babana taksiye bindik de sorarsa dedim
Babası gelmiş biliyomusun biz taksiye bindik bugün diyor. Bozacının şahidi şıracı hesabı
Neyse 100 tl cebime kaldı. Yürüyüşümü de yaptım ohh.
Geç olmasa yol üstü biryer var uğrayıp kahve içip onu da oyun yerine sokacaktım da geç oldu. Ev dandiniydi.
Hala da gitmeyelim eve diyordu

Çok sevdiğim istediğim bir hayat. İnşallah ilerde bize de nasip olur. Şöyle bahçemde eksem yetiştirsem. Benden mutlusu yok. Bahçe katı ev almıştık. Çok istedim yetiştireyimx ama verimli olmadı.
Eşim zaten hemen peyzaj çağırdı. Birara ektik. Altı betonmuş meğer. İstanbulda ne kadar verimli olabilirki.

Bende anlamıyorum. Hayatta kimseye boyun eğmem çalışırım. Ekonomik özgürlük dedikleri çok başka birşey. Biz evimizi düğünümüzü arabamızu kendimiz çalışıp aldık ve kimseye de verecek hesabımız yok. Birileriyle birarada yaşamak nasıl mutlu ediyorsa.
En önemli şey oku çalış bak hayatına.
Benim kardeşim de eczanede çalışırken o işi bıraktı bime kasiyer olarak girdine bim aşkıysa. Şimdi mağaza sorumlusu oldu. Bimin bölge sorumluları da kasiyerlikten yükseliyormuş.

Harbi ayıp ya, ne diyim. 50 tl yi alıp cebine koymaya utanır insan. O da öyle işte.

Allah akıl fikir versin diyecek başka söz bulamıyorum.

Amin canımsın. Biz de çok istedik. O küçük sandalyelere heveslendik. Ama pandemi vs. Kaldı. Bu defa da oturdu, baktık falan. Meğer büyümüş artık o sandalye iki gün sonra olmaz dedik. Bacaklarının yarısı dışarıda. Normal boy aldık ona da. Heyecanla planlar yapıyor.
Koçtaşta çocuk için olanı 129,90 tl. Bilgin olsun. Çok şekerler. Yanında bardak koyma yeri olanı alırsınız ona da.
A101 de 99,9 tl bardak koyma yeri yok

Günaydın kızlar
Bizim kıza nazar değdi bilmiyorum siz inanıyor musunuz ama
Geçenlerde misafir geldi oturamaya benimki saat 9da uykusu geldi mızmızlandı yatırdım ben de
Gelen kadınlardan biri ay bu saatte yatar mı her akşam ayy hiç uğraştırmadı benimki 1 saat uğraştırıyo gece geç yatıyor diye diye nazar değdirdi kızıma eminim
Benim kız gece uyanmazdı hiç en fazla gazı olunca ağlardı gazını çıkarırdım uyanmadan uyumaya devam ederdi
Şimdi sıçrıyor çocuk uykuya dalamıyor geceleri kalkıp 1 2 saat uyumuyor
Bol bol okuyoruz evi sirkeli suyla sildim dün bugün de üzerlik otu almaya gitcem daha napayım bilmiyorum

Bize 238 geldi,evde bir bayram havası:)
Gecen ay 305 gelmisti.
Ama bizde kombi yandı gecen ay ondan geldi.

Günaydınlarr
Aksam kızla uyumus kalmısım yine.
Dün bezelye yaptm,marketten tulum peyniri almıstım peynirli maydanozlu makarna yaptım.
Tutturdular patates kızartcaz biz diye,kızarttılar kızla babası.
Öyle cesit yaptık yedik.
Bugun az bezelyem var,yanına ek patlıcanlı pilav istiyor canım.
Kıza da et sulusu yapcam.
Arkadasları cmrtsi alcam artk aksam menü düsünüyorum dünden beri.
Esli geliyorlar.
Mantı haslama yogurtlu
Kır pidesi yada el acması börek
ıslak kek
Kadayıflı muhallebi
İlk aklıma gelenler bunlar.
Macrodan biraz sarma da alabilirrim
Erkekler yiyor ,biz yemek yiyip gidiyorz aksamları toplanmalara ama kızlar yemek yemeden geldik diyolar o yüzden hamur agırlılklı menüler yapılıyor hep.
Cocuklara dedim minik baget ekmeklere sandvic hazırlarım.
Bide cilekli kruvasanlar:)
Pandemiden önce yapmıstım sevmislerdi,kuruvasanların arasına cilek diziyorm benimde kahve yanına en sevdiğim icat:)
üzerine pudra sekeri serpiyorm kendimize.
Mutfak dolaplarına giriscem bugun cıkınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…