Küçük Düşün Büyük Olsun!

İyigeceler
Valiz yaparken coktum
Sabah anneme gittik cagirdilar kahvaltiya.
Hamur aldik gittik,kardesimler de hamur almis.
Kardesimin koye misafir cagirma huyu cok.
Biz ordayken kvdeleri aradi,koydeyiz gelin dedi.Onlar da geldi.
Misafir misafir sevmez,ev sahibi hic birini sevmez misali
Bi telas oldu tabi,hadi sunu da yapalim bunu da yapalim,cociklar zaten durmuyo.
Kahvalti edip gittiler,masayi topladik ,baktm annem sedirde babam hamakta uyuya kalmis
Yoruldular haliyle
14.00 gibi ordan ciktik metroya,750 biraktik burda kofte tavuk,sarap,kasar,sucuk,24lu soda aldik.
Eve geldik koci annelerinee gitti.
Ben kizi yika valiz toparla,camasir as.Gece yola cikcaz kismetse.
Kvdemler kimssyle bi yere gitmez.Oyle takilmaz kimsenin pesine.
Kociye bizi de goturseydiniz demis kvdem.
Ama kizin okulu var gelemeyiz demis.
Bak 10 senelik gelinim ilk kez duyuyorm.agzindan.
Koci seneye onlarla da bi tatil yapsak ne diyorsn dedi?
Olur dedim ne diyim,zaten borcluyuz oyle boyle kiza bakti,annemden daha cok kostu.
Otel tatili yapariz rahat ederler dedi.
Sinsi gelin,olur en azindan aksmlari kizi kittleriz.dedim ckfkfjfkdk

selam herkese,
Geldim ben, telefonu nihayet elime alabildim.
Nerde kalmıştık bilmiyorum.
Dün eşime tatildi. Arkadaşın eşiyle çocukları uzağa parka götüreceklermiş.arkadaş da bana uğradı. Sonra eşi de geldi eşimle. Ardından onlar gitti dayı geldi. Pazara çıktık. Domates alacaktım.
Eve döndük koci karides yaptı. Yemek de vardı önceki gün. Uyu dedi bana. Trendyoldan alışveriş yapacaktım fırsat olmadı uyumaya. Yemek yedik. Topla çay yap vs.
Akşam eşim kardeşine yarın gelİn kahvaltıya dedi. Bakarız mırın kırın. Eşim bana diyor. Gelsinki teyzeyle dayıyı götürsün. Ben götürmek zorunda kalmayayım dedi. Oralı olmadım. Gelmeyeli 3 yılmı oldu bilmiyorum.
Sabah pişi istedi eşim. Hamur yoğurayım ben dedi. Hazır al dedim. Sonra tabi iş bana kaldı :)
Teyze arıyor eşimin kardrşini gelin diye o öyleydi böyledi. Neyse geldiler. Lafı sokmasam olmazdı. Eee eşim benim aileme pat pat diyordu. Galiba ilaçtan pek rahatım direk söyledim. Hoşgeldiniz insan bir geçmiş olsuna gelir bizimmi gel gel dememiz lazım. Ohh içimde rahatladı. Yedi kat yabancım geliyor.
Bundan sonra böyle olacağım. İçimde kalıp beni sinir etmez en azından.eşimin yanında dedim daha rahatladım.
Açıkcası sormadılar bile nasıl oldun hastalığın nasıldı ameliyatın nasıldı vs.
Eşim uzak durmakta haklı.
Nerde benim kardeşlerim nerde onun kardeşi alakası yok. Zaten ufacık birşey yapsa onun için eşim abartarak anlatır. Bugün de elaya ve kızlarına aburcubur almış. Fişini poşete bırakmış. Eşim diyor fiş burayamı bırakılır.aaa şu kadarlık almış
Neyse aman bu kadar dedikodu yeter.
Sonra arkadaşla eşi geldi kızlar oynadı biz oturduk mutfakta masada. Eşler ney çalıştı.
Gittiler bir geleyim gömeyim kociyi de dedim

Yarın okul başlıyor. 1 saat okulda duracaklar.
Şimdiden bir boşluk içindeyim. Aklımdan geçirdim mesela, birlikte sulu köfte yaptığımızı. Gözyaşlarım şimdiden pıtır pıtır.
Büyüdü yaa diyoruz babasıyla birlikte.
Daha dün gibi gözümün önünden geçti, kucağıma ilk alışım. İlk emekleyişi, ilk adımı, ilk anne deyişi Yazarken bile gözlerim doldu.
Yaaa ne olduki sadece okula gidecek. Desin biri.
Öğretmen de dedi sakın okula bırakırken duygusala bağlayıp çocuğu etkilemeyin.
Neyse okul için alınacaklar listesi var. Eşim gitmiş o heyecanla kırtasiyeye kazıklanıyordu. Neyseki ikna ettim almadan geldi eve.
Kızımın anı defterine yazmadığım çok şey var. O okuldayken bol bol yazacağım inşallsh. Aslında kadınlar kulubunu okusa daha iyi sanki

Ayy bilmiyorum hep de beni buluyorlar
Annem hep der yüzünü yumuşak buluyorlar senin diye.
Ben utanırım ya
Taşınmış gitmemişim, çocuğu olmuş gitmemişim kalkıp sana kahvaltıya gelicem dicem.

Rabbimde benim vicdanımı merhametimi böyle insanlarla sınıyor sürekli
Ne diyim inşallah kalp kırmadan mesafemi koyarım

Bende soracaktım geçmiş olsuna gelmediler mi diye ki yazmışsın.
Benimkiler ilk önce koşuyor ama meraktan
Bebek kaybettiğimde gorumcem ve küçük kaynim hastaneye geldiler
Ben canımın derdindeyim gelmişler Bi de başıma anneme dedim çıksınlar söyleyin bu adamın benim odamda işi ne
Gelip muayene ediyorlar zaten çıkarıyorlar odadan suni sancı veriyorlar bana odamda kaynim teallam
Meraktan koşarlar bakmaya.
Yani tövbestg bisi olsa şimdi gelirler koşa koşa başka evime gelemediklerinden haber almaya incelemeye
Olay yeri inceleme olur kendileri

Yaaa Allah sağlık versin hepsine
Çok sevsin okulunu

Dün arabada uyuyordu Alya ayaklarıda kucağımda eşime dedim seneye bu arkayada sığmaz kocaman olacak balkuzum
Daha çok konuşacak, kendini daha güzel anlatacak, kendi istediğini hazirlatacak evden
Bir yanım hep böyle kalsa sevsek sevsek diyor
Şuan tam sevilme zamanı
Bugün marketde lay lalala la la diye seke seke şarkı söylüyor.
Kızlar diyor günün mutlusu

Bizim iki dakikalık yere eltimin abisine gelirler, bize uğramazlar. Ela bile amcasını bilmiyor o derece. Kuzenlerinden bugün gelen arkadaşım diye bahsediyor.

Benim dizime koyar kafasını arabada öyle uyur. Hala ön tarafa geçemedim.
İçim rahat etmiyor kemer takılı uyutuyorum.
Hep ilk gün arabada kucağımdaki hali aklıma geliyor. Resim çekmiştim o gün

Okulun ilk haftalari oyle oluyor duygusala bagliyorsun.Gelisimini gordukcukce iyiki diyeceksin.

İnşallah canım benim.

Akşam üzeri markete çıktık ozkuruslar
En uygun orda gördüm wc kagidi
16lı papia 54.90
6lihavlu kagitda 34.90dı
Citir leblebi, 4lü buzd.poseti bu da 10tl idi, 1kilo yufka 25tl tazecikti kız suluk istedi iyi bisi diil ama aldık artık kullansın bakalım, chia tohumu aldim
Orda meyve beğenmedik sürekli aldığımız başka yere gectik incir , üzüm, kıza pipet aldık
Koca yaz bi ağaçtan incir yiyemedim .
Kuruda almam lazim 500gr 99tl yazmislar yaw

Süper fiyatmış buraya göndersinler papia
Güle güle kullan cnm bereketli olsun

İyi tatiller canım
Çok güldüm. Misafir misafiri sevmez evsahibi hiçbirini sevmez dediğine aynı benim iki günki şeklim

Benim dizime koyar kafasını arabada öyle uyur. Hala ön tarafa geçemedim.
İçim rahat etmiyor kemer takılı uyutuyorum.
Hep ilk gün arabada kucağımdaki hali aklıma geliyor. Resim çekmiştim o gün
Kiz uyursa geçiyorum ben öne
Ben otokoltuguda almadım kiz durmuyor
Onunla arkada oynuyoruz
Öne çok geçmek istiyor sürekli anlatiyorum
Ortadan hoop atliyo öne
Arabada hep top, kitapları, balon, kalem, defter falan var.
Kalıyor arabada oyalama seysileri

Gunaysss yine evde koştuğum Bi gün çünküsü akşam elimi sürmedim
Akşam yedikleri uzum tabagi bile duruyordu
Oğlan 16.30da gelecek yemek yetistircem telasemde yok
Hatta salı perşembe babasıyla gelecek (okul çıkışı kurs babası alacak gelirkende)
Sabah yemek yapmak iyi oluyor fakat kıza kahvalti oyun istiyor falan çok darlaniyordum.
Yağmurda başladı geldi benim havalar.
Açtım camları Bi havalasın ev

Oğlan 1000tl biriktirmiş
20 doları vardi Bi de
Dedim senin paraları dolar yapalım
Biriktirdikce dolar yapicam ona.
Kulaklık için biriktirmişti aldi
Şimdi yaza kadar biriktirsin yine alsın ne istiyorsa.
Harçlık veriyoruz biriktir al diyorum.
Tutumlu bu konuda disarida hesabını yapar.
Pahalı bulduğu şeyi alıp yemez bile.
Bakalım yaza kadar kaç dolar yapıcan dicem ona ☺ heveslensin

Kizcagzimin kumbarasindanda 978tl çıktı
Eşim bnm hesaba atacak
Hesabımdaki parayla bilezik alicam TL tutuyorum çok mantikli değil aslında.
İnşallah bileziklerimi hiç bozdurmaya gerek olmazda çocuklarım için birikirler.
Onlar büyüyene kadar kaç tane yapabilirsem yapmak istiyorum.
Ben takabiliyorken takarım sonra onların olur.

Annemin dayısı ölmüş memlekette dayımda orda bugün cenazesi defnedilecekmis
Anneannemi konuştuk kendide yemedi kimseyede yedirmedim noldu dedik cüzdanında son kuruşuna kadar kaldi hepsi pay ettiler.
Keşke kendide yeseydi yine çocuklarına bırakacak ev arsa vardi zaten ama ne bilim kira aliyordu dedemin maaşı falan ama yemiyordu. Hoop bankaya
Bisi alım Bi sipariş verim ne bilim Bi mangal yaksınlar alimde et falan almazdı.
Biz kendimiz götürürdük yapacaksak ama vardi onun noldu yani.
Varsa imkanim ben çocuklarıma aldirmam
Benim olan yine onların neticede
Eşime diyorum birer ev var oglanada araba aliriz ( ortayollu bisi kısmetse olsun istiyorum almak) kizada araba kalır gerisinide çalışsınlar yapsınlar.
Ben gezicem sakin koylar, yaylalar, dereler.
Kimse benden bisi istemesin daha diyorum.

Kamp yapan Bi amcayla teyze vardı
Yani 65yaslarindalar
Ayy Bi heves ettim oturmuşlar oltalarını atmışlar, çayları kaynıyor arada bisiler yiyorlar
Sonra teyze çadıra gitti yattı galiba görünmedi Bi süre
Benim hayaller eşime dedim bak ilerideki halimiz
Tmm çadır olmazda pansiyon olur yazlik olur soyleli gezeriz edi büdü

Günlerden Pazartesi işe giderken bile sendrom yaşamamışımdır. Her hafta temizlikle başlamak beni ruhen rahatlatırken farketmeden de içten içe beni kemiriyor sanki not alacak öğrenci gibiyim önce temizlik yapılacak ama her hafta da dışarıda bir işim mutlaka çıkıyor. Sadece benim işim değil eşimin, çocuklarımın, annemin, babamın. Bu günde babamın maaşını çektim. Öncesinde evi temizledim banyolardan başlıyorum tuvalet ve lavabo olarak gidiyor. Elektrikliye tuttum paspası da bankadan gelince atarım diye bıraktım elimi yüzümü yıkadım giyindim küçük kızımın da spor ayakkabılarını tamire bıraktım tam 1.5 saat dışarıdaydım. Eve geldim bir makina beyaz çamaşır yükledim yıkamaya. Sonra akşam için karışık kızartma patlıcan patates biber üstünü de domates sosu. Biberleri yıkadım süzgüye koydum patlıcanlarıda tuzlu suya yatırdım patatesleride tuzlu suya bıraktım paspas çekildi yemek yapıldı çamaşırlar serildi şimdi eşimi bekliyorum gelince önce markete sonra pazara oradan da babamın maaşını bırakmaya geçeriz. Sonrası hep aynı eve gel aldıklarını yerleştir yemek ye yat uyu. Artık kış hazırlığıda yapmak istemiyorum itiraf edeyim zor geliyor Allahım ne meşakkatli bir iş. Bu gün sadece kapya biber almak istiyorum fırında közlemek için sonra kalanını bu hafta tüketmek için alıcam. Ev beni çok yoruyor isyan etmiyorum ama hergün temizlik yap yapılmıyor değil, bugün yapmıcam diyorum ama elimde bez silerken buluyorum kendimi neyse biraz hesap kitap yapmam lazım bu ara. Çok açıldık kredi kartlarına ayın 15 'i geliyor maaşı nasıl harcıyoruz bir de gözümüzle görelim. Hesap yapmaya da korkuyorum çıkan rakamlar beni korkutuyor.

Pufss
Yine yoruldum yine ev dağınık
Ayy cidden iş bitmiyor hiç şu evi 10dk falan toplu gorebiliyorum

Airyfairy kanat attım
Oglanada pisirdim yedi.
Şimdi eşimle bana yapiyorum yanina pilav salata ben sadece kanat yicem.

Balparmak tatlısı yaptım
Oğlan normalde sekerpare, revani yani baklava harici yemez pek 5 tane yedi
1 tabakda annemlere verdim.
1 tane tadına baktım ağızda dağılıyor gzl olmus
2 gün yerler diyordum ama akşam bitecek galiba
Yesinlerde yaparım yine.
Ev tatlısı ev kurabiyesi falan olsunda bunlara yeterki

Kızım enerji hiç bitmiyor bugün uyumadida
2. Bulasik makinesini calistircam aksam
Valla bitsin gün yorgunum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…