Küçük Düşün Büyük Olsun!

Slm bacimlar
8 saat yolculuk sonunda vardik Adrasana.
Cok guzel yer ama uzak ya.Kemere girdik 1 saat daha yol gittik.
Oglen yemek yiyip attik kendimizi denize.Su pasa cayi gibi sicacik
Kiz durup durup atiyo kendini.
Bugun bi adim attim ilk kez hisse senddi aldim.
Ufak bi adim 400 tllik.Denicem.vesbe aldim.Eregli de aklimda.Gitse de beni uzmucek rakamlara alim yaparm.yok gozuyle bakiyorm onlara.Sifir bilgim var yalniz lot falan nedemk yeni ogrendim

Öyle gezmeye gelene işe gidiyorum evde değilim diyorum ya da sonra gelirseniz iyi olur elim değmiyo suan evde değilim geciştiiryorım

Bende dün domates gördüm 4tl eşim yok artık dedi
Adam bıktı sanki kendi yaptı
Kapyali domates sos hoşuma gitti valla 4 kavanoz daha yapsam mı diyorum
Bugün tavukların sosuna bile attım çok güzel oldu

Ev temizliği konusunda bende çok bezdim.
Her gün ev süpürüyorum
Haftada mutlaka 2 gün siliyorum
Bez elimde genelde
Yerler beyaz gözüme takılıyor hersey
Kız yerlerde oynamıyor olsa yere bisi sermicem süpür sil geç yapicam.
Halılarda toz yapiyor ya

İyi geceler herkese,
Yorucu bir gündü. Sabah bu defa geç uyandım kalk toparla kahvaltı hazırla, Kahvaltı yaptır. kızı okula hazırla. Götür bırak. Sanki evdeki hali daha iyiydi ya
Bir an acaba yetişemeyecekmiyiz demişliğim bile var :)
Evden çıkarken başladı şarkı söylemeye; okula gittiği için mutlu heyecanlı olduğunu anlatan bir şarkı besteledi hemen.
Okulda ilk günümüz, öğretmenini tanıştırdım. İlk an şöyle utanmış rolü yapar gibiydi. Sonra dibine sokuluverdi öğretmeninin.
Sıraya girdiler, hemen sıranın önünde aldı yerini. İçeriye aldılar. 1 saatlikti bugün ders. Gayet herşey iyiydi. Sorun olmadı. Hatta bana akşam diyor sen niye orada bekledin eve gelmedin inşallah hep böyle gider. Öncesinde geçen yıldan bu yana anlatıyorum. Kötü birşey yaşamadığı sürece sıkıntı olmaz sanırım,
Çıkışta okulun parkında takılmak istedi. Sonra biraz gezdik. Okul malzemelerine baktık.çanta baktık. Tabi hazırlıksızdım. Hazırlanamadımki. Ev boş kalmadı Allah eksikliklerini göstermesin tabi. Sağolsunlar çoğu düşünüp geldi geçmiş olsuna.
Biraz malzeme aldım. Evde de vardı bayağı malzeme şönil karton ponpon kalem silgi kalem traş vs. Boyalar eski. Yenisini aldım.
Evdekileri de bir elerim artık.
Eve gelince konuştuk. Anlattırdım. Çiş olayını da anlattı. Tuvalete kendileri gidiyormuş. Zaten bunu biliyordum. Ve evde yapmaya başlamıştı. Ama işine gelmeyince annee diyor, yapmıyordu. Neyse herşeyi temiz yapmış. Kaka olayında illa yardım eden olur. Yardımcı öğretmen yokmuş öyle söylemişti öğretmen. Ama kardeşim stajyerler oluyor dedi. Bakalım zamanla göreceğiz.,
Yarın 2 saat duracaklar.
İlk gün kargaşası vardı tabi. Öğretmenlerin işi de zor.
Ağlayanlar sınıftan çıkanlar, çıkmaya çalışanlar.
Akşam eşim geldi. Dün okul harçlığı diye 100 tl vermişti. Puzzle istedi aldım.
Yemek yedik konuştular.
Diş fırçala pijama giy. Kitap okudum. Tam uzanıyorum yanına, ne dese iki oyuncağını yanına almış. Anne sen babamın yanına gidermisin ben oyuncaklarımla uyurum. Zoonnk kaldım öyle
Yaa okula gittim büyüdüm havalarımı nedir

Benim de yığınla iş var, bugün gelince gardolapta iki rafı sildim. Komple temizlik şart, eşim diyor kadın çağır sağlığından önemli değil. Ütüyü de yapsın. İki haftada bir gelsin diyor. Fiyat 500 tl tam gün. Zaten ütü yetiştiremez.
Bir okulu düzene sokalım bakacağım. Komple temizlik için çağırırım belki. Ama iki haftada bir abartı bana göre. Çocuk okulda olacak sağlığımda sıkıntı olmadığı sürece yaparım. Zaten artık eskisi gibi zırt bırt gitgel yapmam sanırım :)

Canım ereğli almıştım düştü ve takip edemedim. Hala bankada 1000 tl var alamadım. Arkadaşın eşi eşime tüpraş al demiş. Eşimin 19 binmiş 22 olmuş para.
Aklında bulunsun ytd. Ama duyduğum son durum bu.
Hee birikmişini anlatmışmıydım. Beni o kadar parayla bile şaşırttı beni koci

Bereketli olsunn
G,dolap bakiyem yatacak bugun onlada tupras alirimSaolasn cnm

Güzel bir okul yılı olsun gördüm pek mutluydu kuzum

Günaydınn
Saat 7 yi geçerken uyandım. Uyusam iş kalıyor. Bugün de okul 2 saat. Belki beklerim yine.
Evde iş yığınlaaaaa. Ütü temizlik off off. Kül kedisi olmak zor ya. Annemin evinde sindrellaydım İyi olmadı rahata alışmak.
Neyse sabah sabah robotu çalıştırdım. Oturma odası koridor hallettim. Alt kattaki saydırmadı inşallah. Sessiz devirde çalıştırdım.
Çamaşır at, topla katla. Gittim gardolabın bir kısmını daha sildim. Resmen yokluğumda toz yığını olmuş. Eşim de tişörtleri yıkamış ütüsüz güya katlamış koymuş. Ama katlamayı bir de becerebilseydi
Çıkarttım ütülenecekleri oldumu bir yığın iş daha.
Şimdi yerleştireceğim. Ütü de yapasım var da zaman yok.,
Akşama yemek yok. Yemek derdim olmazsa ütüyü en azından bir kısmını hallederim bayağı birikti.
Katlanmış çamaşır beni bekliyor dolap da beni bekliyor. Kahvaltı da hazırlamam lazım. Ben burada laklaktayım.
Kalkayım hakledeyim işleri. Hepinize kolay gelsin.

500tl mi olmuş en son 350 falandı
Vay anasını
Genel temizlik için iyi olur
Ama 2 haftada 1 gelse bile yine her gün yapıyoruz aynı işleri derin temizliği yetistiremez o da üstünden yapacak
Valla fırsat buldukça dolapların dışını falan sık sık siliyorum
Leke yag vs birikmesi diye
Beni en çok yoran cam ve dolap içleri.
Gerisi bir şekilde halloluyor

Günaydınn
T thesekreter ile bana un perileri görünmüş
Kekle başladım bende güne.
Sabah benimkiler çayla kek , pogaca, börek falan yiyorlar.
Yufkalarimda kötü olmadan kurtarmak lazım yapicam bugün.
Dün ki tatlı bitti sabah siparis verdiler
Çayla güzel gidiyormuş iyi dedim 1 tepside tatli yaptım.
Evi topladım.
Bulasik mak. Doldurdum
Kiz uyuyo bugün silerim artık
Dün mutfak ve balkonu sildim sadece

Bugün oğlanın kurs günü babasıyla gelecek.
Orman kebabı pilav yapım
Pilavda bitti
Elim okadar aza alışmış ki olmuyo yani 2 günlük gerçi erbaslarin isine geliyor hergün degisik yiyorlar.
Ziyan olmasın diye hep az az yapa yapa
Kalabalık gelseler aç kalacaklar diyorum
Ki Bi ramazanda ucu ucuna tam yetiştiği var
Hani 1 tabak daha deseler yoktu
Çeşit bol yaparım ama hep az olur.

Oğlana bu sene forma almadım hem son senesi hemde oldu pant falan tshrt zaten siyah giyiyorlar
Bu hafta outlete uğramam lazım
Yazın Şort tshrt falan gitti oğlan neysede sweat ve esofman bakmam lazım.
Düz baskisiz falan seviyor.

Yetişemiyorum ben artık ya ciddi yetemiyorum

Slm kızlar başarısı yorguunluk
Oğlan hasta kız da hasta idi iyileşti gece heryer batırdı kusma isal sabaha denk
İlaç aldım kızı okula koydum
Lelli senden sonra
Kocayı gömme benden
Öldürsem su adamı hırsım alışmaz
Dün akrabası aradı oğlu üniversiteye gidecekmiş bilgisayar alacakmıs
Bizim kredi kartından
Kendisi alsın karrt dedim çalışıyor
Banka herkese veriyo bana ı güvendi dedim
Baya baya ettik kavga
Karı sında bilezik var bozdursun alsın
Kırarım o kartı dedim

Neymiş beyefendi çalışıyomus
Girmiyorum işe filan dedim çalış yırt biyannını dedim
Ben fedakarlık yapıp almıyorum bişeyker
Dedim bu sefer kesin boşarım seni bi çek dedim
Önüne gelen kıymetli buna yettu artık
Bide adamlar iki oğlu ayrı ayrı tatile gidito kendisi karısıyla ayrı gidiyo

Körmü gözü gitmesinler dedim banamı güvendi

İyi tatiller babym. Hisselerinde hayırlı olsun canım. Bende hoşaf gibi suya girmeyi seviyorum Egenin suyu bana çok soğuk geliyor giremiyorum.

Sorma dün pazarda en ucuz domates 7.5 tl di iki kilo aldım oda yemek için. Kapyalar 12-15 arasıydı kadının biri bir çuval almış salçalık 10 tl bırakmış satıcı kapya da almadım. Ama 220 tl harcamışız eşime sordum. İçinde göze gelen bir kilo var kalanı yarım kilo taze fasulye üzüm, armut, incir, 3 kavun ve yeşillik herşey çok pahalıydı bir kilo da dolma biber aldım 15 tl. Alıcam ama yine kapya denk gelince közlemelik. Kolay gelsin lellim.
Ellerine sağlık.
Canım bizden biri birşey istediğinde ben eşimle görüşeyim diyorum. Sonra da bir daha bana istekle gelemiyorlar. Eşime de diyorum bana da söyle veya yapamam de diyorum ama bazen benim bilmemi istemediği şeyleri hallediyor sonradan ben duyunca kıyamet kopuyor. Sana söylesem olmaz diyecektin diyor, sende hayır de diyorum o diyemezmiş. Neden dedim senin babandan hanlar hamamlar kaldı da benim mi haberim yok diyorum olan bize oluyor millet öğrenmiş istemesini biz niye kimseden birşey isteyemiyoruz acaba. Ayy sorma ne yaram varmış benimde.

Bu gün toz aldım sabah sabah kahvaltı masasını topladığım gibi ev işine girişiyorum. Toz aldım dün aynaları silmiştim özellikle lavabo aynaları hemen kirleniyor su lekesi oluyor onları tekrar sildim, buzdolabının üstünü aldım avizesini yagçözle siliyorum. Sonra doğru bime un almaya 3 paket un 1 laktozsuz süt 2 tane normal süt daha da alınacak vardı ama 15 kilo unu eve hammal gibi taşıdım 167 tl tuttu kartla ödedim. Dünkü market masrafını da eşim karttan geçti. Eve geldim kilerde unları yerleştirirken diğerlerini yerinden oynattım tabi bayagı zamanımı aldı. Taze fasulye koydum ocaga yanına da arpa şehriye pilavı yaptım. Acı biberlerden 2 tane 3 kiloluk bidona turşu koydum biri anneme diğeri de amcama küçük kızım dereotlu poğaça istedi arkadaşları ile yemek istedi onu yaptım. Bulaşık makinesini çalıştırdım mutfak topla çöpü çıkardım. Nasıl acıkmışım yemek yedim şimdi çayımı içiyorum. Birazdan çamaşırları toplar sonra da bulaşık makinesini boşaltırım. Valla evde iş bitmediği gibi bir de canım sıkılıyor diyenleri hiç anlamıyorum benim işlerimin biri bitmeden diğeri başlıyor benim canım hiç sıkılmadı evde.

Abla aynı şeyler bizde mevcut bize. Bişey yapan olmadı benimde alacakların var ama bekliyorum madem öyle dedim al benim istediklerimi ele yok de limitim kartım dolu de
Yok diyememiş bende kart limitim yok bilgisayar çok pahalı 1500 limitim var yok de diyemezmiş

Bana demeye gerek yokmus onun mus bilmem ne
Bende madem gerkmi yok ha böyle
Bende gitmiyorum işe eşşek gibi çalış gece gündüz bütün elalem in evragı elimden geçiyor hazır Aa yap yaparım
Gelsinler dedim
Senin görülecek ev iş kadınlık görevini onlar yapsın defol git dedim onlar madem iyi bizene alsın yani ben mecburi değilim kimseye
Sende aldın borç diyo ben anamdan aldım
Gitsin kardeşlerinden istesin
Annemin parasını iyiki ödetmişim
Birazda annemi ben gazlamıstum o zmn
Baktım sağa sola kayıyo iste anne dedim
Dün diyoki kredi bitince ödeyecek işti hala onu diyo
Onu borçsuz bırakmayacak ısım onu anladım

Gece baya darlandım oğlan hasta
Şu işimin olmadığı gün yok bu hafta saldım çayıra herhalde bende hasta olcam
Bende sen gibi tasıyorum araba varsa tasıma alsın gelsin kıymetimi biliyorlar sanki
Bi tatile gitrik para çok diye gözleri kaldı
Gavurların

Selamm
İyi akşamlar kızlar, bugün kesin erken uyurum. Şimdiden yazayım dedim.
Biraz işleri hallettim. Ama yine de planladığım gibi olmadı. Kahvaltıya tost yaptım. Kahvaltı sonrası kum oynadı. Sulu boya yaptı.
Okula götürdüm. Biraz orada takıldım. Velilerle. Sonra alışverişe gittim.
Oyun hamuru patafix krafon kağıdı fırça aldım. Dünkü 286 tutmuştu. Bugünki 80 tl tuttu. Mum boya ve pipet kaldı.
Kalem kutusu iki gözlü. Evde var ama yeni alacağım. Evdekinin içinde kalem silgi boya vs var.
Anaokulu çantası ve suluk da yeni alayım diye düşündüm. Akşam avm ye gideceğiz kocişle.
Bugün ilk resimlerini çizmişler. Bir de içerideki oyun yerinde oynamışlar.
Sordum ne çizdin. Seni çizdim dedi :)
Bugün 2 saat durdu. Çıkışta özledim seni diye sarıldı.
Ama hala soruyor Okul ne zaman başlayacak diye

Bizim de eskiden öyleydi. Hep ister yaptırırlardı. Bayağıdır isteme yoktu. Çünkü son zamanlarda eşim yapmıyordu. Ayrıca ben işi bıraktığımdan sonra o kadar birşey istenmedi.
Geçen ben yokken teyze hemen hassas noktasını yakalayıp, eşimden dayı için vitamin istemiş. 250-300 var fiyatı. Tam hastalık zamanımda alacağını hassas noktasının bu olduğunu biliyor teyze tabi.
Neyse eşim bana sordu. Sen bilirsin dedim.
Almış vitamini. Geçen gelince teyze 200 tl bıraktı. Kıza birşey alırsınız okul için dedi. Yani aldım verdim oldu yine de Allah bereket versin ne diyelim.
Ben parayı almadım. Annem de 200 vermişti ısrarla almanıştım. Tam düğün sonrası. Toparlansınlar. Zaten veriyor her gittiğimizde Ela için.
Eşim parayı al derse, vitamin alırsın dayıya sakla parayı derim. :) çünkü bir süre teyze yine bitti alırmısın vitamin der.
Allahtan eskisi gibi değiller. Ben çalışırken, az para vermedik. Ve az para harcamadık.
O zaman yapılmıyordu da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…