Küçük Düşün Büyük Olsun!

valla halim kucuktu hali perde yenilemem lazim .borclardan erteliyordum yarin gidip kosa kosa alcam .avizemde hic yok o da alincak .som agzimi acmamla 10 bin masraf yuklendi ev icin
Pöfss niye hep eksik var ya bende hüzünçlüyüm.
Hatta esime dedim ki aksam ben 2013-2014 zamanlari tek maaş yani tek gelirle (kira kuş kadar ozaman) bilezikler aldım yahuu
Bu ne simdi gelir daha iyi ama hic bisi alamıyorum diye yakındım.
Vallahi paranın bereketi kaçtı
Napsak bilmiyorum
Kuran okutcaktım okutamadımda.

valla bilmiyorum lelli .cocuklar kucukken biraz birikim olsun istiyorum .ben suan ailem sayesinde rahatim mesela onlar da boyle olsun istiyorum ama beceremiyorum .

valla bilmiyorum lelli .cocuklar kucukken biraz birikim olsun istiyorum .ben suan ailem sayesinde rahatim mesela onlar da boyle olsun istiyorum ama beceremiyorum .
Bu ekonomi nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum. Ama toparlanması da yıllar sürer o kesin. Malesef üzücü. Çocuklarımıza hiç birşey bırakamayız zor gibi. Bizim olanı gideni bir evimiz bir arabamız var. Daha da birikim çokzor. Hayatın eski tadı olsa keşke. Çok üzülüyorum bu duruma.

valla halim kucuktu hali perde yenilemem lazim .borclardan erteliyordum yarin gidip kosa kosa alcam .avizemde hic yok o da alincak .som agzimi acmamla 10 bin masraf yuklendi ev icin
Halıyı ben de hala değiştşreceğim. Koltuklardan umudu kestim. Televizyon yeniledik. 22 bin tlcik. Telefonum bozuldu onu aldın 13bini geçik. Şimdilerde kururmalı çamaşır makinam var aman ne olur sen bozulma diye sarılıyorum ona bozulması yakın gibi

Kardeşpayı çok gecmiş olsun şimdi nasıl ikizler

Kız kartları naptınız valla ben öyle yapsam benim herif hastanelik olur Allah ödeme kolaylığı versin
Bendeki kart anakart taksitler bu kartta site ödemeleri bu kartta. Market otomatik ödemeler vs vs hepsi bendeki kartta. Eşimdeki kartta eşim harcama yapınca kullanıyor.

tr_lelli yedirenk79 desenize kart konusunda hepimiz ayniyiz .elimden geleni yapiyorum zaten alisverise gidecek zamanim bile kalmiyor ama kart masallah .biraz dusururuz insallah
Ekstra alışverişim yok gibi. Kartı geçtim bir de verdiği para da çabuk bitiyor. Harıl harıl para suyunu çekiyor. İçler acısı ekonominin hali

Şimdikiler ayrı birçeşit. Çok şükür uyku sıkıntımız hiç olmadı. Sadece yatağa uzanınca susmayan bir çenesi varkonuşarak uykuya dalıyor. He bir de iş yaparken bile anne annee anne oyun oynayalım. Neyse en azından oyun haline getiriyor. Standartımız ben iş yaparken komşuculuğa dönüşüyor olay. Benim işim varmış komşu kızımı sana bıraksam bakarmısın demişim çocuğumu ona bırakmışım. Alıyorum bebeği hadi bıraktım diyorum. Hayır kapıyı çal dindandon diyor benim işlerim akşama kadar bitmesin de ne olsun :)

İyi uykular,
Sizden sonra eve giriştim. Salonu kaldırdım. Koltuk altları gözüme batıyırdu. Kızla birlikte yaptık :)
Bana diyor anne bir tane bu işleri yapacak yardımcı robotmu alsak. Çok işine yarar değilmi...zaten onların zamanına çıkar bence.
Toparladım.mutfağa geçtik.
Ekmek yapacaktım hamur mayalamıştım.
Ela akşam yemeğine kahvaltı istedi. Babasının kızı yağda hamur istiyormuş ondanmış. Onu da yaptım. Ekmeği de yedi. Evde yapılan ekmeği yeniyordu. İyi oldu yemesi.
Bugün sürekli çok heyecanlıyım diyor. Uyku öncesi bile kaç defa tekrarladı. Kuzeni gelecek ya gün sayıyor. Oldukça mutlu.
Yarın aile hekimine uğrayacağım. Boğazımdan göğsüme ağrı oluyor. Geniz akıntısı öksürük var bende. Astım ilacı kullanınca hafifliyor.
Belki antibiyotik verir. Önlem amaçlı gitmeyi düşündüm. Arkadaş kızı bana bırak öyle git soğuk dedi. Kahvaltıya gel dedi de kahvaltıya gitmem büyük ihtimal.

Hem onun icin hem kendim icin.Ben kociyle evde oturamam.Cidden anama gitme noktasina geliriz yine.Evde corabinin tekini bulamasa soylenme moduna geciyor adam
Ama iste insan ozluuor.Kendi kendimi telkin ediyorm,yarin okula,ilkokula baslayacak napacaksin evde.Gelmisim 36 yasina 40 dan sonra is de bulamam.
Ayy tam ikizler kafasi yasiyorm iste

Bizimkiler 10 cocuga bedel.Yani tek cocuk hic cocuk durumu yok hic
5 dk oturmaz mi insan.Koltuklara ortu en ifrit oldugum seydi,Alya ayaklaninca basladim.Bugun geldim koltuk ortusune cikolata surmus
Silmisler gecmemis.
Biseye kizsin onunde ne varsa atyio,meyve tabagi ,su dolu bardak .O an ne bulursa
Ya sen 4 yasindasin bebek degilsin derken buluyirm kendimi surekli

Bu ay eve 20 bine yakin para girecek.7500 issizlik benim maas +kocinin vadeliden 1200 gelecek.
Allahim ins 1 ceyrek bari yapabilirim diyorm.
1 snee once 2 memur maasiydi 20 bin.Oo diyoduk.
1400 dogalgaz dogru duzgun kis olmadigi halde.
Kira
Haftada 500 araba benzin yiyor oyle cok kullanim da yok,evdeler ,ama 100 tl ye arka mahalleye gider hale geldik
En az 2 ay mutfak masrafimiz yok et haric.
Kardesim wc kagidina kadar yolladi.
Ben anlamiyorm nereye gidiyo bu para
545 tl arabanin trf sigortasinin son taksidi var mesela.
Boyle boyle gidiyor iste

Bendeki kart anakart taksitler bu kartta site ödemeleri bu kartta. Market otomatik ödemeler vs vs hepsi bendeki kartta. Eşimdeki kartta eşim harcama yapınca kullanıyor.
Daha ne olsun
Kocam gibi konusun aylık işte su kadar gidito diye söyleniyor ya dedim sen görmüyorsun galiba dışarıyı dedin yemeyelim napcaz dedim faturalar o biçim idare ettiğim halde çocuklar var yoksa kısı yordun yakıyorum valla napım çok zor

Ahh napcaz ben artık tükendim

Selamm yine bir krizle basladik
Oturup agladim.
Benimde burnum tikandi zaten bulasmamasi anormal olurdu.
Ekmek peynir yicem dedi tmm dedim.
Yemedi.
Kek yicem dedi tmm dedim yemedi.
Makarna dedi onuda yemedi
Kuymak dedi yaptim yemicem dedi artık sinirlerim zipladi zorla yedirdim hemde hepsini bitirdi.
Yani karnı aç gayetde yiyor inadı cok fena.
Suruplarini normalde icer icmicem diye inat etti sacina falan döküldü bende oturdum agladim.
Tek basima yikayamiyorum cok agliyo esimi bekliyorum gelsinde yikayalım.
Yayla corbasi yaptim muhtemelen turuncu corba diye onada aglicak
Ki ondanda var bakim baska neye aglicak.
Menemen yaptim.
Makarna var.

Ben bazen özellikle su kızın böyle inat donemlerinde alıp başımı gitmek istiyorum.
Zaten sabırlı biri değilim sinirlerim bosalıyor artık.
Aksam esimi dört gözle bekliyorum gelse diye.
O oynatiyor ona benim kadar yapmıyo inat garezi bana.
Ben hic cocuk buyutmemisim yeminle ilk yani

Bende sasiyorum
Bizim eve giren paraylada her ay altin alinmasi gerek. Ama yok alamiyoruz.
Biz bes'i 2.250tl cikardik o var bi elde bi de arabanin taksitini yuksek oduyoruz cabuk bitsin diye o sarsiyor bizi.

Hepimiz hasta oglanda bi heves etti bu sene (sınav stresinden mi ne) gitmiyormuyuz diyip duruyor.
Bungalov bakiyordum 3-4gece icin o heves etti istiyor
Kız hasta olunca gözüm korktu acikcası hasta ederiz pisman oluruz diye oglan bisi olmaz gidelim diyor.
Extra masraf
Git gel ye ic rahat 6 bin gider.
Yicek kendin goturuyorsun bi de
Bilmiyorum kız böyle hasta olunca hevesim kaçtı.
Bu sene gerci kiminle konuşsam hastalikdan konusuyoruz herkes hasta.
Plan yapmıyorum artık olağan gelişirse gideriz yoksa kasmıcam.
Hep bisi çıkıyor çünkü

Bizim ek gelir olan araca bi de kamera takilcakmis yani hepsine.
8.500tl o çıktı simdi.
Zaten 38bin eyt borclandik noluyoo yahuu tek tek gelin diye carlicam artık.
Haftaya benimde dr. Kontrolüm var orayada gidecek paralar.

Hayde köyümuze geri dönelim genşler
Oduna gideriz, bahce ekeriz, suyu dagdan cekeriz, gunes enerjisi panellerinden falan yaptiririz, baliga gideriz, inek alir bakarız bu ne ya.
Ekmaamızı taştan çıkarırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…