Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın🌞
Gece Ela uyandı su istedi. Sonra çişim var dedi. İyi oldu ben de teheccud namazı kıldım.kaç gündür istiyordum vesile oldu.
Uyuduk. Rüyamda altınlar gördüm 😅
Çeyrek gram tam ata altın. Böyle kurdeleli kaç tane vardı.saydım hatta.
Çantamda taşıyordum. :)
Ekonomi topiğine de rüyamı yazmasam olmazdı😁

Ahh o kedi sevdaları. Biz yaşadık o macerayı. 2 yaşındaydı ya. Evde bir de kedimiz vardı. Ben kendimden geçmiştim. Dağınıklığı tüyü. 🤐 Ela geçen konuşuyoruz kardeş istemiyorum diyor. Ama ne oluuur anne kedi alalım ne olur büyümeyen köpek alalım yalvarıyor.
Çok seviyorum hayvanları ama gerçekten evde çok zor. Biz de dışarda besliyoruz seviyoruZ. Evde kedi maması dolu :)
Şimdi bir de hamster istiyor.
Ben almam hayvan falan eve
Kuş bule annemde tozu kılı tüyü aman aman.

Günaydın🌞
Gece Ela uyandı su istedi. Sonra çişim var dedi. İyi oldu ben de teheccud namazı kıldım.kaç gündür istiyordum vesile oldu.
Uyuduk. Rüyamda altınlar gördüm 😅
Çeyrek gram tam ata altın. Böyle kurdeleli kaç tane vardı.saydım hatta.
Çantamda taşıyordum. :)
Ekonomi topiğine de rüyamı yazmasam olmazdı😁
Hayir olsun🥰

Bu gün nihayet market alış verişini yaptık eşim izin aldı izinleri var iyi oldu sabah biraz yürüyüş yaptık. Sonra gidip aldık 730 tl tuttu ama içinde şeker, yağ, un, bakliyat yok. Maden suyu 1 kasa, 4 paket süt, 3 paket meyve suyu, 2 şişe şalgam suyu, 1 kutu nescafe, 12 li havlu kagıdı, 1 kilo kuru fasulye ve irmik var bir de bir iki parça çikolata ve bisküvi var diğerlerini yine marketten taşıyoruz. Birde banyo sabunu sıvı sabun çamaşır suyu var. Birde internetten alıyoruz diye az indirimli oluyor. Tasarruflu alış veriş yapıyoruz ama herşey o kadar pahalı ki market bitse, pazar var, kasap var böyle böyle parayı harcıyoruz. Az önce eşimle ayın 15 de yapacagımız ödemeleri çıkarttık, çok şükür yine para kalıyor elimize. Eşim tarla için gerekli olan testere, uzun makas, yazlığa malzeme dolabı aldık, birde arabanın bagajı ve içi için havuzlu paspaslardan aldı onların bazıları geldi kredi kartına taksitle aldık onlarda şişerecek kredi kartını ama yapıcak bir şey yok.

Slm kızlar
Bende bugün biraz iyiyim
Kalktım ütü çamaşırları katla yemek yaptım
Akşama bir kekk çırptım oğlan okula kız götürür diye
Bizimde market alışverişi yapılcak kıyma almıs eşim oruca pahanır diue
Baya alınacak var kahvaltılık sahurluk
Yazayımda öyle gideyim bari

İyi geceer, iyi uykular
Ben yine uyumadım. Hastane randevumu yarına değiştirdim. Bugün gece zor olacaktı. Bir de 5 saat birşey yememe şartı var.
Yarın saat 14:30 yaptım. Sabah erken uyanıp kahvaltı yaparım. Başka müsait saat yoktu.oldukça dolu.
Dün ve bugün okul dönüşü biraz bahçede takıldım arkadaşla karşılaşınca oturdum.
Dün koci evde yemek yemedi. Biz kalanları yedik. Bugün de cevizli lokum ekmekten yaptım. Birşey yapasım yoktu. Duramadım yine. Kıza yağda hamur kızarttım. Kahvaltı hazırladım akşam için.
Gelsin kilolar, 60 oldum :)
Sabaha doğru Ela yatağın kenarındaki koruyucuyu düşürdü gümm o sesle uyandım.
Nasıl becerdi anlamadım da😅
Tecrübeliler söylermi kaç yaşında yatak koruyucu kullanılmıyor. Bıraksammı acaba. Bugün koymadım bakalım. Yine onun yatağının alt ek yatağına yattım. Kafama düşmezse gece iyidir :)
Eşim gel burada yat dedi de, uykum kaçar. Hiç içim rahat edemez. Eskiden hafta sonu yatağıma geçiyordum ama şimdi yapamıyorum.
Hergün dua ediyorum.
Bugün sınıflarına yeni arkadaşları gelmiş onu almaya gidince ilk söylediği o oldu.
Depremzedeymiş. Yardıma ihtiyacı olursa elimden geleni yaparım. Ailesi yaşıyormuş şükür.
Eve geldik. Yemek yapacakmısın oyun oynayalım 😅 oyunun konusu bu ara genelde bebek evinden bebek istiyormuşum vs vs
Bugünü de böyle bitirdik şükür. Yine esiyor uyuyamadım.

Selammm
Dun sabah yeni ev düzen ablama gittim
Ayirdiklarimi götürdüm cok sevindi.
Baska semtde kızına yakın tuttu evi orda uyguna buldu.
Esim birakti sagolsun aksamda aldı is dönüşü
Cok guzel geçti kızıda geldi torunlari vardi Alyoş baya eglendi.
Yaa kiyamam kahvalti hazırlamış ozellikle dedim ki hic bisi hazırlama ben getircem gelirken.
Hic bir kahvaltiligina kıyamadım yemeye 5.500tl emekli maasiyla ev kurdu 3bin tl kira zaten kiyamam ki yemeye bile. 🥲
Eksiklerinide soylemedi cok ısrar ettim soylemedi..
Ben zaten kap kacak ayarlamistim 3 poset 2 posetde erzak vs almistim.
Kahvaltiliginida götürdüm sandalyesi, dolabi, cay tepsisi vs gibi seyler yok. Yani onlar carpti ilk gozume (eksik aramak icin baktim çünkü almak icin)
Esyalarida kizinin arkadasi vermiş.
Ocagida 2 gözlü zor ve cok az yanıyordu biri vermis onuda.
Benim onceki set ustu duruyor onu goturcem ona.
Sandalye bakicam 4 tane.
Kabı kacagida sayiliydi 6 kasik 6 catal kendine göre bulmus ayarlamış canım yaaa cok seviyorum onu.
Baktım valla cekmecelere kadar soylemiyo napim ne alcam bilemedim. Istiyorum ki olandan ziyade olmayanı alim. Mesela kasesi yoktu hic (kiza corba koycaktim yedirmeye yoktu) ben de 12 tane kase koymustum sevindim yani eksik biseyini almis olduğuma. Soylemiyor çünkü
Konum attirmistim adresi aradada yollarım erzak vs.
Keşke yardimlar böyle insanlara dogru yerlere gitse.
Cok üzülüyorum varken hala hak yiyene o yardimlara el uzatana.
Kiyafetde almak istedim dedim beden tutturamam sen ne istiyorsan onu al dedim birazda nakit verdim.
Elim artık hep üzerinde.
O benim kizimin 2.anneannesi

Bugünde hava kapalı hic bir yere çıkasım gelmedi.
Esim aksam yer bak dedi bakmadımda canım istemiyor evde bi ton iş var
Camasir, bulasik, supur sil dün elimi surmedim hic bisi.
Kahvalti sonrasi yavastan baslarim.

Umarım gidip konaklarsın
Ben ahsap evleri oldum olasi cok severim.
O kendine has kokusu, gorseli.
Anneannemlerin memleketdeki evi ahşap yillarca yazın kaldık ordan bir ilgim var.
Merdivenlerinden bi cikardik kosa kosa nasil sevinirdik o sese.
Boluda kaldim ahsap birde verandasi vardi bana hep cok nostaljik cok sıcak gelir.
Özellikle bungalov olan isletmelere bakıyorum ben.
Sana ozelden bir yer atıcam henuz gitmek nasip olmadı ama kafa dinlemeye gideceğim.

Günaydın herkese,
Sabah 8:30 da kalktım. En geç 9:30 da kahvaltı yapmam gerekiyordu. Tam başladım kardeşim aradı halıcıya gitmiş. Gösterdi bana modelleri. Seçtim bir tane sağolsun kesesine bereket aldı. Koridora da kendim bakarım buradan alırım.
Kahvaltımı yaptım ilaç içtim.
Eşim de kalktı ona kahve yaptım.
Oturduk az. Uyku baştırdı. Uyuyayım dedim kız uyandı. Geçtim onun odaya uyumaya. Onlar da kahvaltı hazırlayıp kahvaltı yapacaklardı.
Yok annem öyle yapıyor yok annem böyle yapıyor. Anneee diye kaç defa geldi odaya 😅🤣 en son da pijamasını çıkartmamış o aklına gelmiş. Babası da değiştirme şimdi demiş. Ben uyuyayım diye. O da illa giyineceğim dedi. Uyku kaçtı tabi benim.
Saçlar bile dağınık. Tabi biliyor annesinin kurallarını :) tabi babası da bozuldu annee anne annem şöyle yapıyor annem böyle diyor 🤣🤣🤣🤣

K kardespayi canım çok iyi yapmışsın ben de severim kendime makyaj malzemesi almayı, ojeyi de en çok sevdiğimde saç boyalarıdır. Güzel günlerde kullan.
yedirenk79 yedirenk79 canım çok geçmiş olsun buradan iyi haberlerini yazarsın halını da güzel günlerde kullan, ablanın da kesesine bereket.
tr_lelli tr_lelli Allah kabul etsin hayrını lellim, ne güzel birinin üzerinde ellerinin olması o maneviyat, huzur yeter sana. Allah daha da fazlasını sana verir, veriyorda burda okuyoruz ne, istediysen oluyor Allah kalbine gönlüne göre versin.

Bu gün kahvaltıyla güne başlamadan önce eşim yogurt yapmak için açık süt almaya gitti (3 kilo) semt pazarı var patateste almış 5 kilo, fırından da 4 tane simit almış. Ne kadar harcadı bilmiyorum, artık sormak da gelmiyor içimden, dün de yürüyüş yaptıktan sonra markete uğradık avakado, bir tane kefir, 2 koli yumurta aldık, geçtiğimiz çarşamba günü hem bir koli marketten yumurta almıştık bir tanıdığımız da organik yumurta satan bir tavuk çiftliğinden yumurta getirtiyormuş oradan da 30 tane aldık evde en çok tüketilen yumurta kahvaltıda en az 4 tane ama tavaya kırılacaksa 6 tane kırıyoruz çünkü eşim ben doymuyorum diyor. Bu ara çok harcanıyor özellikle gıdaya. Kızlarıma yaklaşan doğum gününleri için hediyleler aldım, ben her ikisinin de doğum gününde ikisinede aynı hediyeleri alıyorum artı 300 tl de ellerine nakit para veriyoruz tabi ki bütün bu alış verişleri eşimle birlikte yapıyoruz. İkisine de blazer ceket, birine yeni beyaz gömlek almıştım diğerine beyaz gömlek doğum gününe de güzel deri bir çanta aldık. Masrafı yaptık ama değer diyoruz eşimle ikimizde, bizi üzen çocuklar olmadılar hiç. İnanır mısınız pazarda hani kendini yere atan çocuklar olur ya bir şey isteyip anne-baba almayınca benim başıma hiç böyle bir şey gelmedi.
Akşama tarhana çorbası, köfte-patates, salata, sütlaç var. Bu gün pazar var ama yagmur nasıl güzel yağıyor nasıl gideriz bilmiyorum. Hava akşam gibi karardı ama Rabbim rahmetini de esirgemiyor, bol bereketli yağmurlar olsun güzel ülkeme. Bazen kafanız şişiyordur kızlar çok uzun yazıyorum ama inanın içimden geliyor, kendimi durduramıyorum haklarınızı helal edin.

Selammm
Dun sabah yeni ev düzen ablama gittim
Ayirdiklarimi götürdüm cok sevindi.
Baska semtde kızına yakın tuttu evi orda uyguna buldu.
Esim birakti sagolsun aksamda aldı is dönüşü
Cok guzel geçti kızıda geldi torunlari vardi Alyoş baya eglendi.
Yaa kiyamam kahvalti hazırlamış ozellikle dedim ki hic bisi hazırlama ben getircem gelirken.
Hic bir kahvaltiligina kıyamadım yemeye 5.500tl emekli maasiyla ev kurdu 3bin tl kira zaten kiyamam ki yemeye bile. 🥲
Eksiklerinide soylemedi cok ısrar ettim soylemedi..
Ben zaten kap kacak ayarlamistim 3 poset 2 posetde erzak vs almistim.
Kahvaltiliginida götürdüm sandalyesi, dolabi, cay tepsisi vs gibi seyler yok. Yani onlar carpti ilk gozume (eksik aramak icin baktim çünkü almak icin)
Esyalarida kizinin arkadasi vermiş.
Ocagida 2 gözlü zor ve cok az yanıyordu biri vermis onuda.
Benim onceki set ustu duruyor onu goturcem ona.
Sandalye bakicam 4 tane.
Kabı kacagida sayiliydi 6 kasik 6 catal kendine göre bulmus ayarlamış canım yaaa cok seviyorum onu.
Baktım valla cekmecelere kadar soylemiyo napim ne alcam bilemedim. Istiyorum ki olandan ziyade olmayanı alim. Mesela kasesi yoktu hic (kiza corba koycaktim yedirmeye yoktu) ben de 12 tane kase koymustum sevindim yani eksik biseyini almis olduğuma. Soylemiyor çünkü
Konum attirmistim adresi aradada yollarım erzak vs.
Keşke yardimlar böyle insanlara dogru yerlere gitse.
Cok üzülüyorum varken hala hak yiyene o yardimlara el uzatana.
Kiyafetde almak istedim dedim beden tutturamam sen ne istiyorsan onu al dedim birazda nakit verdim.
Elim artık hep üzerinde.
O benim kizimin 2.anneannesi

Bugünde hava kapalı hic bir yere çıkasım gelmedi.
Esim aksam yer bak dedi bakmadımda canım istemiyor evde bi ton iş var
Camasir, bulasik, supur sil dün elimi surmedim hic bisi.
Kahvalti sonrasi yavastan baslarim.
allah razi olsun lellim ya

Bu gün kahvaltıyla güne başlamadan önce eşim yogurt yapmak için açık süt almaya gitti (3 kilo) semt pazarı var patateste almış 5 kilo, fırından da 4 tane simit almış. Ne kadar harcadı bilmiyorum, artık sormak da gelmiyor içimden, dün de yürüyüş yaptıktan sonra markete uğradık avakado, bir tane kefir, 2 koli yumurta aldık, geçtiğimiz çarşamba günü hem bir koli marketten yumurta almıştık bir tanıdığımız da organik yumurta satan bir tavuk çiftliğinden yumurta getirtiyormuş oradan da 30 tane aldık evde en çok tüketilen yumurta kahvaltıda en az 4 tane ama tavaya kırılacaksa 6 tane kırıyoruz çünkü eşim ben doymuyorum diyor. Bu ara çok harcanıyor özellikle gıdaya. Kızlarıma yaklaşan doğum gününleri için hediyleler aldım, ben her ikisinin de doğum gününde ikisinede aynı hediyeleri alıyorum artı 300 tl de ellerine nakit para veriyoruz tabi ki bütün bu alış verişleri eşimle birlikte yapıyoruz. İkisine de blazer ceket, birine yeni beyaz gömlek almıştım diğerine beyaz gömlek doğum gününe de güzel deri bir çanta aldık. Masrafı yaptık ama değer diyoruz eşimle ikimizde, bizi üzen çocuklar olmadılar hiç. İnanır mısınız pazarda hani kendini yere atan çocuklar olur ya bir şey isteyip anne-baba almayınca benim başıma hiç böyle bir şey gelmedi.
Akşama tarhana çorbası, köfte-patates, salata, sütlaç var. Bu gün pazar var ama yagmur nasıl güzel yağıyor nasıl gideriz bilmiyorum. Hava akşam gibi karardı ama Rabbim rahmetini de esirgemiyor, bol bereketli yağmurlar olsun güzel ülkeme. Bazen kafanız şişiyordur kızlar çok uzun yazıyorum ama inanın içimden geliyor, kendimi durduramıyorum haklarınızı helal edin.
olur mu ablacim ya ben seve seve okuyorum hep yaz

Back
X